banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Rebrača: gotovo je!
PostPoslato: 19 Dec 2007, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Željko Rebrača, bivši reprezentativac Jugoslavije (1995 - 2005), saopštio je u utorak, na konferenciji za novinare u Valensiji, da je završio karijeru. Ova (ne)očekivana vest došla je dan pošto je Rebrača rekao treneru Kacikarisu da nije sposoban za igru protiv Leona iako su lekari dali zeleno svetlo posle dvonedeljne pauze, izazvane srčanom aritmijom. Rebrača nije prisustvovao utakmici što je pojačalo glasine da će klub možda raskinuti ugovor sa njim. Sada je ta dilema postala bespredmetna jer je sam Rebrača rekao da je završio sa aktivnim igranjem.
- Odlučio sam se na ovaj korak posle glasina o mom zdravstvenom stanju. Od maja sam žestoko trenirao sa željom da pomognem Pamesi, ali sam imao seriju sitnih povreda koje su me sprečile da pružim koliko mogu i koliko sam želeo. U takvoj situaciji odlučio sam se na ovaj korak - saopštio je Rebrača u Valensiji.
Željko je priznao da je ovo bila veoma teška odluka...
- Prevagnula je činjenica što su svi očekivali mnogo više od mene, baš kao što sam i ja sam očekivao da ću pružiti bolje partije. Ali, nisam mogao. A nisam hteo da drugove gledam sa klupe - zaključio je proslavljeni srpski as.
Od 12 utakmica u dosadašnjem delu sezone u ACB ligi Rebrača je odigrao samo tri sa ukupno osam minuta provedenih na terenu. Postigao je osam poena (2,3 po meču) i imao manje od jednog skoka (0,7) po utakmici. U ULEB Kupu je takođe odigrao tri utakmice, postigao je 26 poena, uhvatio deset lopti i imao indeks vrednosti od 10.

TITULA DO TITULE
U BRILjANTNOJ karijeri 35-godišnji Rebrača (rođen 9. 4. 1974. u Apatinu) bio je prvak Evrope sa Partizanom (1992) i Panatinaikosom (2000), prvak Jugoslavije, Grčke i Italije, sa Benetonom je osvojio Kup Saporta. U NBA je od 2001. igrao za Detroit, Atlantu i Los Anđeles Kliperse. Imao je dosta pehova zbog povreda, operacije leđa i na srcu, ali se uvek vraćao.
Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak Evrope 1995. i 1997, prvak sveta 1998, na Olimpijadi u Atlanti 1996. osvojio je srebrnu medalju. U Partizan je došao iz novosadskog NAP 1991. i u prvoj sezoni osvojio "triplu krunu": ligu, kup i Evroligu. Oženjen je i ima četvoro dece.

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ode Bananamen iz košarke...
Živ bio i puno sreće u životu i veliko mu hvala za sve što je učinio, a učinio je puno. Legenda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Svaka cast majstore.Cuvaj to zdravlja sto imas.Misljenja sam da si trebao jos prije par godina da se povuces,ali...ti znas najbolje.Ode jedan od najjacih centara Evrope ikad.
Mnogo srece u daljnjem zivotu i uzivaj u vise nego zasluzenoj "penziji".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Svaka cast majsore,jedan od nasih najnormalnijih kosarkasa

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Gdje će biti normalan, otišau u NBA i dobio 30kg za 8 mjeseci i zaribao herc!!! Što se tiče igre tu je bio car. Nećemo dugo imati visokog igrača koji može pogoditi šut, Krstić je sličan, Dragičević je niži od njih, a ovo ostalo sve klade. Čim ima preko 205cm uče ih samo da zicere davaju i promašuju slobodna bacanja!!! Rebrača je znao uzeti loptu i šutnuti iz okreta breko ruke bez problema, a o odbrani ne treba trošiti riječi. Greška u karijeri odlazak u NBA, u Evropi je mogao biti Bog kao Bodiroga!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
e sad da vidim (i da se pohvalim :D ) onako okvirno koliko bi novaca ponudili da se na licitaciji nađe rebračin dres sa svetskog prvenstva u atini?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 12:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Ziv bio care,fataj se stapa za pecanje i uzivaj.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2008, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
0 ko covek !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]