Citiraj:
Time što su imali par odličnih nastupa te sezone, kad su imali po 20 godina. Nije težak zadatak naslijditi Nemanju Vidića, jednu od ikona i zaštitnih znakova kluba. Mladenović je poslije otišao u Rendžers, a u vremenu dok je igrao za Zvezdu, bio je jedan od nosilaca igre. Još mi tvrdiš da je Vidić postao igrač tek po dolasku u Mančester, a dotada bio kanta, što iz tvoje rečenice
mogu ti reci, i mene veoma zabavlja da citam o tome koliko je neko spreman daleko da ide, braneci svoju 'tezu' i pokusavajuci da dokaze da je u pravu, iako je ocigledno da nije

dakle, ovde se prica o odlicnoj igri i sjajnim partijama zvezde u sezoni kad su izgubili 5:0 od psv-a (pobjedivsi ga, prethodno, sa 3:2, kada je psv bio daleko od forme u koju su poslije usli), i u sezoni kada je partizan osvojio titulu bez izgubljene utakmice. pa, gdje su onda te odlicne partije?
takodje, govori se o nekom vidicevom i mladenovicevom nasljedju? cinjenice kazu sljedece. sezona prije toga, evro kupovi : prolaz protiv odenzea (2:2 i 4:3...usput, primili ukupno 5 golova od odenzea, prosjecne ekipe, a na celu odbrane bio je sjajni vidic), pa onda poraz od rozenborga (0:0 0:1). pa prije toga, prolaz protv kairata (!) (2:0 3:0), zatim protiv kieva (0:0; 2:0...gdje je sad uopste kievo, jel u prvoj italijanskoj ligi jos?), pa onda ispadanje od lazia (0:1 0:0)...
nema sta, veliko nasljedje su ostavili vidic i mladenovic

sad ce opet neko da pobroji neke silne titule i pobjede nad partizanom.
isto ko kad bi ja sad reko "e, kad se sjetim kako je sasa ilic gadjo isailovica u trepavicu...cekaj, tad smo izgubili od croatie sa 5:0 i nismo bili sampioni. ma nema veze,
necu rec da smo tad lose igrali, reci cemo da je croatia tad bila izrazito jaka i da smo igrali sjajno"
dalje, to za vidica i dalje tvrdim. tih godina je bio mnogo bolji u napadu, nego u odbrani, jer je, kolko se sjecam, dao nekih vagon golova ostendeu, sto je nadoknadilo sve njegove kiksove u odbrani).
sto se tice igraca psv-a, da, ta trojica su bili najbolji te sezone, uz van bomela i kokua. van bomel otiso u barcelonu, iz nje veoma brzo proslijedjen bajernu. dal tamo igra, to ne pratim. koku osto u psvu, vogel otiso u milan, gdje se nije bas naigro, pa zavrsio u betisu.
dakle, ni jedan igrac tog tima psv-a nije zavrsio u nekom vrhunskom klubu (osim van bomela), tj. nije se zadrzao u njemu, sto govori da taj psv nije bio toliko mocan kako se zeli reci
Citiraj:
Šestostruki uzastopni šampion Francuske, nije velika ekipa. E Bože Bože.
naravno da nije velika ekipa, makar za evropske razmjere. podsjecas me na one sto tvrde da je sarajevo velika ekipa, jer je dva puta osvojilo prventsvo bivse jugoslavije (a tad je nasa liga bila jaca od francuske). koliko je neka ekipa velika mjeri se osvojenim evropskim titulama, a lyon, i pored najbolje volje, pamti samo dva cetvrtfinala lige sampiona. ili, ako njih smatramo velikom ekipom, onda su velike ekipe i st etjen, nefci iz bakua, zvezda, partizan, dinamo iz bukuresta itd.
Citiraj:
Jedina činjenica milanko, koju ti previđaš je da je Zvezda te sezone sa timom, čiji je prosjek godina bio 21, a najstariji igrač u timu bio Marko Pantelić sa 26 godina, uspjela da bude jedan od 4 tima koji je te sezone nanio poraz PSV-u, koji je po opštoj ocjeni te sezone igrao možda i najbolji fudbal u Evropi. Ovo nije moja ocjena, već stručnih ljudi iz svijeta fudbala, nevezano za utakmicu sa Zvezdom.
cudno, dobro se sjecam da se poslije tog dvomeca sa psv-om pricalo o bruci zvijezde,
a ne o tome kako je psv fantasticna ekipa. a ne znam koji su to strucni ljudi rekli da je psv igro najbolji fudbal te godine. ostavi se toga "strucnjaci su rekli ovo, ono" prije 5 godina. to je jedino tvoja ocjena