banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 14:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 05:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Ńđáîšóá je napisao:
Stvarno ne znam otukuda piramida u Banja Luci. Ima li to veze sa onim stranim naucnikom shto je trazio Troju u tim krajevima?

Slika
Stara banjalucka tvrdjava zaista. Zaista lici na piramidu (nisam ni ja znao sta je taj gore logo foruma dok nisam procesljao internet).

Citiraj:
Vidusa, bratac od kojih li si? Od kojega episkopa? Reci lepo da ne lutam. Inache, reshih se neshto uskoro da posetim akakijevce podno Avale pored Beograda. Oni su mi najblizi. Mislim geografski. A i ka srcu su mi sve blizi ziloti svih vrsta nego zmijolozi u SPC.

Krsten u SPC i ostajem clan te SPC, ne ove kakva je sad, jer SPC mojih svetitelja, velikomucenika, mucenika i ispovjednika, Crkva mojih predaka ne priznaje jeresi za Crkvu niti jeretike bracom u Hristu naziva.

Crkva je Jedna, sveta, saborna i apostolska, Crkva Pravoslavna. Se ostalo van Crkve je jeres i neznabostvo i sa tim duhovne zajednice ne moze i ne smije biti. Tako je zapovijedjeno kroz Svete Oce Duhom Svetim.

Cekam ne bi li se pojavio neki vladika svetosavske SPC. Ako ga ne bude (a sve su prilike da ga nema) onda u ovoj svetosavskoj pravoslavnoj vjeri, u svoj sudnji cas, ima da stanem pred Nebeskog Vladiku.

Poslednji put menjao Vidusa dana 15 Dec 2007, 06:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Dec 2007, 21:50
Zbog jednog malog krova oni u logo-u stavise piramidu ko Keopsovu egipatsku. Mislis li da je to slucajno???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:08 
Početnik
Početnik

Vidusa, super si uradio onu montazu sa "Slobodnom Dalmacijom". Jesi radio takve i na Gazimestanu? Chuo sam ovi sa Ihtusa otkazali tvoje usluge. Izgleda si im skupo naplacivao. Mozda Istinom? Ona je skupa. U chemu je glavni problem sa njima bio? Izvini, nisam stigao da procitam celu ovu temu, pa kad si vec tu na netu pitam sada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ńđáîšóá je napisao:
Zbog jednog malog krova oni u logo-u stavise piramidu ko Keopsovu egipatsku. Mislis li da je to slucajno???

Sta ces, moja raja! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ńđáîšóá je napisao:
Vidusa, super si uradio onu montazu sa "Slobodnom Dalmacijom". Jesi radio takve i na Gazimestanu? Chuo sam ovi sa Ihtusa otkazali tvoje usluge. Izgleda si im skupo naplacivao. Mozda Istinom? Ona je skupa. U chemu je glavni problem sa njima bio? Izvini, nisam stigao da procitam celu ovu temu, pa kad si vec tu na netu pitam sada.

Ne znam da li je ono fotomontaza, idem da provjerim. Vracam se za par minuta.

Nadjoh! Evo originalnog naslova:

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20071115/

Gazimestanci, sada ihtusovci (svojevrsna srBska varijanta isusovaca) bore se protiv jeretika uvjeravajuci pravoslavce i da na svakom jeretiku SPC pociva Bozija blagodat. Drugim rijecima: jest jeres, jesu jeretici, ali sa Bozijom blagodacu!

Kad sam ih uvjerio da lazu, nogirase me.

No, gle cuda: jos prije pet godina Dirk (jedan od urednika ihtusa) nije htio da ide na sluzbe kod svog lokalnog episkopa upravo zbog ekumenske jeresi doticnog episkopa, nego je vozario preko 200 km tamo i nazad do njemu u vjeri postojanijeg episkopa. Ali, kad je narod u opstem smislu u pitanju, boli Dirka uvo!

Poslednji put menjao Vidusa dana 15 Dec 2007, 06:23, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:15 
Početnik
Početnik

Vidusa je napisao:
Cekam ne bi li se pojavio neki vladika svetosavske SPC. Ako ga ne bude (a sve su prilike da ga nema) onda u ovoj svetosavskoj pravoslavnoj vjeri, u svoj sudnji cas, ima da stanem pred Nebeskog Vladiku.

Aj ne zezaj - "Cekas ne bi li se pojavio". A sta bi sa onim "Nema Crkve gde nema vladike"? Jel pripadas nekom zilotskom vladiki? Reci koji je. Dokazi da je pravoslavan pa da ga sledimo. Je li dovoljno biti krsten kropljenjem ili oblivanjem da budem spasen? Ili moram i pogruzenjem? I kod koga da se krstim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:20 
Početnik
Početnik

E moj Brdjo, uplasio si se od brata revnitelja. Odoh ja da spavam malo. Ovde je kasno u noc, pa cu da citam sta si pisao kasnije.

Znaci, ti podrzavas piramide (znak masonerije) a boris se protiv masonerije? Hahahaha! Eh bre, a ja mislio da si bar ti ozbiljan pravoslavac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 06:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ńđáîšóá je napisao:
Vidusa je napisao:

Aj ne zezaj - "Cekas ne bi li se pojavio". A sta bi sa onim "Nema Crkve gde nema vladike"? Jel pripadas nekom zilotskom vladiki? Reci koji je. Dokazi da je pravoslavan pa da ga sledimo. Je li dovoljno biti krsten kropljenjem ili oblivanjem da budem spasen? Ili moram i pogruzenjem? I kod koga da se krstim?

Meni vladika ne treba. Dok sam im vjerovao isao sam na Sluzbe i pricesce. Sad kad su prekrsili sve sto nisu smjeli da krse, medju takve se ne ide, jer je Bog zabranio. Pogazli su Simvol Vjere, prezreli sve kanone, popljuvali Svete Oce, sprdaju se sa svetim mucenicima.

Ne, ne! To nisu Srbi, takvi ne pripadaju svetiteljima koji su me ucili Pravoslavlju, takvi ne pripadaju Srbima koji su me privodili Casnom Krstu propovijedajuci Zlatnu Slobodu Nebeske nam Srbije.

Ne prpadam ni jednoj grupi grckih zilota. Zilotujem sam samit, ali opet nisam sam: sa mnom su svi ziloti Pravoslavlja od vremena rimskih arena pa preko Svetog Save do sv. Justina Celijskog. Sta mi treba vise?

PS Znam ja dobro sta je Piramida i sta su piramide. Lose su te ucili oni isti na koje sad vices.

I laku noc!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007, 18:33
Ńđáîšóá je napisao:
Treba da se sabiramo i mnozimo, a ne oduzimamo i delimo.
To je srpska patriotska matematika. :D

Ko se ne bi slozzio!

"Latini su stare varalice!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da. I shta sad.

Poslednji put menjao etrurac dana 15 Dec 2007, 11:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nije sve propalo, kako se chini ili shto bi rekao Rajko Petrov > Nije sve propalo, kad propalo sve je!

Poslednji put menjao etrurac dana 15 Dec 2007, 11:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Zakljucak je u njihovom iznenadnom i naglom prizanju pape. Moram priznati da je to i mene zbunilo, jer nisam to jos ocekivao.

Jasno je, da su se vecz spremali na svashta, ali proczi cze i oni kao onaj grchki vladika, za vremena Karadjordja, kad je neshto shurovao i mutio sa Turcima, a Crni Djordje ga uhvati ba ga presavije pred narodom i dobro izbije, pred svim narodom po goloj zadnjici! Nije, bre ovaj narod sisao vesla! Pa prvi je Artemije koji nikad necze pristati na uniju, a za njim Nikanor-vrshachki! Za ove sam siguran, a ostali ... ostali ima da se opredele. Pa nisu vladike-crkva, Nego sav narod verujuczi-laos! Nisu ni Rusi ludi necze ni oni to pristati, A da ne govorim o Gruzijcima!
I ponavljam, jer drugojako i nije:
NIJE Bog machka pa chuchi kraj shporeta! Pa zar bi Bog ostavio sav narod da propadne! Zar bi dopustio da sav narod i svo sveshtenstvo prizna Raru, ili primi, ne daj Bozze nikom, zzig jeresi, ili zzig zveri!!! Ja ne verujem u takvog, takav Hristos nije!Ni On, a ni oni koji zzive Njime i nose Ga u svom srcu, Njega - Rech Bozzju! ! !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 15:14 
Početnik
Početnik

Vidusa to tvoje revnovanje sam samcijat me podseca na protestantsko ono "Koliko citaca Biblije - toliko tumacha". Ako chitas Novi zavet Crkva mora da se sastoji od episkopa, svestenika, djakona i laosa (vernog naroda Bozijeg). Po svim prorocanstvima do Drugog Hristovog dolaska ostace vernih episkopa, dodushe vrlo malo, ali ostace ih. Bez liturgije, ispovesti i pricesca ti nisi Crkva, nemas Svete Tajne. Kako mislis tako sam da se boris? Sigurno je da ima ili u Sriji ili u Grchkoj ili u Rusiji ili bilo gde dostojnih episkopa a ti i njih ignorishesh. Zastranio si.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

etrurac je napisao:
Vidusa je napisao:
Zakljucak je u njihovom iznenadnom i naglom prizanju pape. Moram priznati da je to i mene zbunilo, jer nisam to jos ocekivao.

Jasno je, da su se vecz spremali na svashta, ali proczi cze i oni kao onaj grchki vladika, za vremena Karadjordja, kad je neshto shurovao i mutio sa Turcima, a Crni Djordje ga uhvati ba ga presavije pred narodom i dobro izbije, pred svim narodom po goloj zadnjici! Nije, bre ovaj narod sisao vesla! Pa prvi je Artemije koji nikad necze pristati na uniju, a za njim Nikanor-vrshachki! Za ove sam siguran, a ostali ... ostali ima da se opredele. Pa nisu vladike-crkva, Nego sav narod verujuczi-laos! Nisu ni Rusi ludi necze ni oni to pristati, A da ne govorim o Gruzijcima!
NIJE Bog machka pa chuchi kraj shporeta! Pa zar bi Bog ostavio sav narod da propadne! Zar bi dopustio da sav narod i svo sveshtenstvo prizna Raru, ili primi, ne daj Bozze nikom, zzig jeresi, ili zzig zveri!!! Ja ne verujem u takvog, takav Hristos nije!Ni On, a ni oni koji zzive Njime i nose Ga u svom srcu, Njega - Rech Bozzju! ! !

Ti si nacionalni romanticar i ne poznajes sustinu problema.Nas ne treba dazanima ni Rusija ni Gruzija ni Tunguzija. Nas treba da zanima nase spasenje i SPC.

Gle ovo: Crkva Pravoslavna = Crkva Rimokatlicka

Gle: Crkva Rimkatolicka = Crkva Pravoslavna

To je , covjece, postao zakon u SPC: obje Crkve su spasonsne i blagodatne.

Da li si ti razumijes sta to znaci?
To znaci da je SPC prestala biti Crkva jer se odrekla ucenja Crkve i izjednacila se sa jeresju. I na kraju daje se prednost Rimskoj biskupiji i poglavarstvo papi nad svima.

SPC nije vise Hristova Crkva, to je rimokatolicka unijatska jeres!

Poslednji put menjao Vidusa dana 15 Dec 2007, 17:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ńđáîšóá je napisao:
Vidusa to tvoje revnovanje sam samcijat me podseca na protestantsko ono "Koliko citaca Biblije - toliko tumacha". Ako chitas Novi zavet Crkva mora da se sastoji od episkopa, svestenika, djakona i laosa (vernog naroda Bozijeg). Po svim prorocanstvima do Drugog Hristovog dolaska ostace vernih episkopa, dodushe vrlo malo, ali ostace ih. Bez liturgije, ispovesti i pricesca ti nisi Crkva, nemas Svete Tajne. Kako mislis tako sam da se boris? Sigurno je da ima ili u Sriji ili u Grchkoj ili u Rusiji ili bilo gde dostojnih episkopa a ti i njih ignorishesh. Zastranio si.

Znas li ti sta je Crkva? Znas li ti sta je jeres? Reci mi koje su jeresi za SPC danas!
Je li papizam jeres za SPC? Nije!
Je li protestantizam jeres za SPC? Nije
Je li anglikanizam jeres za SPC? Nije!

Dakle, jeresi nema!
A zasto za SPC nema vise jeresi (osim subotara i jehovaca)?

Nema zato jer su se ujednacili sa jeresima!

Ko voli jeresi, neka izvoli, ja necu. Ja ostajem u Crkvi za koju su svi gore navedeni bili i ostali jeres.

Ja jos ne cuh za episkopa SPC koji se od ovih jeresi ogradio! Nema ga. Na rijecima ima, na djelima nema, a vjera se ispovijeda rijecima, djelima dokazuje.

Za Siriju, Grcku... Sve i da ih ima, sve i da ih znam, niti znam sirijski, niti govorim grcki! Pa kako da se ispovijedim pred pricesce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 01:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Ti si nacionalni romanticar i ne poznajes sustinu problema.Nas ne treba dazanima ni Rusija ni Gruzija ni Tunguzija. Nas treba da zanima nase spasenje i SPC.

Gle ovo: Crkva Pravoslavna = Crkva Rimokatlicka

Gle: Crkva Rimkatolicka = Crkva Pravoslavna

To je , covjece, postao zakon u SPC: obje Crkve su spasonsne i blagodatne.

Da li si ti razumijes sta to znaci?
To znaci da je SPC prestala biti Crkva jer se odrekla ucenja Crkve i izjednacila se sa jeresju. I na kraju daje se prednost Rimskoj biskupiji i poglavarstvo papi nad svima.

SPC nije vise Hristova Crkva, to je rimokatolicka unijatska jeres!

To su tvoje, SAMONIKLE, PAUSHALNE OCENE! TO NIJE ISTINA, CRKVA NIJE NI EPISKOP NI SVESHTENIK PONAOSOB , CRKVA JE NAROD BOZZJI! BOG JE U ISTORIJI (BIBLIJSKOJ) SPASHAVAO CHITAVE NARODE SAMO ZBOG JEDNOG ILI NEKOLICINE PRAVEDNIKA!
NE SAMO DA PRIMAT PAPE NIJE PRIZNAO ARTEMIJE, NEGO JE IZJAVIO DA NA NASHE TLO NECZE KROCHITI NOGA, NE BENEDIKTA 16-TOG, NEGO NI 116-OG, NEGO GA NIJE PRIZNAO NI MOJ DRUG GAGO, NI JA, NI MOJ KUM, NI MOJI OTAC I MAJKA, NI NJIHOVI RODITELJI, KOJI SU LJUDI VERUJUCZI! I TD...
NE ZANIMA TEBE U STVARI CRKVA, NEGO NE ZNASH TI NI SHTA TE ZANIMA, TO SHTO U GRUZIJI ILI TUNGUZIJI, JAPANU ILI GDE VECZ POSTOJE LJUDI VERNI SA ISTO TAKO VERNIM PRAVOSLAVLJU EPISKOPIMA, TO NIJE MALA STVAR, VECZ SE TICE CRKVE, A CRKVA JEDNA , JEDNO TELO U HRISTU SU I GRUZINI I PRAVOSLAVNI TUNGUZZANI, KINEZI I SVI DRUGI KOJI TO JESU! A TO DA NEMA NIGDE NIKOGA KOJI JE OSTAO PRAVOSLAVAN I KOD NAS SE TICHE ONOGA SHTO CZU OPET I UVEK PONAVLJATI A ZOVE SE REALNOST VERE U BOGA :

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 06:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
etrurac: To su tvoje, SAMONIKLE, PAUSHALNE OCENE! TO NIJE ISTINA, CRKVA NIJE NI EPISKOP NI SVESHTENIK PONAOSOB , CRKVA JE NAROD BOZZJI! BOG JE U ISTORIJI (BIBLIJSKOJ) SPASHAVAO CHITAVE NARODE SAMO ZBOG JEDNOG ILI NEKOLICINE PRAVEDNIKA!

Ako je tako, zasto Hristos rece:
- A kad a ja dodjem, hocu li naci veru na zemlji?

Citiraj:
NE SAMO DA PRIMAT PAPE NIJE PRIZNAO ARTEMIJE, NEGO JE IZJAVIO DA NA NASHE TLO NECZE KROCHITI NOGA, NE BENEDIKTA 16-TOG, NEGO NI 116-OG, NEGO GA NIJE PRIZNAO NI MOJ DRUG GAGO, NI JA, NI MOJ KUM, NI MOJI OTAC I MAJKA, NI NJIHOVI RODITELJI, KOJI SU LJUDI VERUJUCZI! I TD...

Papa ne mora ni krociti, papin duh je vec u Patrijarsiji u Beogradu i na Bogoslovskom fakltetu i na mnogim vladicanskim stolicama i po mnogim hramovima medju svestenicima.

Vladika Artemije mngo stosta izjavljuje, samo na djelima nista ne pokazuje, vec sasluzuje sa onim episkopima koji nose papske kardinalske prstenove i koji papi ljube ruku.

Pitajte vi svog vladiku ima li jos Hristovih spasonosnih Crkava osim Pravoslavne Crkve i da li su svi tkz. hriscani izvan Pravoslavlja Hristova spasonosna Crkva ili su jeres?

Pitajte vi svog vladiku pred narodom da li je rimokatolicka crkva spasonosna blagodatna Crkva ili je jeres?

Pitajte svog vladiku pred narodom je li papa arhijerej ili je jeretik!

Ako vam pred narodom odgovori da osim Pavoslavne Ckve nema druge Crkve vec da je sve van Crkve jeres i bezboznistvo, da je papizam jeres i papa jeretik, zovi me kod tog vladike na Sluzbu, stizem trceci!

Citiraj:
Citiraj:
NE ZANIMA TEBE U STVARI CRKVA, NEGO NE ZNASH TI NI SHTA TE ZANIMA, TO SHTO U GRUZIJI ILI TUNGUZIJI, JAPANU ILI GDE VECZ POSTOJE LJUDI VERNI SA ISTO TAKO VERNIM PRAVOSLAVLJU EPISKOPIMA, TO NIJE MALA STVAR, VECZ SE TICE CRKVE, A CRKVA JEDNA , JEDNO TELO U HRISTU SU I GRUZINI I PRAVOSLAVNI
TUNGUZZANI, KINEZI I SVI DRUGI KOJI TO JESU! A TO DA NEMA NIGDE NIKOGA KOJI JE OSTAO PRAVOSLAVAN I KOD NAS SE TICHE ONOGA SHTO CZU OPET I UVEK PONAVLJATI A ZOVE SE REALNOST VERE U BOGA :

I kakve cu ja imati duhovne koristi od Crkve u Tunguziji ili u Japanu? Da idem tamo na Sluzbu radi primanja Svetih tajni? I da sam ptica, predaleko je.

Citiraj:

Evo sta rece Hristos za vrijeme u kojem ce se pojaviti lazni ucitelji , lazne nauke i lazni hristosi:
- I da se vrijeme ne skrati, niko se ne bi spasio. Ali izabranijeh radi, skratice se vrijeme.

Oni koji znaju sta je Crkva, slusace Crkvene zapovijesti kako se ponasati i sta ciniti kad jeresi zavladaju. Citaj kanone i Svete Oce, pa ces vidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 09:54 
Početnik
Početnik

Priznajem da se od Viduse ima sto sta nauciti jer dosta govori istinu. Medjutim Vidusa neodredjeno je to ako ostanemo sami. Ima i svestenika i vladika na zemlji koji su ostali pravoslani. Ispovedi se na nekom drugom jeziku. Gde ti zivis, u Srbiji ili u Kanadi, gde? Da, Hristos rece "Hocu li naci veru na zemlji kada opet dodjem?" ali takodje se zna da nije da nece biti vere uopste nego ce je biti malo, znaci bice je. Bice pravoslavnih vernika ali isto i svestenika i vladika. Slazem se da i episkop Artemije i bilo ko castan treba javno da osudi jeres. On je to i uradio ali ne moze vie da ucini zbog onih koji manipulisu Saborom. Cujem da ovaj Ravenski potpis nece Amfilohije ni staviti na dnevni red sledeceg SA Sabora. Prosli potpis ove dvojice potpisnika kada su predali celu Srpsku Crkvu u dijaspori Vaseljenskoj Patrijarsiji Sabor SPC je ponistio. Mislim, da ih sada, njih dvojicu, treba oshtro kazniti, da je srece i rashchiniti jer preterashe u jeresi.

Inache, voleo bih da mi navedes citate Svetih otaca koji govore o tome shta chiniti u sluchaju da vernici zele ziveti pravoslavno a episkopi i svestenici koji su mu u okolini postupaju jeretichki. Sta onda chiniti? Gde se prichestiti, ispovediti? Zar je smak sveta tako blizu? Slazem se sa 90% tvojih stavova ali onih 10% treba da mi objasnis jer je proreceno da ce i u vremenima kraja biti vernih pravoslavnih episkopa. Gde su oni? Kako nisi chuo gde ih ima? A za ispovest mozes naci i prevodioca jer i prvi hriscani su se ispovedali javno. Tvoju ispovest ce chuti samo prevodioc. Vremena su teshka. Moramo biti Crkva kako god mozemo da ne ispadamo smeshni. Kako da budemo Crkva ako nemamo svog svestenika i vladiku pa bio on i Tunguzijac? Ajmo onda u Tunguziju da budemo pravoslavni da se spasavamo. Ako ti je toliko stalo do Pravoslavlja oticices gde god treba da budes sa pravoslavnim episkopom. Kako ga pronaci? Imamo li vremana za to?
Sve ostalo sto si rekao u vezi SPC skoro sve se slazem ako ne i potpuno sve. Nazalost zaista je tako ocajno stanje u SPC bas kao sto ti pises kao retko ko igde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 13:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Treba uraditi kao shto je Karadjordje uradio!
Istina je da su se mnogi relativizovali (povezali), ALI NE SVI!!!

Crkva nije samo mesto i 300 ili 1000 km okolo nekog episkopa, isto kao shto , slazzem, se RARA ne mora da dodje ovamo da bi ovi nesretnici njega priznavali!
ALI!!!
ALI!!! ALI!!!

Ako oni priznaju RARU a ne priznaju svoje stado, necze ni njih imati Ko da prizna kad bude bilo preSUDNO, ako ne shvate da greshe i povrate se!!!
DRUGO!!! Za nas je bitna namera i trud, da ostajemo u veri Otaca !!! Necze HRISTOS odbaciti sav narod zbog krivice neodgovornog pastira, jer NE zavisi nishta od volje EPISKOPA nego od volje BOZZJE jer kao shto znamo:

jer drugojako i nije:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А ШТА КАЖУ КАНОНИ СВЕТИХ САВОРА?

10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.

11. Правило Св. Апостола
- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

46. Правило Св. Апостола-
Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?

33. Правило Лаодикијског Сабора - С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

32. Правило Лаодикијског Сабора- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.

34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.

38. Правило Лаодикијског Сабора
- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.

6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.

10. Правило Лаодикијског Сабора
- Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.
-----------------------------------------------------------------------

"Екуменизам је заједничко име за псевдохрићанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. А сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес."

Izvor:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/I ... umEkum.htm
-----------------------------------------------------------------------

Sveti Sava:

"Ово је богољубиви (моји), догмат православних Отачких предања. Следујући њима, и ми тако верујемо и тако исповедамо, а све јеретике и сваку јерес њихову проклињемо.

Примамо свих седам Васељенских сабора: први, који је био у Никеји, 318 Светих Отаца; други, у Константиновом граду, 150 Светих Отаца; трећи, ранији, у Ефесу, 200 Светих Отаца; четврти у Халкидону, 630 Светих Отаца; пети, опет у Константиновом граду, 164 Светих Отаца; шести, опет у Константиновом граду граду, 170 Светих Отаца. И још онај, мало касније бивши у Никејској митрополији, седми Сабор 350 Светих Отаца, против оних који се одричу часних икона и не изображавају их и не поклањају им се, безбожно клеветајући хришћане.

А примамо и све Свете саборе који су се Божјом благодаћу у разна времен а и места сабирали ради утврђивања православног јеванђеоског учења, које прима Саборна Црква.

А оних којих се одрекоше ови Свети Оци, одричемо се и ми; и које проклеше они, проклињемо и ми."

Izvor:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/B ... j-Veri.htm

Eto, vise nema jeretika, sad su i rimokatolici skoro svim nasim episkopima i nasem svestenstvu sestrinska Crkva!

I Sveti Sava rece:

"Srbi, moj narod, Hristovi su, a ne papini!"

Sveti Nikolaj Zicki:

"По завршетку великог повечерја, Сава затражи да у цркви остану само они богумили и римокатолици који желе да се врате натраг у православну цркву. Архиепископ им тада даде јасна упутства шта треба да чине. Прво је тражио од богумила да осуде своју јерес и потом да почну са катихуменском припремом за крштење. Од римокатолика је тражио, пошто су већ били крштени, осуду најпре њихове јереси, а онда да гласно изговоре стари Симбол вере, Првог и Другог Васељенског Сабора, без Филиокве, после чега су требали да буду миропомазани. Овако, они беху поново прикључени вери својих отаца. Сава је, такође, упутио и све епископе да тако поступају према кандидатима обеју јереси у својим епархијама. "

Izvor:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Z ... sava30.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]