banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
tuzno je ovo sve... ajkulo, bog neka ti je na pomoci sa ovim ljudima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 20:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Da se nesto nekom u mojoj familiji tako desi i da doktor postupi kako je postupio, mislim da bih ga odrobijao...
Imao sam licnih iskustava sa raznim doktorima, pa i situacija da su "ocekivali" kovertu... Ja im nisam dao nista, ali su clanovi moje sire familije dali 5 000 EUR dvojici glavnih doktora da obrate malo vise paznje...

Evo bas danas ovdje u jednim austrijskim novinama izasao opsiran clanak o korupciji meju austrijskim doktorima... Ko zna njemacki, moze ovdje da procita: http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/ ... 183420.ece

Ima i jedan pacijent "nase gore list" - Mirsad Secic, koji se takodje zalio na doktore. Narucili ga dvaput na operaciju i onda mu otkazali termin...

Novinari su napravili test - pokusali su dogovoriti termin za operaciju kod 42 doktora - jednom su se predstavili kao osoba sa obicnim jeftinim osiguranjem, a drugi put kao osoba sa privatnim skupljim osiguranjem. Rezultat - za ove sa privatnim osiguranjem je svaki drugi doktor rekao da ce dobiti termin bez problema i to sto je prije moguce, a za "socijalu" su doktori govorili kako nema mjesta ili da moraju cekati u prosjeku 2 mjeseca duze, nego ovi sa privatnim osiguranjem...

Znaci, nije to samo kod nas, ima toga i u razvijenijim drzavama...

Rjesenje je jedno jedino - MI SAMI MORAMO PRESTATI DA IM DAJEMO PARE!!! I DA ZA SVAKI POKUSAJ IZVLACENJA PARA GLASNO I JASNO KAZEMO - Doktor taj i taj je od mene trazio/zahtjevao/ocekivao pare da operise mog oca/majku/brata/sestru/koga-vec !

Stav "ma moram dati nesto doktoru, jer inace nece ni pogledati mog oca/moju majku..." ne vodi dobrom i pozitivnom rjesenju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Digresija je napisao:
Rjesenje je jedno jedino - MI SAMI MORAMO PRESTATI DA IM DAJEMO PARE!!! I DA ZA SVAKI POKUSAJ IZVLACENJA PARA GLASNO I JASNO KAZEMO - Doktor taj i taj je od mene trazio/zahtjevao/ocekivao pare da operise mog oca/majku/brata/sestru/koga-vec !

Sve to stoji sto si napisao. Ali kome da se obratis po tom pitanju i da kazes "Taj i taj doktor je trazio pare!"? Policiji? Vladi? Sudu? I sami su takvi. Doktori, pravnici, politicari... danas sve to mozes strpati u isti lonac, sve je to isto. I suradjuju zajedno.
A drugi problem je sto tebi nijedan doktor nece reci u lice "Ako mi das para onda cu odraditi posao kako treba". Nego ce on mudro sve okolo nekako nebil ljudi dosli na to sta on zapravo hoce. A svi dobro znamo da je kod nas "Necu" postalo "Hocu ako mi das love".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Digresija je napisao:
Da se nesto nekom u mojoj familiji tako desi i da doktor postupi kako je postupio, mislim da bih ga odrobijao...
Imao sam licnih iskustava sa raznim doktorima, pa i situacija da su "ocekivali" kovertu... Ja im nisam dao nista, ali su clanovi moje sire familije dali 5 000 EUR dvojici glavnih doktora da obrate malo vise paznje...

Evo bas danas ovdje u jednim austrijskim novinama izasao opsiran clanak o korupciji meju austrijskim doktorima... Ko zna njemacki, moze ovdje da procita: http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/ ... 183420.ece

Ima i jedan pacijent "nase gore list" - Mirsad Secic, koji se takodje zalio na doktore. Narucili ga dvaput na operaciju i onda mu otkazali termin...

Novinari su napravili test - pokusali su dogovoriti termin za operaciju kod 42 doktora - jednom su se predstavili kao osoba sa obicnim jeftinim osiguranjem, a drugi put kao osoba sa privatnim skupljim osiguranjem. Rezultat - za ove sa privatnim osiguranjem je svaki drugi doktor rekao da ce dobiti termin bez problema i to sto je prije moguce, a za "socijalu" su doktori govorili kako nema mjesta ili da moraju cekati u prosjeku 2 mjeseca duze, nego ovi sa privatnim osiguranjem...

Znaci, nije to samo kod nas, ima toga i u razvijenijim drzavama...

Stav "ma moram dati nesto doktoru, jer inace nece ni pogledati mog oca/moju majku..." ne vodi dobrom i pozitivnom rjesenju...

tačno, takav stav vodi kratkoročnom rješenju, ali ne i dugoročnom.

glede ovog tvog članka... aj sprovedi to istraživanje na Islandu, ili bilo kojoj zemlji u Skandinaviji... nema toga kod njih... zemlje sa najsjajnijim socijalno-medicinskim programom u smislu tog osiguranja, korupcija, odstupanja od pravilnika itd... tu su najjači NA CIJEOM SVIJETU i ja im skidam kapu do poda.

dok naravno u drugim EU zemljama, i te kako prisutno.. u SAD-u isto... ja sam negdje čula kako u SAD-u u bolnici (sam si u sobi) imaš stilski namještaj, TV s kablovskom, Laptop s brzim internetom. .sa so mange.. pitam ovu jednu Amerikanku jel to istina. .ona meni kaže "jeste, ako si milioner i imaš skupo osiguranje, a ako nemaš moli Boga da te i prime u bolnicu " ..znači to je to :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo ga forumi, blogovi itd.

A novinari ionako sebi traze posla... Tako da...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Zalosno je koliko se generalizuje, baca ljaga i kritikuje profesija. Zaista.
Niko se nije sjetio da mozda saslusa drugu stranu price, vec povrsno pristupa se situaciji. Nijedan novinar nije trazio izjavu od konkretnih osoba, dakle rekla-kazala, sve preko drugih, a svako filuje svoj fil.
Nikoga ne branim, osim pravde a ona je ocigledna, bar meni kao zdravstvenom radniku.

Pacijentu zelim sve najbolje, da se koliko god moze bolje adaptira na proteze i pokusa nauciti na nove zivotne prilike. A sto se tice konkretnih prepucavanja koja apsolutno nemaju veze sa novcem, vjerujem da ce se zavrsiti na pravican nacin, onakako kako zaista i trebaju i kako su se zbile.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
simplicity je napisao:
Niko se nije sjetio da mozda saslusa drugu stranu price, vec povrsno pristupa se situaciji. Nijedan novinar nije trazio izjavu od konkretnih osoba, dakle rekla-kazala, sve preko drugih, a svako filuje svoj fil.
Nikoga ne branim, osim pravde a ona je ocigledna, bar meni kao zdravstvenom radniku.

Pacijentu zelim sve najbolje, da se koliko god moze bolje adaptira na proteze i pokusa nauciti na nove zivotne prilike. A sto se tice konkretnih prepucavanja koja apsolutno nemaju veze sa novcem, vjerujem da ce se zavrsiti na pravican nacin, onakako kako zaista i trebaju i kako su se zbile.

hoćeš reći da ti nijednom još nisi primila kovertu kako bi se nekom više smiješila i više mu pažnje posvetila?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
simplicity je napisao:

Koje licemjerje, nevjerovatno. Koji dio ti nije jasan ? Nije ti jasno da je jedan od dr rekao da NECE da operise covjeka koji je vec bio u opstoj anesteziji ? Ili ti nije jasno da je jedna od dr-ica onda trcala desno-lijevo da pokusa naci dr koji bi rekao da hoce da ga operise ? Ili ti mozda nije jasno da je poslije toga bio u hodniku sat vremena jer nije bilo sobe ( kreveta ) za njega ? Ili ti nije jasno da je covjek izgubio obje noge kao zrtva teroristickog napada mjesec dana prije toga ? Koji-dio-konkretno-tebi-nije-jasan ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 02:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Japanese_rose je napisao:
simplicity je napisao:

Koje licemjerje, nevjerovatno. Koji dio ti nije jasan ? Nije ti jasno da je jedan od dr rekao da NECE da operise covjeka koji je vec bio u opstoj anesteziji ? Ili ti nije jasno da je jedna od dr-ica onda trcala desno-lijevo da pokusa naci dr koji bi rekao da hoce da ga operise ? Ili ti mozda nije jasno da je poslije toga bio u hodniku sat vremena jer nije bilo sobe ( kreveta ) za njega ? Ili ti nije jasno da je covjek izgubio obje noge kao zrtva teroristickog napada mjesec dana prije toga ? Koji-dio-konkretno-tebi-nije-jasan ?

neki ljudi zive u nekom svijetu za koji misle da je savrsen, nisu jos imali kontakt sa realnoscu. i pored toga sto je bio prilog na tv-u i u novinama, i sto se niko nije potrudio da to demantuje, opet se neko nadje da kaze da su to novinari izmislili. dje ti zivis covjece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
simplicity je napisao:

Poserem se ja na tvoju pravdu i ostalih seratora poput tebe :fist: Koliki gad trebas biti da bi ovako nesto izjavio?! Jer druga strana price je da se KC JAVNO izvinuo za pocinjenu gresku.. Koju JOS drugu stranu hoces da cujes?!?

Citiraj:
A sto se tice konkretnih prepucavanja koja apsolutno nemaju veze sa novcem, vjerujem da ce se zavrsiti na pravican nacin, onakako kako zaista i trebaju i kako su se zbile.

Nemaju veze sa novcem? :) Ma bravo. Sve posten do postenijeg i branite se i nogama i rukama protiv suskica. A za pravdu ne brini. Ako je i nema na ovoj zemlji ima Bog na nebu. Svakom po djelima njegovim.

Simplicity :fist: :fist: :fist:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Detalje cemo na sudu ...

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Poslednji put menjao ajkula dana 14 Dec 2007, 12:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 12:26 
Nema se puno komentarisati...
Kao sto se jasno vidi doktori nisu htjeli operisati unesrecenog dok ne vide kovertu sa novcem.
Ono sto je cudno da se na onako jadne nacine pokusavaju izvuci i recenicama tipa: "Nisam pratio tok bolesti" kako gore navodi ajkula.
A veliki problem stvara sto su to ljudi sa diplomom i nekakvim svojim uticajem(doktor jel'te) i uvjek ce se njemu vise vjerovati nego obicnom covjeku sa SSS.
Treba nesto ucini da svi vide kakvi su to pokvarenjaci i licemjeri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 13:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
simplicity je napisao:

Ti si, blago receno, majmun nad majmunima. O cemu ti to? Kakvo rekla-kazala? Ko je to svako? Ko to filuje fil? Majmune sa grane. Gdje ti u ovoj citavoj situaciji pravdu vidis? Jesi li i ti jedna od majmuna sto je potpisala peticiju? Mozete gu*icu sa njom obrisati, ta peticija vrijedi kolko i pet dinara bivse Yu. To je drugim rijecima "pitaj brata lazljivog" i snjom se nemoze nista postici. Nit je to dokaz nit ikoji -urac. Samo dokaz koliko ste licemjerni, eto bicu postena pa cu reci da nisu svi 100% isti, al' 99% sigurno jeste.
Nego reci mi, kad medicinski radnici tako prezivljavaju, kako ti uspjevas putovati, svako malo neke aranzmane ganjati, po toplicama guzicu kiseliti.. Fujj, gadite mi se.. Nikad vam dosta nije.. I naravno, medicinsko osoblje stite politicari, politicari stite medicinsko osoblje, a ostali narod - narod koji ne mozete iskoristiti ispusi. Ma znas kako si mi mrska?! NEMAS POJMA!
Logicno da ne mislis ici iz svog grada, kad ti dobro ide. Malo, malo pa koverta. Seres kako radis 7 dana bez odmora, a svaki dan visis na forumu!
Ne kritikuje ovdje niko profesiju, nego bagru u banjaluckom KC-u. Toliko si skolovana da si mogla dokuciti srz teme valjda.. Nemate ni trunke osjecaja u sebi, samo lova, vlast i arogancija prema ljudima koji nisu vaseg kova. Ne brini, nece jos dugo ovo pljuvanje, doslo je vrijeme da se nesto poduzme po tom pitanju. Samo polako..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 13:20 
Veteran
Veteran

Nema potrebe za takvim nacinom vrijedjanja...

ajkulu jos mogu i da razumijem sto vrijedja u afektu, ali ostali nemaju potrebu da na primitivan nacin vrijedjaju druge ucesnike u diskusiji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
digresija, to nije bilo u ajkulino ime niti glumim necijeg advokata. Imam i ja familiju u Banjaluci, kao i u drugim krajevima ove sugave zemlje. Imam ogroman problem sa ljudima poput simplicity. Sa takvim ljudima se nemoze drugacije.
Inace, ovo moje izrazavanje nije nista bolje od tvog.. prelistaj pojedine postove s'tvojim "rukopisom".. (tipa: "jos gnojis po forumu..")
a da je ajkula u afektu pisala.. varas se :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 16:06 
Veteran
Veteran

Nisam ni rekao da govoris u njeno ime, niti da glumis njenog advokata, nego da nema potrebe za vrijedjanjem na tom nivou.

Ako je rijec "gnojis" sve sto mozes da mi prikacis, onda imas problem sa pronalazenjem argumenata, a u tome si do sada uvijek gubila - stoga nema potrebe za uzbudjivanjem. Drzimo se teme uz konstruktivnu diskusiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
meni je zao sto neki sa tolikim gnjevom mogu da govore o drugim osobama....to nije dobro. No ako te to oslobadja od stresa, izvoli , mene niste uvrijedili, jer nista od navedenog nema trunku istine , a izreceno je prema meni...
A prava istina ce izaci na vidjelo, vrlo vrlo brzo.
Zao mi je sto su mnogi ovdje u zabludi.
the end.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
meni je zao sto neki sa tolikim gnjevom mogu da govore o drugim osobama....to nije dobro. No ako te to oslobadja od stresa, izvoli , mene niste uvrijedili, jer nista od navedenog nema trunku istine , a izreceno je prema meni...
A prava istina ce izaci na vidjelo, vrlo vrlo brzo.
Zao mi je sto su mnogi ovdje u zabludi.
the end.

Uvrjediti ili povrjediti se mogu samo osobe sa obrazom i karakterom. Ti ocigledno nemas ni jedno :fist:

Toliko od mene tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Digresija je napisao:

Cinjenica je da niko nece da zrtvuje nekog svog, sto je normalno, da bi doprinio "dobrom i poztivnom rjesenju", tako da ja mislim da obican covjek realno gledajuci malo moze da ucini po pitanju toga.
Mislim da bi vlast trebala uvesti anonimni telefon gdje se prijavljuju takvi doktori isto kao sto su nedavno uveli za prijavljivanje policajaca koji uzimaju mito.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...dabogda ih operisale kolege iz druge smene...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]