banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Hm...
PostPoslato: 13 Dec 2007, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ne mora.

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 13 Dec 2007, 15:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
Harvester je napisao:
Fantomacane, kakve si ti gljive konzumirao? Gdje ti nazireš mržnju, života ti? Znači, ako ja kažem da Barbarez nije dobar fudbaler, ja sam srbočetnički agresor koji mrzi sve Bošnjake? Ajd se malo relaksiraj i prestani da u tuđim postovima vidiš nešto čega nema. Safeta Sušića, koliko se sjećam, nikad nisam spominjao u negativnom kontekstu, o Ivici Osimu imam najbolje mišljenje i ne sjećam se da sam nešto suprotno rekao (samo sam reagovao na očigledno neistinitu tvrdnju da se on izjašnjavao kao Bošnjak) i tako dalje. Moja tvrdnja od prije nekoliko postova o Bosancima koji nemaju veze s fudbalom odnosila se isključivo na struku. Čak i da je npr. Barbarez bio odličan fudbaler (što nije), to uopšte ne znači da će biti dobar trener ili funkcioner ili nešto treće.

Puno kontradiktornosti burazeru ovdje. Imas najbolje misljenje o Osimu ali ga nesmatras dobrim strucnjakom? Postavlja se pitanje onda, sta je Osim? Marsovac?
Da napomenem i druge bosance "who made it"....Evo Primorca, desna ruka Wengera, nemoze biti los strucnjak, eno Marica u Herthi radi godinama, eno Bajevica, pa eno Vahe...Los strucnjak nemoze preuzeti ekipu u rasulu i dovesti je do drugog mjesta (kao sto doticni ucini sa PSG-om), ili od prosjecnog regionalnog kluba Lilla, dovesti do lige sampiona.

Postavlja se pitanje, na kojim si ti gljivama burazeru?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zagore, drži se svoje sjekire i mlaćenja zločinaca u Darkvudu. Mislim, dođavola, valjda je OČIGLEDNO da u tu priču Ivica Osim nije uračunat, pogotovo zato što sam eksplicitno rekao

Citiraj:
Pomirimo se sa faktima - jedini Bosanac koji ima blage veze sa fudbalom jeste Ivica Osim.

Što se tiče ovih ostalih, sitan kredit vam dajem za Bajevića, ali prisjetite se njegove epizode u Crvenoj zvezdi, pa onda razmislite da li bi njegovo (naravno čisto hipotetično) preuzimanje reprezentacije BiH više ličilo na to ili na njegove uspješnije epizode po Grčkoj. Fakat je da se stanje u bosanskom fudbalu može jednom riječju opisati kao katastrofalno i treba fudbalski čarobnjak da to sredi. Lično smatram da ljudi koje ste naveli nemaju tu sposobnost (ozbiljni smo ljudi, pa nećemo ni komentarisati ove razne asistente i slične), te da je bosanskom fudbalu neophodan stranac da bi isti postao iole relevantan (naravno, Bosna nema ekipu za plasman na veliko takmičenje, ali sa sređivanjem stanja u Savezu i struci za nekoliko godina bi mogla da se sastavi ekipa koja će biti tu negdje oko trećeg ili četvrtog mjesta).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
Pomirimo se sa faktima - jedini Bosanac koji ima blage veze sa fudbalom jeste Ivica Osim.

Ispravka-Fudbal koji ima veze sa Bosnom ne postoj!!!

Pogresno si poredao reci :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Zagore, drži se svoje sjekire i mlaćenja zločinaca u Darkvudu. Mislim, dođavola, valjda je OČIGLEDNO da u tu priču Ivica Osim nije uračunat, pogotovo zato što sam eksplicitno rekao

Citiraj:

Što se tiče ovih ostalih, sitan kredit vam dajem za Bajevića, ali prisjetite se njegove epizode u Crvenoj zvezdi, pa onda razmislite da li bi njegovo (naravno čisto hipotetično) preuzimanje reprezentacije BiH više ličilo na to ili na njegove uspješnije epizode po Grčkoj. Fakat je da se stanje u bosanskom fudbalu može jednom riječju opisati kao katastrofalno i treba fudbalski čarobnjak da to sredi. Lično smatram da ljudi koje ste naveli nemaju tu sposobnost (ozbiljni smo ljudi, pa nećemo ni komentarisati ove razne asistente i slične), te da je bosanskom fudbalu neophodan stranac da bi isti postao iole relevantan (naravno, Bosna nema ekipu za plasman na veliko takmičenje, ali sa sređivanjem stanja u Savezu i struci za nekoliko godina bi mogla da se sastavi ekipa koja će biti tu negdje oko trećeg ili četvrtog mjesta).

Ne mogu da ne komentarisem ono boldirano gore. Vama? Nama? Vi, mi, oni? Sta onda to tebe cini, Srbijancem? :roll:

Mislim, odoh sad van teme al et, necu vishe tako mi Manitua.

Sto se tice teme mislim da je bezvezno dovoditi stranca, kad problem nije u treneru i igracima nego u Savezu i oko Saveza. Dok i dalje savez bude talac sitnih novinara i seljacina iz Zepca, Modrice itd domet ce i dalje biti trece-cetvrto mjesto, o bilo kojoj grupi da je rijec. Stranac tu nece nista pomoci, ocigledan primjer je Klemente i Srbija.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hehe, ovo me podsjeća na onu "What do you mean, YOU people?" scenu iz Anger Managementa. Kad sam rekao "vama", to se odnosilo na ljude s kojima sam trenutno u raspravi na ovom topiku, bez ikakve veze sa nacionalnom / državnom pripadnošću :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 22:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Haj super nadam se da ces se i drzati toga i u buducnosti. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Eto ode i mafija iz saveza....i Muzurovic i Nikic(nije zaboravio da pozdravi svoje manijake)....Napokon BIH na svjetskom prvenstvu...... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 09:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
Srbija je u kurcu sa fudbalom al Bosna :D :D :D :D :D :D :violent3: :sign10: ma nema tog smajlija kojim se to moze opisati smjeh do neba.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kaco je napisao:
Eto ode i mafija iz saveza....i Muzurovic i Nikic(nije zaboravio da pozdravi svoje manijake)....Napokon BIH na svjetskom prvenstvu...... :drinking:

Nisam baš u toku, šta je falilo Nikiću? Pa ipak je u pitanju jedan od najvećih fudbalera sa ovih prostora. Doduše, načuo sam o nekakvim sjajnim rezultatima koje je mlada reprezentacija postizala sa njim.

A izgleda da su konačno i Munibu stavili soli na rep :D Šteta, nema više njegovih legendarnih gostovanja na televiziji.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
kaco je napisao:

Nisam baš u toku, šta je falilo Nikiću? Pa ipak je u pitanju jedan od najvećih fudbalera sa ovih prostora. Doduše, načuo sam o nekakvim sjajnim rezultatima koje je mlada reprezentacija postizala sa njim.

A izgleda da su konačno i Munibu stavili soli na rep :D Šteta, nema više njegovih legendarnih gostovanja na televiziji.

Samo neka su supka Muniba skinuli....Ma Znas kako je sa Nikolom...Nikic je najveca sega od svih licnosti sa ovih prostora(osim Josipa Pejakovica),ali je vjerovatno slusao previse sefove i zato je sve zajebo....Nidju sam obozavao kao igraca,ali s nazalost nije proslavio sa ovim mladima....Cuo si kako je izjavio za Pjanica kad su mu ga fanatikusi predlagali:kaze prvo ima osnovna pa srednja pa tek onda fakultet.... :D i zato Pjanic sa 17 god ne bi trebao da igra za ove do21...Hajd uzdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 21:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mateus prihvatio platu od 10.000KM

Bakir Tiro
25.12.2007 19:34

Lotar Mateus prisato je biti novi selektor BiH i to za platu od 10.000 KM, ukoliko bi bio izabran na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH, koja će se održati u petak.

U pismenoj formi njemački stručnjak juče je odgovorio na ponuđene uslove bh. saveza.

"Matues nam je napisao da prihvata uslove koje je imao nedavno smijenjeni Fuad Muzurović. Potom sam obavio razgovor s njim isključivo na ekonomskoj osnovi. Sve smo se načelno dogovorili, ali konkretnije možemo pričati, što sam mu i rekao, tek nakon petka i sjednice IO. Logično, ukoliko 14 članova IO odabere drugog trenera za budućeg selektora 'A' reprezentacije naše države, nemam šta ponovo razgovarati s Mateusom! Ako on bude naš izbor, za 'pet minuta' moći ćemo napraviti ugovor. Lično, mislim da bi bio pravo riješenje za BiH jer bi to bio i marketinški isplativ potez", rekao je Bogdan Čeko, potpredsjednik N/FS BiH.

Čeko kaže i kako je Mateus naveo da odlično poznaje situaciju u našem reprezentativnom fudbalu kao i bh. igrače koji nastupaju u inostranstvu.

"Pitao me da li smo se dogovorili s reprezentativcima u štrajku i hoće li se vratiti igranju u dresu sa državnim grbom, pošto je IO posljednjim smjenama udovoljio njihovim zahtjevima. Rekao sam i Matusu i sada govorim bh. javnosti, 300 posto naši najbolji fudbaleri će igrati opet za BiH, naravno, ako uz njih budu pravi ljudi koji će voditi reprezentaciju bez ikakvog ličnog, a samo u svrhu državnog interesa", ističe Čeko, naglasivši:

"Dovođenjem Mateusa, pored njegovim stručnih kvaliteta, Savez bi mogao i finansijski profitirati, te dio novca transparentno usmjeriti u razvoj našeg fudbala. Prema dogovoru, Mateusa bismo, ukoliko ga izaberemo za selektora, finansirali od marktinške zarade, čiji bi dio i on sam obezbijedio."

U svakom slučaju, ukoliko IO ne izabere selektora u petak, to bi i prema jučerašnjim najavama iz N/FS BiH trebalo da učini najkasnije do 8. januara, kada će u Barseloni biti održan sastanak o rasporedu utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Imaš veću platu od predsjednika"

Čeko tvrdi i kako mu je Mateus rekao da nije imao korektniji razgovor oko preuzimanja nekog od poslova, a "pao je na foru" da će imati veću platu nego što je ima predsjednik BiH.

"Kada sam mu rekao da znam da to nije neki novac za profil trenera kakave je on, ali da će biti plaćeniji od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, nasmijao sa i rekao: OK, onda smo se dogovorili! Na potezu je sada vrh bosanskog saveza", kroz smijeh priča Čeko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 02:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
To bi bila stvarno odlična stvar za reprezentaciju. Valjda je Mateus sposoban izvuči još nešto od stare "magije" iz dana Partizana. A koristiće i sva ta priča koje će se stvoriti oko dolaska tog poznatog Nijemca u BIH. Ako se sve to desi naravno. Ja sam za.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
ma, ja sam ubijedjen da ce reprezentacija bih, cim se mateus prihvati selektorskog mjesta, da eksplodira...i to bukvalno :D
mateus je trenirao madjarsku donedavno, i sa njom nije postigao apsolutno nista. takodje, kao trener nema nikakvih vecih uspjeha. sa partizanom je usao u ligu sampiona zato sto je partizan imao dobar tim. samo je trebalo da im neko boostuje moral i samopouzdanje, sto je mateus odradio jako dobro. jer je jaka licnost. ne i neki veliki trener.
slicne rezultate nece moci ostvariti sa ekipom bih iz prostog razloga sto bih nema dobrih igraca. znate onu staru narodnu "ne moze se napraviti pita od go**na" :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a osim toga, mateus je demantovo da ce biti novi selektor bih :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 20:37 
Veteran
Veteran

Kad to takvi eksperti kao ti tvrde, onda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa, kad je reprezentacija bih u pitanju, uopste ne treba biti ekspert da se procijeni njena realna snaga 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 23:01 
Veteran
Veteran

Na staroj temi reprezentacija Srbije si kao i Harvester pokazao nivo svoje ekspertize. Isto važi i za tebe kao i za njega. Zašto likuješ jer Mateus nije selektor? Zar nije svejedno ako je loša ekipa? Zašto uopšte komentarišeš kada nemaš namjeru da bilo šta korisno kažeš? Imaš koliko hoćeš tih foruma na kojima se možeš prepucavati na nacionalnoj osnovi, a ti nađe baš forum Sport. Vrlo sportski, nema šta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo i mene nakon nekoliko dana, pa da se iskenjam malo... Počeću odavde.

Ne bih se baš složio u ocjenama da BiH ima toliko nekvalitetnu reprezentaciju koliko neki (pr)ocjenjuju, a to što Mateus nije postao selektor i nije neki hendikep. Čovjek stvarno, osim uspjeha sa Partizanom, nije postigao nikakav zapaženiji uspjeh niti učinio bilo šta vrijedno pomena, tako da ga ne smatram nekim velikim stručnjakom. Da ima harizmu - ima, ali nema stručnost ni rezultate. BiH spada u red solidnih ekipa, koje, uz dobrog trenera i punu motivisanost, mogu da prave probleme svakoj ekipi. Doduše do pravog rezultata teško da će doći jer se ekipa uglavnom lomila pod pritiskom ili pucala momentalno, kad bi u nekoj utakmici važila za favorita.

Generalni problme bh fudbala je što je jedna solidna generacija, prošla zenit, dok novije sporo stasavaju, a nema tu ni naznake nekog sistematskog rada u mlađim selekcijama. Sve ide na ho-ruk i privremena rješenja. Čak i da se desi, da neki mladi igrač odskoči, on se gubi jer nema kadroa koji bi ga usmjerili, a nema ni sistema razvoja igrača, koji bi mu omogućio da kroz mlađe reprezenttivne selekcije, uz saigrače približnog kvaliteta, stekne kontinuitet. Ovdje se još sve igra po nacionalnoim ključu po rodbinskim i ko zna kakvim vezama i Bog zna još po čemu. Prvenstvno je regularno koliko je realna novčanica od 30 maraka, tako da selekcija može jedino da se pouzda u ino-igrače, a po mogućnosti da iskopa neke koji su od malena u inostranstvu, koje domaći "stručnjaci" nisu stigli da upropaste i uvale u čist prosjek, a da ti isti igrači pritom imaju neku volšebnu želju da nastupaju za BiH, kao što Kuzmanović nastupa za Srbiju, a Petrić i Rakitić za Hrvatsku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 02:42 
Veteran
Veteran

Ne smatram ni ja Mateusa za nekog stručnjaka ali on ima ono što treba ovim našim balkanskim ekipama - zna da im da samopouzdanje i da dovede igru do nivoa kad je ona pristojna i daje rezultate. Za Bih važi isto kao i za Srbiju, umjesto treninga treba pola vremena komplet ekipa, i igrači i selektor, da provedu u razgovoru i vježbama sa psihologom. Rezultati bi bili mnogo bolji bez obzira na manje treninga. Zato bi Mateus bio dobar jer bi on odmijenio psihologa (kako je to radio u Partizanu ne znam, ali je funkcionisalo).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]