banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 00:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 22:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Citiraj:
Pustio ga Schumi, sta ce bubuljicavi crnjo se nabrijao da pobedi a ovaj coolirao i testirao bolid, sto se i vidi po rezultatima, pa mislis da je realna voznja na osmom mestu, posle Barselone kada je bio prvi

"Bubuljicavi" dobro vozi pa ti pricaj sta hoces! :D

Citiraj:
Nebi se bas slozio.Schumacher pustio Laughing Pa on ni rodjenog brata nije pustao u vrijeme najvece dominacije Ferrarija

Tu si u pravu...

p.s. Cinjenica je da je Hamilton odlican vozac! Drugi mogu samo da mu zavide =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Alonso najvjerovatnije u svom ''starom'' timu

Citiraj:
Pošto Reno neće biti sankcionisan zbog posedovanja Meklarenovih dokumenata, Fernando Alonso sada može bez brige da se pridruži svom nekadašnjem timu.

Španski Diario As kaže da će Alonso sada sigurno potpisati ugovor sa Renoom na dve godine, s opcijom raskidanja već na kraju 2008. ukoliko obnovljenja saradnja dve strane ne bude funkcionisala.

Ove novine tvrde da je zvanično objavljivanje ove informacije blizu, i možda bude potvrđena već u ponedeljak.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2002, 22:53
Citiraj:
Formula 1: Fernando Alonso potpisuje ugovor na dvije godine sa ekipom Renaulta!
24SI - Dvostruki prvak Formule 1, Španac Fernando Alonso slobodan je da pređe u ekipu Renaulta, nakon što je Svjetska automobiliska federacija (FIA) u četvrtak odlučila da ne kazni francusku ekipu zbog posjedovanja tehničkih podataka o konkurentskom bolidu McLaren Mercedesa.

Alonso će u ponedjeljak potpisati ugovor na dvije godine sa ekipom Renaulta, s tim što zadržava pravo da napusti ekipu u drugoj sezoni, prenosi španski list "As".

Nekažnjavanje ekipe Renaulta, bio je dodatni motiv za Španca da se odluči za povratak u francuski tim, jer je, kako prenose španski mediji, bio u strahu da pređe u ekipu koja bi bila pod istagom FIA i da eventualno bude kažnjen oduzimanjem bodova.

Povratak u Renault, sa kojim je Alonso osvojio dvije titule prvaka Formule 1 2005. i 2006. godine, sad je lakši nego ikad.

Alonsu ide u prilog i činjenica da su čelnici Renaulta odustali od prvobitnog zahtjeva da potpiše na tri godine i povećali sumu koju bi dobijao za svaku sezonu, a koja premašuje 20 miliona eura.

U Renaultu su popustili i kada im je sredinom novembra stigla ponuda meksičkog milionera Carlosa Slima, koji će uložiti novac u francusku ekipu ako dovedu Alonsa, čime su se poklopile sve kockice za povratak mladog Španca u francusku ekipu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Evo ti deo texta koji pokazuje da ovi testni rezultati nisu toliko pozdan faktor za tvrdnje da je jedan vozac bolji od drugog. Vracam se na test pre par dana kada je bubuljicavi bio ispred Schumia, jednostavno ljudi rade razna podesavanja bolida, pa tako sada dominiraju timovi kao sto je Red Bull i STR-Ferrari, jer ljudi rade uglavnom testove za sledecu sezonu, a jaci timovi gledaju malo dalje u buducnost, pa isprobavaju razna podesavanja koja im znatno oduzimaju na brzini, pa rzultati izgledaju porazavajuce :wink:

Citiraj:
Četvrto najbrže vrijeme postavio je Mihael Šumaher za volanom Ferarijevog bolida čija je ukupna potisna sila smanjena za 30%, skladno pravilima za sezonu 2009. Imajući to na umu, njegov zaostatak od oko 9 desetinki za Fetelom predstavlja prilično impresivan rezultat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 01:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Info je napisao:
Evo ti deo texta koji pokazuje da ovi testni rezultati nisu toliko pozdan faktor za tvrdnje da je jedan vozac bolji od drugog. Vracam se na test pre par dana kada je bubuljicavi bio ispred Schumia, jednostavno ljudi rade razna podesavanja bolida, pa tako sada dominiraju timovi kao sto je Red Bull i STR-Ferrari, jer ljudi rade uglavnom testove za sledecu sezonu, a jaci timovi gledaju malo dalje u buducnost, pa isprobavaju razna podesavanja koja im znatno oduzimaju na brzini, pa rzultati izgledaju porazavajuce :wink:

Citiraj:
Četvrto najbrže vrijeme postavio je Mihael Šumaher za volanom Ferarijevog bolida čija je ukupna potisna sila smanjena za 30%, skladno pravilima za sezonu 2009. Imajući to na umu, njegov zaostatak od oko 9 desetinki za Fetelom predstavlja prilično impresivan rezultat.

'ajde Info nemoj sada da pravdas lose rezultate penzosa :lol:
Zadnji dan Schumacher je testirao kao bolid za 2009,ali prosli test nije.
Trebao si staviti i rezultate zadnjeg dana testa koji su nastavak tog teksta koji si postavio. :wink:
1. S. Vettel - STR-Ferrari - 1:18.213 - 100 krugova
2. R. Kubica - BMW Sauber - 1:18.410 - 119 krugova
3. N. Rosberg - Williams-Toyota - 1:18.796 - 97 krugova
4. M. Schumacher - Ferrari - 1:19.136 - 58 krugova
5. K. Nakajima - Williams-Toyota - 1:19.611 - 76 krugova
6. T. Glock - Toyota - 1:19.961 - 58 krugova
7. F. Massa - Ferrari - 1:20.000 - 45 krugova
8. S. Bourdais - STR-Ferrari - 1:20.033 - 87 krugova
9. J. Trulli - Toyota - 1:20.229 - 69 krugova
10. D. Coulthard - Red Bull-Renault - 1:20.657 - 72 kruga
11. A. Davidson - Aguri-Honda - 1:20.821 - 102 kruga
12. T. Sato - Aguri-Honda - 1:21.092 - 84 kruga
13. M. Asmer - BMW Sauber - 1:21.333 - 80 krugova
14. G. van der Garde - Force India-Ferrari - 1:22.321 - 81 krug
15. R. Rodriguez - Force India-Ferrari - 1:22.508 - 82 kruga

Taj dan McLaren nije testirao.Kao sto vidis Schumacher je mnogo manje krugova odvezao od prve trojice,tako da i nije imao kako kazu "smanjenu potisnu masu" za 30% imao bi vjerovatno losiji rezultat.
Ako uzmes test dan prije ovoga vidjeces da je Hamilton manje krugova vozio od Schumachera,ali je imao bolje vrijeme.Jos kada pogledas da ga je oderao bez slick guma tu vise nema price :drinking:
SCHUMACHERU NAZAD U PENZIJU NEMOJ SE BRUKATI VISE! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima crnjo jos mnogo toga da uci i da pregledava DVD-ove Schumijeve voznje da bi naucio kako se vozi. Bojim se da Vettel u narednim godinama ne pomrsi konce crnji pa da Hamilton ostane kratkih rukava

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vettel??? :lol: :lol: :lol:
Nece Hamiltonu niko da pomrsi konce..Zna on sta radi :D
Njegovo vreme tek dolazi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doslo bi i moje vreme da dobijem u ruke najjaci bolid. Ali Vettel vozi bar duplo slabiju formulu pa je opet pokazao rezultate iako je vozio samo na nekoliko trka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Alonso će biti najplaćeniji F1 vozač

Dvogodišnji ugovor koji će Fernando Alonso potpisati sa Renoom načiniće ga najplaćenijim vozačem u Formuli 1, tvrdi španski list El Mundo.

Po njemu će on zarađivati više i od šampiona Kimija Raikonena.

Timski kolega Alonsa će biti mladi Nelson Pike, zarađivaće oko 50 miliona dolara godišnje, imaće minimalna zaduženja prema sponzorima, klauzulu po kojoj će moći da napusti Reno posle prve godine ako saradnja ne bude funkcionisala i status vozača broj 1.

Takođe njegovu odluku čeka i Ron Denis, koji će u zavisnosti od Alonsove odluke odlučiti da li će drugi vozač Meklarena biti Heiki Kovalainen ili Pedro de la Rosa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Alonso potpisao za Reno
Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso voziće sledeće sezone za Reno, prenose španski mediji. Dnevnik "El Mundo" preneo je da je Alonso potpisao ugovor vredan 35 miliona evra, ali nije navedeno na koliko godina je saradnja dogovorena.

Alonso je u novembru, posle samo jedne sezone, napustio Meklaren, a odmah nakon raskida ugovora sa britanskim timom povezan je sa povratkom u Reno, sa kojim je osvojio obe titule, 2005. i 2006. godine.

Pregovori Alonsa i Renoa intenzivirani su u petak posle odluke Svetske automobilske federacije da ne kazni francuski tim za posedovanje poverljivih podataka o Meklaren timu.

26-godišnji Španac, najmlađi šampion Formule 1, prethodnu sezonu je završio na trećem mestu, iza Kimija Raikonena i Luisa Hamiltona, a njegov boravak u Meklaren timu obeležio je sukob sa timskim kolegom Hamiltonom i špijunska afera u kojoj je Meklaren kažnjen sa 100 miliona evra, odnosno oduzimanjem svih bodova u šampionatu konstruktora.

Nelson Pike Junior je glavni kandidat da vozi pored Alonsa u Renou sledeće sezone, prenose španski mediji. Francusku ekipu ove godine predstavljali su Đankarlo Fisikela i Heiki Kovalainen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

FIA zabranila razvoj motora za Formulu 1

Svjetska automobilistička organizacija FIA uvela je desetogodišnju zabranu za razvoj motora unutar Formule 1. Neobičnu odluku čelnik organizacije Max Mosley opravdao je činjenicom kako su sadašnji motori u bolidima neusporedivo bolji od svih drugih na svijetu. Momčadi u natjecanju morat će FIA-i predati specifikacije motora s kojim će se morati natjecati do 2017. godine. Ova odluka mogla bi uvelike utjecati na popularnost Formule 1 budući da su tehničke inovacije postale jedan od najvažnijih dijelova natjecanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2007, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Info je napisao:
Alonso će biti najplaćeniji F1 vozač

Dvogodišnji ugovor koji će Fernando Alonso potpisati sa Renoom načiniće ga najplaćenijim vozačem u Formuli 1, tvrdi španski list El Mundo.

Po njemu će on zarađivati više i od šampiona Kimija Raikonena.

Timski kolega Alonsa će biti mladi Nelson Pike, zarađivaće oko 50 miliona dolara godišnje, imaće minimalna zaduženja prema sponzorima, klauzulu po kojoj će moći da napusti Reno posle prve godine ako saradnja ne bude funkcionisala i status vozača broj 1.

Takođe njegovu odluku čeka i Ron Denis, koji će u zavisnosti od Alonsove odluke odlučiti da li će drugi vozač Meklarena biti Heiki Kovalainen ili Pedro de la Rosa.

Znaci potpisao je, bice interesantna sljedeca sezona

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ŠPIJUNSKA AFERA McLAREN-FERRARI PRIVODI SE KRAJU

NOĆNA UTRKA U AUSTRALIJI?

MOSLEY: POVRATAK SLICK GUMA NIJE ZAJAMČEN

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Aj nek se i taj Alonso vise smislio...i odlucio u koji ce tim.. :lol:
Iskreno bih volela da Kovalainen dodje u Mclaren! drag mi je nesto :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

KOVALAINEN STIŽE U McLAREN

McLaren-Mercedes potvrdio je kako će novi momčadski kolega Lewisa Hamiltona biti Heikki Kovalainen.

Bivši Renaultov vozač nedavno je ostao bez vozačkog mjesta u francuskoj momčadi koja je odlučila u potpunosti promijeniti svoju vozačku postavu.

"Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti momčadi kao što je Vodafone McLaren Mercedes," rekao je Kovalainen. "Dosad me u potpunosti oduševila predanost pobjeđivanju, koja se jasno može vidjeti u cijeloj organizaciji, i veoma sam uzbuđen zbog naše zajedničke budućnosti.

Kao Finac, za mene je čast slijediti korake Mike (Hakkinena) i Kimija (Raikkonena). S Lewisom nisam proveo previše vremena, ali koliko mi je poznato, mislim da ćemo jako dobro surađivati i dati sve od sebe za momčad."

Momčad iz Wokinga potvrdila je kako će Pedro de la Rosa ostati njihov treći vozač, dok će Gary Paffett ostati na poziciji test vozača.

Između ostalog, također je potvrđeno kako se neće održati službena prezentacija novog MP4-23 bolida. Umjesto prezentacije, McLaren je odlučio svojeg izazivača za predstojeću sezonu otkriti na privatnim testiranjima u Španjolskoj sredinom siječnja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:wav:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljiva vozacka postava, bice McLaren prejak sledece godine, samo ako ih FIA ne bude zezala za bolid. Jedini problem je sto su vozaci mladi, pa se moze desiti da opet popuste pod pritiskom kao Hamilton ove sezone. U svakom slucaju, bolji drugi vozac nego u Ferrarij-u. Ali valjda ce se i onaj Massa uozbiljiti :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma Mclaren odnosi pobedu sledece godine! radice ovaj put timski pa ce sve to ici puno bolje...a i svi dobri vozaci (da ne kazem bolji i popularniji) su u razlicitim timovima tako da ce sezona 2008. biti prava "trka"! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 00:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Odlicno!
Boljeg drugog vozaca nisu mogli izabrati.

Naprijed nasi! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 10:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

grof_bl je napisao:
Odlicno!
Boljeg drugog vozaca nisu mogli izabrati.

Naprijed nasi! :lol:

Divno je naci Mclarenovca! :D
Ovi Ferarrijevci dosadili i Bogu i narodu :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]