Klipane, ne budi klipan i ne raspravljaj se sa mnom. Sta ti znas gdje ja zivim! Zivio sam u Banjaluci mnogo godina i dovoljno da znam sta se desava, osim toga to nije tvoj problem gdje ja zivim i da li ja znam ili ne.
Ako imas sta u vezi teme komentarisi, ako nemas otkaci se od mene vise nevaspitani stvore!
Za one koje zanimaju dimenzije evo podataka:
Zgrada u brojkama
Broj spratova 17
Broj podzemnih spratova 2
Korisna površina 23.036 m2
Dužina elektrokablova 18.000 m
Dužina optičkog kabla 1.100 m
Dužina vrelovoda 1.360 m
Površina trga 13.005 m2
Samo duzina elektrokablova je 18 kilometara, a tek povrsina zgrade sa trgom i to sve u centru.
A ovdje su nesto precizniji podaci koliko to kosta, naravno ako nisu utajili nesto, a vjerovatno jesu:
Ministar finansija RS Aleksandar Džombić rekao je da zakupnina od 4.5 miliona KM godišnje koju Vlada izdvaja za svoje institucije opravdava investiranje u novu zgradu.
Prema njegovim rečima, dva objekta novog sedišta imaju površinu od 49.134 metra kvadratna. "Prosečna cena po kvadratnom metru bez PDV-a je 2.061 KM, sa PDV-om 2.405 KM, sa namjštajem 3.577 KM, a, ako se iskoristi mogućnost otplate na 12 godina, metar kvadratni koštaće u proseku 4.640 KM", rekao je Džombić.
Pomnoži li se 49.134 metra kvadratna neto površine sa cenom od 4.640 KM dobija se ukupan iznos od 227.981.760 KM.
Prema procenama glavnog revizora RS-a, konačna cena kompleksa biće oko 220 miliona konvertibilnih maraka.
A ovaj komentar nadjoh na forumu "buka":
Ako uzmemo da je kvadrat stana po realnim cijenama do 1000 KM, onda se za jednu zgradu vlade moglo napraviti više od 4000 stanova od 50 kvadrata, ti stanovi su mogli zbrinuti sve nezbrinute ili biti dodijeljeni mladim obrazovanim bračnim parovima koji bi uz minimalnu stanarinu od npr 100 KM mjesečno obezbjedili prihod od skoro 5 miliona godišnje tj izgradnju novih 100 stanova svake godine i tako omogućili mladima minimalne uslove za početak porodičnog života. Umjesto toga imamo zgradu vlade i debilne emisije RTRS o bjeloj kugi koje bi valjda trebalo podstaći mlade da ko mutavi prave djecu pa kad ih budu imali desetoro i živjeli u na nekom smetljištu doće RTRS i donijeti im pomoć. O kako moćno.
Pa vi sad sami prosudite.