banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
psyborg je napisao:
Jebo ja tu vjeru... :drinking:

Ne vjeru, sektu.

A ta sekta nije ništa bolja od sekte čiji članovi izvršavaju masovna samoubistva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2007, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Talija je napisao:
psyborg je napisao:
Jebo ja tu vjeru... :drinking:

Ne vjeru, sektu.

A ta sekta nije ništa bolja od sekte čiji članovi izvršavaju masovna samoubistva.

E to su isto likovi, brate... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
dzabaleban je napisao:
OK. "Krv je poklon od Boga. I ne smije se ili ne bi trebalo nikome drugom poklanjati."
A sad malo špekulacije.
Bog je beskonačna ljubav, zar ne?
Tijelo proizvodi krv i obnavlja se, zar ne? Ako dam 2 dcl krvi to ne znači da sam ostao bez 2 dcl krvi za čitav život.
Ako primim krv da li je to moj grijeh ili grijeh onoga koji daje?
Zar ljudski život nije svetiji od krvi ili je krv život, odnosno duša?
To mi je sve nekako materijalizovano previše za moj pojam.

Kapa dole svima koji se odluče na smrt umjesto transfuzije. To je pripadnost, lojalnost i primjer za buduće pripadnike. Izuzetna hrabrost ili ludost, ali ipak primjer volje i predanosti.
Da je sebično, nije isključeno. Kao što i suicid može biti sebičan čin. Kao što sve što činimo ima primjesu našeg ja i ega.

Slazem se.

Stoji da jos uvijek ne znam kako Jehovini svjedoci gledaju na autotransfuziju koja bi mozda mogla sluziti za programirane hirurske intervencije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:
Offtopic.

Kad izuzmeš naviku i uživanje prilikom jedenja mesa, a uzmeš u obzir da ljudi koji ne jedu meso ne umiru od gladi, šta ti preostaje?

Vezani smo za jedenje mesa iz razloga jer uživamo u njegovom okusu i naša kultura nam je razvila takvu naviku. Toga se ne treba sramiti. To je činjenica.

ne uživam u mesu, ne volim njegov ukus.. moram ga jesti upravo suprotno od toga što ti tvrdiš.. jer mi je nejedenja mesa bilo izazvalo niz zdravstvenih tegoba, da sam nastavila.. možda bih i umrla :wink:

tako da ga sad jedem, po doktorskom nalogu, a ne zato što naša kultura nalaže uživanje u njegovom ukusu, kako ti tvrdiš

sorry na offtopicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
XIX century je napisao:
dzabaleban je napisao:
Offtopic.

Kad izuzmeš naviku i uživanje prilikom jedenja mesa, a uzmeš u obzir da ljudi koji ne jedu meso ne umiru od gladi, šta ti preostaje?

Vezani smo za jedenje mesa iz razloga jer uživamo u njegovom okusu i naša kultura nam je razvila takvu naviku. Toga se ne treba sramiti. To je činjenica.

ne uživam u mesu, ne volim njegov ukus.. moram ga jesti upravo suprotno od toga što ti tvrdiš.. jer mi je nejedenja mesa bilo izazvalo niz zdravstvenih tegoba, da sam nastavila.. možda bih i umrla :wink:

tako da ga sad jedem, po doktorskom nalogu, a ne zato što naša kultura nalaže uživanje u njegovom ukusu, kako ti tvrdiš

sorry na offtopicu.

Još malo offtopica :D

Jedan moj drugar, dok je jeo meso, otišao je kod doktorice jer je bio bolestan. Pitala ga je šta jede. On reče, šnicle, kobasice, čvarke, jaja, paštete itd. na što mu je ona rekla da je meso nezdravo i da treba jesti više povrća, žitarica i voća.

Kad je postao vegetarijanac, nakon 4 godine je otišao kod iste doktorice i rekao šta jede, na što je ona rekla, da mora jesti meso jer je meso neophodno za zdravlje čovjeka.

:-?

Doktori takođe pričaju protiv pušenja, a svaki 7. ne puši.
Polažu Hipokritovu zakletvu, a kad ti se nešto desi i završiš u bolnici, neće ni da te pogledaju ako ne daš dnevno barem 50 maraka i po 20 sestrama.
Tako je u Doboju, tako je u Banja Luci.

XIX, ako su tvoje tegobe prošle, ne vidim razlog da dalje jedeš meso, stvar je u tome da prehranu treba uravnotežiti. Nije tačno da u mesu postoji neka "magična tvar" koja nam spašava život, a nema je u drugim namirnicama.

Imam prijatelje koji su po desetak godina vegetarijanci, jaki su ko bikovi, a neki čak i debeli. :lol:

Ok. As you like it

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
.
još malo offtopica :D

XIX, ako su tvoje tegobe prošle, ne vidim razlog da dalje jedeš meso, stvar je u tome da prehranu treba uravnotežiti. Nije tačno da u mesu postoji neka "magična tvar" koja nam spašava život, a nema je u drugim namirnicama.

XIX: tačno, kao što ni u veggy hrani ne postoji "magična tvar" koja nam spašava život, kako ti, što implicitno što eksplicitno, tvrdiš. Upravo, treba uravnotežiti.. ja sam svoju uravnotežila tako što sam počela jesti meso koje ne volim, i u kojem zaista rijetko uživam.. al jedem jer osjećam da mi treba, ne zbog doktora

Imam prijatelje koji su po desetak godina vegetarijanci, jaki su ko bikovi, a neki čak i debeli. :lol:

XIX: i ja imam prijateljicu koja je 20 godina veggy. Mršava je i toliko jaka da kad god idemo an hajking ili dugo hodanje, ona završi na infuziji.. ustvari ona toliko često ide na infuzije da sama ode u bolicu i kaže "daj malo B vitamčića, fiziološke i ne znam šta još" smućkaj mi, zabij u venu, pa da se vratim na posao.. pošto sam veggy, pao mi sistem

:roll:

Ok. As you like i

XIX : pa nije baš kako mi drago.. jer meni meso i nije baš drago.. ali moram da ga jedem, barem malo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
XIX century je napisao:
još malo offtopica

Neka je to bio zadnji. Temu o vegetarijanstvu već imamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=14169&start=220

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 23:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Tako je u Doboju, tako je u Banja Luci.

Ваљда се макар ћевапи разликују :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]