XIX century je napisao:
dzabaleban je napisao:
Offtopic.
Kad izuzmeš naviku i uživanje prilikom jedenja mesa, a uzmeš u obzir da ljudi koji ne jedu meso ne umiru od gladi, šta ti preostaje?
Vezani smo za jedenje mesa iz razloga jer uživamo u njegovom okusu i naša kultura nam je razvila takvu naviku. Toga se ne treba sramiti. To je činjenica.
ne uživam u mesu, ne volim njegov ukus.. moram ga jesti upravo suprotno od toga što ti tvrdiš.. jer mi je nejedenja mesa bilo izazvalo niz zdravstvenih tegoba, da sam nastavila.. možda bih i umrla
tako da ga sad jedem, po doktorskom nalogu, a ne zato što naša kultura nalaže uživanje u njegovom ukusu, kako ti tvrdiš
sorry na offtopicu.
Još malo offtopica
Jedan moj drugar, dok je jeo meso, otišao je kod doktorice jer je bio bolestan. Pitala ga je šta jede. On reče, šnicle, kobasice, čvarke, jaja, paštete itd. na što mu je ona rekla da je meso nezdravo i da treba jesti više povrća, žitarica i voća.
Kad je postao vegetarijanac, nakon 4 godine je otišao kod iste doktorice i rekao šta jede, na što je ona rekla, da mora jesti meso jer je meso neophodno za zdravlje čovjeka.
Doktori takođe pričaju protiv pušenja, a svaki 7. ne puši.
Polažu Hipokritovu zakletvu, a kad ti se nešto desi i završiš u bolnici, neće ni da te pogledaju ako ne daš dnevno barem 50 maraka i po 20 sestrama.
Tako je u Doboju, tako je u Banja Luci.
XIX, ako su tvoje tegobe prošle, ne vidim razlog da dalje jedeš meso, stvar je u tome da prehranu treba uravnotežiti. Nije tačno da u mesu postoji neka "magična tvar" koja nam spašava život, a nema je u drugim namirnicama.
Imam prijatelje koji su po desetak godina vegetarijanci, jaki su ko bikovi, a neki čak i debeli.
Ok. As you like it