simplicity je napisao:
Tacno, nisu svi prostori indir. oporezivanja sredjeni i novi. No ovi u kojima sam bila skoro su extra. No dobro, to nije vishe tema rasprave.
clipann: pishe se "naprijed" , a ne naprjed, drugo, to je parola sa proslih izbora , a ne ovih predstojecih... samim tim mi se cini da neko ko ovo pishe i nije bas nesto azuriran sto se tice stavova, principa i politicke opcije kojoj navodno pripada.
Mislim da je totalno glupo raspredati price da li je zgrada ekonomski opravdana u smislu da pridonosi novac aktivno... jer to nije proizvodna djelatnost.
Da je moglo manje, moglo je. No ,da je divna, divna je. I drago mi je zbog toga. To je trajna vrijednost i ovaj grad time dobija mnogo vecu vrijednost, znacaj, ljepotu...
Ali meni nikako nije jasno da pogotovo mladi ljudi na ovom forumu ne mogu da shavte da se moraju okrenuti sami sebi i prestati ocekivati da im drzava nadje posao i zaposlenje...Bilo ko da je na vlasti.
Ljudi samo ucite, jer ucite za sebe, trazite sebi posao, budite vi ti poduzetnici, osmisljavajte sami sebi put. Proslo je doba socijalizma velikih firmi gdje se mozes zapsoliti kad dobijes diplomu u ruke.
Zivimo u doba ranog kapitalizma, surovog. Sa nadom da cemo doci (bar nasha generacija) u vrijeme da i nasha generacija osjeti bar malo od razvijenijeg kapitalizma.
ma gospoda navikla sve na tanjuru...nema brale vise to tako...uzmi motiku i lagano za hljeb i mljeko se danas uvjek moze zaraditi...ne moze svako ni jahtu da vozi...neko mora i ovce da cuva!