simplicity je napisao:
amam zaman

otidjite malo po BiH pa napravite paralelu. Nikad nisam rekal da je sjajno niti da smo evropska metropola , niti pravna drzava kao na zapadu, samo smo mnogo odmakli u odnosu na gradove u regiji, okruzenju. Zato sam ponosna na BL, jer kad se okrenes okolo, s kraja na kraj RS shvatam da mi je ipak drago sto ovdje zivim.
A ci jenica je da smo godinama iza evropskih zemalja, po mnogim stavrima. No sto je tu je, kome pase pase, kome ne, neka ide vani.
Ja se ne osjećam ponosnom što živim u ovom gradu iz tih razloga koje si navela. To može da kaže samo neko ko može dobro da živi = ima odlična, nadprosječna primanja, ima i da jede i da izađe i da plati režije i da putuje i još ponešto i ostane...
A neko ko ne može sve to da poplaća, a naročito neko ko ne živi u BL nego u nekom manjem gradu, ima mnogo razloga da poželi da ode.
Nije Banjaluka kao grad zaslužna što je "naprednija" od drugih sredina, već centralizovana država zbog koje postoji u tim manjim sredinama toliko sirotinje koja ne pomišlja da si kupi kožne čizmice po posljednjoj modi da se prošeta i pokaže u njima usred dana u glavnoj ulici (ili pomišlja na to, ali time potvrđuje da smo dno dna), a to je ono što, je li, čini ovaj grad tako evropskim - svi se oblačimo po posljednjoj modi i pijemo koktele subotom naveče, urbani smo, kul i fensi, studiramo i nemamo svoje pare, idemo na skijanje i volimo najnovije parfeme...
Citiraj:
No sto je tu je, kome pase pase, kome ne, neka ide vani.
Ovo je extra extra extra... ma daj!
Naravno, kad se ima i kad je neko situiran, on govori "kako se to može samo ako se hoće, spominje neke načine i razloge... pogled iz takve perspektive je bajkovit)
ajde ti simplicity malo provedi mjesec dana s nekim penzionerima, pa da ti čujemo onda priču
i u pravu si Frida, nikad ne možemo biti ponosni na ovu državu.. Dodik se zaklinjo u predizbornoj sezoni da će prvo urediti Klinički centar, da mu je to br1... kako ga nije sramota
i sad treba izaći i glasati za jednu od onih vreća govana što se licemjerno smiješe sa predizobrnih bilborda širom grada i okoline