banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Vuk_samotnjak je napisao:
Citiraj:
zasto bi isle pare u zdravstvo kad imate tako dobre privatne ambulante na placanje

Mislim da si ti u potpunosti u pravu pola doktora ima dil sa privatnim klinikama pa te salju u iste tako da se samo 10% stanovnistva i lijeci u drzavnim bolnicama. Ili treba neko da ulaze pare u bolnice pa da opet doktor Kozomora narucuje lijekove od svog rodenog brata po najskupljim cijenama u Evropi. Svi doktori imaju svoje klinike, vise privatnih klinika nego pekara ima u gradu.

Odosmo mi u off...Ali ajde da uzmemo ovako: Kolika je prosjecna plata doktorima u klinikama? Zasto oni ne bi radili privatno?? Mozda da su bolnice malo bolje opremljene, ljudi ne bi isli kod privatnika. A bolnica ne moze biti opremljena jer dok svako uzme ono sto mu treba, pocev od para pa do obicnoh lijekova. Zar mislis da je draze dati 60 maraka za pregled, nego (lupam) 20? ALi bato, ja ne mogu da cekam mjesec - dva za termin u bolnici...
Kad drzavne institucije nadlezne za kriminal konacno pocnu i da se bave suzbijanjem kriminala, mozda bi sve bilo drugacije. Ne, najace su i dalje izjave tipa "Policija uhapsila N.N (19) zbog obijanja kioska i kradje 12 paketa papirnih maramica"....
Ma drzava nam je banana..a ljudi se zadovoljavaju "velelepnim zdanjem moderne RS"...blah.

S@ni, jel' ti zaista vjerujes da se neko slucajno "preracunao".... Mozes se preracunati za 10-20 maraka...ali za 10 - 20 miliona maraka..tesko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
Helena je napisao:
S@ni, jel' ti zaista vjerujes da se neko slucajno "preracunao".... Mozes se preracunati za 10-20 maraka...ali za 10 - 20 miliona maraka..tesko.

ma ne vjerujem.to se znalo od pocetka.u javnost je pustena jedna prica, a ovamo se racunala druga...al eto...nekako nisam ocekivao bas to da ce se desiti...al et...nista me ne iznenadjuje od nasih politicara pa tako ni ovo... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Helena je napisao:
Odosmo mi u off...Ali ajde da uzmemo ovako: Kolika je prosjecna plata doktorima u klinikama? Zasto oni ne bi radili privatno?? Mozda da su bolnice malo bolje opremljene, ljudi ne bi isli kod privatnika. A bolnica ne moze biti opremljena jer dok svako uzme ono sto mu treba, pocev od para pa do obicnoh lijekova. Zar mislis da je draze dati 60 maraka za pregled, nego (lupam) 20? ALi bato, ja ne mogu da cekam mjesec - dva za termin u bolnici...
Kad drzavne institucije nadlezne za kriminal konacno pocnu i da se bave suzbijanjem kriminala, mozda bi sve bilo drugacije. Ne, najace su i dalje izjave tipa "Policija uhapsila N.N (19) zbog obijanja kioska i kradje 12 paketa papirnih maramica"....
Ma drzava nam je banana..a ljudi se zadovoljavaju "velelepnim zdanjem moderne RS"...blah.

Plata doktorima u klinici nije velika (oko 800KM) ali sve i jedan doktor radi privatno pa se i nebuni sve svoje pacijente navodi u privatnu kliniku koju drzi muz, supruga, brat ili sam on/a.
Koliko ja znam zdravstvo ima svoje ministrastvo pa nek malo lobira u vladi za pomoc necu im ja preko foruma traziti jupol da okrece hodnike
A i sama si rekla dok svako uzme sta mu treba bolnici osta sipak i taj isti Kozomora radi na paprikovcu a sin mu drzi ocnu kliniku sve zaradeno postenim radom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ne znam da li je neko pratio akciju koju je pokrenuo Euro Blic (svaka čast, sjajna ideja, nema ništa od čekanja da vlasti nešto urade), "Pomozimo školama Srpske". Kad su rađene hemijske analize došlo se do zaključka da preko 80% osnovnih škola u RS nema higijenski ispravnu vodu za piće. Prikazuju one škole koje samo što se nisu raspale, plafoni prokišnjavaju, stolarija trula i zakucana ekserima da ne padne nekome na glavu, lože peći bubnjare, u WC se ne može ni ući gdje uopšte postoji, dobar dio škola ima poljske WCe. I ta vijest prolazi sasvim nezapaženo, ministarstvo naravno nema sredstva u budžetu za to nego pokušava studentima oteti pare povećavajući školarine. I onda novinari vuku za rukave privatnike da nešto udijele da stave novu stolariju i naprave WCe djeci. Pretpostavljam da mnogo ljudi nije znalo da je takvo stanje kao što ni ja nisam znao, a ministarstvo prosvjete čiji je to resor naravno da nije to pominjalo. Ministar je imao važnija posla smišljajući kako da podigne cijenu školarina.
To je ta ekonomska moć RS koju spominje premijer? Što ne ode u neki izbjeglički kolektivni centar da vidi tu moć?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kada si pomenuo i skole a zasto taj isti "Blic" i taj isti ministar ne posjete OS Ivo Andric (ponosan sam sto sam isao u tu skolu) pa onda ne pricaju kako se nema para kako otpada plafon kako nevalja WC ... nego odu negdje u Pervan gdje ima 5 osnovaca i oce pomoc od par desetina hiljada maraka i ministra za obrazovanje treba smijeniti jer je nesposoban kad nemoze da lobira za skolstvo.

A i tebi savjetujem da prodes i ako mozes udes u Ivo Andric skolu pa da vidis tu perverziju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
kad imate tako dobre privatne ambulante na placanje

Jesu vraga dobre, ja kad sam vadila krv nisu mi izvadili jednu stavku već su rekli: "Ovo se zasad može vadit samo u poliklinici". A meni tad nije bila ovjerena knjižica i bilo mi je skuplje nego kod privatnika... Tako da, toliko o privatnim klinikama...
Može li neko okačit još slika te zgrade vlade? Da vidim konačno kako izgleda to zdanje?
S obzirom koliko grade, možda bude posla za mene u Bosni lol.. :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Што се тиче реконструкције и доградње Клиничког центра у Бањој Луци, ствар је покренута са мртве тачке. Као што сам претходно писао, проблем је био до нове Владе Холандије, која није лако пристала на оно што је претходна влада договорила са Српском, а то су средства за овај пројекат (дио средстава донација, дио кредит). Холандија је коначно завршила са свим процедурама на које се обавезала ...
Дакле, чекао се њихов корак. Тако да у скорије вријеме можемо очекивати реконструкцију Клиничког центра и пресељење хирургије, и чега све не из оне трошне зграде, на Паприковац.

Само да подсјетим о чему се ради, пошто су овдје свима пуна уста којекаквих критика, а уопште не прате ствар:
http://www.vladars.net/cr/novosti.php?c=novost&id=2428

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Kada si pomenuo i skole a zasto taj isti "Blic" i taj isti ministar ne posjete OS Ivo Andric (ponosan sam sto sam isao u tu skolu) pa onda ne pricaju kako se nema para kako otpada plafon kako nevalja WC ... nego odu negdje u Pervan gdje ima 5 osnovaca i oce pomoc od par desetina hiljada maraka i ministra za obrazovanje treba smijeniti jer je nesposoban kad nemoze da lobira za skolstvo.

A i tebi savjetujem da prodes i ako mozes udes u Ivo Andric skolu pa da vidis tu perverziju

Ne traži niko "nekakve perverzije", traže prozore, vrata, WC, kotlove za grijanje. Te seoske škole su najviše zapostavljene što ne znači da su ostale odlične. Navrati u Vuk Karadžić školu u Boriku pa ćeš se uvjeriti kakav je WC. 80% škola nema higijenski ispravnu vodu, znači da su tu obuhvaćene i gradske škole jer vjerovatno procenat ne bi bio toliki bez njih. Znaš li gdje je i kako izgleda Građevinska škola u Banjaluci? Ne znam šta su uradili sa medicinskom, da li su je preselili iz one barake. Oni traže "desetine hiljada maraka" za prozore i vrata a jadna Vlada plaća stotine miliona za svoje dupe? Kako ih nije sramota gledati takve stvari na televiziji, 21. je vijek a škole nemaju ispravnu vodu! Možda jedino još u Africi su takvi uslovi.
A ministar se bavi raznim stvarima samo ne svojim resorom, a kad se bavi onda samo traži pare od školarina, bolje da se uopšte i ne bavi.

Poslednji put menjao fantomacan dana 21 Nov 2007, 16:01, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E problem je u tome sto se u par skola napravi perverzija a u ostalim bjeda i jad pa kad ministar ide sa nekim u obilazak zna u koju skolu treba otici kad se hvali ide u Ivo Andric a kad kuka i prosijaci neki dinar ide u Vuk Karadžić a kad mu treba evrica onda se protegne sa donatorom do nekog okolnog sela. I to mi je neki kurcev ministar, isto je i sa zdravstvom pravi se heliodrom a kombi hitne kad upali to je premija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
проблем је био до нове Владе Холандије, која није лако пристала на оно што је претходна влада договорила са Српском, а то су средства за овај пројекат (дио средстава донација, дио кредит).

Dakle, donacije su potrebne da bi se koliko toliko adaptirao klinicki centar, ali donacija za kojekakve perverzije oko i u zgradi vlade nisu potrebne? To Vlada ima?

Sto ministarstvo zdravstva ne lopira Vladu? jeah right

Vuk_samotnjak - i u Pervanu djeca ide u skolu..koliko ih je toliko je, zasto njima ne bi trebao WC, drva za grijanje i krov koji ne prokisnjava? Pa nije RS samo Banjaluka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20

Cekaj pa jesi li ti vredniji od te djece u nekim "zabitima"? Ne mogu da vjerujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
bravo Helena. bravo. citas mi misli.

dakle, za bolnice i skole se cekaju neke donacije, a za zgradu vlade se narucuju zavjese iz Italije, drvece iz Belgije, ... :-?
ma hajde molim te!

nasi novinari - poltroni, trebali su danas, umjesto sto su se uvlacili ministrima u guzicu, da sa kamerama odu do hirurgije i snime onaj horor koji tamo vlada vec godinama.

ma, muka mi je ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
PREKINI!!! ISPRAZNI!!!

Drzite se teme. Sve sto pisete stoji, ali nije tema.

Vrh

Tema posta: aaa
PostPoslato: 21 Nov 2007, 22:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
sto se konkretno tice klinickog centra...ovo me slusajte sada dobro...ceka se odgovor na jos jedan pregovor oko KC ako to ne bude ulazi RS sama u projekat izgranje klinickog centra koji ce biti jedan od najmodernijih na balkanu.

Vrh

Tema posta: Re: aaa
PostPoslato: 21 Nov 2007, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma da....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 23:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2005, 14:51
medi je napisao:
Што се тиче реконструкције и доградње Клиничког центра у Бањој Луци, ствар је покренута са мртве тачке. Као што сам претходно писао, проблем је био до нове Владе Холандије, која није лако пристала на оно што је претходна влада договорила са Српском, а то су средства за овај пројекат (дио средстава донација, дио кредит). Холандија је коначно завршила са свим процедурама на које се обавезала ...
Дакле, чекао се њихов корак. Тако да у скорије вријеме можемо очекивати реконструкцију Клиничког центра и пресељење хирургије, и чега све не из оне трошне зграде, на Паприковац.

Само да подсјетим о чему се ради, пошто су овдје свима пуна уста којекаквих критика, а уопште не прате ствар:
http://www.vladars.net/cr/novosti.php?c=novost&id=2428

zvanicno objasnjenje okaci macku o rep, to im je nikakvo opravdanje za klinicki centar,bitno je da je najmoderniji namjestaj za ministarske debele pozadine, ogromni apartmani i teretana za koju svi fitnes centri u RS ne bi mogli da skupe pare. zasto je ministarska bulja vrijednija od bulje necijeg djeteta koje ide u osnovnu skolu pa mora da u najkvalitetniji namjestaj spusta supcinu debelu. a ko je*e osnovce sto nemaju grijanja, zidova ,prozora, mokrih cvorova, fiskulturnih sala, fudbalskih igralista, sto nemaju obezbjedjen prevoz a zamjenici ministara se vozaju u audijima, sto je klinicki centar sramota, sto su vozila hitne pomoci starija od vecine pacijenata, sto nam mladi ljudi odlaze.... da ne nastavljam samo cu se iznervirati jos vise.

ja se slazem da treba administrativni centar, ali je sigurno bilo prioritetnijih stvari. kako nas premijer ocekuje da mladi ljudi ostaju kad se u njih nista ne ulaze, pocevsi od osnovnih skola pa do visokog obrazovanja. i taj prvacic iz pervana kad odraste ce bas zbog takve politike gledati da sto prije ode iz drzave koja mu nije dala ni jedan razlog da ostane. i da u najvecoj zabiti ima samo tri osnovca treba im omoguciti iste uslove da se skoluju kao i svima.
uf, udavi ja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 10:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2001, 01:00
Sticajem okolnosti dobio sam pozivnicu i bio juce na otvaranju zgrade.
Obisao sam ,kao i svi,prizemlje i prvi sprat na kojem je kabinet predsjednika i sale za sjednice.Jednom rijecju perverzija.Nevjerovatna kolicina rasipnistva i luksuza.
Medjutim mene su se dojmile dvije tri druge stvari.
Prvo,potrosio je kako i sam kaze 200 mil. KM iz inata.Potrosi ti rodjeni svoje iz inata a ne drzavno.
Drugo,jedan od Kostunicinih ministara kaze,Djilas mislim, parafraziram,"dali smo vam zito,dok Srbija ima zita bice i za vas,uvijek i koliko treba,necete biti gladni" a mi otvaramo zgradu od 200 mil.KM
Trece,kada su se svi natrpali ica i pica izasao je ispred zgrade i u stilu kao "sto narode stojis ispred,ovo je i vasa zgrada" pustio penzionere unutra da pojedu ostatke.I jos su mu ruku ljubili zbog toga.
To smo mi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 10:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
_Krol_ je napisao:
.Jednom rijecju perverzija.Nevjerovatna kolicina rasipnistva i luksuza.
Medjutim mene su se dojmile dvije tri druge stvari.
Prvo,potrosio je kako i sam kaze 200 mil. KM iz inata.Potrosi ti rodjeni svoje iz inata a ne drzavno.
Drugo,jedan od Kostunicinih ministara kaze,Djilas mislim, parafraziram,"dali smo vam zito,dok Srbija ima zita bice i za vas,uvijek i koliko treba,necete biti gladni" a mi otvaramo zgradu od 200 mil.KM
Trece,kada su se svi natrpali ica i pica izasao je ispred zgrade i u stilu kao "sto narode stojis ispred,ovo je i vasa zgrada" pustio penzionere unutra da pojedu ostatke.I jos su mu ruku ljubili zbog toga.
To smo mi...

Потписујем!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
zalosno. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E najstrasnije je bilo ono guranje penzionera pred zgradom vlade!

Tako se rasipaju pare poreskih obaveznika! :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]