banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
TipMaster je napisao:
Info je napisao:
Ti ako si ljubomoran na Dodika upisi pravo, pa i ti postani politicar,

sta da radim...nemam diplomu kvalifikovanog mesara da upisem politicke nauke,dobro bio je relativno bogat pre imao zemlju i traktore ali odakle mu sad ovoliko love da voza audije od 200 000 km,da kupuje vile po dedinju od milion evra,da kupuje cerki radio stanice...... mislim bio je bogat koliko slobodan stankovic vlasnik integrala pre rata,covjek hodo go i bos,nije imao para ni papuce pristojne da kupi,zivio na racun zeninih roditelja koji su imali dobre boracke penzije,i varo jadne gastabajtere iz njemacke koji su mu dovlacili robu koju im nikad nije platio,a danas veliki bos ,strah i trepet,raspitaj se koliko je stankovic uz pomoc svog ortaka dodika ljudi komsija strpo u ludnicu samo zato sto su ga prozivali za kriminal,a zet prastalo policajcina predvodi toljaga brigadu ..ko nesto kaze protiv dodika,integrala,stankovica i mafije dobije od toljaga brigade toljagu po glavi eto u kakvom mi naprednom drustvu zivimo

Svi mi znamo da se 10.000 maraka u ratu okrenulo na 10.000.000 tako da me ne cudi ni auidi, ni bilo sta drugo.

p.s. ode tema u djav`la tj. u politiku... Nego ona zgrada vlade, lepo izgleda jel da :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Можда је мало скретање са теме, али ево интересантне вијести коју би волио да неки прокоментаришу:

Citiraj:
Fabrika iz Prnjavora

Nakon što je švicarska kompanija „Dakomet" kupila Fabriku namještaja „Standard" iz Prnjavora, u ovom preduzeću je sve krenulo nabolje. Kompletna proizvodnja prodaje se čuvenoj švedskoj kompaniji „Ikea".

Međutim, u „Stanradu" su se sada suočili sa problemom koji će, kako stvari stoje, morati da riješe na neobičan način. Naime, nedostaje im radne snage i morat će da - uvoze radnike!
Samo u ovoj godini „Standard" je dva puta raspisivao konkurse za prijem novih radnika i odziv je bio nevjerovatno slab. Već su razgovarali i sa Boškom Tomićem,ministrom za rad RS i on je iznio svoj stav - svi koji su na spisku nezaposlenih u Prnjavoru, bit će s njega brisani ukoliko odbiju ponudu da rade u „Standardu". To se,naravno, odnosi na radnike dervoprerađivačke i sličnih struka.

Trenutno u ovoj firmi radi 225 radnika, a potrebno je još tri stotine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
medi je napisao:
Можда је мало скретање са теме, али ево интересантне вијести коју би волио да неки прокоментаришу:

Citiraj:
Fabrika iz Prnjavora

Nakon što je švicarska kompanija „Dakomet" kupila Fabriku namještaja „Standard" iz Prnjavora, u ovom preduzeću je sve krenulo nabolje. Kompletna proizvodnja prodaje se čuvenoj švedskoj kompaniji „Ikea".

Međutim, u „Stanradu" su se sada suočili sa problemom koji će, kako stvari stoje, morati da riješe na neobičan način. Naime, nedostaje im radne snage i morat će da - uvoze radnike!
Samo u ovoj godini „Standard" je dva puta raspisivao konkurse za prijem novih radnika i odziv je bio nevjerovatno slab. Već su razgovarali i sa Boškom Tomićem,ministrom za rad RS i on je iznio svoj stav - svi koji su na spisku nezaposlenih u Prnjavoru, bit će s njega brisani ukoliko odbiju ponudu da rade u „Standardu". To se,naravno, odnosi na radnike dervoprerađivačke i sličnih struka.

Ma daj, ovo ili je izmisljotina, ili plate nisu redovne ili su ispo svakog minimuma. Kreni po gradu i za jedan dan ces naci vise od ovog broja koji bi htjeli da rade, naravno za prosjecnu platu. Normalno ako ne daju nista da ljudi nece da rade.

Da se vratim na temu. Ako nista Dodikovom zgradom vlade bar ce biti zaposleno vise par stotina gradjevinaca koji ce dobiti prosjecnu platu iako ce 90 posto profita od gradjevinskih raadova opet otici vlasniku gradjevinske firme za luksuz kao sto su audiji, i naravno Dodiku i kompaniji. Ali eto bar neko dobro da gradjevinci imaju posla ako niko drugi osim trgovaca nema. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Gradjevinskim firmama u BL treba radnika (gradjvinaca). Ljudi nece da rade. (Svi bi da budu direktori)...Dakle, to oko minimalnih plata ne pije vode. Radice i za 200 maraka ako mu treba. AKo je prijavljen na biro, znaci bez posla je, nudi mu se posao (po strucnoj spremi), on odbija, zbog male plate?? Nismo mi drzava u kojoj mozes da biras i gdje dobijas socijalu vecu od ponudjene plate.
Kako to Marinko Cutuk "lijepo" kaze "bolje struca u hladu nego dvije na suncu"...

On topic...lijepa zgrada nema sta :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 16:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
medi je napisao:

Citiraj:
Fabrika iz Prnjavora

Slabo pratite medije, bila je već priča o ovome. Plata je neka mizerija i imaju neke ogromne norme koje treba ispuniti, negdje 10-20% radnika fabrike uspije ispuniti normu. Kada se napiše bez osvrta na to izgleda jako drugačije. Isto kao i oni Slovenci što su kupili fabriku obuće pa im kao uvijek treba radnika, a plata oko 200 KM za puno radno vrijeme a na ljeto radnice padaju u nesvijest jer ne žele da uključe klima uređaje ili ih možda i nemaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Danas se svecano otvara "ono". Pa mislim da bi bio red da se moze prokomentarisati negde.

Al' nemojte u OT molim vas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
hm
Sutra ću je pogledati from inside
"ono" od već sada preko 400mil KM
Kancelarije ministara od par stotina kvadratnih metara + apartman za odmor
To je nama naša borba dala ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
danijell je napisao:
hm
Sutra ću je pogledati from inside
"ono" od već sada preko 400mil KM
Kancelarije ministara od par stotina kvadratnih metara + apartman za odmor
To je nama naša borba dala ...

hmm zar moze uci unutra ko hoce???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:56 
Veteran
Veteran

"To" je trijumf nasilničke politike jednog takvog režima. Kaže Mile: "Predajem narodu na upotrebu ovu zgradu". :lol: :lol: :lol: On je kao onaj lik što ga glumi Branislav Lečić u Tri karte za Holivud, on je i vlast i narod sve u jednom. Šteta što nije niko organizovao neke proteste, ovaj grad nije trebao dozvoliti tako nešto. Samo to je nezahvalno, jer svako ko bi došao na eventualni protest mogao bi se oprostiti od posla i sigurno bi bio izložen šikaniranju policije. Dok djeca u školama nemaju pitku vodu, fasade otpadaju, WCi nisu higijenski ispravni, kroz raspadnute prozore i vrata duva oluja kao da ih nema seljančure u bundama i zadovoljne seljačine šepure se po zgradi.
U pravu je on, ostaće zgrada iza njega, uvijek kad budem prolazio tamo sjećaću se kakvi su to ljudi koji vladaju ovom zemljom.

Poslednji put menjao fantomacan dana 21 Nov 2007, 13:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
pa naravno da
ne može
Ali ja kao svaki student (apsolvent) za pare ću raditi sve
skoro sve
pa ću pomagati u preseljenju jednog ministarstva
i onda ću "slučajno" zalutati i promašiti sprat :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Zgrada je divna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2007, 16:48
Krasno,dok se Paprikovac raspada i zmije se legu. Narod ce biti odusevljen novom zgradom. Jeste da se Mile malo preracuno,od pocetnih 36milona zavrsi se zgrada za nekih 230milona evrica. Sitina i naravno polovna tajna.

A tu ce zgradu moci da koristi blizu 0,0258% stanovnistva,sto je jako pozitivno. :P

Covjece, on (Ibro Dirka) ti je prije hodo s curom,
nosila bedz da joj se zna prednja strana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
mozda i jeste pevise para ulozeno, ali u vremenu kada svako pokusava da nas ukine i kada pokusavaju da banjaluku potcine sarajevu ovakva zgrada nam treba. treba pokazati da zivimo i da se nedamo , da nam drugi (sarajevo) vise nikada nece krojiti sudbinu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Tako je. Bolje da imamo u sta da gledamo nego gdje da se lijecimo. Ja sam prosto odusevljena tim prekrasnim izdanjem. Mi smo jako bogata drzava koja moze da izdvoji toliko para za zgradu. Pa nece valjda u obicnim foteljama nasi posteni politicari da sjede. Pa da im se guze tek tako znoje. Tu je potrebna extra koza, namjestaj od punog drveta. Zasluzili su oni..mhm...A narod...ma narod ce da prezivi..kao i uvih zadnjih 15tak godina. Tja...svasta ce covjek danas procitati i cuti.

Slazem se, zgrada izgleda..lijepo. A sta obicni smrtnici imaju od toga?? Bolje da se hvalimo socijalnom i zdravstvenom zastitom, radnim mjestom, malom nezaposlenoscu u drzavi...a ne jednom zgradom.

Poslednji put menjao Helena dana 21 Nov 2007, 13:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
mišur je napisao:
Stavrno nisu normalni!
Mislim da Vlada RS treba imati jednu takvu reprezentativnu zgradu, ali 185 miliona....
I sve bi to bilo ok, da je npr. Paprikovac renoviran ili Hirurgija i Poliklinika, da možemo kod doktora otići ko ljudi, a ne ko stoka. Ili još stotinu drugih stvari....

e, ovo je sustina!!! sramota jedna gdje leze bolesnici, trudnice, porodilje, nema duseka, nema jastuka, nema nicega!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:48 
Veteran
Veteran

Astor_Piazzolla je napisao:
mozda i jeste pevise para ulozeno, ali u vremenu kada svako pokusava da nas ukine i kada pokusavaju da banjaluku potcine sarajevu ovakva zgrada nam treba. treba pokazati da zivimo i da se nedamo , da nam drugi (sarajevo) vise nikada nece krojiti sudbinu ...

Pretpostavljam da ovako razmišljaju u SNSDu. Samo što je to naravno samo gomila laži i jeftina retorika. Kako zgrada može nekoga od nečega da odbrani? Odluke se mogu donositi i u starijoj zgradi, bitnije su glave koje donose odluke nego zgrade gdje se donose. Ali ništa nije čudno da ti primitivni i ruralni likovi tako razmišljaju. Šta će seljak prvo da ti pokaže? Kuću pa auto, pa tek onda djecu.
Ako nekad objave detalje vidjeće se kako su to dušebrižni ljudi. Pozlaćeni mermer, stilski namještaj, apartmani po željama seljačina...
A pored ovakvih na vlasti nikakvo Sarajevo nije potrebno, sudbina nam je odavno već skrojena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
zasto bi isle pare u zdravstvo :roll: kad imate tako dobre privatne ambulante na placanje :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

dodik i silajdzic su najvece zlo koje je zadesilo bosnu jos od osmanlija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
zasto bi isle pare u zdravstvo kad imate tako dobre privatne ambulante na placanje

Mislim da si ti u potpunosti u pravu pola doktora ima dil sa privatnim klinikama pa te salju u iste tako da se samo 10% stanovnistva i lijeci u drzavnim bolnicama. Ili treba neko da ulaze pare u bolnice pa da opet doktor Kozomora narucuje lijekove od svog rodenog brata po najskupljim cijenama u Evropi. Svi doktori imaju svoje klinike, vise privatnih klinika nego pekara ima u gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
moze mi neko objasniti kako je moguce da se toliko fula proracun za izgradnju "toga"? to su morale raditi ucene i mudre glave koje su sigurno dobro naplatile svoj rad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
mala beba je napisao:
moze mi neko objasniti kako je moguce da se toliko fula proracun za izgradnju "toga"? to su morale raditi ucene i mudre glave koje su sigurno dobro naplatile svoj rad!

to i mene zanima :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]