banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 11:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Neki dan kupih router,pokusah podesiti i nesto nije islo,zovnem tehnicku sluzbu i rekose da dodjem do njih da podese i kad dodjoh i rekoh da imam stari wi-fi pocese price ovo ono ali router ne moze na stari wi-fi.Nista,ja se pokupim i odem da vratim router tamo gje je kupljen i faca mi podesi sve i evo sve radi.Na sve da to dodam,cujem da blic ne izlazi na teren zbog po njihovom misljenju sitnica od kojih mogu i da profitiraju (neki bi im i platili).A za ne javljanje na telefon...sindrom youtube i google earth...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 13:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
jannet je napisao:
Neki dan kupih router,pokusah podesiti i nesto nije islo,zovnem tehnicku sluzbu i rekose da dodjem do njih da podese i kad dodjoh i rekoh da imam stari wi-fi pocese price ovo ono ali router ne moze na stari wi-fi.Nista,ja se pokupim i odem da vratim router tamo gje je kupljen i faca mi podesi sve i evo sve radi.Na sve da to dodam,cujem da blic ne izlazi na teren zbog po njihovom misljenju sitnica od kojih mogu i da profitiraju (neki bi im i platili).A za ne javljanje na telefon...sindrom youtube i google earth...

Koji ruter je u pitanju ako nije tajna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Mislim da nije u tome stvar (samo mislim). Možda jednostavno pokušavaju da otjeraju ljude sa wireless-a na "WADSL", pri tom ne shvatajući da ima i nas koji nećemo da potpišemo ugovor štetan po sebe. Čini mi se i da je BLIC (neka me neko ispravi, ako nije tako) prestao da otvara naloge za wireless.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ne da ti se dobro cini, vec "ubode ti prstom na pravo mjesto", i sta si to pr'icino...salim se malo, ja sam presao na wadsl jer je razlika u 4 km izmedju 3GB i 10GB uz bolju brzinu + sto ne moram ici gledati likove na blicu svaki mjesec (valjda za adsl stizu racuni koje placas u banci) ... nazalost prinudjen sam na blic, ne mogu na teol da uzmem adsl, onaj 1gb od 20KM je preskup na blicu (svaki mjesec udjem u -4KM + sto mi ne moze izdrzati vise od 10ak dana pa nosi dodatne novce na blic i ispadne skuplje neko da uzimam flatrate)...

o podrsci blica je izlisno govoriti, ali sta ces, nemas nikog boljeg i blw, zona, b2tel nista oni bolji nisu, naprotiv gori su...
na blw sam bio i optuzili su me da sam im ddos-ao server iskljuce me uz obrazlozenje sa tvoje mac adrese upuceni su paketi, iako ni luk jeo ni luk mirisao...
zona lika sam zvao par puta jednom se cak i javio, toliko i o njima, tako da ispade blic najmanje zlo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fantomacan

router ip1000r (taj rekose u blicu) ali najpametnije da zoves zecom,biscom,mediamarket itd. pa se raspitas kod njih,blic zaobidji sto se tice da ti namjeste parametre,najbolje da pitas licno na prodajnom mjestu kako podesiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ili podigni openbsd i zavrsi sa brigom zvanom firewall

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 14:57 
Veteran
Veteran

jannet je napisao:
fantomacan

router ip1000r (taj rekose u blicu) ali najpametnije da zoves zecom,biscom,mediamarket itd. pa se raspitas kod njih,blic zaobidji sto se tice da ti namjeste parametre,najbolje da pitas licno na prodajnom mjestu kako podesiti...

Ne treba meni ruter, mislio sam da nisu bezveze te njihove priče da ne može taj ruter na wireless. Jer za wireless se koristi MPPE enkripcija i nije lako naći ruter da to podržava. Ne prodaju oni uzalud Mikrotik sa tim skupljim paketima ako to još postoji zbog prelaska na Canopy. Interesantno da taj jeftini Ovislink radi.

blejalo je napisao:
ili podigni openbsd i zavrsi sa brigom zvanom firewall

To je dobro rješenje ali zauzima mnogo prostora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

izbacis ga na tavan ... vidio sam u nekoj prodavnici polovnih racunara pentium 3 kuciste otprilike 50cmx 50cm ali nije ispravan :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gledam sad potrosnju svoju i tamo stoji da sam za 3 dana 7GB potrosio, pa mislim stvarno jebote... u ponedeljak cu opet ih handriti pa ovo je kradja !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 20:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fantomacan

mozda moj router zvuci jeftino..blicev je 70KM,a ja sam ti uzela onaj od 90KM a ima i onaj od 120KM...pa biraj...a tamo gdje je kupljen jos kad sam pitala preko tel. imaju li uopste routera na startu me pripitase "jel onaj blicev?".Nebi ga ljudi dzaba prodavali da ne moze.Znam masu ljudi koji su se povezali preko nekog ne tako extra popularnog routera...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 21:05 
Veteran
Veteran

Ti si kupila onda Ovislink ip 1000 R ili ne? Ne razumijem te baš najbolje. Nije to ni jeftino za naše uslove, ali to sve je value klasa rutera. Nije tu bitna cijena, ali obično ti jeftiniji ruteri nemaju te mogućnosti koje trebaju za blic wireless. Zanimljivo da neko prodaje rutere "za Blic", mogli su i staviti naljepnicu "Compatible with Blic wireless, certified by Baja".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Dobar fazon "Compatible with Blic wireless, certified by Baja". Šalu na stranu, već i ptice na grani u BL znaju da router/AP koji bi se koristili na BLIC-u moraju imati pppoe-relay za propuštanje konekcije, odnosno pppoe klijent sa MPPE enkripijom za konektovanje. Inače, MPPE podršku u kernelu (kao i pppoe klijenta) imaju i jednostavniji uređaji (WL-5460AP sa V2 firmware-om), pa što ga ne bi imao jedan router, dovoljno je malo pogledati karakteristike uređaja na sajtu:
Citiraj:
Supported Protocols: TCP/IP, NAT, ARP, ICMP, DHCP client/server, PPPoE, PPP, PAP, CHAP, NTP,
HTTP, TFTP, POP3.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 21:39 
Veteran
Veteran

Nije dovoljno, probavao sam jedan kojem je pisalo u karakteristikama da podržava Chap i PPOE pa nije mogao uspostaviti konekciju. Za jedan drugi sam pisao tehničkoj podršci proizvođača i pitao da li bi odgovarao, dobio sam odgovor da ne bi a takođe podržava i Chap i PPOE klijenta.

Blic bi trebao izjednačiti cijene sa cijenama Canopy paketa za sve servise. Ako za kablovski imaju izgovor da dijele pare sa Eltom, za korisnike wirelessa 2.4 Ghz ga nemaju jer tu ne dijele ničiju infrastrukturu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fantomacan,brza sam o tebe,samo ne znam jesam li maznula zadnji router iz skladista al vele da nabavljaju jos.Ne nisam uzela taj blicev ip1000r,dovoljno je samo da zovnes neke prodavnice komp.opreme i trazis sta ti treba... kao sto rece ned123 moze i nesto slicno ovom: CN-WF514

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 22:09 
Veteran
Veteran

jannet je napisao:
fantomacan,brza sam o tebe,samo ne znam jesam li maznula zadnji router iz skladista al vele da nabavljaju jos.Ne nisam uzela taj blicev ip1000r,dovoljno je samo da zovnes neke prodavnice komp.opreme i trazis sta ti treba... kao sto rece ned123 moze i nesto slicno ovom: CN-WF514

Hoćeš na 100 metara jedan na jedan? Rekao sam da mi ne treba ruter, samo priča ovih sa Blica je bila tačna, vjerovatno Ovislink ne bi funkcionisao. Mada su mogli nabaviti i nešto što bi radilo sa Cable i Wireless servisima, očigledno ih zanima samo Canopy a sa njim radi bilo kakav ruter.
Ah da, zaboravio sam da oni prodaju Mikrotik za 400 KM.
http://www.blic.net/index.php?id=28#c52

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fantomacan...sve se moze kad se hoce,a ako nam zavidis na sposobnosti pa jos koristis dial-up :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 05:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2006, 09:49
jannet je napisao:

Ljudi iz Blica nemaju pojma nisu ni pravi majstori za ti poslovi...samo cekaju platu i dovidjenja...ma seru oni!Router moze prikljuciti na sve...samo pare i gotovo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma od kad ih kupise slovenci postase propast...8-9 godina sam njihov korisnik,znala sam im sve radnike ranije,a sad su sve istumbali,stavili nesposobnjakovice da im rade...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
jannet je napisao:
Ma od kad ih kupise slovenci postase propast...8-9 godina sam njihov korisnik,znala sam im sve radnike ranije,a sad su sve istumbali,stavili nesposobnjakovice da im rade...

isti slucaj.9 gidina korisnik i prije su sluzbenici koji rade na odnosu sa korisnicima bili i fini i gostoljubljivi a sada neznaju ni svoj posao.kaze meni ova radnica na tel kada sam kupovao wadsl:dobice te i ruter mi cemo napraviti da vam net radi na sve pc,a dodjose radnici a ono nema blage ni ruter ni nista.morao sam sam da provodim kablove da umrezim a ni jedan ruter nije radio pa sam moro lan i sharing.ma sve ukupno shit.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
SiemensCX70 je napisao:
jannet je napisao:

isti slucaj.9 gidina korisnik i prije su sluzbenici koji rade na odnosu sa korisnicima bili i fini i gostoljubljivi a sada neznaju ni svoj posao.kaze meni ova radnica na tel kada sam kupovao wadsl:dobice te i ruter mi cemo napraviti da vam net radi na sve pc,a dodjose radnici a ono nema blage ni ruter ni nista.morao sam sam da provodim kablove da umrezim a ni jedan ruter nije radio pa sam moro lan i sharing.ma sve ukupno shit.

hakuj ih sad da im se osvetis :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]