Licis na one fariseje koji su drzali panje ruku i zbanova, a Hrista su odbacivali. Preispitaj se malo o sustini, a ne o obliku slova.
Pratim tvoje rijeci i rijeci Damaskinove po drugim forumima i mogu ti reci da ste dosli pred rasksnicu sa svojom duhovnom savjescu: ili sa otpadom u otpad ili uz Hrista i svetotacko Pravoslavlje u spasenje. Na vama je da odaberete svoj put!
Davno sam vam trubio da je sve dogovoreno, sve ujednaceno i da se samo oko papinog primata dogovaraju. Napadali ste mi i onda i sad. Dobro za onda, ali zato sad? Sad je sva objelodanjeno.
Pa dokle cete s njima? Do zajednickog pricesca? Tu vam je zamka, prijatelju, tu vam je zamka! Procitaj dobro sta je rekao sveti Vasilije Veliki. Rekao je da oni koji se skupa sa jereticima pricescuju postaju istomisljenici jeretika:
"Tada ce mu se promijeniti duh, proci ce i skrivice: ta ce mu sila njegova biti od boga njegova."
I ta ce vas sila ukopati do pakla!
Bicete upecani, necete imati duhovne snage da se iscupate. Ali, to je vas izbor, i sta se tu moze! Izmedju Svetih Otaca Crkve i modernista vi ste odabrali moderniste. Niste slusali Svete Oce i to ce vam biti za nagradu...
Ja pijem, ali sam trijezan i ne salim se!
Citiraj:
ZХау јес ноу... Видуша, твоји послодавци нису Св.Оци већ они који су против њих... они што имају рогове...
Св. Оци су сведочили љубав, а ти својим речима и делима сведочиш мржњу према свакоме ко није ти, или се није бавио пирамидама...
Само да знаш да знамо да радиш за запад
Ako je doslo vrijeme da i oni sa rogovima citiraju Svete Oce da bi Crkva ostala nepromijenjena, onda su zaista neobicna vremena. No ce prije biti da u tvom poimanju Crkve nesto nije u redu, da se tu nesto poremetilo.
Ja svjedocim Istinu crkve, onu koju su svjedocili Sveti Oci i nema tog modernog vladike ni pape koji ce u mojoj tintari i u mojoj dusi nesto od toga promijeniti. Ja sam suvise staromodan da se idiotskim novotarijama episkopa pederasta i pedofila odusevljavam.
Moji svetitelji molili su se prema istoku. I ja cinim tako, a tvoji se ujedinjuju sa onima sto istoku dupe okrecu i mole se zapadu. Pa ko radi i ko revnuje za zapad?