banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
BSE je napisao:
moze li se wow placati time? :)

moze ako sa nje prebacis na paypal.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 19:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
dase je napisao:
@LaMpiR jesi li ti tu karticu koristio direktno na sajtovima ili samo preko
PayPal

Jesam direktno kada sam kupovao domen preko godaddy. Nastojim preko paypal-a da idem jer tako imas dodatnu sigurnost.

@SiemensCX70, nemas sta dodavati na paypal. Samo stavis tamo karticu tj da ide placanje preko kartice. Paypal preko korisnika ti uzima sa kartice automatski. Malo je procedura zeznuta kada se dodaju "Funds". Kada se to uradi, morate cekati izvod od raiffeisen banke da vam stigne na kojem paypal napravi neki racun od $1.95 i dobijete cod u racunu ali u izvodu. Taj kod koristite za potvrdu. Nazalost nemamo e-banking pa se mora cekati izvod...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Узео сам брошуру везану за Visa Electron у Raiffeisen банци.
Тамо пише да је камата на позитивно стање на годишњем нивоу 0,30%?! Каква камата, одакле сад то, шта је основица за ту камату?!
Исто тако пише да је камата на дуговно стање на годишњем нивоу 11,50%?! Испада да ја могу да идем у минус, а они ми наплаћују камату; каква је то онда дебитна картица, то је кредитна картица онда?! Она службеница у банци ме збуњено гледала кад сам јој постављао ова питања и није знала да одговори, па сам морао овдје да питам?!

Наплаћује ли банка икакву провизију приликом куповине преко интернета?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
i mene zanima ovo za provizije

koliko se uzima prilikom placanja preko interneta
koliko se uzima kada se dizu pare preko bankomata
da li nesto uzimaju kada placas karrticom ????

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26

Poslednji put menjao DJ-uro dana 16 Nov 2007, 21:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
medi je napisao:
Тамо пише да је камата на позитивно стање на годишњем нивоу 0,30%?! Каква камата, одакле сад то, шта је основица за ту камату?!

Ako imaš neke pare na računu, npr. 1000 KM, banka tebi isplaćuje kamatu 0,3% na godišnjem nivou, uz mjesečnu kapitalizaciju, tj. svakog mjeseca se pravi presjek stanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2007, 23:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Ne znam dali ce biti od pomoci, al da prenesem svoja iskustva. Uzeo visa electron rf banke prije nekih 7-8 dana... tacnije tad ju dobio. Da napomenem da nemam stalna primanja, uzeo ju iskljucivo radi kupovine preko interneta. Do sad platio rapidshare nalog i narucio nesto (prvo preko paypal-a, drugo direkt s kartice) i nisam primjetio da su uzeli ikakvu proviziju. Doduse to su relativno mali iznosi, pa i ne mogu biti potpuno siguran.
Sama kartica se ceka nekih 10-15 dana dok ti dodje pismo s pin-om, i 3-4 dana poslije toga te zovu da dodjes po karticu. U mom slucaju bilo je tacno 15+4 dana.
E da, pored licne karte treba i prijava mjesta boravka. Samo se ponese, oni sami sve kopiraju.
Inace, sto se same banke tice... u totalnom su rasulu. Stvarno malo toga znaju odgovoriti, prebacuju te od jednog do drugog... radni kadar im je najblaze receno, ocajan. Radio nesto honorarno, pa mi ta firma trebala prebaciti pare s racuna... uglavnom, 5 puta sam trebao ici do banke, od 3 radnika dobio 3 razlicita odgovora kako da mi uplate pare... katastrofa... al da ne skrecem s teme.
Sto se tice minusa, pa moze se ici nesto u minus i na debitnim karticama... mada, koliko znam, i nije u tom minusu... vec u nacinu kako se taj minus vraca. To i nisam siguran, moguce je da sam u zabludi.
Eto, kao zakljucak, kartica bez problema prolazi na netu... ali treba mnogo strpljenja da se izvadi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 01:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
medi je napisao:
Узео сам брошуру везану за Visa Electron у Raiffeisen банци.
Исто тако пише да је камата на дуговно стање на годишњем нивоу 11,50%?! Испада да ја могу да идем у минус, а они ми наплаћују камату; каква је то онда дебитна картица, то је кредитна картица онда?! Она службеница у банци ме збуњено гледала кад сам јој постављао ова питања и није знала да одговори, па сам морао овдје да питам?!

Наплаћује ли банка икакву провизију приликом куповине преко интернета?!

Ako primas platu preko njih, onda ti oni mogu odobriti neki mali minus. Ja tog minusa nemam i ne placam nikakvu kamatu...

Nema provizije za uplate na tekuci racun, kao ni za koristenje preko Interneta. Za bankomat nemam pojma, posto ne dizem pare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ako se prima plata preko RF onda se moze ici u minus 2 plate, to znam iz iskustava jer Vi dobijete 2 plate na Vas racun, e sad je na vama da li cete Vi to trositi ili ne...
Svaki mjesec uzimaju proviziju 0,85 Km naknadu za racun i izvod..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Људи, хвала вам на одговорима. Пошто картицу узимам искључиво за куповину преко интернета, онда ће једини трошак везан за картицу бити накнада за рачун и извод од 0,85КМ на мјесечном нивоу, и једнократна чланарина од 5КМ приликом добијања картице?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 14:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2007, 23:22
Koliko vidim moze direktno , posto sam je i ja narucio prije par dana a lik mi u banci kaze da ne moze samo preko PP ocigledno ne zna ni on , dosta neozbiljno od strane banke s obzirom da radi na tom mjestu .

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav!

Interesuje me kakve kreditne kartice se kod nas nude, koje institucije ih izdavaju, i najvaznije od svega, koliko vas kosta posjedovanje te kartice, znaci koliki je mjesecni, odnosno godisnji paushal, i svi ekstra troskovi? Interesuju me klasicne kreditne kartice, ne samo za kupovinu preko interneta. Hvala na odgovorima!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
Imaš VISA NET od UniCredit banke BL, limit 1000 KM mjesečno, godišnja članarina 20 KM, mjesečno ništa ne uzimaju (30-50 feninga) sve i da si u dugovanju (ona fora do 15-og u mjesecu da vratiš 5%, iako ne vratiš čekaju 3-4 mjeseca) nisu mnogo precizni što se toga tiče.
Nije loša kartica sve u svemu, ako nećeš stalno da uplaćuješ i svaki mjesec imaš po 1000 KM limita, ali imaš i u Hypo ili Razvojnoj neka druga rješenja. Pogledaj na njihovim sajtovima, raspitaj se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]