banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 19:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 226 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 21:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2007, 19:15
pa obradović naravno, nije moj deda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 01:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Malo off:

Promenite naziv teme, nedostaje vam slovo u KOSARKA, mislim da je vreme, a i lepse ce izgledati :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 16:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2007, 11:43
imate večeras na tv avala direktan prenos real - partizan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Za one koji nemaju TV Avala : prenos na BHT1... Cudo da Cibonu ne prenose!

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
EL: Partizan protiv Reala i tradicije
Košarkaši Partizana Igokee u četvrtom kolu Evrolige (sreda, 20.45 časova) gostuju Real Madridu, jednoj od retkih ekipa koju nisu pobedili nijednom otkako je Duško Vujošević 2001. godine po drugi put u karijeri seo na klupu crno-belih.

Pokušao je prvak Srbije čak šest puta, ali bez uspeha. U sezoni 2002/03 bilo je 82:86 u Beogradu i 78:89 u Madridu, u sezoni 2004/05 87:92 (posle produžetka) i 66:82, a 2005/06 63:75 i 68:85.

Crno-beli su posle dve pobede na startu Evrolige doživeli nesrećan poraz od Panatinaikosa, ali su trijumfom nad Cibonom u Zagrebu dokazali da ih taj neuspeh nije poremetio.

Real deli prvo mesto na tabeli grupe C sa maksimalnim učinkom (3-0). "Kraljevi" su savladali Fenerbahče Ulker i Bamberg u gostima, a rimsku Lotomatiku na svom terenu, ali nikoga sa više od deset poena razlike.

"Real je na svom terenu uvek favorit, pa je tako i sada. Mi smo rasterećeni, potrudićemo se pre svega da odigramo dobro, pa ako se iz takve partije izrodi prilika da napravimo iznenadjenje, znaćemo da je iskoristimo", rekao je Milenko Tepić, jedan od junaka pobede nad Cibonom.

Njegove reči predstavljaju već "opšte mesto" pred Partizanova gostovanja u okviru Evrolige. Crno-beli plasman u Top 16 fazu traže pre svega osvajanjem bodova kod kuće, pred bučnim navijačima, dok su na strani savladali direktnog rivala, francuski Roan. Svaka sledeća pobeda predstavljala bi čist ćar i veliki korak ka ponavljanju uspeha iz prošle sezone.

Real nije protivnik koji ostavlja puno nade. Trener Djoan Plaza minimalno je izmenio tim koji je proletos osvojio ULEB kup, dovodjenjem grčkih reprezentativaca Lazarosa Papadopulosa iz moskovskog Dinama i Mihalisa Pelekanosa iz Paneliniosa. Ostatak tima čine proverene snage: Luis Bulok, Raul Lopez, Aksel Ervel, Aleks Mumbru, Venson Hamilton, Čarls Smit, Blagota Sekulić, Kerem Tunčeri.

"Kraljevi" nemaju toliko zvučnih imena, kao Panatinaikos, CSKA ili Olimpijakos, ali igraju uvek angažovano i tvrdo, maksimalno odradjuju posao, o čemu svedoči skor 6-1 iz španske ACB lige. Moglo bi se reći da podsećaju na Čelsi iz najboljih dana Žozea Murinja.
MONDO,

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel sad treba postaviti ono pitanje sto ga ti obozavas?
Sijuks kako je prosao Partizan??? :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2007, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Sijuks kako je prosao Partizan??? :D :D :D

A ko me nasao pitati kako je Partizan prosao :roll: Izvini druze Zvezda je bolja :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Košarkaši Partizana dočekuju u sredu rimsku Lotomatiku (19h) u okviru 4. kola Evrolige. Trener "crno-belih" Duško Vujošević izrazio je uverenje da će njegova ekipa u duelu sa Rimljanima zabeležiti treću pobedu u elitnom takmičenju, ocenivši da italijanski tim neće uspeti da izdrži atmosferu u "Pioniru".

"Lotomatika je od Crvene zvezde dobila termine za treninge i to govori sa kakvim su ambicijama dva dana pre utakmice došli u Beograd. Imamo, međutim, i mi ambicije. Ako smo mogli da se sa svima ravnomerno nosimo, možemo i sa njima. Ko prvi nametne ritam, biće u prednosti", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je, ipak, istakao da nije prirodno očekivati laku pobedu Partizana.

"Drugo je to što sam uveren da će Partizan da slavi. Na onaj 'Pionir', kakav je bio na utakmici sa Panatinaikosom, Italijani ne mogu da se adaptiraju. Nadam se i da će sudenje biti regularno", naveo je Vujošević.

Trener "crno-belih" je ocenio i da ne treba još razmišljati o eventualnom plasmanu njegove ekipe među 16 najboljih timova Evrolige, iako bi pobeda nad Lotomatikom predstavljala veliki korak ka tom cilju.

Foto: Zvanični sajt"Ponosan sam na to kako momci rade i ponašaju se na utakmicama. Ne vidim razlog za prevelika očekivanja. Niko nema pravo da nam bilo šta nameće, to ne prihvatamo. Imamo obavezu samo prema sebi, dresu koji nosimo i navijačima", rekao je trener Partizana.

"Ovi momci mogu da ostanu uspravni pod tom težinom. Rezultati su iznad očekivanja i nas samih, mada imamo sjos mnogo prostora za napredak", dodao je Vujošević.
Trener Partizana verovatno će moći da računa i na Čedomira Vitkovca, koji se povredio tokom vikenda, na utakmici protiv podgoričke Budućnosti u NLB ligi.

"
Citiraj:
Igraću sa maskom, odradio sam nekoliko treninga i važno je da nema dodira sa hrskavicom", rekao je Vitkovac, koji je u sudaru sa bekom Budućnosti Bojanom Bakićem polomio nos.

"U goste nam dolazi izuzetna ekipa, koja traži šansu da se vrati na pravi kolosek. Ovo je, medjutim, i za nas lepa prilika da napravimo još korak ka cilju, odnosno plasmanu u 'TOP 16'. Ne postoji alibi i moramo da dobijemo kako znamo i umemo", naglasio je Vitkovac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
jel zvezda igra u srijedu ili četvrtak??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:
jel zvezda igra u srijedu ili četvrtak??

U cetvratak :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 07:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
SIJUKS je napisao:
"Lotomatika je od Crvene zvezde dobila termine za treninge i to govori sa kakvim su ambicijama dva dana pre utakmice došli u Beograd...

Ponosan sam na to kako momci rade i ponašaju se na utakmicama. Ne vidim razlog za prevelika očekivanja. Niko nema pravo da nam bilo šta nameće, to ne prihvatamo. Imamo obavezu samo prema sebi, dresu koji nosimo i navijačima", rekao je trener Partizana.

Za ovo prvo, šta drugo od cigana očekivati.
Ovim drugim je Dule baš sve rekao, ne treba ništa ni dodati ni oduzeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sudija sto seru :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika
Slika
Slika
Slika

PARTIZAN-ROMA 91-86

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
EL: Treća pobeda "crno-belih"
Košarkaši Partizana pobedili su italijansku Lotomatiku 91:86, u petom kolu Evrolige. „Crno-beli“ sada u grupi C imaju skor od tri pobede i dva poraza. Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića ponovo je bio Nikola Peković sa 21 poenom (7-11 za dva, 7-10 bacanja) i 8 skokova. U sledećem kolu Partizan Igokea gostuje Brose Basketu u Bambergu.

Pored Pekovića u timu prvaka Srbije i NLB lige Novica Veličković takođe je bio odličan sa 16 poena i 10 skokova, a odličnu rolu imao je i Dušan Kecman koji je meč završio sa 14 poena (3-5 za tri). U gostujućem timu Stefanson je postigao 17, Hokins 16, a Ukić 15 poena.

Iako su „crno-beli“ tokom celog meča kontrolisali igru i vođstvo, meč je prelomnjen tek u finišu. Partizan je bio mnogo uspešniji u skoku (Partizan 34, Lotomatika 22), pa je tako nadoknađen minus u izgubljenim loptama (Lotomatika 7, Partizan 11).

Partizan je imao prvi put ove sezone breme favorita u Evroligi, ali se to nije mnogo osetilo u igri. Prva četvrtina bila je izjednačena. U domaćem timu je, po običaju, dominirao Nikola Peković sa 9 poena u tom periodu, ali je sa druge strane raspoložen bio Roko Ukić sa poenom manje. Peković je u jednom od duela zaradio udarac u nos i Vujošević je morao da reaguje uvođenjem Vraneša, a Italijani su to iskoristili i trojkom Reja od table došli do prednosti nakon prvih 10 minuta (23:22).

Peković se vratio početkom druge deonice, a prvu ozbiljniju prednost Partizan je napravio u 15. minutu kada je serijom 7-0 došao do devet poena razlike (41:32). Ipak, Italijani su se nešto kasnije konsolidovali, pa su poenima Gamberinija u 20. minutu došli i do prednosti (51:50). „Crno-beli“ su na to odgovorili trojkom Petra Božića i jednim slobodnim bacanjem Čedomira Vitkovca, pa je na poluvremenu domaćin imao plus tri.

Treća četvrtina bila je slična drugoj. Partizan je sve vreme vodio, ali ta razlika nijednom nije prešla 10 poena, pa je Lotomatika i dalje bila u igri.

Delovalo je tada da bi mogao da se desi preokret u poslednjih 10 minuta, ali izabranici Duška Vujoševića to nisu dozvolili. Na 4 minuta pre kraja Partizan je imao plus 7 (84:77), ali je tada Palasio napravio nepotebno nameran faul na Hoskinu koji je sa četiri poena u jednom napadu vratio svoj tim u igru. Ipak, nešto kasnije je iskusni Gregor Fućka u dva navrata bio po dva puta neprecizan sa linije slobodnih bacanja, i navijači u hali Pionir su mogli da odahnu.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan zbog izuzetno važne pobede.

„Bila je ovo veoma važna utakmica za obe ekipe. Ekipa Lotomatike je pravo iz Milana došla u Beograd, i odlično se spremila za ovaj meč. Oni su one tri utakmice koje su izgubili praktično na jednu loptu, a Bamberg su rutinski dobili i bilo im je važno da pokušaju ovde da se vrate. Ne želim da komentarišem suđenje jer ne želim da moji igrači budu taoci mojih izjava. Zahvaljujem se navijačima, ali još jednom apelujem da se ne bacaju upaljači jer to ne donosi nikakav pritisak, samo kazne. Ako je već košarkaškoj Evropi interes da ima jake klubove iz Srbije, onda i mi moramo da budemo na nivou“, rekao je trener Partizana.

Vujošević je istakao i da ne treba previše dizati ekipu nakon ovog trijumfa.

„Ovde se strašno menja raspoloženje. Pričalo se o tome da ćemo imati skor 2-12, a sada se smatra da sigurno dobijamo u Nemačkoj. To nije tako, slede nam dve teške utaklmice, prvo gostovanje u Ljubljani, pa onda Bamberg, tako da ima još dosta posla.“

Strateg Lotomatike Jasmin Repeša rekao je da je zadovoljan napadom, ali ne i odbranom na ovom meču.

„Odigrali smo ceo meč korektno u fazi napada, ali u odbrani nikako nismo imali ono što je potrebno da se dobije u vrućoj atmosferi kakva je u Pioniru. Problem smo imalu u branjenju reketa, nismo imali rešenje za Partizanovu igru pod košem, i iz toga su počeli da nas probujaju i spolja. Žao mi je jer smo imali nekoliko puta priliku da prelomimo meč.“

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 22 Nov 2007, 02:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Svaka čast! KK Partizan je sasvim sigurno trenutno vodeći sportski kolektiv u našoj maloj zemlji i nadajmo se da će ove sezone da stignu bar za korak dalje nego prošle (pretpostavlja se da nema više dječijih bolesti, mada onakve stvari kao na utakmici sa Realom ne bi trebalo da se ponavljaju). Vujoševića za selektora!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2007, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Navijači Partizana još jednom su na susretu sa rimskom Lotomatikom pokazali kako se bodri svoj klub
Foto: Dragan Zabunović - Sportska centrala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2007, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Pukoše talibani od Švaba 78:62. Aj' dobor ništa strašno duga je Evroliga, ali pošto sam, valjda prvi put ove sezone, uspio malo da upratim Partizanovu utakmicu u EL, moram da priznam da komplet tim puno zavisi od Pekovića, a ako Tripković nastavi ovako, od njega će biti samo jedan veliki prosjek. Momak ima neosporan talenat, mekanu ruku, ali ja ne pamtim kad je odigrao dobru utakmicu za Partizan...

Inače mimo toga, zanima me da li su navijači iz Srbije putovali u Bamberg, ili je mamlaz koji je upao na teren, zaslužni građanin EU, čiji su roditelji zapalili put Njemačke prije 30 godina (čitaj gastarbajteri), pa je iskoristio priliku da na evropskoj utakmici prezentuje dio našeg divljačkog mentaliteta. Lijepo nam navijači dva najveća kluba predstavljaju te klubove. Oni retosi obojeni u crveno bijelo prozivaju onog jadnika jer je Musliman, a ovi po Evropi skaču po parketu.
Što je najgore prebacio sam upravo kad je incident bio pri kraju, pa nisam upratio šta je bio cilj zaslužnog navijača... Malo li su Srbi i Srbija u svijetu predstavljeni kao divljaci, samo još treba i ovako da se to dokazuje...

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 29 Nov 2007, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Meni se odmah na početku učinilo da će stvari da krenu po zlu, pa sam pratio Liverpul - Porto (odlična utakmica, usput), tako da sam propustio pomenuti incident. Ko je gledao, o čemu se tačno radilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2007, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista lik utrcao u teren i onda dosli oni iz obezbedjenja da ga izbace, pa trojica nisu mogli da ga drze pa ih doslo jos masa i jedva ga iznesose vani. Zilav neki lik :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2007, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
a ako Tripković nastavi ovako, od njega će biti samo jedan veliki prosjek. Momak ima neosporan talenat, mekanu ruku, ali ja ne pamtim kad je odigrao dobru utakmicu za Partizan...

Decko je bio povredjen skoro pola godine,nerealno je ocekivati da odma po povratku proradi.Onaj Vranjes je ko zensko,pod hitno ga treba poslati u Zvezdu na kaljenje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 226 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]