banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 00:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
Da, Mladen Jergović iznosi SVOJE MISLJENJE.
Sto ne znaci da ga ti ili bilo ko treba uzeti zdravo za gotovo, zato sto covjek "poznaje F1" (usput Briatorea je nazvao neznalicom o nekim stvarima u F1 :D :lol: :lol: ali eto, nebitno :D ).

Ako si dobro pratio aferu i redovno citao sta se desava (na sajtovima o F1) mogao si zapaziti da su ljudi poput Laude, Prosta, Stewarta...... i mnogih drugih (sampiona/novinara ljudi koji su stalno "pored staze") imali razlicita misljenja i o tome kao i o Alonsu/Hamiltonu/Dennisu/McLarenu i SVEMU ostalom.
To neznaci da je ovaj ili onaj "obavezno" u pravu ALI VJERUJ MI JOS NIKO NIJE OSUDJEN NA OSNOVU "INDICIJE".

McLarenov zaposleni je posjedovao podatke, emailovi su isli izmedju De La Rose, Alonsa, Coughlana i Stepney-ja, (M.Jergovic "vrsni poznavalac F1 kaze "jednog svog (nezadovoljnog) zaposlenika", interesuje me da li je on uopste procitao zvanicno saopstenje FIA i McLaren tima poslije sudjenja) od marta do jula (da li je mr. R.Dennis znao sta mu zaposleni rade) :-? :)

Vozaci nisu kaznjeni SAMO ZATO sto bi to bilo veoma, veoma, veoma lose za sport/F1 sto 100% stoji. Licno mislim da bi to bilo uzasno ali da je BMW npr. sa svojim vozacima bio u borbi sa Kimijem i Masom za titulu vjerujem da bi i vozaci McLarena "fasovali" bodove. Ovako Berni je MORAO RAGOVATI je F1 bi IZGUBILA ogromno gledaliste.

Sljedi zvanicno saopstenje FIA

Citiraj:
FIA reveals evidence that led to penalty

By Jonathan Noble Friday, September 14th 2007, 13:36 GMT

The FIA has published accounts of "systematic" contact between McLaren chief designer Mike Coughlan and Ferrari's Nigel Stepney - evidence that led the governing body to severly penalise the Woking-based team.

In a 14-page document issued at the Belgian Grand Prix, the FIA details how the World Motor Sport Council reached its verdict at its hearing on Thursday.

As was expected, the evidence revolves around an email exchange between McLaren test driver Pedro de la Rosa and world champion Fernando Alonso, plus logs of calls and SMS messages between Coughlan and Stepney.

In the emails, extracts of which have been published, de la Rosa talks about information coming from Stepney.

On March 21 de la Rosa wrote an email to Coughlan stating: "Hi Mike, do you know the Red Car's Weight Distribution? It would be important for us to know so that we could try it in the simulator. Thanks in advance, Pedro.

"P.S. I will be in the simulator tomorrow."

Coughlan replied to that email with a text message with the details that were required, although in the end those settings were not tried out.

On March 25 de la Rosa then sent an email to Alonso setting out Ferrari's weight distribution to two decimal places on each of Ferrari's cars for the Australian Grand Prix.

Alonso then replied under a section headed Ferrari: "Its weight distribution surprises me; I don't know either if it's 100 percent reliable, but at least it draws attention."

De la Rosa then replied: "All the information from Ferrari is very reliable. It comes from Nigel Stepney, their former chief mechanic - I don't know what post he holds now. He's the same person who told us in Australia that Kimi was stopping in lap 18. He's very friendly with Mike Coughlan, our Chief Designer, and he told him that."

The evidence then details emails from de la Rosa discussing a flexible wing, aero balance, tyre gas, Ferrari's braking system and the team's stopping strategy.

Furthermore, the FIA examined reports from the Italian police of call logs between Coughlan and Stepney.

The evidence said: "In total, at least 288 SMS messages and 35 telephone calls appear to have passed between Coughlan and Stepney between 11 March 2007 and 3 July 2007."

The World Motor Sport Council found that:

"- Coughlan had more information than previously appreciated and was receiving information in a systematic manner over a period of months;

"- the information has been disseminated, at least to some degree (e.g. to Mr. De la Rosa and Mr. Alonso), within the McLaren team;

"- the information being disseminated within the McLaren team included not only highly sensitive technical information but also secret information regarding Ferrari's sporting strategy;

"- Mr de la Rosa, in the performance of his functions at McLaren, requested and received secret Ferrari information from a source which he knew to be illegitimate and expressly stated that the purpose of his request was to run tests in the simulator;

"- the secret information in question was shared with Mr. Alonso;

"- there was a clear intention on the part of a number of McLaren personnel to use some of the Ferrari confident information in its own testing. If this was not in fact carried into effect it was only because there were technical reasons not to do so;

"- Coughlan's role within McLaren (as now understood by the WMSC) put him in a position in which his knowledge of the secret Ferrari information would have influenced him in the performance of his duties."

I na sve to Vodafone McLaren-Mercedes tim NE ulaze zalbu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 00:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
Jeste Vader, Dennis, nikoga drugog nemoze kriviti za ovo sta ga je snaslo, Imao je dvostrukog sampiona i veoma talentovanog rukija za volanom, nikad stabilniji bolid i izgubio je obadvije titule.
Zanima me do kad ce jos Mercedes to trpiti, godine prolaze a titula nema.

Hamiltonu je trebao "nacrtati" ako nemoze drugcije, gdje treba zavrstiti a ne onako srljati i 'trkati' se s Kimijem i Alonsom u Kini/Brazilu a trebala mu 'saka bodova'....

KIMI ZASLUZENO SAMPION!!!, svaka cast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ZAKAZANO SASLUŠANJE McLARENOVE ŽALBE

FIA-in Međunarodni žalbeni sud odredio je datum saslušanja McLarenove žalbe na odluku sudaca za V.N. Brazila.

Nakon posljednje utrke sezone, održane na brazilskom Interlagosu, ustanovljeno je kako je gorivo u bolidima Williamsa i BMW Saubera bilo više od 10°C hladnije u odnosu na temperaturu zraka, što se protivi članku 6.5.5. sportskog pravilnika Formule 1. Ipak, FIA nije kaznila spomenuti dvojac zbog nedostatka informacija o točnoj temperaturi zraka - naime, FIA-ina mjerenja se nisu podudarala s mjerenjima meteorološke tvrtke Meteo France, koju su unajmile momčadi.

McLarenova žalba na odluku sudaca bit će saslušana 15. studenoga.

Ukoliko Međunarodni žalbeni sud odluči diskvalificirati vozače BMW Saubera i Williamsa, postoji mogućnost da se Lewisu Hamiltonu pripišu dodatni bodovi na zarađene pozicije, što bi, naposljetku, moglo dovesti do oduzimanja naslova prvaka Kimiju Raikkonenu. Međutim, predsjednik FIA-e, Max Mosley, izjavio je kako se to neće dogoditi.

"Za nas je Svjetsko prvenstvo gotovo, a rezultat je taj koji je," rekao je Mosley. "Momčad je predala žalbu; Trenutačno, to ne mijenja situaciju - na njima je da dokažu kako su u pravu."

Unatoč Maxovim tvrdnjama, konačnu riječ donijet će žalbeni sud za dvadeset dana.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Danas Formula 1, pregled sezone na HRT2 za oko sat vremena, u 14:40, traje sat vremena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Staza Formule 1 u Abu Dabiju dobila 204 miliona dolara

Staza formule 1 u Abu Dabiju dobila je finansijsku injekciju od 204 miliona dolara, prenose lokalne novine.

Pozajmica je oranizovana od strane tri vodeće banke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE): BNP Paribas, Mashreqbank i HSBC.
Udruženjem snaga ove tri banke su ispunile zahteve izvođača radova Cebarka WCT, udruženi kapital Bahreinskog Cebarka SPC i Malezijskog WCT Inženjeringa.

Staza u Abu Dabiju je projektovana da drži VN Abu Dabija od 2009. godine, najmanje sedam godina.
Dužine će biti oko 5.6 km, a staza će imati delove sa velikom brzinom koji će se završavati u uskim delovima pogodnim za preticanje, a imaće i deo marine i ulični deo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BMW IMENOVAO NOVOG GLAVNOG DIZAJNERA

BMW Sauber je danas objavio kako je Christoph Zimmermann imenovan za novog glavnog dizajnera.

"U principu, naše izvršne pozicije popunjavamo, kad god je to moguće, interno," rekao je Mario Theissen, upravitelj momčadi koja je sredinom srpnja objavila oglas za glavnog dizajnera u britanskom tjedniku Autosport. Drago mi je što u Christophu Zimmermannu imamo visokokvalificiranog kolegu iz naših redova koji će preuzeti posao glavnog dizajnera."

"Zahvaljujući prijašnjem poslu, on je upoznat s kompleksnim tehničkim odnosima, kao i povezanim operativnim procedurama. U skladu s našom filozofijom, njega ćemo također zamijeniti interno."

Nadam se da ce ovi unaprediti bolid jos vise i da ce sledecu sezonu uciniti jos uzbudljivijom. Polazem velike nade u BMW :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ALONSO I RED BULL RACING?

Prema saznanjima Joea Sawarda, cijenjenog F1 novinara koji stoji iza GrandPrix.coma, šanse prelaska Fernanda Alonsa u Red Bull Racing su veće od povratka Španjolca u Renault.

Razgovori između dvostrukog svjetskog prvaka, Renaulta i Telefonice, španjolskog telekomunikacijskog diva, posljednjih dana nisu išli najbolje. Glasine spominju neslaganja s nekim ljudima uključenim u Renaultov F1 projekt, no detaljne informacije još nisu razotkrivene.

S druge strane, ovih dana se počelo govoriti o mogućem prelasku Alonsa u Red Bull Racing. Međutim, čini se kako su pregovori s momčadi Dietricha Mateshitza također naišli na prepreke. Nagađa se kako Fernando, očito, želi potpisati jednogodišnji ugovor kako bi 2009. godine imao otvorena vrata za prelazak u jednu od vodećih timova, no austrijskoj momčadi ovakva opcija ne odgovara jer od Španjolca, ipak, traži dugoročniju predanost.

Citiraj:
DI MONTEZEMOLO: DUBOKO U SRCU, BERNIE JE FERRARIJEV FAN

Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, izjavio je kako još uvijek cijeni i poštuje Berniea Ecclestonea i predsjednika FIA-e, Maxa Mosleya, unatoč nedavnim oštrim kritikama upućenim izvršnom tijelu Formule 1 zbog prvotne odluke o nekažnjavanju McLarena u slučaju špijunske afere.

"Danas je Bernijev rođendan, stoga mu želim sve najbolje," rekao je di Montezemolo pred novinarima na Mugellu, gdje je u nedjelju Ferrari slavio kraj sjajne sezone. "Poznajem ga od 1973. godine. On je učinio mnogo za Formulu 1 i odan sam mu, iako se ne slažem uvijek s njim.

On to nikada neće priznati, čak ni svojoj supruzi, ali duboko u svojem srcu, on je Ferrarijev fan," dodao je Talijan podrugljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ŠPANJOLSKA VLADA SE OKOMILA NA McLAREN

Prema riječima Jaimea Lissavetzkyja, španjolskog tajnika sporta, McLaren je glavni krivac što ni Lewis Hamilton ni Fernando Alonso nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.

"U sportu morate raditi zajedno jer ćete u suprotnome gotovo uvijek izgubiti," rekao je Lissavetzky na novinskoj konferenciji u Madridu. "Izvana se moglo vidjeti kako u McLarenu nije bilo previše timskog rada. Oni su trebali primijeniti osnovne vrijednosti sporta.

Kao što poslovica glasi, osveta je jelo koje se poslužuje hladno, a s obzirom da je (Kimi) Raikkonen "Iceman" (ledeni čovjek), on je dobio svoju osvetu.
Ja bih volio da je Fernando Alonso pobijedio, ali on je dvaput osvojio naslov prvaka i kao velika zvijezda je sezonu završio jedan bod od osvajanja treće titule."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mosli: Negativan Hamiltonov uticaj
Prvi čovek motosporta Maks Mosli rekao je da bi Luis Hamilton mogao da ima negativne efekte na Formulu 1 ukoliko bi i sledeće sezone bio uspešan kao i 2007. ''Ako bude radio kao što je radio i ove sezone, to će svakako imati veliki uticaj. Postaće negativno kao što se desilo kada smo imali Šumaherov efekat kada su mi ljudi pisali i govorili zar ne mogu ništa da uradim da ga malo usporim'', rekao je Mosli.

Uprkos odličnoj debitantskoj sezoni, Mosli smatra da je Hamiltonova uloga u poboljšanju Formule 1 preuveličana.

''On je svakako pomogao jako mnogo u Velikoj Britaniji. Ali uvek ima neko novi. Ako nije on, biče Rozberg ili Kubica ili neka druga nova zvezda, Vetel. Tako da smatram da postoji tendencija preuveličavanja značaja Luisa Hamiltona'', izjavio je predsednik izvršnog tela FIA.

Mosli je rekao da ne bi bilo dobro da se Englezu naknadno dodeli titula posle saslušanja u vezi sa događanjima na trci za Veliku nagradu Brazila. MekLaren se žalio zbog odluke da se ne kazne ekipe Vilijamsa i BMW Zaubera zbog sipanja goriva koje je bilo suviše hladno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tajsen cilja prvu pobedu sledeće godine

BMW Zauber je ovu sezonu završio kao treća snaga u Formuli 1, a šef tima Mario Tajsen kaže da sledeće godine žele i svoju prvu pobedu.

"Nadam se da će to na kraju biti više od jedne pobede. Znamo koliko će biti teško, jer su Ferari i Meklaren u vrhu već godinama i imaju dosta iskustva. Ali, oni su pod velikim pritiskom."

Upitan da li se plaši da njegov tim može da doživi pad poput Renoa ili Honde u bliskoj budućnosti, Tajsen kaže:

"Da, sve vreme se toga plašim. U Formuli 1 put do vrha je relativno spor. Kada stvari krenu nizbrdo, idu veoma brzo."

Nadam se da ce im se zelja ostvariti, red je da BMW krene da pobedjuje

Citiraj:
Hamilton opširno o Alonsu

Nakon završetka burne sezone, Luis Hamilton je počeo da piše za britanski tabloid San. Sada je opisao svoju vezu sa Fernandom Alonsom, u kome kaže da je rascep između njih dvojice bio postepen proces.

"Upoznali smo se u hotelu u Turskoj prošle godine. Došao je i predstavio se meni i mom ocu rečima 'Zdravo, ja sam Fernando,' " piše Hamilton, tada GP2 vozač.

"On je bio svetski šampion i borio se za titulu po drugi put. Bio sam prilično impresioniran time što je imao vremena da me pozdravi."

"Dopada mi se Fernando i divim mu se, tako da sam bio tužan i razočaran što naša veza nije napredovala tokom godine. Ali to nije bilo zbog nedostatka pokušaja. Mislio sam da će mi Fernando služiti za primer i pokazati mi šta da radim. On je veoma tih."

"Nakon VN Francuske rečeno mi je da je Fernando, koji je završio sedmi, bio srećan što su me Ferariji pobedili i što nisam uzeo 10 bodova."

Luis o kvalifikacijama u Mađarskoj, na kojima nije poslušao timske naredbe zbog čega mu se Fernando osvetio sprečivši ga da izveze završni krug, kaže:

"To je bila kao moja najveća noćna mora. Mislim da je sa mnom lako slagati se, jeste da ne zadržavam svoje neraspoloženje u sebi ali ako on nije hteo da izgradi prikladni radni odnos i da priča sa mnom, to je bilo do njega."

"U Turskoj sam rekao Ronu, kada je trebalo da se pomirimo, da sam probao da pričam sa njim, ali da neću odstupiti sa mog puta da bi njega učinio srećnim. Fokusiraću se na moj san."

"Onda me je Fernando u Belgiji izugrao sa staze, i od tada je bilo jasno da sve može da se desi. Ako je on mogao da bude tako agresivan, mogao sam i ja."

"To nije bilo zdravo, ali osetio sam da mogu da budem jak i agresivan bez nepotrebnih rizika. Žalim što su stvari ispale ovako."
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
MOSLEY JOŠNE RAZMIŠLJA O UMIROVLJENJU

Max Mosley, predsjednik FIA-e, izjavio je kako još ne razmišlja o povlačenju s trenutne pozicije, ali je dodao kako će odluku donijeti iduće godine, prije novih izbora za predsjednika izvršnog tijela Formule 1.

"O tome trenutno ne bih smio špekulirati," odgovorio je Mosley na pitanje razmišlja li o povlačenju, razgovarajući s BBC-jem. "2004. godine sam zapravo rekao da mi je dosta, ali razni ljudi su inzistirali da ostanem malo duže.

Mislim da onog dana kad počinjete razmišljati: "ovo me može funkcionirati bez mene", trebate prestati. Ali, isto tako, ne biste trebali ići predaleko. Kad sam započeo (raditi kao predsjednik FIA-e), bio sam dovoljno star da nekim vozačima budem otac. A sada, postoje vozači koji bi mogli biti moja unučad i to počinje obilježavati granicu.

Što se tiče stvari za 2009. godinu, o tome ću odlučiti iduće godine."

Otkako je prvi put izabran za predsjednika FIA-e 1993. godine, Mosley je odradio tri, a trenutno odrađuje četvrti mandat. Hoće li se kandidirati za peti, ostaje za vidjeti.

Slika

U ovakvom drustvu bi i ja razmislio da li da odem u penziju :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Službeno: Denis i Alonso potvrdili razlaz

Nakon burne sezone, Meklaren je danas potvrdio da dvostruki svetski šampion Fernando Alonso neće voziti za njih sledeće godine.

Na sastanku Alonsa i Meklarenovih ljudi odlučeno je da je u najboljem interesu za obe strane da se saradnja raskine.

Fernando Alonso:

"Još kao dečak sam oduvek želeo da vozim za Meklaren, ali nekada u životu stvari ne funkcionišu. I dalje mislim da je Meklaren veliki tim. Da, imali smo uspone i padove tokom sezone, i nije tajna da se nikada nisam osećao kao kod kuće. Znam da je bilo priča o favorizovanju unutar tima, ali na kraju se pokazalo da sam ja uvek imao jednaku priliku za trijumf. Današnja odluka dozvoljava svima nama da se koncentrišemo na 2008. i želim timu Meklarena, Vodafonu, Santander banci, Mutua Madrilena i ostalim partnerima tima sa kojima sam blisko sarađivao tokom godine sve najbolje u budućnosti."

Ron Denis:

"Svi mi u Meklarenu, a posebno naši partneri iz Španije, Santander Banka i Mutua Madrilena, kao i glavni sponzor tima Vodafon, želimo Fernandu sve najbolje u budućnosti. On je sjajan vozač ali iz nekog razloga kombinacija Fernanda Alonso - Meklaren nije funkcionisala, i na kraju niko od nas nije mogao da nađe rešenje kako bi se nastavilo napred. Naša odluka da se rastanemo je zbog dobrobiti, svi u to verujemo, i sada ćemo nastaviti sa fokusiranjem na šampionat sledeće godine."

Favoriti za dovođenje Alonsa su Red Bul i Reno, s tim da Red Bul ima veće šanse, saznaje BBC.

Citiraj:
Mozli opet preti Meklarenu

Predsenik FIA-e Maks Mozli je po ko zna koji put zapretio Meklarenu, ovog puta rekavši da bi britansko - nemačka ekipa mogla da startuje sa negativnim bodovima ukoliko se ustanovi da su na svom novom automobilu primenili neka Ferarijeva rešenja.

"Ferarijevi podaci bili su u rukama Meklarenovog šefa dizajna baš kada je dizajnirao Meklaren za 2008. Tražićemo da li su sproveli Ferarijeve ideje na svom automobilu, istraga će biti temeljna i naši eksperti će uradtiti sve što je moguće kako bi se uverili da ni jedan element sa Meklarenovog automobila nije Ferarijevo intelektualno vlasništvo, a ako bude onda ćemo preduzeti neke mere. Možda ćemo im u tom slučaju dodeliti negativne bodove."

Pretera ga ovaj sa pretnjama. Dosadan je vise :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 15:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Pretjera ga i ti sa copy/paste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 16:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
PETAR VELIKI je napisao:
Pretjera ga i ti sa copy/paste...

Pa zato mu je nick Info, covjek nas fino informise o svemu

Samo nastavi Info, super je procitati novosti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 16:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Apollonia je napisao:
Pa zato mu je nick Info, covjek nas fino informise o svemu
Samo nastavi Info, super je procitati novosti

Nemam nista protiv da Vas informise ali zar nije bolja solucija da ostavi link...
Mislim da svi dobro znamo odakle skida tekstove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro necu vise, al reko` da se ljudi informisu ako ih mrzi da surfaju, a ja skidam sa 4-5 site-ova informacije, neski su na engleskom a neki na srpskom, al ajd necu vise :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

očekivano

Alonso napustio Srebrne strijele
Trzavice su bile prevelike i razlaz je ipak bio jedino moguće rješenje. Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Španjolac Fernando Alonso, više nije vozač McLaren Mercedesa, objavili su u petak vozač i šef momčadi Ron Dennis.

"Još kad sam bio dječak sanjao sam da jednog dana vozim za McLaren. Nažalost, ponekad u životu stvari ne ispadaju onako kako ste planirali" - izjavio je preko McLarenova priopćenja španjolski as.

Prošla sezona Formule 1 bila je jedna od najturbulentnijih u novijoj povijesti, a začinili su je i sukobi McLarenovih pilota Alonsa i Hamiltona. Još u lipnju na vidjelo je izašlo da odnosi u momčadi nisu idealni, a Alonso se nije trudio sakriti nezadovoljstvo svojim statusom u odnosu na novu zvijezdu F1.

Kada je Španjolac zaprijetio da će objaviti kompromitirajuće podatke tijekom špijunske afere, koja je rezultirala drakonskom kaznom za McLaren i oduzimanjem konstruktorskih bodova, prekinuta je komunikacija između Alonsa i Dennisa, te je postalo jasno da će nastavak suradnje biti teška, vjerojatno i nemoguća misija.

"Imao sam jednake šanse za naslov kao Hamilton"

"Imali smo uspona i padova tijekom sezone, možda se tome nismo svi skupa znali najbolje suprotstaviti. Nije tajna da se nikad u toj momčadi nisam osjećao kao doma. Kad su u pitanju priče o favoriziranju unutar momčadi, mogu jedino reći da ljudi vrućih glava izjave svašta. Na koncu, imao sam jednaku priliku osvojiti naslov kao i moj momčadski kolega."

Šef momčadi iz Wokinga Ron Dennis potvrdio je sporazumni razlaz vozača i McLarena izjavivši:

"Svi u momčadi Vodafone McLaren Mercedesa, a pogotovo Vodafone i naši španjolski sponzori Banco Santander i Mutua Madrileña, žele Fernandu sve najbolje u budućnosti. Fernando je sjajan vozač, ali iz nekog razloga kombinacija njega, McLarena, Vodafonea i Mercedesa nekako otpočetka nije štimala. Došli smo u situaciju kada skupa više nismo mogli naprijed. Vjerujem da je naša zajednička odluka o rastanku najbolja, te da se i mi i Fernando možemo sada što bolje usredotočiti na novu sezonu."

Odlaskom iz McLarena Španjolcu se opet najizvjesnijom opcijom čini povratak u Renault, s kojim je 2005. i 2006. godine osvajao naslove svjetskog prvaka. S McLarenom je imao potpisan dvogodišnji ugovor s opcijom produžetka na treću. Za britansku je momčad Alonso odradio 17 utrka, upisao četiri pobjede i okončao sezonu sa bodom zaostatka za prvakom Kimijem Raikkonenom. Osim Renaulta, interes za Alonsove usluge iskazali su Toyota i Williams.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 01:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Info je napisao:
Dobro necu vise, al reko` da se ljudi informisu ako ih mrzi da surfaju, a ja skidam sa 4-5 site-ova informacije, neski su na engleskom a neki na srpskom, al ajd necu vise :D

Samo nastavi ovako, mrzim da klikam na linkove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citam neki manje bitan clanak na index.hr o Hamiltonu i prva recenica texta:

Citiraj:
SVJETSKI doprvak u Formuli 1 otkrio je u autoriziranoj biografiji kako se u njegovoj personi ne nalazi samo vozač već da je on i glazbenik, nogometaš i ekolog, slično kao i naš Ivica Kostelić, pravi renesansni čovjek.

Ovi Hrvati se u svemu pronalaze, ali izvodi zakljucak po reci slicno kao da je I. Kostelic daleko bolji talenat i svestranija licnost. Jooj al su bolestan narod, vecito pate od kompleksa nize vrednosti :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Bojim se da iduce sezone Alonso ne moze ni u jednom autu osim ferarija i mclarena napravtit neki veci uspijeh ili titulu .....i da mu karijera ide nizbrdo zavrsi li u Toyoti, Hondi, Red Bull-u........itd....

al' orase ce uzet' to je sigurica...a i ima dva naslova....boli ga banana :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]