banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Molim vas, izaberite tvrdnju s kojom se više slažete:
Sami sebe poštujemo zato što nas poštuju drugi ljudi. 17%  17%  [ 6 ]
Drugi ljudi nas poštuju nas zato što sami sebe poštujemo. 83%  83%  [ 29 ]
Ukupno glasova : 35
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
XIX century je napisao:

dobro, da uz pomoć prijatelja koji mi znače - njih mogu na prste jedne ruke prebrojati, pa i manje.. :

sasvim dovoljno-smatraj se srecnom :D

i ne skrecemo s teme, sve ovo vazi i uopsteno... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samopostovanje je nesto sto samo po sebi ukljucuje okolinu, odnosno druge ljude.

Pred sobom samim, postuj svoja dobra dijela i poteze, a budi kritican prema vlastitim greskama i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U svakom slucaju obe recenice koje su postavljene za glasanje su pravi odgovori i idu zajedno jer covek zavisi od okoline isto koliko i od samog sebe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Info je napisao:
U svakom slucaju obe recenice koje su postavljene za glasanje su pravi odgovori i idu zajedno jer covek zavisi od okoline isto koliko i od samog sebe

tačno, a kad će koja rečenica prevagnuti zavisi od specifičnosti situacije i konteksta...

nešto razmišljam.. kao dijete sam imala više samopouzdanja.. znate ono kad smo djeca pa nam nešto padne napamet i mi to odmah uradimo.. tad smo egocentrični, ne znamo za strah, opasnost, svi nas tetoše, roditelji pogotovo- sve super elementi za održavanje visokog nivoa samopouzdanja.. dijete se raduje, ne osjeća krivicu

kad bi to mogli zadržati i kad odrastemo bilo bi super.. al svima nam se to izgubi, nekom više nekom manje

čovjek potiskuje dijete u sebi, a to je jedino što ga čini istinski sretnim- da bude kao dijete

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad bi to zadrzali kao odrasli u svetu bi bilo 100 puta vise kriminalaca, evo ja sam ko klinac krao sa rajom po prodavnicama (voce i sokove na ulazima prodavnica :D ), a sada zamisli da mi svakakve sulude ideje ne budu problem za ostvariti :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Kad bi to zadrzali kao odrasli u svetu bi bilo 100 puta vise kriminalaca, evo ja sam ko klinac krao sa rajom po prodavnicama (voce i sokove na ulazima prodavnica :D ), a sada zamisli da mi svakakve sulude ideje ne budu problem za ostvariti :D

mislila sam na nivo samopouzdanja.. ne bukvalno.. na dječiju boju duha.. sad već ulazimo u spiritualnost.. oni ljudi koji se bave time, znaju dobro o čemu pričam..

a taj primjer što si naveo.. začudio bi se paradoksu da bi bilo manje kriminala ustvari.. jer ljude upravo tjera nesigurnost i manjak samopouzdanja da to rade... mislila sam da se ljudi duhovno zatvaraju kako rastu... nema to veze sa kriminalom.. dijete je otvoreno prema svemu, raduje se životu- zar to nije najdivniji oblik samopouzdanja?

ti si krao ko mali, ja sam bila kreativna i puno puno crtala i slikala. .sad to više ne radim :lol:

eto fino odosmo jedno 200 kilometara u OFF topic. sad ćemo se parkirati malo 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ti si krao ko mali, ja sam bila kreativna i puno puno crtala i slikala. .sad to više ne radim Laughing

Moze koci, da ne odlutamo od teme, ali nemoj da sad ja ispadnem neki klosar i kriminalac hehe :lol: :lol: :lol:

Cudno je kako se malo ljudi upusta u diskusiju o ovoj temi, mozda nemaju samopouzdanja :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 20:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Mogu se kladiti da su neki sami sebe zavarali. ;)

Ja sam odabrao opciju 1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Digresija je napisao:
Mogu se kladiti da su neki sami sebe zavarali. ;)

Ja sam odabrao opciju 1.

Iz toga proizlazi da ako te drugi prestanu postovati, i ti ces sebe prestati postovati ?

Bez uvrede, ali cini mi se da je to logika samoubica. Jedna velika kriza, sve se srusi kao kula od karata. Mislim da je ova tvoja logika opasna po osobu koja na taj nacin razmislja, jer je pasivna.

Mislim da je oboje vazno, ali drugo je svakako vaznije. Ako osoba ima samopostovanje, imace i snagu da se izvuce iz teskih situacija koje se svima desavaju.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2007, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
XIX century je napisao:
Info je napisao:
nešto razmišljam.. kao dijete sam imala više samopouzdanja.. znate ono kad smo djeca pa nam nešto padne napamet i mi to odmah uradimo.. tad smo egocentrični, ne znamo za strah, opasnost, svi nas tetoše, roditelji pogotovo- sve super elementi za održavanje visokog nivoa samopouzdanja.. dijete se raduje, ne osjeća krivicu

kad bi to mogli zadržati i kad odrastemo bilo bi super.. al svima nam se to izgubi, nekom više nekom manje

čovjek potiskuje dijete u sebi, a to je jedino što ga čini istinski sretnim- da bude kao dijete

o da..itekako...bar iz mog licnog iskustva sam shvatila da sam mazohisticku ugusila veselu djevojcicu u sebi radi toboze zrelog ponasanja...Do skoro mi je sve bilo pod ,,moram``...dok se nisam sprijateljila sa likom koji je stariji 10 dina ali je Petar Pan..koji mi je vratio dosta sarenila u zivot...i polako mi se vraca vesela djevojcica....Malo off ali moze se nadovezati na pricu...|Dakle moje samopostivanje je bilo ozbiljno ugrozeno mojom diktatorskom psihom...sto dovodi do zakljucka da me je misljenje drugih vratilo na ispravan put.....nisam glasala...ne mogu da se odlucim :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 14:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Japanese_rose je napisao:
[i]Iz toga proizlazi da ako te drugi prestanu postovati, i ti ces sebe prestati postovati ?
Da.
Citiraj:
Bez uvrede, ali cini mi se da je to logika samoubica. Jedna velika kriza, sve se srusi kao kula od karata. Mislim da je ova tvoja logika opasna po osobu koja na taj nacin razmislja, jer je pasivna.
Jos sam ziv.
Ako se samoubijem, saznaces u crnoj hronici. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Iz toga proizlazi da ako te drugi prestanu postovati, i ti ces sebe prestati postovati ?
Da.
Citiraj:
Jos sam ziv.

Bolje je da odrastes umjesto toga. Shit happens to all of us.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Da.
Citiraj:
Jos sam ziv.

Bolje je da odrastes umjesto toga. Shit happens to all of us.

Tačno Ružo.. samo što su neke patnje takve intimne, lične prirode da za njih ne možemo naći utjehu u činjenici da se sranja događaju i drugima...

Za određenu patnju lijek može biti samo određena osoba :wink: Pa ko preživi, preživi.. ugl, i kad preživi, više nikad neće biti isti-ista

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
da da - nece biti isti - bice samo bolji, jaci, sigurniji :wink:

ako sam sebi ne mozes pomoci, tesko da bilo ko moze... jbg al tako je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:

bolji, jači, sigurniji.......... ili......... slabiji, bezvoljniji, plašljiviji i tužniji

:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
pamella_morrison je napisao:

bolji, jači, sigurniji.......... ili......... slabiji, bezvoljniji, plašljiviji i tužniji

:-?

Niko ne zna kako ce izgledati neko poslije necega. Panta rhei. Meni je utjeha ona Macbeth-ova i kad mi je puno tesko, pokusavam je se prisjetiti :

"Come what come may, time and the hour runs through the roughest day."

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Знам ја како сам изгледала прије неких догађаја и послије тих истих догађаја. То јест како су ми душа и ум изгледали.

Слика: Прије :angel: После :evil: :mad:

:oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
dao sam glas za prvo jer sam htio da smanjim razliku. :P pošto sam znao da će većina dati glas za drugo, jer je to imperativ u današnjem društvu. "ovdje nikad neće čopor naći ko ne nauči urlati"

niko od nas nije neiscrpni izvor energije. kačimo se na druge izvore (ljude, božanstva, predmete, novac i slično) i to nam pruža utjehu.

citiraću sebe "Mislio sam da postoje heroji koji se ničega ne boje, ali sam zaključio da su to samo ideali koji nam pomažu u teškim vremenima i nagone nas da budemo bolji nego što jesmo"

Veličina ličnosti se može računati time koliko se osoba može poniziti i opet ostati svoja i čista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
dao sam glas za prvo jer sam htio da smanjim razliku. :P pošto sam znao da će većina dati glas za drugo, jer je to imperativ u današnjem društvu. "ovdje nikad neće čopor naći ko ne nauči urlati"

niko od nas nije neiscrpni izvor energije. kačimo se na druge izvore (ljude, božanstva, predmete, novac i slično) i to nam pruža utjehu.

citiraću sebe "Mislio sam da postoje heroji koji se ničega ne boje, ali sam zaključio da su to samo ideali koji nam pomažu u teškim vremenima i nagone nas da budemo bolji nego što jesmo"

Veličina ličnosti se može računati time koliko se osoba može poniziti i opet ostati svoja i čista.

:) дивно. поготово ово задње. хришћански концепт уздизања у кроткости и скромности.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Знам ја како сам изгледала прије неких догађаја и послије тих истих догађаја. То јест како су ми душа и ум изгледали.

Слика: Прије :angel: После :evil: :mad:

:oops:

Koliko sam primijetila sklona si naglim promjenama raspolozenja. To se vidi i ovim postom, gdje iznenada prebacujes na cirilicu i opisujes dva ekstremna stanja ( raspolozenja ).

Ako prihvatis da su raspolozenja nesto sto nisi ti neophodno, nego rezultat interakcije s nekim drugim po principu reciprociteta, onda ces mozda moci zaviriti malo dublje u sebe i otkriti sta je to sto je uslovno receno ispod svih raspolozenja. Tu mozes naci bazu za samopostovanje ( i postovanje drugih ljudi ).

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]