banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Aragorn je napisao:
Izvan svih kalkulacija, Teodor Proeski bješe vanserijska osoba.
"Nesretni slučajevi" kao ovaj u kojem je on "izgubio život", nisu slučajnost nego odluka njegove duše ali i Onoga koji ga je ovamo poslao.
On tj. njegova duša, nije više mogao da izdrži (polu)svijet u kojem se našao i zato je otišao.
Takođe, ono zbog čega se i pojavio nije se više moglo raditi na način na koji je on započeo.

Nisam siguran da je baš bilo tako i da se sve to zbog toga dogodilo. Pogotovo ne kada vidim i čujem šta se sve desilo i šta se sve dešava poslije njegove smrti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Leona je napisao:
XIX century je napisao:
:lol: :lol:

U svašta će čovjek radije povjerovati nego u Istinu.

Koju ili ciju istinu? Tvoju Istinu? Djurinu, ili mozda Perinu...?!

Istina je jedan i univerzalna. Otuda sam napisala Istina velikim slovom.

meni nikako nije jasno kako zrela, formirana, odrasla osoba može da vjeruje u ove kalkulacije brojevima i da iz njih izvlači VALIDNE zaključke.. nevjerovatno :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
XIX century je napisao:
meni nikako nije jasno kako zrela, formirana, odrasla osoba može da vjeruje u ove kalkulacije brojevima i da iz njih izvlači VALIDNE zaključke.. nevjerovatno :roll:

Da, prosto da covjek ne povjeruje!

Sad si me navela na razmisljanje kako mi ljudi olako vjerujemo svacemu ... to je nevjerovatno... npr. prosto za nepovjerovati kako stvarcica sa 12 brojki utjece na nase zivote i sav zivot smo okrenuli prema toj stvaricic sa 12 brojki , i po citav dan se samo osvrcemo tim brojkama, i ona odlucuje kad cemo leci a kad ustati, kad cemo jesti, kad kupati, kad otici u banku, trgovinu, na posao, u skolu.... obicne brojke, a toliko nam znace u zivotu!
Ili , datumi... cemu oni sluze?! Zar nije dovoljno samo reci "Januar, februar, mart..." "Ponedeljak, utorak, srijeda...".... Zasto sam se ja morala roditi bas 30. okt. ... i zasto svagdje u mojim dokumentima mora pisati 30. oktobar... zasto ne pise samo "subota"... i da mi svake subote bude rodjendan... o zasto?! Zasto nije tako?! A Da nije ovako - bilo bi drugacije!

A tek kad neko dobije na lutriji. A on/ona jedini/a medju njih milion , pogodio/la 6 brojeva ... i dobije milion evra i covjeku se okrene zivot , odjednom ostvari sve svoje snove (na materijalnoj bazi podrazumjeva se), ... obogatio se brojevima... a ko bi reko... ko da mu povjeruje da se obogatio ... - brojevima? - ... mislim stvarno... a bas on, i bas ti brojevi. Ma daj..

Ma u pravu si , potpuno. Razumijem te u potpunosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
XIX century je napisao:

Da, prosto da covjek ne povjeruje!

Sad si me navela na razmisljanje kako mi ljudi olako vjerujemo svacemu ... to je nevjerovatno... npr. prosto za nepovjerovati kako stvarcica sa 12 brojki utjece na nase zivote i sav zivot smo okrenuli prema toj stvaricic sa 12 brojki , i po citav dan se samo osvrcemo tim brojkama, i ona odlucuje kad cemo leci a kad ustati, kad cemo jesti, kad kupati, kad otici u banku, trgovinu, na posao, u skolu.... obicne brojke, a toliko nam znace u zivotu!
Ili , datumi... cemu oni sluze?! Zar nije dovoljno samo reci "Januar, februar, mart..." "Ponedeljak, utorak, srijeda...".... Zasto sam se ja morala roditi bas 30. okt. ... i zasto svagdje u mojim dokumentima mora pisati 30. oktobar... zasto ne pise samo "subota"... i da mi svake subote bude rodjendan... o zasto?! Zasto nije tako?! A Da nije ovako - bilo bi drugacije!

A tek kad neko dobije na lutriji. A on/ona jedini/a medju njih milion , pogodio/la 6 brojeva ... i dobije milion evra i covjeku se okrene zivot , odjednom ostvari sve svoje snove (na materijalnoj bazi podrazumjeva se), ... obogatio se brojevima... a ko bi reko... ko da mu povjeruje da se obogatio ... - brojevima? - ... mislim stvarno... a bas on, i bas ti brojevi. Ma daj..

Ma u pravu si , potpuno. Razumijem te u potpunosti.

dobro je što me razumiješ, pošto ja tebe uopšte ne razumijem.

pa ti porediš babe i žabe.. argumenti su ti, u najmanju ruku, glupi.

Da vidimo.. sat nastao na analogiji s prirodnim zakonom kretanja Sunca, mjeseci isto, cifre koje spominješ na lutriji vezane su za pare, one za ekonomiju, cijene, ove za društvo, društvo za ljude..

ajde sad nađi ovakav niz logičkih i zdravorazumskih arumenata za ovu izjavu:
P.P. je 6.6.2006. nosila cipele koje je platila 66.6 eura, i polomila je noge, pa bila na štakama par mjeseci u gipsu.

da čujem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
XIX century je napisao:
P.P. je 6.6.2006. nosila cipele koje je platila 66.6 eura, i polomila je noge, pa bila na štakama par mjeseci u gipsu.

da čujem?

e vidiš, da je nosila gips 6 meseci onda bi tu bilo argumenata, ali pošto nije, to je onda puka slučajnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
XIX century je napisao:

da čujem?

e vidiš, da je nosila gips 6 meseci onda bi tu bilo argumenata, ali pošto nije, to je onda puka slučajnost.

e pa da 6-ica ima istu ulogu u društvu i istoriji čovječanstva, kao i sat, ekonomija, novčana zarada itd.. šta bi mi znali o životu da nije šestice i devetke :lol: 69 :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 03:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Спамујете без Бика???
Немогуће!
Сад ћу да га зовем, па ћете да видите свог Бога... :D

Бииичееее!!! Ови спамују без тебе!!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 06:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Daljac je napisao:
Nisam siguran da je baš bilo tako i da se sve to zbog toga dogodilo. Pogotovo ne kada vidim i čujem šta se sve desilo i šta se sve dešava poslije njegove smrti.

E vidiš, ja sam sve sigurniji kako više saznajem. On nije bio od "ovog" svijeta, tj. nije pripadao estradnoj snobovštini i egocentrizmu. Sve u čemu se našao prihvatao je prirodno (kao da tako treba) jer je bio takav (nije sudio nikome), a radio je posao koji je radio ne zbog drugih nego zbog sebe, i svoje velike LJUBAVI prema muzici i prema ljudima.
On je povezao i ujedinio Balkan.
Ali kada je došao u ozbiljnu opasnost da smeće u kojem je živio i radio ipak počne da ga preuzima, jednostavno je otišao.
Način na koji se nesreća desila to apsolutno dokazuje.
Nesreća se desila pod vrlo specifičnim okolnostima, on je spavao (dakle nije bilo smrtne agonije, što takva duša i zaslužuje), a njegovi saputnici skoro da nisu ni povrijeđeni niti je iko drugi nastradao.
Čovjek je jednostavno otišao, ili je pozvan pa otišao. U zoru.
A sve to oko njega?
Pa to je samo ovaj naš svijet sa ljudima kakvi jesu (sebični interešdžije) ništa neobično, gdje god se okreneš tako je, pogotovo u biznisu, a u šou biznisu da ne govorimo...
Zato LJUDI kao Toše Proeski i svijetle tako jako i jesu tako posebni.
Eh da mi išta valjamo, Toše Proeski se ne bi ničim posebnim isticao osim lijepim glasom, ovako...
I zaista, u pamet se treba, jer kad su takve duše počele da ODLAZE, onda je možda došlo do onoga: ako nećete milom, hoćete patnjom.

Zahvaljujem začetniku ove teme što je otvorio baš na ovom forumu jer tu i pripada, vidio to neko ili ne. Toše Proeski je bio mnogo duhovnija osoba od mnoštva samozvanih (umišljenih) duhovnjaka jer je on u praksi ČINIO ono o čemu oni samo pričaju i filozofiraju.
On je sve radio iz ljubavi i sopstvene unutrašnje potrebe, a ne zarad prikazivanja drugima, i nikada se nije smatrao višim i vrednijim od drugih.
Lako se zatvoriti u manastir i biti čovjek, ajd sokole budi u šou biznisu tako dugo i ostani čovjek! To je duhovnost. Na djelu.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Molotov je napisao:
Simbolika neslucajnosti, TOSE PROESKI
>
>
> Tose Proeski:
>
> Rođen 25.01. 25+01=26
> Poginuo 16.10 16+10=26
> u 06:20 06+20=26
> Inače živio je samo 26 god. (2007-1981=26) Kada zbrojimo
> 25+01+1981=2007 (godina u kojoj je poginuo)
> 2007-16-10=1981 (godina u kojoj je rodjen)
> 26*26*26=17576 (1+7+5+7+6=26)
> Karijeru je započeo 1997 1+9+9+7=26
> TOSE (26 GODINA),menadzerica LJILJANA (49) vozac GORGI (32)>>
> 2+6+4+9+3+2=26
>
>
> Numerologija na staro evgejski jezik 26 znaci - BOG!!!

Kazu da 8 znaci smrt

2+6=8
>
>
Je li sve ovo slucajnost?

Ima nesto u ovome. Pogledajte sljedece 2 pjesme, pazljivo slusajte rijeci.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1C3USdh3Y3M[/youtube]

I druga slicno:

http://www.youtube.com/watch?v=p08hFboIcAs

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
"Igra bez granica" je jako dirljiva pjesma. Bude mi uvijek tesko kad je cujem, iako je volim cuti. To je jedna od Tosinih zadnjih pjesama.
Vec ima godina dana kako je Tose nastradao. Jos uvijek ne mogu da vjerujem, a znam da je otisao tamo gdje pripada.

Aragorn je napisao:
On je sve radio iz ljubavi i sopstvene unutrašnje potrebe, a ne zarad prikazivanja drugima, i nikada se nije smatrao višim i vrednijim od drugih.

Tako je i Isus radio, i tako nas je ucio da radimo. Samo nismo bili i nismo dovoljno Tose pa da tako i djelamo.

Bas nekidan pogledah intervju sa njegovom menadzerkom koja je bila isto u autu za vrijeme nesrece, intervju je dat 40 dana nakon nesrece, i ona je rekla da je nju Tose dok je jos bio budan, okrenuo se njoj i pitao da li je ista sanjala noc prije. Ona kaze da se zacudila sto ju je to upitao i rekla je da nije nista sanjala.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Interesantno to sto kazes u vezi sna. Recimo interesantno zasto je bas nju pitao, kao da je ocekivao da bi mozda i ona trebala da sanja isti san jer se tice i nje kao i njega. Ali dobro, opet su oni mnogo vremena proveli zajedno i tesko da bi Tose mogao nesto da sanja a da ona nije u snu. A to sto nije htio da joj govori o kakvom se snu radi, niko normalan nece reci da je sanjao kako su poginuli na putu za Zagreb, dok putuju za Zagreb.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo nadjoh na jednom forumu jos jedan primjer:

Citiraj:
Misterija broja 11

1) New York City ima 11 slova.
2) Afghanistan ima 11 slova.

3) Ramsin Yuseb (terorista koji je pretio da ce srusiti Bliznakinje 1993. godine) ima 11 slova.

4) George W. Bush ima 11 slova.

Ovo bi mogla biti puka slucajnost, ali postaje zanimljivije:
1) New York je bila jedanaesta savezna drzava SAD-a.
2) Prvi avion koji je udario u zgrade Bliznakinje je bio let broj 11.
3) Let broj 11 je imao 92 putnika: 9 + 2 = 11.
4) Let 77 koji je takodje udario u Bliznakinje je imao 65 putnika:6+5= 11.
5) Tragedija se dogodila 11. septembra, ili kako Amerikanci pisu to izgleda ovako:9/11; 9 + 1 +1 = 11.
6) Datum tragedije (9/11) se poklapa sa Americkim brojem za hitne sluzbe (911). Opet 9 + 1 + 1 = 11.
7) Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija 1244 u vezi Kosova ima u zbiru broj 11. 1+2+4+4=11 ili 12 + 44=56=5+6=11

Slucajnost? Nastavite da citate dalje, pa cete mozda promijeniti misljenje.

1) Ukupni broj poginulih putnika otetih aviona je 254; 2 + 5 + 4 = 11.
2) 11. septembar je 254. dan u godini. Opet 2 + 5 + 4 = 11.
3) Bombaski napad u Madridu se dogodio 11.3.2004; 1 + 1 + 3 + 2 + 4 = 11.
4) Tragedija u Madridu se dogodila tocno 911 dana nakon napada na zgrade Bliznakinje. Tu postaje jako cudno.
5) Dan američke nezavisnosti je 4.07. 4+7= 11

Jos uvijek ne vjerujete?

Probajte ovo:

Otvorite Microsoft Word i uradite sljedece:
1) Ukucajte Q33 NY . To je sluzbeni naziv leta prvog aviona koji je udario u zgrade Bliznakinje.
2)Zacrnite ih i povecajte font na 48.

3) Ukoliko promenite font slova na WINDINGS dobicete:
Slika

Sta sad kazete? 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево слично и за Мајкла Џексона

BROJ 7 BIO JE FATALAN ZA MICHAELA
- Michael Jackson oporuku je napisao 7. 7. 2002.
- Jacksonova komemoracija bila je 7. 7., točno sedam godina nakon što je napisao oporuku
- Jacksonova dva najveća hita “Billie Jean” i “Black&White” na prvom su mjestu bila točno sedam tjedana
- Michael Jackson 7. je dijete u obitelji Jackson
- Michael Jackson ima 7 slova i u imenu i u prezimenu
- Michael se rodio 1958., 19+58= 77
- Michael je umro 25., 2+5=7

Извор > http://www.24sata.hr/show/clanak/nestao ... =main_page

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I dalje mi nije logično to s brojevima.
Čitala sam temu od početka i pošteno se ismijala :lol:

Mogu i ja da nađem bezbroj kombinacija koje mi se slažu i koje se ne slažu da izbacim i napravim identično.
Da je sve tako kako se piše onda bismo mnogo šta znali u svom životu, a ne kad je kasno.

Npr. Banjaluka forum ima 14 slova,
14-tog dana u zbiru godina koji mi je dao zbir je broj 14,
je bilo 14 ljudi na forumu,
i 4 člana su bila na pdf-u Ljubav i seks,
a 4 člana na Gastronomiji,
dok su još 4 člana trućala nešto na Politici,
a preostala 2 člana su bili hiden i sve posmatrali.
I onda je hiden napisao rečenicu od 14 znakova,
na šta se popalilo svih preostalih 14 članova
i onda su spamovali do 14h dok nisu otišli na ručak.

Pošto trenutno ima Total members 12.451 to ti ga dođe broj 14, tj. 1+2+4+5+1=13
a Total topics 22.843, tj. 2+2+8+4+3=19=1, elem 13+1=14 (preskočiću total postove jer mi se neće slagati računica Slika

Što znači, da je Banjaluka forum božanski forum koji ima neku ulogu na ovome svijetu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Talija je napisao:
Što znači, da je Banjaluka forum božanski forum koji ima neku ulogu na ovome svijetu.

:notworthy: :notworthy: :headbang: :headbang:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]