Gospod s tobom hrabri junače!
Hvala na lepim rečima i blagoslovu.
Valjda bi bilo logično da onaj ko je napisao nešto toga se i pridržava a u Bibliji piše između ostalog i ovo:
Jeremija 16. 10-11 ,,A kad kažeš tome narodu sve ove reči, ako ti reku, zašto izreče Gospod sve to veliko zlo na nas? I kako je bezakonje naše ili kaki je greh naš, kojim zgriješismo Gospodu Bogu svojemu? Tada im reci, jer oci vaši ostaviše mene, govori Gospod, i idoše za drugim bogovima i služiše im i klanjaše im se, a mene ostaviše i zakona mojega ne držaše.'' Isaija 2. 8-9 ,, Puna je zemlja njihova i idola djelo ruku svojih klanjaju se, što načiniše prsti njihovi i klanjaju se prosti ljudi i savijaju se glavni ljudi, nemoj im oprostiti.'' Isaija 31. 6-7 ,,Vratite se k njemu,od kojega se sasvijem odvrgoste, sinovi Izrailjevi. Jer će u onaj dan svaki odbaciti idole svoje srebrne, i zlatne svoje idole, koje vam ruke vaše načiniše na grijeh.'' Isaija 42. 8 ,, Ja sam Gospod, to je ime moje, i slave svoje neću dati drugome ni hvale svoje likovima rezanijem.'' Isaija 44. 14-18 ,,Siječe sebi kedre, i uzima česvinu i hrast ili što je najčvršće među drvljem šumskim, sadi jasen, i od dažda raste. I biva čoveku za oganj, i uzme ga, upali ga, te peče hleb, i još gradi od njega boga i klanja mu se, gradi od njega lik rezan, i pada na kolena pred njim.Polovinu loži na oganj, uz polovinu jede meso ispekavši pečenje, i biva sit, i grije se i govori: aha,ogrijah se, vidjeh oganj. A od ostatka gradi boga, rezan lik svoj, pada pred njim na kolena i klanja se, i moli mu se i govori: izbavi me, jer si ti bog moj. Ne znaju niti razumiju,jer su im oči zaslepljene da ne vide, i srca, da ne razumiju.''
Da li ti je brate moj poznato odnekle ko bi to mogao takve stvari činiti?
Ako se setiš pomozi i meni da doznam da tamo neidem.
|