banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Заборављамо чињеницу да је тада Мухамед имао 54. године...

И да је поред Ајше имао још жена:

1. Хадија
2. Сауда
3. Аиша
4. Ом Салама
5. Халса
6. Зајнаб из Јаша
7. Џувајрија
8. Ом Хабиба
9. Сафија
10. Мајмуна из Харета
11. Фатима
12. Хенд
13. Асма из Саба
14. Зајнаб из Хозајма
15. Хабла
16. Асма из Номана
17. Марија (хришћанка која никада није прихватила ислам)
18. Рејхана
19. Ом Шарик
20. Мајмуна
21. Зејнаб
22. Хавла

Првих 16 су биле вјенчане жене,
17 и 18 су му биле робиње које је сексуално искориштавао,
поледње четири нису биле ни вјенчане жене ни робиње,
већ одане муслиманке које су одлучиле да му се ставе на располагање да би му испуниле жеље.
Зејнаб је првобитно била жена Мухамедовог сина Заида...

+++

Шта рећи на ово?
Да ли је ово непорочан човјек,
односно да ли је ово човјек који није имао повећане сексуалне апетите?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 23:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:

1. Хадија
2. Сауда
3. Аиша
4. Ом Салама
5. Халса
6. Зајнаб из Јаша
7. Џувајрија
8. Ом Хабиба
9. Сафија
10. Мајмуна из Харета
11. Фатима
12. Хенд
13. Асма из Саба
14. Зајнаб из Хозајма
15. Хабла
16. Асма из Номана
18. Рејхана
19. Ом Шарик
20. Мајмуна
21. Зејнаб
22. Хавла

већ одане муслиманке које су одлучиле да му се ставе на располагање да би му испуниле жеље.

+++

Шта рећи на ово?

Ajoj, pa car David je "štemao" gdje god je stigao, Solomon je imao žena ne zna im se broj, pa su oba bili Bogu dragi, zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Цар Давид је због једне прељубе изгубио све божије дарове,
и до краја живота приносио покајање,
а ево како гласе стихови псалама који је написао након тога:
"...помилуј ме Боже по великој милости Твојој
и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје..."

Због те прељубе без обзира на дубоко покајање,
није му дозвољено да доврши Јерусалимски храм...

Мухамед је сматрао да је његово понашање нормално и оправдано:

Да ли хоћеш рећи да оправдаваш такво понашање,
да би ти легао са деветогодишњом дјевојчицом,
и да би спавао са женом свог сина?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 05:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007, 05:58
Damaskin je napisao:

1. Хадија
2. Сауда
3. Аиша
4. Ом Салама
5. Халса
6. Зајнаб из Јаша
7. Џувајрија
8. Ом Хабиба
9. Сафија
10. Мајмуна из Харета
11. Фатима
12. Хенд
13. Асма из Саба
14. Зајнаб из Хозајма
15. Хабла
16. Асма из Номана
18. Рејхана
19. Ом Шарик
20. Мајмуна
21. Зејнаб
22. Хавла

+++

Шта рећи на ово?

Ocito je da si ti Maranata sa krstarice, ha ? :)

To sto si iznad naveo je laz, kapis ? Allahov poslanik nije imao 22 niti 24 zene, zasto govoris neistinu ? Vec je imao 9 zena i to je svojstveno bilo samo njemu dozvoljeno, a sjetimo se i prijasnjih poslanika da su imali mnogo vise. Sta ono Biblija govori o Sulejmanu ( Salomonu ), a.s. ? Da je imao sedam stotina zena i tri stotine jos prileznica. Sto o tome malo ne govoris ? Takodjer posljednji Poslanik Muhammed, s.a.v.s., je imao samo jednu zenu koju je ozenio nevinu kao djevojku, a to je Aisa, radijallahu 'anha, Allah s njom bio zadovoljan, a sve ostale su bile udovice, sto se da primjetiti da su one dobile skrbnistvo kod Poslanika, zastitu i ono sto su njihova srca zeljela. Dakle, nije ih zenio iz neke svoje posebne pozude, jer da jeste, djevojke bi bile najprece za to. Zato nemoj vise ovako lupati kao iznad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 08:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Цар Давид је због једне прељубе изгубио све божије дарове,
и до краја живота приносио покајање,

A car Solomon-Suljo? Njegov harem žena mogao je biti uzor svakom kalifi i veziru. U pauzama između uživanja u čarima "grupnjaka" i sličnih seksualnih igrica sa svojim konkubinama, onako razigranih hormona i radostan što je "preživio" još jedan "maraton" sa istočnjačkim ljepoticama, imao je vremena i da napiše poneku mudrost za Knjigu propovjednikovu i da nas poučava o moralu i čednosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 10:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
blizzard, tacno je to za davida, niko ne osporava.

ali mene interesuje nesto drugo. Islam priznaje Mojsiju, takodje i Isusa ali tvrdi da je Muhamed zadnji Bogom dat prorok.

medjutim postoji velika razlika izmedju Muhameda i Isusa, a to je rodjenje, zivot, vaskrsenje. i jos jedna velika razlika, JA SAM PUT, ISTINA i ZIVOT. Muhamed to nikad nije izjavio, nije smio. :wink:

i gdje je to receno da je Muhamed zadnji prorok koji svjedoci o Bogu i njegovoj ljubavi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 10:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
medjutim postoji velika razlika izmedju Muhameda i Isusa, a to je rodjenje, zivot, vaskrsenje. i jos jedna velika razlika, JA SAM PUT, ISTINA i ZIVOT. Muhamed to nikad nije izjavio, nije smio. :wink:

Svaki utemeljivač religije će za sebe reći da je on glavni. Tako je bilo od Zaratustre, Bude, preko Isusa i Muhameda, do Rona Habarda, osnivača Sajentološke crkve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 11:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
spavac je napisao:

Svaki utemeljivač religije će za sebe reći da je on glavni. Tako je bilo od Zaratustre, Bude, preko Isusa i Muhameda, do Rona Habarda, osnivača Sajentološke crkve.

problem je sto to niko od njih osim Hrista nije izjavio. :wink:

Blizzard kad bar pricas o Solomunu onda moras znati kad je to sve napisao.

jos nemam odgovor gdje to pise da je Muhamed posljednji od Boga dat prorok ljudima koji ce ga objavljivati i govoriti sto je Bogu ugodno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 12:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Kako nije? Svaki od njih je tvrdio da je učenje koje propovijeda ono najispravnije i najtačnije. Istina, Zaratustra nije tvrdio da je Božji sin, kao ni Buda (Muhamed naročito), ali svi su smatrali da samo njihovo učenje vodi do:
-spasenja,
-sjedinjenja sa Bogom,
-pročišćenja duše,
-prosvjetljenja
(zaokruži odgovor koji ti se najviše dopada)

spavac je napisao:

Mogao je pisati ili između dvije posjete svom haremu, ili kad je već bio star i onemoćao... U svakom slučaju, svoje seksualne prohtjeve sa jednom, dvije ili 50 njih odjednom mogao je ispuniti u svako doba dana ili noći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Abdurrahman je napisao:

Nije! Taj koga spominješ je napustio ovaj forum i bojim se da njegovo ime prenesem preko usana... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pero_Bombas je napisao:
Abdurrahman je napisao:

Nije! Taj koga spominješ je napustio ovaj forum i bojim se da njegovo ime prenesem preko usana... :lol:

On je bio za pravoslavce slicno kao abdurahman(u sutonu tihom) za muslimane. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Видим да сте ти и Маран Ата стари другари,
односно да сте обојица "професионални давитељи по свим могућим форумима"...

Овдје на Блицу се сви више-мање знамо,
и ту смо углавном да размијенимо мишљење са неистомишљеницима,
а не да испирамо мозак један другом тоталитарним идеологијама...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 21:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
spavac je napisao:

Kako nije? Svaki od njih je tvrdio da je učenje koje propovijeda ono najispravnije i najtačnije. Istina, Zaratustra nije tvrdio da je Božji sin, kao ni Buda (Muhamed naročito), ali svi su smatrali da samo njihovo učenje vodi do:
-spasenja,
-sjedinjenja sa Bogom,
-pročišćenja duše,
-prosvjetljenja
(zaokruži odgovor koji ti se najviše dopada)

spavac je napisao:

Mogao je pisati ili između dvije posjete svom haremu, ili kad je već bio star i onemoćao... U svakom slučaju, svoje seksualne prohtjeve sa jednom, dvije ili 50 njih odjednom mogao je ispuniti u svako doba dana ili noći.

navedi mi gdje su rekli da je njihovo ucenje najispravnije i vodi do sjedinjenja sa Bogom.

u vezi Solomuna, prohtjeve je ispunjavao kad je bio odvojen od Boga, u smislu nije imao zajednicu sa Bogom. kasnije se to nije desavalo, ali je odlucio da napise o svom zivotu, provodima, sebicnim prohtjevima. nije odlucio do kraja svog zivota da zivi po svojim principima i pravila, nego se u jednom momentu povinovao Bogu. po meni ga to cini drugacijim od onoga koji shvati da pravi gresku a i dalje je cini. zbog toga se i ne moze porediti sa Muhamedovim zivotom.

jos uvijek nisam dobio odgovor u vezi Muhameda koji sam postavio. veoma interesantno. pojave se osobe za copy paste tekstovima, a nemaju vremena za obicno pitanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 21:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

ali mene interesuje nesto drugo. Islam priznaje Mojsiju, takodje i Isusa ali tvrdi da je Muhamed zadnji Bogom dat prorok.

i gdje je to receno da je Muhamed zadnji prorok koji svjedoci o Bogu i njegovoj ljubavi?

A nakon sto se ubacilo i izbacilo iz Biblije mnoge stvari i kada je izmijenjana, gubljena njena originalnost, mijenjata rukama svecenika, pogrijesno prepisivana i sl., zar sa sigurnoscu mozes tvrditi da je Isus rekao to sto je rekao ? Onda vjeruj i u ono gdje kaze da je on poslat od Boga i da ce poslije njega doci prorok kojeg ce trebati svi ljudi da prihvate ( misleci na Muhammeda, s.a.v.s. ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Abdurrahman je napisao:
spavac je napisao:

A nakon sto se ubacilo i izbacilo iz Biblije mnoge stvari i kada je izmijenjana, gubljena njena originalnost, mijenjata rukama svecenika, pogrijesno prepisivana i sl., zar sa sigurnoscu mozes tvrditi da je Isus rekao to sto je rekao ? Onda vjeruj i u ono gdje kaze da je on poslat od Boga i da ce poslije njega doci prorok kojeg ce trebati svi ljudi da prihvate ( misleci na Muhammeda, s.a.v.s. ).

Dobro, zašto onda nemamo 100 biblija nego samo jednu? Da je to tokom vjekova rađeno, stvari bi bile skroz drugačije i s vremenom bi svaka redakcija bila sve više i više udaljenija od one susjedne...
Oprosto što ti ovo objašnjavam, jer znam da ti nije cilj duhovni napredak nego prepucavanje na forumima, ali eto, puko me neki optimizam da će ljudi početi razmišljati prije nego što odaberu to najveće iskušenje modernog doba, dugme "Pošalji"....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 22:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Видим да сте ти и Маран Ата стари другари,
односно да сте обојица "професионални давитељи по свим могућим форумима"...

Овдје на Блицу се сви више-мање знамо,
и ту смо углавном да размијенимо мишљење са неистомишљеницима,
а не да испирамо мозак један другом тоталитарним идеологијама...

Nismo mi nikad ni bili niti cemo kad biti jarani, dok je god one pameti kao sto je bio. Ja sam stari "Abdurrahman" sa krstarice. Inace tamo kad sam otvorio temu o islamu i poceo nesto pisati o toj vjeri, on se javio i drvlje i kamenje poceo da baca i onda otvarati teme isto kao i ti sto si otvorio od Buharije i hadise izvlaciti nekakve i to neciji proizvoljni prijevod tih hadisa i kad sam mu ja ukazao na pogubnost toga i zatrazio odakle uzima prijevod ti hadisa, dao mi je stranicu na engleskom, a on je postirao hadise na bosanskom ili srpskom. Medjutim ja sam mu trazio stranicu/izvor odakle uzima prijevode na nasem jeziku, a nikad to mi nije htio dati. Isto sam i tebe pitao, i nisi mi, koliko vidim, jos donio dokaz.

Kad sam poceo malo da vodim dijalog ili debatu sa njim i sa drugima koji su se pridruzili i onda u vezi Biblije, niko od njih nije imao pravne i jasne argumente za ono sto se tvrdilo i u sto se vjerovalo, a ja nisam dosao da nekoga ubjedjujem u sta ce vjerovati, vec da se Bogu ne prepisuje ono sto je neistina. Nakon nekog vremena, pocelo se zbog mene otvarati i po deset tema na jedan dan i trazilo se da se banujem, mislim, haus zivi je bio na podforumu religije, a administracija nije me mogla banovati jer nisam prekrsio pravilnik, nisam vrijedjao i sl., dok su oni u svakom svom komentaru vrijedjati, psovali i napadali. Nakon nekog vremena, administracija je odlucila da ukine podforum religije zbog takvih.

Eto kako ja poznajem maranatu. A vidim da si i ti jednim dijelom krenuo njegovim putem. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 22:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
Abdurrahman je napisao:
spavac je napisao:

Dobro, za¹to onda nemamo 100 biblija nego samo jednu? Da je to tokom vjekova raðeno, stvari bi bile skroz drugaèije i s vremenom bi svaka redakcija bila sve vi¹e i vi¹e udaljenija od one susjedne...
Oprosto ¹to ti ovo obja¹njavam, jer znam da ti nije cilj duhovni napredak nego prepucavanje na forumima, ali eto, puko me neki optimizam da æe ljudi poèeti razmi¹ljati prije nego ¹to odaberu to najveæe isku¹enje modernog doba, dugme "Po¹alji"....

Dobro bi bilo kad bi shvatili da ne trebamo ulaziti u necije namjere i srce i da pokusajemo doznati kome je do cega stalo, dali do prepucavanja ili pak do nekakvog smiraja odnosno istine. Meni je stalo do istine, a ne do prepucavanja, jer prepucavanja mrzim.

Zasto nemate 100 biblija nego samo jednu ? A ko je rekao da imate jednu Bibliju ? Ja cu ti dokazati da ima dosta Biblija i da nijedna nije ista, tj., da imaju jasne izmjene i godine kad su stampane i kad je sta u koju ubaceno, ok ?

Evo ti samo jedan primjer, pa pazljivo pogledaj i poslusaj, molit cu:

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=4

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Abdurrahman je napisao:

Kad sam poceo malo da vodim dijalog ili debatu sa njim i sa drugima
koji su se pridruzili i onda u vezi Biblije,
niko od njih nije imao pravne i jasne argumente za ono sto se tvrdilo
i u sto se vjerovalo
,
a ja nisam dosao da nekoga ubjedjujem u sta ce vjerovati, vec da se Bogu ne prepisuje ono sto je neistina.

Пријатељу, да ли ти је некада пала на памет
да не доживљавају сви Бога нити Његове поруке људима
као некакав квалитетан зборник кривичног права.

Ради се о мистичком односу човјека са Богом,
а не о квалитету доказа, а да су ствари такве,
онда би имали вјернике Аристотела, Њутна, Паскала, Сартра...итд.

У вјери нема свакодневне логике, јер је ријеч о надсвакидашњем,
то јест трансценденталном искуству, а закон гравитације у размишљању није примјењив на нешто што је изнад творевине.

Теби се изгледа допада правно устројство ислама,
па си у одушевљењу ријешио да сав свијет скројиш по властитој мјери,
не иде, Бог да је хтио направио би нас све истима,
са истим темпраментом, карактером, интелигенцијом, навикама,
а није...

Бог је створио свијет јако шареним,
свидјело се то теби или не...

Citiraj:
- pocelo se zbog mene otvarati i po deset tema na jedan dan

- haos zivi je bio na podforumu religije,
a administracija nije me mogla banovati jer nisam prekrsio pravilnik,
nisam vrijedjao i sl., dok su oni u svakom svom komentaru vrijedjati, psovali i napadali.

- Nakon nekog vremena, administracija je odlucila da ukine podforum religije zbog takvih.

И сад исти сценарио спроводиш и овдје...видим да си јако задовољан собом, врло духовна особина... Да ли стварно мислиш да је твој долазак донио нешто лијепо?

Или си само ту да би дошло да хаоса на форуму,
и да испровоцираш укидање "Духовност и религија"?...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 05:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Damaskin:

Citiraj:
Пријатељу, да ли ти је некада пала на памет
да не доживљавају сви Бога нити Његове поруке људима
као некакав квалитетан зборник кривичног права.

Ради се о мистичком односу човјека са Богом,
а не о квалитету доказа, а да су ствари такве,
онда би имали вјернике Аристотела, Њутна, Паскала, Сартра...итд.

У вјери нема свакодневне логике, јер је ријеч о надсвакидашњем,
то јест трансценденталном искуству, а закон гравитације у размишљању није примјењив на нешто што је изнад творевине.

Теби се изгледа допада правно устројство ислама,
па си у одушевљењу ријешио да сав свијет скројиш по властитој мјери,
не иде, Бог да је хтио направио би нас све истима,
са истим темпраментом, карактером, интелигенцијом, навикама,
а није...

Бог је створио свијет јако шареним,
свидјело се то теби или не...

Nista mi novo nisi rekao. Hvala na predavanju, ali o tome nismo pricali i to je tvoje 'skromno' misljenje o meni, koje usput, mozes i da izjavis/napises ovdje, a i ne moras. Do tebe je, a vidim da si pak odlucio da ga podijelis sa mnom i drugima. No, nema veze.

Citiraj:
И сад исти сценарио спроводиш и овдје...видим да си јако задовољан собом, врло духовна особина... Да ли стварно мислиш да је твој долазак донио нешто лијепо?

Или си само ту да би дошло да хаоса на форуму,
и да испровоцираш укидање "Духовност и религија"?...

Ne, pogrijesan zakljucak. Naime, pisem o islamu ali i krscanstvu sto znam i za sto imam dokaze, a ako to nekome smeta, ta, i meni mnoge stvari zapadnu za oko ( smetaju ) ali ja progutam i precutim i prijedjem preko toga, s toga onaj ko se odluci da vrijedja, takav ce biti sankcionisan sigurno od administracije, a nema potrebe da se ukida duhovnost i religija, a krstarica je to uradila jer na njoj je ogromna ako ne i vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti, agnoistici, filozofi, komunisti i dr. On ionako ne vole religiju nijednu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:
haus zivi je bio na podforumu religije

A funky!? :lol:
Ne mogu vjerovati da ti tvrdis kako imas dokaze da je Kuran tacan a Biblija pogresna! Zovite BBC,CNN,ABC...

На высокий берег на крутой.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]