Citiraj:
Hrvatski reprezentativci već godinama mogu našima da drže predavanje iz igranja za reprezentaciju, a o reprezentativnim uspjesima i da ne govorimo. Šta misliš koliko su oni propustili velikih takmičenja u posljednjih 12 godina? Slovima i brojem - jedno (1). A da si mi živ i zdrav, Hrvatska je u toj utakmici bila daleko bolja od Engleza i sasvim zasluženo ubjedljivo slavila.
Gdje je Srbija odnosno SCG u toj priči? Ni igre ni rezultata. Šta si ti to vidio večeras na utakmici Jermenija - Srbija? Vidio si reprezentaciju Jermenije, kako, neobavezna da pobjedi, promašuje tri stopostotne prilike protiv reprezentacije čiji kapiten zarađuje mjesečno više nego cijela jermenska reprezentacija za godinu dana, kako je SIJUKS gore lijepo postovao.
Najskuplji igrač i kapiten se krije po terenu, nezamjenjivi prvotimac Intera ne zna da centrira. Jedan od vodećih strijelaca Bundeslige, ne može uopšte da dođe u priliku. Prvotimca Porta smiješnim prave ljudi kojima ni imena ne znamo... Koliko je prilika Srbija stvorila protiv totalnog autsajdera?
I odbij od mene sa tim nacionalnim ponosom i patriotskim forama. I reprezentativcima su puna usta Srbije, a ni riječi himne ne znaju do kraja. Tošić pred utakmicu izjavljuje da su Srbi najjači kad je najbolje, a na terenu gubi duel protiv igrača, koji njega mogu da gledaju samo u snimcima utakmica Bundeslige. Po svetoj zemlji ne zanju da hodaju, a ja treba da ih hvalim, govorim biće bolje i šta ja znam. Da prima 100 eura mjesečno jeo bi travu ispred sebe da pobjedi, ali za 100.000 čuva noge i snagu za iskušenja u klubu... Sranje...
Protiv sam pljuvanja i kuđenja, ako za to nema dobriih razloga, ali u zadnjim predstavama naše reprezentacije nema nikakvog razloga da se svi ne postave na stub srama...
ne moras ti da hvalis nase, al popusti s tim hrvatima. iz cega to oni mogu da drze predavanje nasima? moguce iz patoloske iskompleksiranosti.
jedino iz cega mogu da nam drze predavanje je kako dati moral svojoj ekipi i kad im ne ide.
sjecam se utakmice protiv rusije u ovim kvalifikacijama u zagrebu, kada ti hrvati protiv NIKAKVE rusije (prema kojoj je ova armenija ko brazil) nisu uspjeli da stvore ni jednu priliku. ali, u specijalnoj emisiji poslije utakmice, reporteri i 'strucni' saradnici na sva usta hvale igru hrvatske reprezentacije, pricaju nebuloze o nekoj totalnoj dominaciji i gomili propustenih prilika i sigurni su kako ce otici na evropsko prvenstvo. dakle, VJERUJU u svoju reprezentaciju i dizu joj moral i kad joj lose ide. a nase picke samo pljuju. pobijedimo belgiju kuci 1-0, kazu 'igra ne valja'. odigramo sa poljskom u gostima 1:1, kazu 'imali smo srece'. pobijedimo finsku u gostima 2:0, kazu 'slucajnost'. odigramo sa portugalom 1:1, kazu 'go iz cistog ofsajda'. a, naravno, kad rezultat nije dobar pljuje se i po stankovicu i po svima, kofol 'nisu patriote, a mi jesmo'. ma skacite se vise, ako vam se ne svidja reprezentacija, obucite majice sa sahovnicom pa pravo u zagreb i UZIVAJTE u igri evropskih brazilaca hrvata, koji poslije porodjajnih muka pobijede izrael, protiv nikakvih rusa u dvije utakmice ne stvore ni jednu sansu. SAMO NAPRIJED!!
sto se mene tice, ja navijam za nase i nemam rijeci kritike ni za koga, osim mozda za selektora. ako nesto treba da se mijenja, onda je to selektor, i to NAKON ovih kvalifikacija, u kojima jos imamo sanse.
uostalom, ta strasna poljska malo koga moze da pobijedi, osim kazahstana kuci, pa ne vidim sto bi bili toliki favoriti protiv belgije.