banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Imena Zah,imena.Ko je to od Muslimana ubijen u Banja Luci.Eto srece da su Srbi u Sarajevu prosli kao Muslimani u Banja Luci.Mi smo bar vase pustili da odu za razliku od vas sto ste pobili na hiljade Srba u Sarajevu

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
zah je napisao:
Nemoj zaboraviti da uskoroo izaci knjiga N. Malcolm, Istorija Srbije, a u BiH ce to uskoro biti obavezna literatura, kako bi se razotkrile lazei, pisane u cilju stvaranja V. Srbije i zaludjivanje onih koji se daju zaluditi.

Jadni oni koji budu morali uciti istoriju pisanu rukom strucnjaka takvog kalibra.Ali kad nam sve namecu,ne bi se cudio da se to stvarno i dogodi, ali me cude oni koji imaju soli u glavi da podrzavaju tako nesto.U stvari i ne cudi me; sve ce da prihvate ne bi li potvrdili ono sto oni tvrde da je ispravno, da izmisle neke korijene i ne prihvate ono sto su.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
laoce je napisao:
Jadni oni koji budu morali uciti istoriju pisanu rukom strucnjaka takvog kalibra.Ali kad nam sve namecu,ne bi se cudio da se to stvarno i dogodi, ali me cude oni koji imaju soli u glavi da podrzavaju tako nesto.U stvari i ne cudi me; sve ce da prihvate ne bi li potvrdili ono sto oni tvrde da je ispravno, da izmisle neke korijene i ne prihvate ono sto su.

Nemoj tako...napasce te zah da si sovinista i da si podlegao uticaju velikosrpskog nacionalizma/fasizma...

zah je napisao:
Nemoj zaboraviti da uskoroo izaci knjiga N. Malcolm, Istorija Srbije, a u BiH ce to uskoro biti obavezna literatura, kako bi se razotkrile lazei, pisane u cilju stvaranja V. Srbije i zaludjivanje onih koji se daju zaluditi.

Ne kontam te covjece...zaista te ne kontam. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 23:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Srbi u Sarajevu su mogli proci puno bolje nego Bosnjaci i Hrvati u Banja Luci, da niste opkolili Sarajevo i svakodnevno ga granatirali svim i svacim. Sjeti se one Mladicive "tuci po Velasicima , tamo ionako nema puno Srba".

U Sarajevu se ginulo svaki dan, a u Bos. Grdisci nije, pa ipak kad je poginuo neki Srbin na ratistu sa pijace su odvedena 54 Bosnjaka i ubijena. Tako je bilo i u Bos. Petrovcu, kada je grupa pijanih vojnika sa vozilom izasla na prvu liniju i dobila pogodak. Za njih 10 ili 12 odmah je uslijedila odmazda u Bos. Petvrovcu, pa je ubijeno preko 50 ljudi, na:ulici, u dvoriustu, kuci, stali, njivi, gdje su koga nasli. Slicno je bilo i u Prijedoru.

Sta mislis da su takve odmazde bile u Sarajevu. Moras znati da su mnogi Srbi otisli iz Sarajevo upravo zbog svakodnevnog granatiranja. Drugi su otisli po pozivu svojih, a treci iz straha za sebe i svoju poroduci jer su se plasili odmazdi.

Sto se tice imena, uzmi knjigu novinara Osmancevica tamo pise ko je ubijen u Banja Luci i na koji nacin. Ja se imena ne sjecam, jer te ljude i nism poznavao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Треба разликовати две ствари : кад неко убије припадника друге нације, јер је пијан, луд, револтиран погибијом некога билиског;
и систематским уништавањем јеног народа од стране државе, као што је чињено над Србима три пута у 20.веку.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
diiivnoooo....

n. malcolm pise istoruju srba. jedva cekam. sada ce nam samozvani, polupismeni istoricar objasnjavati ko smo i sta smo. to me podsjeca na one istorije koje je stampala austrougarska monarhija kada je stvarala bosansku naciju i bosanski jezik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 23:09 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2007, 18:06
ja se ne razumijem u ove stvari,ja cu pisati o onome sta znam.To je krava.
Krava je sisar.Muska krava je bik.Ja volim kravu.Moj idol je BOJAN.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 00:56 
Veteran
Veteran

Sta bi bilo da je Banja Luka granatirana svaki dan kao Sarajevo. Zakljuci sam na osnovu iskustava iz: Prijedora, Bos. Gradiske i Bos. Petrovca.

Nemoj uvijek zamienjivati zlocine. Zna se ko je vrsio zlocine i II i ovom poslednjem ratu. Onaj ko ne zna, nek pogleda malo spisak onih koji sjede u Hagu od pedsjednika drzave, vlade, minista inostranih poslova, vodja stranaka, hrpe generala od kojih mozes napravi nekoliko generalstabova, do obicnih gradskih politicara.

Kad to malo analiziras, ako znas analizirati, sve ce ti biti jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
zah je napisao:
Sta bi bilo da je Banja Luka granatirana svaki dan kao Sarajevo. Zakljuci sam na osnovu iskustava iz: Prijedora, Bos. Gradiske i Bos. Petrovca.

Nemoj uvijek zamienjivati zlocine. Zna se ko je vrsio zlocine i II i ovom poslednjem ratu. Onaj ko ne zna, nek pogleda malo spisak onih koji sjede u Hagu od pedsjednika drzave, vlade, minista inostranih poslova, vodja stranaka, hrpe generala od kojih mozes napravi nekoliko generalstabova, do obicnih gradskih politicara.

Kad to malo analiziras, ako znas analizirati, sve ce ti biti jasno.

Jasno je ko dan da je da je taj sud politicka , a ne pravna institucija;finansiran je od onih koji su se svrstali na jednu stranu u nasem sukobu-ne bi bilo logicno da sada sude onima koje su pomagali i nalagali im sta da rade.Ali zbog maske ,sudi se i pokojoj osobi sa druge strane,a presude svi znamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 12:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Sep 2007, 10:12
Citiraj:
Jasno je ko dan da je da je taj sud politicka , a ne pravna institucija

Jasno je jedino da Srbi generalno smatraju da nisu glavni krivci desavanja na ex Yu prostorima.
Zato vam i jeste svaka rijec u kontraprvacu - POLITIKA, a ne istina ili "pravo" u ovom slucaju.

Cinjenice su malo drugacije.

P.S.
Pitaj sudije ili tuzioce suda u Hagu da li su "politicki ili pravni element".
Druga je stvar - koliko je politika zemalja (iz kojih su optuzeni, ili svjedoci) iskrena i koliko zele da se "ganja" pravda. Naravno ovdje se misli na punu pravnu pomoc, dostavljanje dokumentacije ... i ostalog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Овај суд суди само Србима и похватали су комплетно руководство и војно и политичко. И кад некога осуде, стварно га одрапе.
Форе ради покупили су и неке кокошаре са друге стране и ребну их пар година дисциплински, да се власи не сјете :lol:
И то су ликови којима би ви сами требали судити. Нпр. Насер је спроводио терор над својима, самовољу и на крају оставио све и склонио се у Сарајево- и за вас је херој. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
svensson je napisao:

P.S.
Pitaj sudije ili tuzioce suda u Hagu da li su "politicki ili pravni element"...

Pitaj i ti Bin Ladena da li je on terorista ili borac za slobodu. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2007, 20:14
MYM-SpiritMoon je napisao:
ja se ne razumijem u ove stvari,ja cu pisati o onome sta znam.To je krava.
Krava je sisar.Muska krava je bik.Ja volim kravu.Moj idol je BOJAN.

Svaka cast...
:P :P :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 02:09 
Veteran
Veteran

I ja Laoce samtram da je sud politicki , samo on je tu da kao bajagi pokaze neku pravdu za pocinjene zlocine i genocid nad Bosnjacima. Ono sto je posledica zlocina i genocida niko ne dira. To je prakticno bacanje prasine u oci Bosnaka. Osuditi 20-30 zlocinaca, ali ostaviti zlocinacku tvorevinu smijesna je stvar.

Dakle, u Hagu su svi oni koji su na najgrublji nacin zlocinima i genocidom stvarali RS. Oni ce dobiti kazne od 5-40 godina, RS ce ostati ociscena od drugih naroda zlocinima i genocidom. Sta je to nego nagrada za pocinjene zlocine i genocid.

Pogledaj samo kako se sudi, koliko dugo traju sudjenja, kakve se kazne izricu. Eto sad imamo i knjigu, ko je sve uticao na Sud, koje su sudije vrbovane od pojedinih obavjestajnih sluzbi. Pogledajmo kome su trebale da sude te sudije, i odmah biva sve jasno.

Kako je sudjeno njemackim ratnim zlocincima poslije II svjhetskog rata. Da li je tamo izvodjeno na 100 svjedoka, da li je tamo sudjenje trajalo godinama i godinama.Da li su tamo zlocinci uzivali ono sto uzivaju sadasnji u Hagu, sport, rekreacija, grupna druznje, posjete do mile volje, pa cak i spavanje sa zenama kad dodju u posjetu, pripremanje kulinarskih specijaliteta itd,itd.

Oni su odradili ono sto je od njih trazila medjunarodna zajednica. U ovom slucaju poklopila su se dva istovjetna interesa, a vi prosudite koja i cija??????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 09:08 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2007, 09:06
kakve veze imaju ove teme sa pravoslavljem u bih???

Zah,tebe treba proglasiti najvecim pacenikom na ovom forumu,a i sire!!! Ti si zestoko zadojen protiv svega sto je srpsko i sto pocinje samo sa ,,S"... Covjece dragi sta je svrha tvoga zivota??? Imas li ga uopste??? :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
dejan_do je napisao:
kakve veze imaju ove teme sa pravoslavljem u bih???

Zah,tebe treba proglasiti najvecim pacenikom na ovom forumu,a i sire!!! Ti si zestoko zadojen protiv svega sto je srpsko i sto pocinje samo sa ,,S"... Covjece dragi sta je svrha tvoga zivota??? Imas li ga uopste??? :roll: :roll:

...da pati...

...a ideju podrzavam...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 01:44 
Veteran
Veteran

Pa na neki nacin i ima. Mnoge stvari su se desavale u ime pravoslavlja, progonjeni su ljudi drugih vjera, ruseni su vjerski objekti drugih vjera, unistavana su, ravnana bagerima mezarlja-groblja drugih vjera, vrseni su zlocini, etnicka ciscenja, ubijanja, silovanja, da bi na odredjenom prostoru ostala samo jedna vjera.

Mudzahedini koji su dolazili u BiH da se bore, dolazili su prije svega iz vjerskih razloga. Iz tih razloga su cinili zlocine, otsijecali glave , mucili zarobljenike na razne nacine itd. Kada o tom govorimo, niko vama ne kaze da ste mrzitelji muslimana ili Bosnjaka, jer govorite istinu, tako i ti meni ne mozes kazati da sam mrzitelj Srba, jer govorim istinu.

Pogledaj kakava je bila nacionalna struktura stanovnista na prostoru koji danas obuhvata RS. Uporedi to sa sadasnjom situacijom, pa izvedi zakljucak.

Ako je stanje isto, ili prblizno isto, onda sam ja veliki lazov i mrzitelj Srba, a ako je situacija drugcija, npr. 90% Srba a 10 % ostali, ili 95% Srba a 5% ostali, onda ja govorim istinu, i nisam mrzitelj Srba, a ti si mrzitelj Bosnjaka i Hrvata, i svoje ruzne osobine pripisujes meni, sto nije lijepo od pristojno odgojenog covjeka.

Moj zivotni cilj je da ti prezentiram ono sto ne znas, ili neces da znas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 01:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
zah je napisao:

Mudzahedini koji su dolazili u BiH da se bore, dolazili su prije svega iz vjerskih razloga.
Iz tih razloga su cinili zlocine, otsijecali glave , mucili zarobljenike na razne nacine itd. Kada o tom govorimo, niko vama ne kaze da ste mrzitelji muslimana ili Bosnjaka, jer govorite istinu, tako i ti meni ne mozes kazati da sam mrzitelj Srba, jer govorim istinu.

u ime islama, u ime alaha... slobodno reci...kad mozes reci da su u ime pravoslavlja cinjeni mnogi zlocini, onda reci da je ovo u ime islama, a ne na taj nacin..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 10:53 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2007, 09:06
Koliko mi je poznato u ime Islama se 500 godina to sve desavalo na ovim prostorima!!! Mnoge dzamije su izdradjene na temeljima crkvi,koliko je ljudi preslo na Islam zbog terora koje vrsen na njih tokom 500 godina... Ni sam Ceric ne zna jel ono bi 500 ili 600 godina Islama u Bosni!!! Dodje Islam pa Turci za njim... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]