banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 17:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ja mislim da zgrada nije loša. Konačno nešto hrabrije u gradu (a da ne sadrži dorsko-jonsko-korintske stubove i ostalu betonsku galanteriju). Na kraju krajeva, održiv razvoj modernog grada temelji na visokim i hibridnim zgradama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ja se slazem sa block out-um za lokaciju zgrade.... vec sam o tome raspredala u nekim radovima, pa mi se usta osusila... ali smtram da neboderu tu nije mjesto... ne da mi se objasnjavati, ionako je vec sve gotovo///

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 08:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
da li je iko vidio one lustere na ulazu? one nakicene prekicene. jasno mi je da se takvi stave u banski dvor npr, ali tamo medju ono staklo silno... ne kontam. ne ide mi u glavu sta traze onakvi lusteri u onakvoj zgradi. nista ni sa cim.
a zgrada i skupoca i 220 miliona i aneks na aneks na aneks... nista me ne cudi. gadi mi se ali me ne cudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
glupost :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 14:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2006, 14:56
Madam Lash je napisao:
da li je iko vidio one lustere na ulazu? one nakicene prekicene. jasno mi je da se takvi stave u banski dvor npr, ali tamo medju ono staklo silno... ne kontam. ne ide mi u glavu sta traze onakvi lusteri u onakvoj zgradi. nista ni sa cim.
a zgrada i skupoca i 220 miliona i aneks na aneks na aneks... nista me ne cudi. gadi mi se ali me ne cudi.

Buahahah lusteri su vrh, bas su ih uklopili sa ostatkom ahahaha

zgrada sa okolinom mi se svidjala u pocetku al sad me sve vise podsjeca ne reklamni prostor neke gradjevinske firme u kojoj glavnu rijec vodi gazda seljober - "izlozi sve sto imas da narod vidi" :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
josephine je napisao:
Na kraju krajeva, održiv razvoj modernog grada temelji na visokim i hibridnim zgradama.

U modernim gradovima plata prosječnog čovjeka je 5.000 KM, ne 500 KM. Po tome i nismo nešto "moderni", jelte?

baš nešto razmišljam, čujem ovde svakakve kometare.. koliko će to doprinijeti promociji grada... pa hoće, al koliko će popraviti život običnom čovjeku, konkretno, osim nekog "ponosa" da postoji takva jedna zgrada u ovom gradu, ja ne znam

Sjetih se Praga.. arhitektonski- nema dalje, barem meni.. grad kao iz bajke, i to već dugo vremena prelijep grad, no koliko je Češka i stanovnici Praga zaista profitirali od toga, ne znam baš. mislim da se Češka i dalje kotira kao siromašna zemlja, gledano sa globalnog aspekta.

ja prolazim svaki dan kraj zgrade Vlade, pa sam vidjela najnovije radove, nije to sve loše, samo se nikako ne uklapa u arhitektonsko-kulturološki kontekst B.Luke. Ko u Moskvi, ideš .. eto ti super post-moderni neboder, pa iza ćoška neka zgrada iz doba komunizma i socijalizma.. :-? eklektika, ba.

:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Pa to se i prije desavalo. Uzmi nedavnu komunisticku proslost kada se u centru starog grada postavi veliki sivi, tmurni neboder. (cajevcev)
A moskva je prepuna toga...
Sve se "obnavlja" samo u drugom kontekstu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
pimp style,bentley...pimp style bentley...haha..mislila sam da ste izvikali zgradu...ali sam se uvjerila da je sve istina....sta da kazem kad smo svi ovce.......vrlo korisna investicije...nema sta....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...da li ce se narod ikad osvestiti i sutnuti lopuze s vrha zgrade...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 08:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
Све бих некако прогледао кроз прсте: и архитектонско рјешење, и толики административни простор, и толики луксуз, и одступање од околних објеката, и онолику зграду за министре (ко да их има 1600 а не 16) и сл... само брате да толико нису украли - мегаломански.... Цијена од 3400КМ по квадрадзу за ИНВЕСТИТОРА (не за купца) је практично немогућа - нека свако узме квадратуру своје куће или стана и помножи са том цифром па ће видјети чудо...

Али народ је уз Милу - па нек влада! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
josephine je napisao:
Na kraju krajeva, održiv razvoj modernog grada temelji na visokim i hibridnim zgradama.

grad cine zgrade?

odrziv razvoj modernog grada temelji se na ljudima koji u njemu zive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
grad cine zgrade?

Ne bi vjerovao, ali to jeste jedno od temeljnih načela modernog urbanizma.

Citiraj:

Zar zaista misliš da je moguća kulturološka promjena strukture stanovništva? Trenutna struktura teži k izgradnji zgrada poput one na malom borčevom stadionu, zgrade Ekvatora, zgrade Uprave za indirektno oporezivanje, kuća pretrpanih betonskim ogradama i labudovima i sl.

Ne kažem da je ovaj neboder najljepša moguća konstrukcija, ali sigurno nije ni najružnija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RS-Odbrana je napisao:
Све бих некако прогледао кроз прсте: и архитектонско рјешење, и толики административни простор, и толики луксуз, и одступање од околних објеката, и онолику зграду за министре (ко да их има 1600 а не 16) и сл... само брате да толико нису украли - мегаломански.... Цијена од 3400КМ по квадрадзу за ИНВЕСТИТОРА (не за купца) је практично немогућа - нека свако узме квадратуру своје куће или стана и помножи са том цифром па ће видјети чудо...

Jeste. Sad Lemi može iz kancelarije na 15. spratu da posmatra ODOZGO grad i ljude kojima vlada i da kaže sam sebi " ja sam the KING" . San svakog monarha. Al ima mali zajeb, mi glasali za partiju centra, tj. socijal-demokrate, a dobili radikalnog monarha. :lol: 8) :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
josephine je napisao:
Citiraj:
grad cine zgrade?

Ne bi vjerovao, ali to jeste jedno od temeljnih načela modernog urbanizma.

OK, ti pricas o ljepoti zgrade. ;) Ja sam se ipak osvrnuo na potrebe grada.

U urbanizam ne ulazim, zgrada je lijepa, nova, ne pripada aleji,... Uglavnom moje nestrucno misljenje sa primjesama potpune subjektivnosti. :)
Ali nasim ljudima treba mentalno i moralno uzdizanje, treba im vratiti samopouzdanje da nesto mogu, da necemu vrijede. Mnogo starijih ljudi riljaju na debelo podplacenim poslovima ispod svojih realnih mogucnosti i balansira do penzije. Prije su znali da rade, sada to odjednom nije OK. Gomila mladih ceka vizu za izlazak iz ovog grada i zemlje. Da ne spominjem dalje, i sama kontas na sta mislim.

Treba uloziti u ljude, prije svega. Ljuudi cine grad. Objekti su jedno pakovanje. Obican volumen.

"Zapremina tela ipak nije dovoljna.."

josephine je napisao:
Citiraj:

Zar zaista misliš da je moguća kulturološka promjena strukture stanovništva? Trenutna struktura teži k izgradnji zgrada poput one na malom borčevom stadionu, zgrade Ekvatora, zgrade Uprave za indirektno oporezivanje, kuća pretrpanih betonskim ogradama i labudovima i sl.

OK, ovo je opet komentar na arhitektonsko djelo, ali po meni postoje jeftiniji vidovi edukacije od ovog na koji smo se mi odlucili.
Kako investitori razmisljaju pri ulaganju u izgradnju takvih zgrada necu da nagadjam. Mozda zvuci naivno, ali da li je moguce da se pokrene promjena percepcije investitora javnim izborom za najljepsi novoizgradjeni objekat u jednoj godini? Ovo je banalan oblik, ali poenta je ista - drugaciji pristup uticaja na kulturu stanovnistva. Jeftiniji.

btw, meni ne smeta zgrada kao takva, podrzavam objedinjenje ministarstava pod jedan krov.., ali me nervira sto neko uzima golemu lovu na procenat od ovih ili onih radova na toj zgradi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
ali me nervira sto neko uzima golemu lovu na procenat od ovih ili onih radova na toj zgradi.

To je već dugo činjenica i, iskreno, mislim da ne možemo i još dugo nećemo moći da poduzmemo nešto u vezi toga.

Citiraj:
ali po meni postoje jeftiniji vidovi edukacije od ovog na koji smo se mi odlucili.

Postajem sve skeptičnija i u cjelokupnu ideju sveopšte edukacije :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
TipMaster je napisao:
Ovog režima sjećaćemo se kao crne mrlje u našoj prošlosti

Zgrada je spomenik bahatosti jednog režima, kojeg ćemo se jednog dana sjećati kao crne mrlje u našoj prošlosti. Način na koji je nova zgrada Vlade RS izgrađena, na koji je od naroda ukraden novac, do te mjere je ponižavajući da bi u drugim zemljama početak gradnje već podstakao revoluciju, a narod bi iz ogorčenja linčovao vlast koja je spremna da tako nešto uradi. Naravno, osim ako se ne radi o totalitarnim režimima tipa Sjeverna Koreja , Turkmenistan ...

Upravo tako. Prije izbora su govorili super i malo nakon izbora. Sad se poceli ponasati kao oni prije njih. Ali to se ponavlja od svih vlasti. Sjetite se kako su piramide gradjene. Tako i ova vlada, od siromasnih usta kruh otima i ugradjuje sebi mramor i staklo. Studentima povisuju skolarinu, na birou stoje hiljade a oni sebi samo grade zdanja i kupuju aute. :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
josephine je napisao:
Citiraj:
ali me nervira sto neko uzima golemu lovu na procenat od ovih ili onih radova na toj zgradi.

To je već dugo činjenica i, iskreno, mislim da ne možemo i još dugo nećemo moći da poduzmemo nešto u vezi toga.

Sve se može kad se hoće!!! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
TipMaster je napisao:
Ovog režima sjećaćemo se kao crne mrlje u našoj prošlosti.

Ja ne znam šta ljude tjera da izjave ovakvo nešto...
Zar na ovim prostorima koji su stvarno vidjeli svakakva sranja ovi dani da budu crna mrlja?
I ko kaže da crne mrlje tek neće da dođu u ovom ili nekom budućem 'režimu'?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
RS-Odbrana je napisao:

Može halfe, ako se zidovi,u stanovima gospode koja tu živi,oblaže mermerom! Može i skuplje ako treba... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
TipMaster je napisao:
Ovog režima sjećaćemo se kao crne mrlje u našoj prošlosti

Zgrada je spomenik bahatosti jednog režima, kojeg ćemo se jednog dana sjećati kao crne mrlje u našoj prošlosti. Način na koji je nova zgrada Vlade RS izgrađena, na koji je od naroda ukraden novac, do te mjere je ponižavajući da bi u drugim zemljama početak gradnje već podstakao revoluciju, a narod bi iz ogorčenja linčovao vlast koja je spremna da tako nešto uradi. Naravno, osim ako se ne radi o totalitarnim režimima tipa Sjeverna Koreja , Turkmenistan ...

Upravo tako. Prije izbora su govorili super i malo nakon izbora. Sad se poceli ponasati kao oni prije njih. Ali to se ponavlja od svih vlasti. Sjetite se kako su piramide gradjene. Tako i ova vlada, od siromasnih usta kruh otima i ugradjuje sebi mramor i staklo. Studentima povisuju skolarinu, na birou stoje hiljade a oni sebi samo grade zdanja i kupuju aute. :x

Tačno. Sve su Vlade iste, ali nije svaki narod isti. Neki su imali muda podići buržoasku revoluciju i srušiti im zlato i bisere, srušiti ugnjetača....... Eee muda nama fale, moj sine.. :roll:

A pošto Mile i kompanija dobro poznaju školske istorijske metoda vladanja masama, valjda im je poznata i činjenica kad se digne neka budala koja ne može trpjeti i počini zločin iz strasti - atentat. Ne bih bila u njihovoj koži noću, jer volim miran i bezbrižan san.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]