banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 10:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 00:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Jedan od glavnih argumenata je da plaćaju 4.5 milona KM godišnje za zakup prostorija i da će se tom uštedom kada se usele u novu zgradu "sama zgrada otplaćivati kredit". Znači za otprilike 180 milona koliko bi najmanje trebala koštati nova zgrada, a ima predviđanja da će dostići cijenu od 220 milona KM, mogla bi se plaćati kirija nekih otprilike 40 godina ako bi ostale iste cijene. U slučaju cijene od 220 miliona, to bi bilo 49 godina.
I onda kaže premijer to je mudar potez? :lol: :lol: :lol:
Plus sva priča o rušenju Zenita jer se "ne uklapa u izgled novog poslovnog centra oko zgrade vlade", pa će jednom doći na red i stadion jer zar da im se motaju okolo nove zgrade neki huligani i drogoši i ko zna šta još (stadion će doći na red kad-tad, samo ne smiju to odmah objaviti).Pošto su sebe lijepo smjestili, vjerovatno im treba zemljište da naprave nove zgrade da u njima zaposle ljubavnice, jer zar da zaboga ministri koji imaju malo vremena voze po 2-3 kilometra da se nađu sa ljubavnicama?
Plus onom seljaku iz Modriče grade novu rezidenciju i ništa se ne zna, ni ko izvodi radove ni koliko će koštati jer to je "državna tajna". :lol: :lol: :lol: Džaba mu svaka rezidencija jer mu lice odaje priglupog seljaka - upravnika zadruge.
Vjerovatno je većina zaboravila, na početku mandata odmah su zamijenili "istrošeni" vozni park star cijele 3 godine! Zar da se dupe jednog Jelića gužva na nekom sjedištu koje je Čavić toliko puta uprdio?
Bahatost ove vlasti je zaista prevršila svaku mjeru. Ni ratne vođe nisu bile takve i toliko se silile. A njihova "transparetnost" je tek posebna priča. Kad dođe neka druga vlast jer to jedini način da se ovdje preispita ko je šta radio (barem da se započnu istrage mada je to u većini slučajeva krajnji domet), biće mnogo posla za istražne organe.
Ljudska priroda se malo mijenjala od najstarijih dana do danas. Kako su faraoni dizali piramide kao spomenike njihovoj veličini i besmrtnosti, tako i današnji vladari dižu moderne piramide kao spomenike vlastitoj moći i veličini.
A rade i piramide otplaćuju robovi naravno.

Poslednji put menjao fantomacan dana 28 Sep 2007, 00:48, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Harvard, Stenford i Kolumbija su sve privatni univerziteti. Isto kao i Yale, Brown, Princeton itd. Ti se malo informisi prije nego sto pises.

Dobro informisao sam se... Izbaci Harvard, Stenford i Kolumbiju, a ubaci UCLA, Lomonosov, Tokio, Beč, Hajdelberg, Cirih, Barselonu bla bla bla... Inače totalno irelevantno za raspravu...

simplicity nije ovdje riječ isključivo o toj prokletoj zgradi, već o gomili sličnih projekata koji su, kao po pravilu, služili kao paravani za pranje para i lično bogaćenje. Da se razumijemo, nisam pristalica ni radikala ni SDS-a, čak sam ovog našeg premijera, podržavao u dobroj mjeri, ali neke stvari postaju vidljive golim okom i prelaze sve donje granice tolerancije. Ne samo da je Mihajlica u pravu kad kaže da to famozno "dizanje kredita" uopšte nije prošlo skupštinsko glasanje, već su Bosić i opoziciona bratija dobro ocjenili da je zgrada vlade ekvivalentna gotovo trećini kompletnog budžeta RS. Ko je sad tu lud? Kako može sjedište za administrativne guzice, kojih, uzgred budi rečeno, imamo najviše u svijetu u odnosu na broj stanovnika, da bude ekonomski isplativa investicija, dugo ili kratkoročno? Ili da se jednostavno postavi pitanje, odakle pravo Vladi, da državu, koja se koprca na rubu egzistencije, uvaljuje u dodatne kredite nizašta...

Nažalost to je ciklus u kojem malo šta može da se promijeni. Dok su jedni na vlasti, drugi kevću iz skupštinskih klupa pod velom opozicije, nastojeći da indirektno sebe ponude kao pošteno i pravo rješenje, a kada dođe dan D i izbori, uloge se mijenjaju i jedni dolaze na mjesto za ubiranje para, a drugi u čekaonicu... Neprekidan ciklus...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja ne vidim smisla ovakvim diskusijama... Stalno se neko buni, niko nishta ne radi, pishe se svako malo ovakva tema... Stvarno dosta...
Ja se slazem sa simplicity. Zgrada mi nije neshto, al ako nishta kao gradjevina ostaje.... Ima li neko sliku da vidim kako sad izgleda? Chula sam da je osvijetle naveche...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
lera je napisao:
treba razdvojiti borbu za nacionalni interes i borbu protiv korupcije. iako snsd odlicno vodi nasu 'spoljnu' politiku treba im masovno okrenuti ledja na opstinskim izborima u banjaluci - zbog zgrade vlade, medicinske elektronike, i sprege: davidovic-urbanisticki zavod.

Whata fuck???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 12:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
gradjenja na zemlji koja pripada med. elektronici

mislim da puno ljudi zna o cemu se radi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
simplicity je napisao:
ali kako da jedna vlada privuce strane investitore da ulazu i obnavljaju nasu zemlju a pri tome ih docekuje neko ko radi 'u baraci u tamo nekoj RS. ' A svi smo svjesni da bez stranog kapitala nema napretka u ovoj zemlji.
.

Nek ih Vlada odvede u Klinički centar, da vidi šta je baraka i koliko smo napredni :x ajme, smiješnog argumenta, draga simplicity... pa investitor ne gleda od kakvog je materijala stolica na kojoj sjedi dok pregovara za investicije, već prati tokove tržišta i poslovne potencijale.. a oni su u minus beskonačno otišli, zahvaljući korupciji i nepouzdanosti naših ljudi, biznismena i političara. ma daj, razmisli malo prije neg što izvališ još jednu glupost..

Jel ti, majketi, kad bi otišla kod neke porodice u kuću kako bi im posudila novac, jel njihov kvalitet procjenjuješ na osnovu njihovog namještaja, ili radne sposobnosti, pouzdanosti i poštenja ? šta ti je tu relevantnije? ne brini se, nećeš evropskim i svjetskim investitorima i biznismenima zamazati oči stilskim namještajem i zgradama u staklu. stari su to vukovi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
XIX century je napisao:

Nek ih Vlada odvede u Klinički centar, da vidi šta je baraka i koliko smo napredni :x ajme, smiješnog argumenta, draga simplicity... pa investitor ne gleda od kakvog je materijala stolica na kojoj sjedi dok pregovara za investicije, već prati tokove tržišta i poslovne potencijale.. a oni su u minus beskonačno otišli, zahvaljući korupciji i nepouzdanosti naših ljudi, biznismena i političara. ma daj, razmisli malo prije neg što izvališ još jednu glupost..

Jel ti, majketi, kad bi otišla kod neke porodice u kuću kako bi im posudila novac, jel njihov kvalitet procjenjuješ na osnovu njihovog namještaja, ili radne sposobnosti, pouzdanosti i poštenja ? šta ti je tu relevantnije? ne brini se, nećeš evropskim i svjetskim investitorima i biznismenima zamazati oči stilskim namještajem i zgradama u staklu. stari su to vukovi.

potpuno tacno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
BlackHand je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:
simplicity je napisao:
Molim vas, zgradu, imanje, stanove, kuce, niko nije , niti ce ponijeti sa sobom, dakle nije mile dozivotni vladar vlade, ta zgrada ostaje , mladim generacijama. Svi su kukali na Bana Milosavljevica kad je pravio Banski Dvor, siroke ulice, trgove, a danas nam sluzi na ponos. Meni s elicno svidja zgrada vlade, svidja mi se taj dio grada i cinjenica da ce sve biti na jednom mjestu. Mnogo drugog rastrkanog prostora gdje su sada ministarstva ce se osloboditi i vratiti pravim namjenama.
Poslije Mile dolazi neki Stoja, Petar, Milan, Jovan, ko zna... a gradjevina, institucija ostaje.

ja se slazem sa tobom ...

Ja se kao i obično ne slažem :) ali ovaj put ne da bih iskontrirao nego zato što mislim da niste baš najbolje razumeli bes i srdžbu. Zgrada je napravljena i ostaće, ali je zgrada koštala 35 miliona, a 150 miliona je ukradeno. Ukradeno ljudi! Tender je napravljen i potpisan na 32 miliona KM, kasnije izlazi saopštenje, troškovi su potcenjeni za 20 miliona.. Koga boli briga? Preduzeće je napravilo predlog, ponudilo zgradu za 32, to što su se oni prekombinovali nije naša stvar, a ni stvar Vlade, ali to i Vlada jako dobro zna. Mic po mic, dođošmo do cifre od 185 miliona, ali ok je kao..nismo platili, nismo potrošili budžetski novac.. DIGLI SMO KREDIT! Koja će vlada vraćati kredit simplicity, tj koji narod? To je poenta cele te halabuke o zgradi, ništa drugo nije upitno.

Ali tako je sa svim sto rade , i sto je jos gore oni su najbolji , ostali su jos gori ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vi kako hocete, ja cu sebi da zbavim jednu povecu kancelariju gore (jednog lijepog i suncanog dana :D )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 16:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2005, 14:51
fakat je ova vlada bahata. samo za namjestaj oni su izdvojili je**nih 50 MILIONA, i jos nam se premijer ponosi da su sa trzista samo nakvalitetnije kupili. ne mogu da vjerujem da nijedan DOMACI,iz RS, proizvodjac namjestaja i ostalih budalestina ne zadovoljava visoke i prefinjene ukuse nasih politicara. ja se tome ne mogu nacuditi. stvarno je lemi postao bahat i u fazonu 'najjaci sam i najpametniji i sve je moje'. mislim 50 miliona za namjestaj. i on uvijek poziva nadlezne institucije da provjere da li je sve po zakonu. a ko to ima mu*a da uradi, a jos veca da kaze ovo nije po zakonu.
razumujem da treba reprezentativan objekat i da ostaje idcim generacijama i bla,bla..
ali stvarno sto je previse, previse je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
inzaghi je napisao:
stvarno je lemi postao bahat i u fazonu 'najjaci sam i najpametniji i sve je moje'. mislim 50 miliona za namjestaj. i on uvijek poziva nadlezne institucije da provjere da li je sve po zakonu. a ko to ima mu*a da uradi, a jos veca da kaze ovo nije po zakonu.
razumujem da treba reprezentativan objekat i da ostaje idcim generacijama i bla,bla..

Nije Lemi sad postao bahat, ja ga oduvijek pamtim takvog. I u prvom mandatu, krajem 90-tih, ponašao se slično. Tada su njegovi tjelohranitelji tukli Vulturese u Boriku, prodao je jasenovake suvenire, oštro se razračunavao sa neistomišljenicima. Samo što je tada nije imao nacionalističku retoriku, pa samim tim ni toliku podršku. Shvatio je gdje je pogriješio, u međuvremeno promijenio priču, dobio podršku širokih narodnih masa i sada se nesmetano i u miru bavi ovakvim stvarima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
mr.no je napisao:
inzaghi je napisao:
stvarno je lemi postao bahat i u fazonu 'najjaci sam i najpametniji i sve je moje'. mislim 50 miliona za namjestaj. i on uvijek poziva nadlezne institucije da provjere da li je sve po zakonu. a ko to ima mu*a da uradi, a jos veca da kaze ovo nije po zakonu.

Nije Lemi sad postao bahat, ja ga oduvijek pamtim takvog. I u prvom mandatu, krajem 90-tih, ponašao se slično. Tada su njegovi tjelohranitelji tukli Vulturese u Boriku, prodao je jasenovake suvenire, oštro se razračunavao sa neistomišljenicima. Samo što je tada nije imao nacionalističku retoriku, pa samim tim ni toliku podršku. Shvatio je gdje je pogriješio, u međuvremeno promijenio priču, dobio podršku širokih narodnih masa i sada se nesmetano i u miru bavi ovakvim stvarima.

54milona za namjestaj,da budemo iskreni i tacni. :)

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bio je i prije bahat, ali je sad poceo sa prepotencijom poceo da pretjeruje, upravo iz tog razloga sto ima toliku podrsku, pa u sustini i nema opozicije. u svakom slucaju ta sa zgradom je pokazuje kolika je narod mazga.
jedino sto mi nije jasno, zar u RS nema niko da proizvodi dovoljno kvalitetan namjestaj za politicarske guzice, pa moraju uvoziti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
mr.no je napisao:
inzaghi je napisao:

54milona za namjestaj,da budemo iskreni i tacni. :)

zar nije tacno 49. svejedno, par miliona gore dole, u odnosu na 220, nije nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
i neka mi onda neko kaze da ne idem odavde...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ne idi odavde!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
^^^

А зашто бих ишао одавде?! Не управља Додик мојом будућношћу, већ ја сам. Онима који очекују нешто од државе је свеједно ко је на власти, јер никад неће бити задовољни ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
fantomacan je napisao:
Jedan od glavnih argumenata je da plaćaju 4.5 milona KM godišnje za zakup prostorija i da će se tom uštedom kada se usele u novu zgradu "sama zgrada otplaćivati kredit".

To se zove sustainable architecture :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...a jest nas mile opet zajebo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Sto moj stari rece "oni bi to svakako ukrali, na ovaj ili onaj nacin, ovako ce barem ostati narodu zgrada...".
Ima covijek pravo, bolje da ukradu praveci zgrade, nego da izmisljaju neka putovanja, troskove na cvijece u kancelarijama, milionske troskove za vozni park i slicno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]