Damaskin je napisao:
Наравно, то је начин онога ко заиста тражи истину.
Споменула си Божић и тог "католичког свећеника"
који је толико неинформисан, да су му од Апостолских учења
ближи холивудски филмови и белетристичка литература о Христу.
То онда свједочи о дубокој кризи римокатоличког свештенства.
Хајде да будемо темљни, и прави истинољупци
и да направимо истраживање да ли постоји
неки сачувани ранохришћански документ
који свједочи о почетку општег слављења Божића?
Постоји.
Сачувана је бесједа једног од апостолских ученика,
епископа Јована Константинопољског (Златоустог)
изговорена у десету годину након што је Божић усвојен као општи празник и након што је установљен датум прослављања,
у којој јасно свједочи апостолско тумачење Светог Писма
о датуму Христовог рођења:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=25551Nakon svih gornjih postova u kojima sam iznjela greške RKC,a tu spadaju i sve ostale Crkve i religije koje se ne drže Božje riječi,još ću jednom ponoviti da one šire krivu religiju na koju nas je Isus upozoravao.
Međutim,svećenik iz Vatikana je na toj polnoćki govorio istinu kada je rekao da ne znaju kada je točno Isus rođen,jer Božja riječ nam govori kada je točno Isus umro,ali daje malo konkretnih naznaka o tome kada je rođen.
To nas podsjeća na riječi Kralja Salamuna :"Bolje je dobro ime,nego dobro ulje,i dan smrti nego dan rođenja!" (Propovijednik 7:1) Stoga ne iznenađuje da Biblija pruža mnogo pojedinosti o Isusovoj službi i smrti,a malo o vremenu njegova rodjenja.
Međutim,vrlo je zanimljivo pitanje: Zašto je RKC u dubokoj krizi?
Zašto se RKC nakon toliko vremena odvažila reći istinu o Isusovom rođenju?
Da li se konačno počela bojati Boga?
Ili se počela bojati da će izgubiti svoj "svijetli obraz" jer su je puno vjernika počeli napuštati,što zbog krive nauke, što zbog loših običaja?
Ja mislim da je prije ovo drugo.Onda je RKC odlučila reći i pokoju istinu kako bi na kratko zamazala oči dvoumljenim vjernicima.Isto tako,konačno je pronašla u Biblji citat da postoji samo jedna religija koja vodi do spasenja,pa je odmah proglasila da je ona ta! Međutim,kada otvorimo Božju riječ uvidimo da to nije istina, jer se RKC ne ponaša u skladu sa Božjom riječi.