banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Joj ajd matereti, ako nemas konkretan argument sto pises bezveze? Zamisli mentalnog sklopa igraca koji svi treniraju fudbal mahom od svoje 7-8 godine a "svjesni su da nisu ekstra pojedinci"

To se zove "biti svjestan sopstvenih mogućnosti"... Uostalom promašio si poentu mog posta, a ne bih da ponovo pišem.

Citiraj:
Svi igraci su profesionalci i od toga da budu ekstra pojedinci ih dijele nijanse. Neki "zasijaju" na momente, neki ne, a neki su uvijek ekstra...

Totalno si u pravu. Jednog Boška Jankovića samo nijanse dijele od Kake i Ronaldinja, a Lazović je na korak od Anrija, samo treba da "zasija"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 00:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
Nitro je napisao:
Citiraj:
Joj ajd matereti, ako nemas konkretan argument sto pises bezveze? Zamisli mentalnog sklopa igraca koji svi treniraju fudbal mahom od svoje 7-8 godine a "svjesni su da nisu ekstra pojedinci"

To se zove "biti svjestan sopstvenih mogućnosti"... Uostalom promašio si poentu mog posta, a ne bih da ponovo pišem.

Citiraj:
Svi igraci su profesionalci i od toga da budu ekstra pojedinci ih dijele nijanse. Neki "zasijaju" na momente, neki ne, a neki su uvijek ekstra...

Totalno si u pravu. Jednog Boška Jankovića samo nijanse dijele od Kake i Ronaldinja, a Lazović je na korak od Anrija, samo treba da "zasija"...

Vjerovao ti to ili ne mnogo sam blizi istini nego sto mislis...
Uostalom kao sto si mozda skontao nije sve u fizickoj snazi, tzv. "mental game" igra i te kako odlucujucu ulogu kod igraca, pogotovo u timskim sportovima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 01:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Da je uzeti bod u Portugalu i uzeti sve do kraja...bilo bi fino.Ova vecerasnja tekma je uzasno smaranje bila.Zali Boze 2 sata potrosenog vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 08:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Flavoure-Flave je napisao:
Da je uzeti bod u Portugalu i uzeti sve do kraja...bilo bi fino.Ova vecerasnja tekma je uzasno smaranje bila.Zali Boze 2 sata potrosenog vremena.

I uz taj scenario, tj. 13 bodova do kraja, reprezentacija najvjerovatnije ispada. U tom slučaju bi imali 27 bodova.
Poljska, 20 bodova, preostale utakmice:
Finska G,
Kazahstan K,
Belgija G,
Srbija G

Finska, 18 bodova, još 4 utakmice:
Poljska K,
Belgija G
Azerbejdžan K,
Portugal G

Portugal, 16, još 5 utakmica:
Srbija K
Azerbejdžan G
Kazahstan G
Armenija K
Finska K

Za prolaz treba biti drugi, znači da se nadamo da otpada Portugal iz trke, a to je teško, jer ako uzmu bod u srijedu, imaju sličan raspored kao mi do kraja, a bod više.
Finska ima 18 bodova i neće preći 27, osim ako osvoje bodove protiv Portugala u zadnjem kolu.
Znači, moraćemo se nadati Portugal - Finska X zadnje kolo, kako bi pretekli i jedne i druge.
Imamo još šanse, ali treba pobijediti Portugal u srijedu.

P.S. Jel' još neko sinoć vidio da igra Boško Janković, osim kad je dobio žuti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
kolko ja vidim, sa 27 bodova ne bi prosli dalje jedino ako bi poljska pobijedila i finsku i belgiju u gostima. sta, sad oni ispadose neka fudbalska
velesila koja ce da rutinski da pobijedi sve do kraja?
ako su belgijanci pobijedili nas kod kuce (a nije im trebalo ni za sta), ne vidim razloga da ne uzmu makar bod poljacima (realnije, da poljaci njima uzmu bod, ali nema veze). isto vazi i za finsku, koja jos ima ogroman motiv protiv njih.
uostalom, dosad su nam u svim kvalifikacijama drugi rezultati isli na ruku, pa ne vidim razloga da tako ne bude i sad. kolko imamo kvaliteta, imamo, to je to. za razliku od kosarke, ovde nema igraca koji mogu bitnije da unaprijede nasu igru. ali sam siguran da stankovic, krasic, zigic, bosko jovanovic mogu mnogo bolje nego protiv finaca. i, vjerujem, vec protiv portugala cija je igra jako daleko od neke autoritativne. uostalom, vrijeme figa i te sjajne generacije je proslo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uostalom, sa 13 bodova bi na kraju imali 28 a ne 27 bodova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Milanko Djeric je napisao:
kolko ja vidim, sa 27 bodova ne bi prosli dalje jedino ako bi poljska pobijedila i finsku i belgiju u gostima. sta, sad oni ispadose neka fudbalska
velesila koja ce da rutinski da pobijedi sve do kraja?
ako su belgijanci pobijedili nas kod kuce (a nije im trebalo ni za sta), ne vidim razloga da ne uzmu makar bod poljacima (realnije, da poljaci njima uzmu bod, ali nema veze). isto vazi i za finsku, koja jos ima ogroman motiv protiv njih.
uostalom, dosad su nam u svim kvalifikacijama drugi rezultati isli na ruku, pa ne vidim razloga da tako ne bude i sad. kolko imamo kvaliteta, imamo, to je to. za razliku od kosarke, ovde nema igraca koji mogu bitnije da unaprijede nasu igru. ali sam siguran da stankovic, krasic, zigic, bosko jovanovic mogu mnogo bolje nego protiv finaca. i, vjerujem, vec protiv portugala cija je igra jako daleko od neke autoritativne. uostalom, vrijeme figa i te sjajne generacije je proslo

Pitanje je veliko šta oni mogu a šta ne mogu. Sve ih čekaju veliki klubovi da sa njima prave proboje na Evropskoj sceni, tako da i nemaju baš neki interes da igraju za reprezentaciju. Ono sinoć je bruka i sramota, realno ako i ne odu na prvenstvo, neće mi nešto mnogo biti ni krivo, teško da su zaslužili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Bolje da neodu na EURO cisto da mi ne upopaste gledanje.
Prica o pobjedi Portugala je vise nego smijesna poslije zadnje dvije utakmice, nisu vrijedni da se spominju, a pogotovo nije vrijedno da svake kvalifikacije svodimo na teoriju "ako mi uradimo ovo a oni ne urade ono onda mozda mozemio da odemo na ono".

Plus kad se jos pocne prolamati prica zasto Marakana a ne JNA zasto Partizanovac a ne Zvezdas zasto Pera a ne Mita nije ni cudo gdje nam je dospjeo sport uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pitanje je veliko šta oni mogu a šta ne mogu. Sve ih čekaju veliki klubovi da sa njima prave proboje na Evropskoj sceni, tako da i nemaju baš neki interes da igraju za reprezentaciju. Ono sinoć je bruka i sramota, realno ako i ne odu na prvenstvo, neće mi nešto mnogo biti ni krivo, teško da su zaslužili.

da, za razliku od poljaka. recimo barselona, real, mancester, milan sve vrve od poljskih igraca.
uostalom, ne vidim zasto je ono sinoc bilo bruka i po cemu su i poljska i finska, pa i portugal vise od nas zasluzili da igraju na EP. koliko vidim, niko od njih ne igra nista posebno, gube bodove od jermenija i kazahstana, isto ko i mi.
ja mislim da je portugal u prilicnom padu poslije momentuma koji su imali na svjetskom prvenstvu i da je sada idealna prilika da uzmemo skalp nekoj jacoj reprezentaciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 12:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2007, 13:45
Realno, sta je ova reprezentacija pokazala u dosadasnjem ciklusu kvalifikacija, a pod Klementeovom "palicom"?? Nista!!! Finska je pobijedjena iskljucivo zahvaljujuci spretno postignutom golu u "ranoj fazi" utakmice. Inace ni na toj utakmici "orlovi" nisu igrali dobro, ko se jos sjeca. Mozda je jedino mec protiv Portugala u Beogradu mogao dobiti neku prolaznu ocjenu, prvenstveno zbog velike borbenosti i trcanja (sto je sinoc izostalo). Sest mjeseci poslije taj "strasni" Portugal sije bodove bas kao i mi, ali ima tu "mec loptu" za tri dana pa je u velikoj prednosti.
Jos nista nije gotovo, iznenadjenja su prisutna u svakom kolu kvalifikacija, pa zasto Srbija nebi pobijedila u Lisabonu? Optimisticno, zasto da ne, realno, tesko cemo do pobjede, i tek bi nekim remijem mogli produziti ludu nadu da se nekako mozemo ugurati ispred Portugalaca prema tom drugom mjestu, ali tada vise ne odlucujemo "sami o sebi".
Bezidejnom igrom u Briselu i sinoc u Beogradu sami smo sebi prebacili imperativ pobjede u Portugalu, sad u ovim okolnostima nam fali i barem taj jedan bod iz Brisela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Realno, sta je ova reprezentacija pokazala u dosadasnjem ciklusu kvalifikacija, a pod Klementeovom "palicom"?? Nista!!! Finska je pobijedjena iskljucivo zahvaljujuci spretno postignutom golu u "ranoj fazi" utakmice. Inace ni na toj utakmici "orlovi" nisu igrali dobro, ko se jos sjeca. Mozda je jedino mec protiv Portugala u Beogradu mogao dobiti neku prolaznu ocjenu, prvenstveno zbog velike borbenosti i trcanja (sto je sinoc izostalo). Sest mjeseci poslije taj "strasni" Portugal sije bodove bas kao i mi, ali ima tu "mec loptu" za tri dana pa je u velikoj prednosti.

pobogu, zar ne mislite da malo pretjerujete?
kako je portugal sa nama odigrao nerjeseno u beogradu? poslije fantasticno leprsave igre sa 100 prilika...ili mozda poslije veoma sretnog gola sa 30 metara, nakon sto se lopta odbila od jednog naseg igraca?
kako god da smo igrali tu utakmicu, portugal nije bio nimalo bolji. takodje, kako god da smo mi odigrali sinoc, igrali smo bolje od finske. oni tek nisu apsolutno nista pokazali, osim klasicnog bunkera.
svi kukumavce ko da smo u grupi sa francuskom, brazilom i njemackom iz najboljih dana. niko u nasoj grupi nije pokazao bog zna kakvu igru, i stvarno ne vidim zasto je tako nemoguce da mi pobijedimo ili odigramo makar nerijeseno sa portugalom i prestignemo na tabeli ili portugal ili poljake (ako ne oba).
a ova prica "mi pobijedili jer smo slucajno dali go u ranoj fazi, a portugal sa nama odigro nerijeseno jer je, pobogu, sjajna ekipa (a takodje su slucajno dali go u ranoj fazi)" je totalno suplja. nece bas biti da su svi bolji od nas, pogotovo ne poljaci, finci, pa ni ovakav portugal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 16:20 
Početnik
Početnik

najgore u svemu je to sto Srbija jos uvijek ne zavisi od drugih... da li to moze ista napraviti u glavama onih igraca ce se vrlo brzo vidjeti, jos u srijedu u lisabonu.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 10 Sep 2007, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Lično, ja sam užasnut kvalitetom svih reprezentacija u našoj grupi (uključujući naravno i naše). Jedino što sam gledao a da je ličilo na fudbal jeste ono što su Belgijanci odigrali protiv nas. Međutim, to i nije toliko iznenađenje - komentator je rekao da su oni podmladili ekipu, pomirili se sa neodlaskom na EP i sad imaju novi početak. S tim da smo mi imali tu nesreću da se taj njihov novi početak desi usred kvalifikacija i to u meču protiv nas. Ali ne vjerujem ni da će ostali timovi imati lak posao protiv njih.

Što se tiče našeg plasmana na EP, ja sam (što rekli naši političari) umjereni optimista. Vjerujem da ćemo se plasirati zajedno sa Portugalom. Nijedna od reprezentacija nije pokazala neku pretjeranu sigurnost, svi gube bodove od autsajdera. Fince i Poljake čeka, pored međusobnog duela koji će da se završi neriješeno, još i meč sa Belgijancima na njihovom terenu, a tu teško da mogu da se nadaju da će uzeti više od jednog boda. Naravno, potrebno je da i mi nekog pobijedimo, a za to će biti potrebno da bar još jedan igrač osim Dejana Stankovića počne da - igra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Opet su počeli kontovi ako Azerbejdžan Portugalu uvali 7 golova u Lisabonu imamo šanse.

Fak. Loš tim imamo i to ti je to.

Nemamo pravog špica. Sve neki šminkeri.
Jebeni Kežman kao bio potencijal i jebena zlatna kopačka a nije dao sve ukupno dva ili tri gola za reprezenatciju.
Isto i onaj Pjanović.

O Lazetiću ne treba ništa reći. :-# :-# :-#
Žirafa...ebat ga, malo je igrao. Trebao ga je ubaciti početkom drugog poluvremena.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jeste, imamo los tim, najgori u grupi. najbolje da predamo sve utakmice do kraja da pustimo vrhunske timove kao sto su poljska i finska da igraju svoj leprsavi brazilski fudbal i da vezu po terenu, da im ne smetamo svojim neznanjem.
pobogu, kako smo i jednog trenutka i pomislili da imamo bilo kakvih sansi da se plasiramo na ep, pored takvih velesila?

ne s****e vise, niti smo imalo losiji od poljske, finske i portugala (makar u ovim kvalifikacijama), niti su ovo sve kalkulacije tipa "azerbejdzan pobijedi portugal 7:0".
prvo, jos uvijek sve zavisi od nas samih. drugo, sa bodom u portugalu jedino sto ne treba da se desi je da i poljska i portugal pobijede sve do kraja. a poljska ima dva teska gostovanja. sad, ako su to nerealne opcije, onda je takodje nerealna opcija i da poljska ne bude evropski prvak, pobjedivsi pri tom sve protivnike sa 4:0 i vise.
uostalom, ja (makar me smatrali ludim) vjerujem u ovaj tim srbije da moze
i da pobijedi portugal u lisabonu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 17:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Igra protiv Finske (znam da cu mnoge iznenaditi) veoma dobra, a po linijama tima izgledala je ovako:
odbrana: odlicno odigrala (sto nije bilo tesko s obzirom da ovi nisu cestito centra presli
vezni red: odlican u razgradjivanju igre finaca (mislim da smo ih sto se tice tog dijela sasili), ali ocajan sto se tice zavrsnog pasa i to je ocigledno najveci problem ove reprezentacije
napad: ako cete iskreno mnogo su se kretali i trcali ali nisu imali zadnji pas jedina lopta koja je na to podsecala je bila ona u prvom poluvremenu koju je promasio Lazovic sa svega par metara.

Mislim da imamo jos sanse za plasman pogotovo ako zaigra Zigic i bar jedan kreativac na sredini terena a ne samo 'rudari' i kada kazem sredina mislim u centru veznog reda a ne po krilima koja se btw nisu videla! Dakle kukam za igracem profila Sase Ilica ili Zvonimira Vukica, nekoga ko ce u srcu veznog reda uzeti loptu i odigrati ono sto treba a ne kao Kovacevic i Kuzmanovic samo davati lopte bekovima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 22:18 
Početnik
Početnik

Milanko Djeric je napisao:

Poljska trenutno ima 10 odigranih utakmica i 20 bodova. Mi imamo 9/15. Sto znaci sljedece (u teoriji): pobijedimo sve cetiri utakmice koje nam slijede i bicemo u najgorem slucaju 2 boda zaostatka za Poljacima s kojima igramo posljednju, petu, utakmicu. Pobijedimo li i to bicemo prvi u grupi. Jedino finska moze imati isti broj bodova kao i mi, ali u medjusobnom odnosu mi imamo golove na strani, tako da u TEORIJI zavisimo jos uvijek od sebe. Kao sto rekoh - mnogo ce stvari biti jasnije bar u tom smislu nakon Lisabona... Ma mozemo mi to :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 00:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Dobiti Portugal, a onda kiksati protiv Jermenije, to je plan naših igrača!!!

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 11 Sep 2007, 01:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Sondri je napisao:
Dobiti Portugal, a onda kiksati protiv Jermenije, to je plan naših igrača!!!

Tačno! No naši nikad nijedan plan nisu uspjeli da dotjeraju do kraja, te će samo da pobijede Portugal :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Poljska trenutno ima 10 odigranih utakmica i 20 bodova. Mi imamo 9/15. Sto znaci sljedece (u teoriji): pobijedimo sve cetiri utakmice koje nam slijede i bicemo u najgorem slucaju 2 boda zaostatka za Poljacima s kojima igramo posljednju, petu, utakmicu. Pobijedimo li i to bicemo prvi u grupi. Jedino finska moze imati isti broj bodova kao i mi, ali u medjusobnom odnosu mi imamo golove na strani, tako da u TEORIJI zavisimo jos uvijek od sebe. Kao sto rekoh - mnogo ce stvari biti jasnije bar u tom smislu nakon Lisabona... Ma mozemo mi to

Naravno da mozemo. Ako jos uzmemo u obzir najvjerovatnije ishode, tj. da Poljska odigra nerijeseno sa Finskom i Belgijom (ili makar da ne uzme svih 6 bodova), onda sa pobjedom u Portugalu bi oni nas morali da pobijede u Beogradu, sto bi bio malo tezi slucaj. Mada, i sa bodom protiv Portugala sanse su nam i dalje velike.
No, imam neki jako dobar osjecaj da cemo da pobijedimo u Lisabonu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]