psyborg je napisao:
Uopsteno mislis na drustveni zivot ako se ne varam???
Je*ote pa ovde svi traze dlaku u jajetu..samo cekaju da se nesto pogresno napise da krenu sa pljuvanjem i prozivanjem!!!!!
Inache je to vrlo popularno na ovom forumu, al Leona je jedna od normalnijih osoba, pa je ne svrstavam u isti kosh...
Leona je napisao:
Pa da sam i ja toooliko slusala svoju majku, mozda bi i danas dan samo sjedila u kuci.

Sve majke zele dobro svojoj djeci, neke toliko, da cak ne pustaju djecu napolje jer se boje da ce se docepati neceg loseg i da ce se unesreciti. To je opsesija.
Ali opet je na njoj, sta ONA zeli da napravi od svog zivota. I koliko joj je vazno da ona sama upravlja svojim zivotom.
Izvini ako sam te "bukvalno izvukla iz konteksta". Nije mi bila namjera. Ok?
Ali ti je nisi 100% slushala niti je ona bila toliko ekstremna kao ova u pomenutom textu... Ali kad ti neko od malena puni glavu nechim, naravno da cesh misliti da je to dobro... Okolina treba uticati na tebe, treba da ti se svidja to shto drugi izlaze i druze se... Ako ona i dalje to ne smatra privlachnim, ostace zauvijek prepovuchena...
Za izvlachenje iz konteksta np...

Leona je napisao:
I moja majka je bila prema meni prilicno stroga. Te nemoj ovo, te nemoj ono... i danas znam da je to bilo za moje dobro, i hvala joj na to. Ali nisam ni ja uvijek dozvolila da ona "vlada" mojim zivotom. Ipak to je moj zivot, a vaspitanje i roditeljska briga je jedno a vladanje je drugo. I dala sam joj do znanja da moze da mi vjeruje i da ima povjerenja u mene. Jer sam znala sama sta radim i sta je dobro za mene a sta ne. I ja sam par puta bila kontrolisana , ali je moja majka uvidjela da ne treba uopste da se brine, jer sam sama sposobna da se brinem o sebi i o svom zivotu.
Da, ali drugo je biti strog, a drugo je visiti nekome nad glavom i biti ekstreman... Bolje je da su roditelji strogi jer djeca budu bolje vaspitana, ne budu razmazena, mogu se snaci sami kad negdje odu ecc. Jer djetetu kad pruzish prst ono hoce cijelu ruku... Znam po sebi, roditelji su mi sve pustili i to je velika greshka.... Onda ti je malo teze kad krenesh u shkolu i vidish da nece biti bash sve po tvom... Al kad se uklopish u drushtvo i odvojish malo od roditelja, sve krene nekim svojim putem... Roditelji treba da uche dijete shta je dobro, a shta ne... Al ne moraju ga tuci ili mu prijetiti da bi ga nauchili. Mislim da se sve moze objasniti rijechima i da dijete pochne samo da razmishlja svojim mozgom, a ne da stalno misli shta ce mama reci...
Leona je napisao:
Tobom moze vladati neko ako ti to dozvolis i koliko dozvolis. Znaci, opet sve je na tebi - hoces dozvoliti ili ne.
Mozda cura hoce tako, mozda nece promijenu. Jeste da majka pretjeruje ako joj stalno tupi u glavu "Nemoj ovo , nemoj ono... " , ali opet , sve je na njoj.
Da, al ako joj neko od rodjenja tupi da je neshto loshe, onda ona stvarno misli da je loshe druziti se i izlaziti... O trazenju momka da ne pricham....