banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 22:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
A kolika ta mala moze dobiti,ona je saucesnik?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
SIJUKS je napisao:

u najgorem slucaju, po nju, moze dobiti istu kaznu.
sve zavisi kako procijene njenu ulogu u svemu. kako stvari stoje, bar po meni, jednaka krivica kao da je i sama pucala u dilera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mala se brani šutnjom, mislim da će mali pokupiti 80% krivice!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:36 
Početnik
Početnik

BlackHand je napisao:
U ekstremnim slučajevima može. S tim da ovo nije extreman slučaj, ali ubistvo je ubistvo..20 god mu ne gine. Sve ispod toga je mito i korupcija..

ne bih da se ponavljam, ali posto vidim da se ne razumijes u pravo, ponovicu - ovde se radi o JEDNOM izvrsenju JEDNOG teskog ubistva sa predumisljajem. izvrsilo ga je lice koje je mladje od 21 god. zakonski ne moze dobiti vise od 20 godina.
druga bi stvar bila da se radi o vise posebno svirepih ubistava i sl.
medjutim ipak treba razlikovati svirepo od koristoljublja.
a ovde je naravno u pitanju koristoljublje 1/1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Iz čega si ti zaključio da se ja ne razumem u pravo i šta sam ja to rekao drugačije u odnosu na tebe? I ja sam rekao da ne može dobiti ispod 20 god, ali da bi baš toliko morao dobiti, jer je to najveća kazna za kategoriju u kojoj se nalazi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
SIJUKS je napisao:

A ko je incijator? Hmmmm?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
BlackHand je napisao:
I ja sam rekao da ne može dobiti ispod 20 god

A on je rekao da ne može dobiti preko 20 god!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 16:49 
Početnik
Početnik

BlackHand je napisao:
Iz čega si ti zaključio da se ja ne razumem u pravo i šta sam ja to rekao drugačije u odnosu na tebe? I ja sam rekao da ne može dobiti ispod 20 god, ali da bi baš toliko morao dobiti, jer je to najveća kazna za kategoriju u kojoj se nalazi.

Kad neko kaze "20 godina mu ne gine" to bar meni zvuci kao minimalna kazna za tako nesto. U ovom slucaju, u nasoj drzavi i u nasem zakonu to je maksimalna kazna koju moze dobiti. Uostalom nisi naveo nista konkretno ili zasnovano iz regulative iz cega zakljucujem da nemas posebnog pojma o pravnom sistemu...
Uzevsi u obzir da mu je vjerovatno prvi prestup, te ranije pomenuta mogucnost da sudija bude patrijarhalnijih shavatanja, kakvih inace imamo dosta, vrlo je vjerovatno da nece dobiti punu kaznu. Prije ce biti kao sto sam rekao: izmedju 10-15god.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 17:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
mozda pozadina ovog banjaluckog horora ima sasvim drugaciji scenario .pretpostavimo da se mala dobra studentica neko vrijeme dobro
osjecala u drustvu roknutog dilera ,imao je lovu ,dobru makinu,navuko je
na drogu a da to nesretni rukometas nije imao pojma .kad su se kockice poklopile u njegovom mladom mozgu je nastao haos.ocajan mozda ih je pratio ,sam se uvjerio ,ona mu sve priznala i navela ga na zlocin. zvuci maloumna izjava da bi neko mogao prodati tudji auto sav umrljan krvlju i sa tom lovom poceti novi zivot.sve se u ovom zivotu vrti oko picke ,pozadina zlocina je vjerovatno bolesna ljubomora jer da je koristoljublje ,ubio bi i dilera i citavu familiju u krevetu i odvezo se ko gospodin na mjesto gdje ga je cekala lova za auto. znaci on iz puske pojedinacno puca tri puta u tijelo a zatim cetvrti u glavu...to u njemu je bila neka jebena mrznja koju je izbacio iz sebe i hladnokrvno dilera strpo u gepek bacio ga negdje u vrbas otiso autom na starcevicu i odvrto registarske tablice sarafcigerom.mala je cijelo vrijeme sa njim vjerovatno
u soku ili smrtnom strahu od svega sto se zbilo,poslusno odnosno hipnotizirana strahom pomaze mu u skrivanju zlocina i tek kad su zamurijani, rukometas pravi gresku i daje izjavu o zlocinu iz koristoljublja
o kupovini nekog stana gdje ce njihova ljubav zivjeti beskonacno.mala se na kraju brani sutnjom ...vadi svoje guzove..ako je ljubomora ,momku treba dati jedno sest sedam godina rehabilitacije a ako je zbog love i auta
onda podhitno u bosni treba uvesti elektricnu stolicu .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
pretpostavimo da su ubili covjeka, sad su u zatvoru i zivot im je ponisten...sad zakljucajmo ovu temu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
BlackHand je napisao:
I ja sam rekao da ne može dobiti ispod 20 god, ali da bi baš toliko morao dobiti, jer je to najveća kazna za kategoriju u kojoj se nalazi.

veze :-?

kategorija je -tesko ubistvo- (posebna vrsta ubistva - u ovom slucaju zbog koristoljublja) i kazna propisana za isto je najmanja 10 godina a najteza dugotrajni zatvor (25-45 god) ali posto je mladji od 21 god gornja granica je 20 godina!
samo u tom rasponu sudija moze da odmjeri kaznu...

p.s. ovako bi trebalo biti na osnovu onoga kako je napisano u novinama (ako je tako) sto ne mora da znaci...
p.p.s. djevojci moraju prvo odrediti polozaj-status u izvrsenju krivicnog djela (da li pomagala, ili nesto drugo), a zatim odluciti o kazni....(ali izvjesno je da ce odgovarati u okviru svog umisljaja)
p.p.p.s @spotting scope - PREDumisljaj ne postoji :wink:

@VeLiKi - ne budi tako bukvalan, nije im time zivot ponisten...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Naravno, život im tek počinje, a to je samo jedno veliko novo iskustvo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
dobice po 10ak godina, izace uz dobro vladanje po odsluzenih 2/3 kazne znaci za nekih 7-8 godina

sad imaju po 19 dodas im kaznu i izlaze sa 26-27 nemoj mi samo reci da su u tim godinama zavrsili sa zivotom :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
ajd malo o temi...
Aleksandar je sutradan ocu ispričao šta je uradio i otac ga je doveo u policijsku stanicu.
A ta priča o koristoljublju mi ne ide u glavu nikako, čini mi se da je nešto drugo u pitanju, kako god saznaće se brzo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
...a mozda je neko platio da se to odigra tako kako se odigralo... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 00:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
Ma trebate im podici spomenik u centru BL! :roll: Dok je takvih budala poput vecine na ovom forumu,u Banjaluci ce biti sve vise i vise ubica! Dali bi vi njima deset godina pa kad izadje sa nekih 29 jos veca budaletina!U tom slucaju vas ne brine da li takva budala moze jednog dana da naudi vasem djetetu!A sto se tice dilera i droge,ko god hoce da se drogira nek` izvoli.Vi svoju djecu vaspitajte kako treba pa im tako nesto nece pasti na pamet.A ako vasa djeca hoce da se nadrogiraju oni ce naci nacin kako to da urade i nije im za to potrban diler!!!Dovoljno je da pomijesaju jace tablete sa alkoholom ili da se naduvaju ljepila!A to svi vi vjerovatno imate u kuci! :D Ova tema bi trebala u potpunosti da se izbrise!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 06:32 
Ja bi odma sada lock temu....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]