banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 00:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
NebeskaKrila je napisao:
pamella_morrison je napisao:
zaljubljuje se SRCE!

Poetski da.

Sta te je navelo do zakljucka da se zaljubljuje srce?

nikakve to veze nema sa poeticnoscu.... to je TAKO -jednostavno-(emocije su iz srca) :wink:

sigurno necu truniti o tome da li se pobogu zaljubljuje dusa ili tijelo jer to je tako nebulozno :o :-?

mozda bih mogla reci u vezi sa uplitanjem ta druga dva pojma da oni mogu samo usmjeriti u odredjenom pravcu ljubav koja je iz srca....

@ajsmen - vjerujes u horoskop?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Razocaracu te ali ljubav nije iz srca. Srce je simbol ljubavi, samo to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hahaha pa nisam ja to napisala jer sam puno gledala crtane filmove :lol: "razocaracu te" je ubjedljivo najjaci dio :roll: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 18:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Cini mi se da ja nisam osoba za tvoje tonove razgovora, te cu od sada na dalje tako i postupiti.

Nije mi potrebna takva vrsta price, te na dalje ti se necu obracati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
@od ajsmena ka pameli@

ma nije da vjerujem
nekad sam bio dobar u pogadjanju
ko je koji znak

ali ima ljudi koji znaju
a u profesionalnost na svakom polju vjerujem

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 23:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
NebeskaKrila je napisao:
FLASH je napisao:
Da li je broj dusa ogranicen?

Mozes li malo prosiriti ovo pitanje?

Mogu, ali se bojim da ce se tema razviti u drugom smjeru i jer ovo pitanje moze imati prilicno individualan odgovor (da se ne prebacimo na reinkarnaciju i sl.). :)
Ako uzmemo da su zemlja i nebo mjesta gdje zive duse, da li je njihov ukupan broj uvijek jednak? Ako nije, kako se ne prepuni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NebeskaKrila je napisao:
Cini mi se da ja nisam osoba za tvoje tonove razgovora, te cu od sada na dalje tako i postupiti.

Nije mi potrebna takva vrsta price, te na dalje ti se necu obracati.

mudra odluka :wink:

samo ti pichi svoj NIVO nebeskih krila :roll:

a svakako da ja necu dopustiti bilo kome da mi "tonom nekog iznad" mene bilo sta govori.... time se nista ne moze postici... (eto ti cak i savjet :fadein: )
a ovde svako od nas vec ima svoje misljenje, ostali to trebaju znati i poshtovati, a ne pokusavati -promijeniti- ili ubjediti drugog u svoje, to bi bila apsolutno besmislena pretenzija....

toliko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

FLASH je napisao:
Ako uzmemo da su zemlja i nebo mjesta gdje zive duse, da li je njihov ukupan broj uvijek jednak? Ako nije, kako se ne prepuni?

I ja o ovome trazim odgovore.
Jesam pricala sa osobama koje misle da raj i pakao postoje i bas im postavila slicno pitanje, u smislu "kako jos ima mjesta za nekoga u paklu?"

Mislim da dusa nije nesto materijalno te tako ne oduzima dio fizickog prostora. Ja predstavu o dusi imam kao o necem energetskom koje je u stalnom (brzem-sporijem) pokretu. Kao kad se za jednu osobu kaze "izvadio/la mi je dusu", ja poslije takvih situacija imam osjecaj kao da su mi se "baterije" istrosile, umorna sam, iscrpljena.

Ovo su samo moja licna razmisljanja.

Poslednji put menjao NebeskaKrila dana 06 Okt 2007, 20:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajsmen je napisao:
nije to ili ili
mješavina je to svega i svačega (dodatni opisi na zahtjev)

Podnosim zahtjev za dodatni opis. :)

Vrh

Tema posta: Re: Duh i dusa
PostPoslato: 27 Jun 2008, 11:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ovde se zaboravlja da postoje tri elementa od kojih je čovek stvoren u funkciju a to su DUH; DUŠA i TELO. Pilar je pisala dosta dobro ali se zapetljala oko duše vrteći se u krug kako je duša čovek odnosno telo a telo je posebno izdvojeno od duše i duha i kao naziv i uloga. Bog je jasno rekao da dušu poseduje sve živo a lepo je rečeno da je duša KRV. Kod Jezekilja se opisuje dolina sa kostima i kako se kosti pripajaju i navlače žile i meso oblaže ali sve to beže bezživotno dok Bog nije dao Duha koji uzrokuje život stvaranjem krvi. Evo jednostavan primer: auto se kreće a i čovek se kreće ,u autu klip radi i pokreće auto tako srce kod čoveka radi. Da bi klip radio potrebno mu je gorivo- hrana a kod nas to je krv koja daje hranu telu. Da bi gorivo sagorelo potrebna je varnica koju daje svećica kod nas je to mozak koji daje impuls srcu da radi (to lepo možete videti na dopleru). Da bi svećica bacila varnicu potrebno je da neko stavi ključ u boš bravu i pusti u pogon taj ključ ima Bog i zove se Sveti Duh koji uzrokuje rad odnosno naš život.
Oprostite na banalnom primeru ali najlakše je za objasniti. Ovih dana ću zalepiti temu o reči duhu duši i mestima gde šta odlazi kako bi se videlo da je svaka Božija reč istinita.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
lavić je napisao:
Ovde se zaboravlja da postoje tri elementa od kojih je čovek stvoren u funkciju a to su DUH; DUŠA i TELO. Pilar je pisala dosta dobro ali se zapetljala oko duše vrteći se u krug kako je duša čovek odnosno telo a telo je posebno izdvojeno od duše i duha i kao naziv i uloga. Bog je jasno rekao da dušu poseduje sve živo a lepo je rečeno da je duša KRV. Kod Jezekilja se opisuje dolina sa kostima i kako se kosti pripajaju i navlače žile i meso oblaže ali sve to beže bezživotno dok Bog nije dao Duha koji uzrokuje život stvaranjem krvi. Evo jednostavan primer: auto se kreće a i čovek se kreće ,u autu klip radi i pokreće auto tako srce kod čoveka radi. Da bi klip radio potrebno mu je gorivo- hrana a kod nas to je krv koja daje hranu telu. Da bi gorivo sagorelo potrebna je varnica koju daje svećica kod nas je to mozak koji daje impuls srcu da radi (to lepo možete videti na dopleru). Da bi svećica bacila varnicu potrebno je da neko stavi ključ u boš bravu i pusti u pogon taj ključ ima Bog i zove se Sveti Duh koji uzrokuje rad odnosno naš život.
Oprostite na banalnom primeru ali najlakše je za objasniti. Ovih dana ću zalepiti temu o reči duhu duši i mestima gde šta odlazi kako bi se videlo da je svaka Božija reč istinita.
Pozdrav.

:) Lijepo.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 17:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
Duh ti je sila koju je Bog dao zivim bicima da mogu zivjeti i nalazi se u krvi, zato je Bog zabranio da se jede krv u bilo kom obliku(primjer ako doktor kaze da nepijes alkohol to znaci da ga ne uzimas ni intravenozno, a dokazano je da oni koji se lice beskrvno imaju vecu stopu prezivljavanje, manje opasnosti da dobiju sidu i ostale prenosive bolesti krvlju koje se nemogu otkriti nekada ni najmodernijom opremom zbog dugog vremena inkubacije i nepostojanja antitjela u tom periodu), dok se u bibliji sva ziva bica nazivaju dusama i sve duse umiru prema propovjedniku 9:5,10 ima jos stihova kojih se sada nesjecam ako treba naci su ih i citirati.. :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pretpostavljam da odatle dolazi ona varijanta da se "beskrvne životinje" mogu jesti u toku posta, kao nemaju dušu? :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Warrior of the Light je napisao:
Pretpostavljam da odatle dolazi ona varijanta da se "beskrvne životinje" mogu jesti u toku posta, kao nemaju dušu? :-?

riba?

a ona varijanta kad lujka nije htjela svojim blizancima dati krv transfuzijom, zbog vjere, pa djeca umrla?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ribu su valjda kao izuzeli iz tog pravila, bilo je rječi na forumu o tome.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 11:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
A joj ljudi, jel vi stvarno vjerujete u te bajke o kojima pricate?
Sve je to cista hemija i fizika.
Vrlo je blizu dan kada ce covjek biti potpuno dekodiran.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Da, vjerujemo. A sad idi gledaj crtani i pusti odrasle ljude da razgovaraju.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

I kvantna fizika :P

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 17:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Macr0 je napisao:

FLASH je napisao:
I sad ce doci neko i reci da dusa ne postoji i da je sve ovo samo proces sintetisanja par elemenata i brckanja po hemiji, pri cemu kao proizvodi nastaju stvari kao sto je ljubav.

:)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 07:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
FLASH je napisao:
Macr0 je napisao:

FLASH je napisao:
I sad ce doci neko i reci da dusa ne postoji i da je sve ovo samo proces sintetisanja par elemenata i brckanja po hemiji, pri cemu kao proizvodi nastaju stvari kao sto je ljubav.

:)

Naravno da - da. Nisam dovoljno strucan da objansim, ali citao sam i gledao ozbiljne ljude koji sa naucnog stanovista to objasnjavaju. U mozgu se desavaju procesi koji podsticu stvaranju tvari i elemenata zbog kojih se tako osjecamo.
Svako zivo bice na planeti (pocevsi od najprostijih mikroorganizama) je stvoreno od vise razlicitih elemenata, sto pobija tvrdnje ovih slikovnicara o jednobraznom nastanku zivota iniciranom od strane vise sile. Nije dosao nikakav 'cika bog' koji je pucno prstima i stvario Adama i (S)Evu :D, nego je to visemilionski proces. U beskraju svemira, 'bar' jedna nastala planeta je morala dozivjeti splet okolnosti koji bi omogucili da se kroz taj dugotrajan proces pocnu stvarati zivi organizmi.
Kad bi komplenta zemaljska istorija stala u jedan sat, covjecanstvo postoji tek pet minuta. Ljudi i zivotinje i dalje evoluiraju (koliko puta ste culi za neku zivotinju da je tokom vremena promijenila boju koze radi kamuflaze - npr.), i ko zna kako ce izgledati za recimo 100 miliona godina, ako covjecanstvo dozivi tako daleku buducnost, buduci da su se u dosadasnjoj istoriji desila 4 velika pomora zivih vrsta (najspominjaniji je onaj sa dinosaurusima jer su to slozeni organizmi koji su istrebljeni) na zemlji izazvani kosimickim djelovanjem (asteroidi i sl.)
Sve je to jedan predivan, komplikovan i dug proces, cijim odgovorima i tajnama smo sve blize i blize.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]