banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2007, 16:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Mislim da ce ovo zanimati one, koji traze posao ili zele usput pokupiti (bijednih) 500 KM: Konkurs za izradu grafikona

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 18:24 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Minimalna cijena za takvu (kvalitetnu) komponentu je 1000 KM. J*bem ti C#, usput da kažem. Mada opet, ko voli nek izvoli. Takvu stvar u Javi mogu da uradim za jedan dan :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 21:41 
Veteran
Veteran

Ja sam kontao da im napisem jedan hejterski email, da ih iznapadam za tako mali iznos... Zaradjuju hrpu para, a stisli se za par hiljada...

Da su ponudili min. 3 000 KM, mozda bih se i ja prijavio, ali ovako - no way. Ima dosta studenata i besposlenih programera, pa nek pokusaju barem ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pa dobro nije lose ni tih 500 KM iskreno ... za nekoga ko ne radi (npr kao ja) te parice stvarno dobro dodju !
Samo def me cudi da nisu uzeli nekakvu varijantu komercijalnog software-a kao sto je ComponentOne, Infragistic ili Telerik ?!
I zasto taj posao radi neko ko nije zaposlen u BL-BERZI, zar oni nemaju dovoljno programera ili misle da ovaj posao nije dovoljno ozbiljan za njih ?!

Hvala digri :) ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 11:29 
Urednik
Urednik

Pa Verygo ovakav način razvoja softvera je veoma pogodan. Ima dobre strane. Ako je ponuda dobra, dobiće ne jedno nego deset riješenja pa mogu da biraju (i time dobiju nešto kvalitetno). To je component based design. Umjesto da zaposle još jednog čovjeka, ovo je "pristupačnije". TopCoder :) Oni tako prave softver.

EDIT: Vjerovatno ne žele da koriste već postojeći free-commercial software zbog ograničavajućih licenci - ili im ne odgovara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 15:56 
Veteran
Veteran

Jedan od razloga zasto ne zele da koriste tudji software je mozda strah od bugova i mogucih exploita. Npr. kod mene u firmi kompletan software pisemo sami, jer si ne smijemo dopustiti bug u tudjem softwareu, kojeg bi potencijalni bad guys mogli zloupotrijebiti.

Cifra od 500 KM je stvarno malena i oni izgleda direktno ciljaju na jednu osobu, koju bi kasnije zaposlili kao programera.

@Vertygo: Tih 500 KM nije lose za nekog ko se smatra pocetnikom i trazi bilo sta. Za bilo kojeg profesionalca je ovaj iznos smijesan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 23:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Male pare. Ali je najbolje ono sto imaju pravo da ne prihvate ni jedan rad, znaci ljudi im dadnu prava na koristenje komponente a oni kad to sve pokupe mogu reci nista nam nevalja.

Boze mili imali iko ziv da ce to raditi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 09:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nemanja666: a zar ti mislis da bi im neko dao radnu verziju diagrama sa sourceom ???
I na samom siteu pise: "Radovi treba da budu prezentovani u izvršnoj verziji kao demo grafikoni"
Znaci posaljes im demo/trial/... verziju programa!

"Autor rješenja koje bude odabrano treba da Banjalučkoj berzi ustupi izvorne kodove grafičkog rješenja i sva prava njihovog neograničenog korištenja za potrebe Banjalučke berze. "

Znaci tek kada te izaberu ustupas im source code ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 13:03 
Urednik
Urednik

Ne slažem se da je 500 KM baš toliko malo. Na TopCoderu se ovakve stvari rade stalno i prvo mjesto obično vrijedi 500$, a drugo oko 300$. To jeste više, ali ovo je Banja Luka a ne Amerika. Četiri - pet ovakvih komponenti i eto ti natprosječna mjesečna plata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ima samo jedan deo konkursa koji nisam razumeo:
"Mogućnost istovremenog prikazivanja više serija podataka"
Da li su to oni mislili da se odjednom prikazuju podaci iz vise npr DataTable-ova ?!
U svakom slucaju cu poslati mail ljudima :)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vertygo je napisao:
Nemanja666: a zar ti mislis da bi im neko dao radnu verziju diagrama sa sourceom ???
I na samom siteu pise: "Radovi treba da budu prezentovani u izvršnoj verziji kao demo grafikoni"
Znaci posaljes im demo/trial/... verziju programa!

"Autor rješenja koje bude odabrano treba da Banjalučkoj berzi ustupi izvorne kodove grafičkog rješenja i sva prava njihovog neograničenog korištenja za potrebe Banjalučke berze. "

Znaci tek kada te izaberu ustupas im source code ...

Vidi stvarno, mogao bi se kladiti da je pisalo. Moja greska.

Che sto ti mislis da to nije malo, jest malo je. Zasto: Jel radis nesto sto nije sigurno da ces naplatiti, a posao bas i nije tako malen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 21:38 
Urednik
Urednik

Nemanja666 je napisao:
Che sto ti mislis da to nije malo, jest malo je. Zasto: Jel radis nesto sto nije sigurno da ces naplatiti, a posao bas i nije tako malen.

Šta ja znam, samo sam uporedio sa TopCoderom. I tamo ti niko ne garantuje pare, pa opet ljudi rade i imaju i po 50000$ godišnje od tih komponenti. Ako ne znaš da radiš, onda to nije za tebe. Međutim ako si siguran u sebe i kvalitet svog rada, onda zašto da ne? Ionako rad neće propasti u vodu, ostaje tebi pa možda ti zatreba poslije ili možda prodaš nekom drugom.

Jedan od najboljih na TC-u:
Profil:
http://www.topcoder.com/tc?module=Membe ... &cr=252022
Isplate:
http://www.topcoder.com/tc?module=Payme ... &cr=252022

Pa ti vidi isplati li se takav način rada :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 23:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Upravo kako kazes, ovakav posao vise nikad nebi prihvatio. Radio sam nekoliko poslova (veci projekata) i kad zavrisim sve je super nego ljudi onda nece da plate koliko smo se dogovorili nego 10x manje ili moze li to u nekoliko puta, kao da sam je crveni krst. Znaci sad radim pola unaprijed a pola nakon gotovog posla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 10:42 
Veteran
Veteran

RAbbit je napisao:
Na konkursu lijepo pise mogucnost zaposlenja.Slucajno znam i ko je pobedio na konkursu i zaposlen je u berzi.
Izrada takve komponente definitivno zahteva minimum 15 sati rada da sve bude perfektno i detaljno iskomentarisano,iztestirano u bilo kom programskom jeziku ukljucujuci i Javu.
PS.Da li Java ima reflection?
Da imaju nekog u berzi da im to uradi, ne bi objavili konkurs, nego bi uradili to interno. Odakle ti takve pausalne pretpostavke?

15 sati za ovu komponentu? Ajd uradi je do prekosutra u ovo doba i ja ti dajem 1000 KM. Ako ne uradis KAKO TREBA, onda ti meni dajes 1000 KM uz obecanje da neces vise pisati ovakve odokativne izjave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 15:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Moj kolega je primljen.I izjava nije odokativna. :D
Ti kolega radis u NET-U?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 15:13 
Veteran
Veteran

Moras paziti sa takvim izjavama. Ako tvrdis da je tvoj kolega primljen, onda je konkurs nevazeci i svako ko se vec prijavio na njega ili ko planira da se prijavi, moze da tuzi berzu ukoliko se dokaze da je ta tvrdnja istinita. Sto je, je l' te, vec malo teze izvedivo. :D

Inace, ne radim u .NET-u, ali sam okruzen raznim programerima (.NET, Java, Delphi, C#, C++, PHP, ASP/ASP.NET i td.), pa znam otprilike koliko vremena bi trebalo za KVALITETNO odradjenu komponentu. Nije stvar samo isprogramirati to, nego treba to i dokumentovati, testirati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Steta potonuse mi nade za posao u berzi :):) ... tj izgubio sam volju da napravim grafikon kontrolu ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]