Bojim se kritika na racun crkve, to samo srbi mogu, ta unesite nesto u crkvu.
Ja sam se prije bunio na svestenstvo I crkvu jer nisu zainteresirali vjernike kao katolici npr. Oni imaju konderte u crkvi I to je vrlo jak uticaj odigralo u kulturi a odatle na sve sfere. Muzika je jako bitna, osobito ako se radi o duhovnoj. Zapad ako ko dublje pogleda u istoriju, moze tu naci kljuc razvoja.
SPC sto Sava uredi gresni nijedan gresni drugi ne dopuni, ne kazem da treba mijenjati ali treba ljudima prilaziti, prilagodjavati, fakticki SPC je nepromjenjiva fiktivna. A ljudi se mijenjaju, a I bog varira od slucaja do slucaja, nepromjenjiv jest, ali I mijenja stav u zavisnosti od okolnosti sto vidimo da tako I covjek kao slika cini.
Mislim da obicaje treba mnogo postovati, tako I krstenje u crkvi, ili van nje ako cemo kao npr. Pavle na ulici.
Ali sustina je da covjek krstenje prima valjda ne preko svestenika, vec promjenom u svom bitju. I to dolazi iz njega, I van njega u sadejstvu sa okolinom I stavom covjeka ka okolini. Pod nebom.
Protivim se svacemu sto napada crkvu, svako ima priliku unijeti dobro I promjeniti, ali sposbnih __? Gdje su, pa I kao mnostvo da se radi I sam nisam za pojedince ali ako slozno grupa ljudi ili drustvo nesto ucini to je dobro.
Obicno pravo krstenje je neki period ili jos uze dogadjaj koji b9iva prekretnicu u dosadasnjem nacinu zivota.
Sta dijete mijenja kad se krsti – ta ono pojma nema. Pre da je to posvecivanje djece bogu kao obrezanije.
Aj, uzdravlje

tebi jedna, a meni dvije,
Pa sto ti zeno sad krivo ti je