banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Avg 2007, 15:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Najavljuje ministar da će od prvog januara naredne godine poskupiti struja. Ne zna se još koliko, ali će sigurno poskupiti. Kaže da neće loše poslovanje elektroprivrede prelamati preko leđa potrošača, ja bih rekao da je taj prijedlog upravo to.

Kao glavni argument kaže on da je skuplja struja svugdje u okruženju. Nakon toga ide odmah izjava nekog čovjeka iz udruženja potrošača koji ima cijene "iz okruženja", skuplja je samo u Hrvatskoj.

Srbija-jeftinija struja
Makedonija-jeftinija struja
Bugarska-jeftinija
Crna Gora-otprilike isto kao i kod nas
Federacija-čini mi se da je nešto malo skuplja.

Neka pogleda ministar, a ja vjerujem da on to zna, kolika je prosječna plata u Hrvatskoj.

Ti argumenti tipa "svugdje u okruženju je tako" i slični su argumenti onih nemuštih političara kada žele nešto što bi rekao Mile VS Tranzicija na kvarno progurati. Sličnu je retoriku imao Kasipović kada je htio povećati školarine.

Kakve veze ima kakva je cijena u okruženju? Bitno je za koliko se struja može kod nas proizvesti i kako posluju preduzeća koja proizvode i distribuiraju struju. Ako je mi možemo jeftinije proizvesti, šta nas briga kolika je cijena negdje drugdje.

Rekao bih da ova vlada igra na kvarnjaka. Kao i ostale manje-više, ali ovi su mi baš oni pravi kvarnjaci. Kao neće se to prelamati preko potrošača a onda najavi poskupljenje jer je tako u okruženju. Gdje je skuplja struja u okruženju veće su i prosječne plate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 15:51 
ystari oce da nam dadnu evropske cijene al ne i evropske plate...jbg!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...dole vlada...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Pa ja bih isto to radio, i jos gore. Kad se ne bune, ko ih jebe, gundjace prvih nedelju-dvije, onda ce da zasute, promrmljace opet kad poskupis, pa ce opet da sute. Narod ima vlast/drzavu kakvu i zasluzuje, i to je to. Nek jashu, i treba, kad se niko ne buni, znaci da precutno svi odobravaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 23:08 
Veteran
Veteran

Večeras je Milence Prasence malo i o ovoj temi pričao na TV. Kaže da je u Federaciji struja skuplja 25% i da su zbog suše vodene akumulacije podbacile. Tipično, narod mora da odgovara i kad je vrijeme loše. Koliko mogu da prolupaju poltičari nikada se načuditi. Uvijek navodi Federaciju kao negativan primjer ali kad mu odgovara onda se treba i ugledati na njih. Samo je zaboravio da je u Federaciji veća i prosječna plata. Gdje mu je onaj bolji dio BIH baš se pitam?

Žalio se jadan čovjek da ima platu samo 2500 KM a savjetnici u ministarstvima samo 900 KM. Pitam se zašto se onda toliko borio da dođe na vlast? Nije bio dobro informisan kao Koštunica? Slagali ga da je veća plata? Očekivao sam da i on kao nekada Krajišnik kaže da nema djetetu dati 5 maraka.

U pravu si ti Rakun, narod jeste suviše apatičan, ali ovaj put to neće proći. Sad negdje ide duplo skuplja zimska tarifa struje koja traje 6 mjeseci, dodaj na to poskupljenje i mnogi neće imati da plate. Stizaće tužbe i rješenja ali nemaju oni dovoljno zatvora da nas sve pozatvaraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...rece mile da ne'a nis' od poskupljenja...ni lebac nece da poskupi...ajd da mu verujemo do sutra...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 02:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2006, 09:49
Predjemo na solarnu energiju pa dzaba :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da povećanje struje za koju kažu da je imamo i za izvoza, pa što tu skupu ne izvoze , a nama ostave jeftinu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Lopovi :fist:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 18:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
filozof sa vrbasa je napisao:
Da povećanje struje za koju kažu da je imamo i za izvoza, pa što tu skupu ne izvoze , a nama ostave jeftinu!

da li si zaboravio da mi struju izvozimo struju po jeftinijoj cijeni nego sto je mi placamo

@ fantomacan mislim da ce ljudi placati u skladu sa mogucnostima, kao sto se to desavalo i do sad, pa kad se nakupi onda bude malo neplacanja, pa na kraju "moze li otpis duga"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 20:36 
Veteran
Veteran

Neće proći poskupljenje uopšte, rekli su penzioneri da će bojkotovati plaćanje ako struja poskupi. Znao sam ja da su penzioneri najvitalnija snaga ovog društva.
Što se tiče izvoza mislim da je to otpalo, čak su i uvozili struju. Još jedna velika priča o nekom izvozniku struje je bila lažna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 18:45 
Veteran
Veteran

Baš kao što sam i rekao, to je trebao biti pokušaj da se "na kvarnjaka" prelomi loše poslovanje elektroprivrede preko leđa naroda.
Danas su odustali od toga zvanično, ministar koji je prije tri dana "odlučno" izašao sa najavom poskupljenja, danas isto tako odlučan ima sasvim suprotnu priču. I to nije prvi put da tako ministri izleću sa tim lošim prijedlozima, npr. Kasipović i školarine. Valjda im onda Milorad malo zavrne uši pa se vrate sa savim drugačijim pričama.
Kakvi su to kvarnjaci... Za tri dana savsvim suprotne priče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ma ministri su kenjci...rade za lobiste...tako i hleb...nema osnova da poskupi jer je rod psenice bio dobar...ujebali su poljoprivrednike...otkupna je bila cini mi se manje od 30 fen. za kilo psenice, a oni kazu sad je preko 60...jest sad 60, al oni kupili po 30...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:28 
Veteran
Veteran

Konačno je ova priča dobila epilog, struja će u prosjeku poskupiti oko 12%. Za potrošače sa jednotarifnim brojilima nešto preko 13%, a za one sa dvotarifnim oko 10%. S tim da penzioneri sa najnižim penzijama od 135 KM i druge socijalne kategorije će navodno imati subvencije i neće ni osjetiti poskupljenje.
Priču je prvo počeo onaj idiot Ubiparip kao struja mora poskupiti, bla, bla, onda je izašao Milorad i rekao da neće poskupiti, pa je Ubiparip demantovao sam sebe za par dana, a na kraju su obadvojica prekršili šta su rekli. Odjednom više nema priča kako je RS veliki izvoznik struje, a nema ni objašnjenja zašto je poskupila.
Kao i uvijek građani će platiti ceh što idioti na direktorskim mjestima ne znaju da vode javna preduzeća i prave gubitke. A niko naravno neće odgovarati zbog lošeg vođenja javnog preduzeća kao što bi trebao.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
fantomacan je napisao:
Najavljuje ministar da će od prvog januara naredne godine poskupiti struja. Ne zna se još koliko, ali će sigurno poskupiti. Kaže da neće loše poslovanje elektroprivrede prelamati preko leđa potrošača, ja bih rekao da je taj prijedlog upravo to.

Kao glavni argument kaže on da je skuplja struja svugdje u okruženju. Nakon toga ide odmah izjava nekog čovjeka iz udruženja potrošača koji ima cijene "iz okruženja", skuplja je samo u Hrvatskoj.

Srbija-jeftinija struja
Makedonija-jeftinija struja
Bugarska-jeftinija
Crna Gora-otprilike isto kao i kod nas
Federacija-čini mi se da je nešto malo skuplja.

Neka pogleda ministar, a ja vjerujem da on to zna, kolika je prosječna plata u Hrvatskoj.

Ti argumenti tipa "svugdje u okruženju je tako" i slični su argumenti onih nemuštih političara kada žele nešto što bi rekao Mile VS Tranzicija na kvarno progurati. Sličnu je retoriku imao Kasipović kada je htio povećati školarine.

Kakve veze ima kakva je cijena u okruženju? Bitno je za koliko se struja može kod nas proizvesti i kako posluju preduzeća koja proizvode i distribuiraju struju. Ako je mi možemo jeftinije proizvesti, šta nas briga kolika je cijena negdje drugdje.

Rekao bih da ova vlada igra na kvarnjaka. Kao i ostale manje-više, ali ovi su mi baš oni pravi kvarnjaci. Kao neće se to prelamati preko potrošača a onda najavi poskupljenje jer je tako u okruženju. Gdje je skuplja struja u okruženju veće su i prosječne plate.

Da, nikad ne kazu jeftinije je nesto u okruzenju pa cemo pojeftiniti nego samo skuplje je u okruzenju pa cemo poskupiti. Isto tako ne kazu vece su plate u okruzenju pa cemo i mi povecati nego samo povecavaju ono sto je njima na korist. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Dec 2007, 22:21
žaoka je napisao:
...dole vlada...

prvo dole, pa onda u zatvor. izaci cu na izbore i glasati za prvu stranku koja napravi novi zatvor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
aj sad malo tisina, jer,ionako vi to ne placate vec vase mame i tate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:

Nisam odavno nešto gluplje pročitao.... :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 18:12 
:-?

Ne znam odakle mu taj zakljucak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zipp je napisao:

Greska struju u kuci kao i ostale komunalije placamo zena i ja, majka mi je penzioner i ona uziva u svojoj mukom stecenoj penziji od sto i nesto maraka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]