Tibetanski medvedi Miša i Maša rastrgli i pojeli radnika Pošte Branka Jovanovića (22), koji je juče pao u njihov kavez
Citiraj:
BEOGRAD - Rastrgnuto telo Branka Jovanovića (22), radnika pošte, pronađeno je juče ujutro u kavezu para tibetanskih medveda u beogradskom zoo-vrtu! Zasad nije utvrđeno kako je on stradao, ali se pretpostavlja da se mladić vraćao sa Bir festa, okliznuo se i upao u kavez s medvedima Mišom i Mašom, koji su ga rastrgli!
Oglodano telo, pojedenog lica, primetio je juče oko sedam sati stražar u vrtu, koji je odmah po preuzimanju smene pošao u obilazak. Odmah je pozvana policija, ali su radnici zoološkog vrta s teškom mukom izveli medvede i premestili ih u drugi kavez da bi došli do ostataka unakaženog tela!
Iako su pored tela pronađena dokumenta i mobilni telefon, policija je mladića identifikovala tek posle nekoliko sati! Naime, zbog toga što je Brankovo lice bilo unakaženo od ujeda medveda, policija nije mogla da ga uporedi s fotografijama iz pronađenih ličnih dokumenata!
Direktor beogradskog zoo-vrta Vuk Bojović kaže da je prizor unakaženog ljudskog tela u kavezu tibetanskih medveda bio stravičan.
- Bilo je strašno! Bio sam duboko nesrećan što sam video tu scenu i mislim da unakaženo lice tog čoveka neću nikada zaboraviti - kaže Bojović.
Medvedi su mladiću unakazili lice i pojeli deo desne noge. U trenutku dolaska policije, medved Miša je još glodao mladićevo stopalo!
Zasad je još nejasno i kako je nesrećni čovek dospeo u kavez medveda. Istraga bi trebalo da utvrdi da li je on slučajno pao sa zidina, s visine od oko pet metara, ili ga je neko gurnuo.
Prema jednoj verziji, tragedija se dogodila kad se mladić u povratku sa Bir festa okliznuo i pao u kavez s medvedima. Bio je svestan, i kad je video gde se nalazi, pokušao je da se uzvere uz šipke. Međutim, mladić nije imao šanse, jer ga je medved Miša ščepao za stopalo i vratio u kavez. Zapomagajući krici za pomoć bili su uzaludni.
Inače, medvedi su podivljali kada su radnici pokušali da ih izvuku iz kaveza:
- Miša je čak napadao Mašu, jer je leš smatrao svojim ličnim plenom i zbog toga je bilo veoma teško izvesti ga iz kaveza - zaključuje direktor zoo-vrta.
I. C. LAĐEVIĆ