banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...veliki minus je izlaz iz grada prema celincu...katastrofa...kad mrdnes iz centra treba ti terenac...da se ne prica o drzanju svinja, krava i ostale stoke u uzoj gradskoj zoni...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
ventilator je napisao:
Sve sem ovog vezanog za crkvu podrzavam.
Drzava je davno odvojena od crkve.

Ок, нећу улазити у расправу око тога. Очигледно не дајемо једнаку важнос СПЦ у друштву, уопште.
ventilator je napisao:
Ako je para bilo viska - trebalo ih uloziti u psihijatriju recimo, koja je sramota svih nas nazovi normalnih, onda u rasvjetu u dijelovima grada koji nemaju tu srecu da dozive i to 'cudo modernog doba' iako zive u 21 vijeku, u vrtice za djecu, u ustanovu za djecu sa posebnim potrebama...

Е ово ме занима, да ли се нешто градило прошле године везано за психијатрију? Чини ми се да се помињало на тв-у?
Са овим се слажем, као и то да се за Кастел предуго чекало, али никад није касно.
Расвјета, бициклистичке стазе, Инцелов базен (и то се предуго чекало)... све минуси...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...i zasto sve poslove dobija milina raja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
žaoka je napisao:
...i zasto sve poslove dobija milina raja...

Ma svejedno mi je cija raja dobije posao, ako ce ga napraviti kako treba, u roku i za dogovorenu cijenu.
Sve ostale varijante treba krivicno goniti. :D

A kad smo vec kod toga...
Minus je vjecito saniranje dijela ceste kod gradskog mosta (dio kod sada zabranjenog prolaza ispod Kastela) u kojem se napravi jezerce od vode. Koliko puta su do sada sanirali, a problem ostao - da su bar jednom to napravili kako treba.

Dalje - minus za raspored i brojnost kontejnera!!!
Tu bih prikeljila i manjak kanti za smece.
Ili totalno besmislene kante za smece 'resetkaste izvedbe' kroz koje propadne nazad na cestu sve sto nije velicine kosarkaske lopte (karikiram malo)...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ona ulica od pored univerziteta...izmedju semafora...uzas...rupa na rupi, a sahtovi nizi po 10 cm od asvalta...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Nervira me i odvoz smeca u 4 ujutro. :D
Ja da pravim buku u to doba bilo bi to narusavanje javnog reda i mira, ali kad to radi cistoca i to ekstra jacinom onda je to ok.

Nervira me i to sto u centru grada u Jevrejskoj niko ne obraca paznju na visak znak "jednosmjerna ulica" (kod panoa za kino Palas, iza Boske).
To nije usamljen slucaj, ali eto...policija tu strafta svakodnevno, a i ovi sto kontrolisu parking...nije valjda da to niko ne vidi...
Zar je tako tesko srediti saobracajne znakove, neki su zarasli, neki osteceni, neki su nepotrebni, neki fale...

Fokus je previse na samom centru grada i na glancanju, tj. izgledu...a o onom van centra (nije BL samo oko Boske i parkica) ili o necem bitnom i funkcionalnom se ne vodi dovoljno racuna...

Onaj "park" Bana Milosavljevica, tacnije onaj kip pored parkica, mi je skroz besmisleno rjesenje i upropastena povrsina. Bas sve izgleda nedovrseno...zasto nisu to sve komplet sredili, a ne samo natandrcili onaj kip usred nicega...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ventilator je napisao:
(nije BL samo oko Boske i parkica)

Za neke, ocigledno, jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
bigman je napisao:
Град помаже градњу цркве на Мејдану код моста, као и Храма Христа Спаситеља.

град помаже изградњу православних цркава тамо гдје их никад није било? мислим на ону у мејдану? то нема смисла. чему служе те цркве, конкретно? какву корист ће грађани да имају од њих?

зашто град бањалука не подржи реконструкцију ферхадије или римокатоличког самостана на петрићевцу? синагога, можда? цркве за вјернике из реда осталих? није ли ово држава три конститутивна народа или је (у републици српској) један конститутивнији од других?

илустрација - српска православна црква свети сава на менхетну у њујорку годинама се већ реновира, чак и уз одређену подршку града њујорка. али опет, никако да намакну довољно пара.

још једна ствар која ми није јасна, онако, чисто техничке природе. ни на једној институцији у бањалуци (било градској, било републичкој) нема обиљежја државе босне и херцеговине?! осим државних, типа управе за индиректно опорезивање. која је то виртуелна држава у којој живимо?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 19:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
bigman je napisao:
Све у свему, опет кажем, не мислим да је Давидовић цвјећка, а и знам за неке афере, али искрено, или он, или неко ко ће радити исто као он, мени одговара. (ако не може боље, с обзиром да сам скептичан по питању других кандидата, бар прошлих)

Podijeli onda te afere sa nama, tema su plusevi i minusi a to svakako spada pod ovo drugo.

bigman je napisao:
Е ово ме занима, да ли се нешто градило прошле године везано за психијатрију? Чини ми се да се помињало на тв-у?

Napravili su čini mi se dvije, tri nove barake.

ventilator je napisao:
Onaj "park" Bana Milosavljevica, tacnije onaj kip pored parkica, mi je skroz besmisleno rjesenje i upropastena povrsina. Bas sve izgleda nedovrseno...zasto nisu to sve komplet sredili, a ne samo natandrcili onaj kip usred nicega...

Jeste to je baš loše urađeno ali valjda će tu nekad biti mali trg. Taj dio će se dalje uređivati, samo ne znam šta se čeka. Za popločavanje čime bi površina bila mnogo funkcionalnija ne bi trebalo mnogo novca.

ventilator je napisao:
Nervira me i odvoz smeca u 4 ujutro.
Ja da pravim buku u to doba bilo bi to narusavanje javnog reda i mira, ali kad to radi cistoca i to ekstra jacinom onda je to ok.

Ionako nekada moraju napraviti buku, samo po noći ne prave zastoje u saobraćaju. Buka bi ionako bila ista, samo popodne, po meni je ovo odlično rješenje.

subcomandante marcos je napisao:
зашто град бањалука не подржи реконструкцију ферхадије или римокатоличког самостана на петрићевцу?

Pored vlade jedino je još grad dao neke pare za ponovnu izgradnju Ferhadije. Muftija ih je lično pohvalio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...da, i ona ulica iza galerije...straota...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
+ izgradnja sigurne kuće za majke sa djecom
- nove barake na psihijatriji samo produžava agoniju.

subcomandante marcos, slažem se sa tobom u vezi crkvi, jer sam zaključio da pokušavaju da pariraju izdžamijanom Sarajevu, stvarno su našli pogrešan način! Hajde da narod to stvarno hoće, kad se pogledaju neke nacije koje stalno idu u crkvu! Naopako vrijeme i da te crkve grade socijal demokrate, to nisu vjernici niti će ikad biti! A što se tiče reklamiranja BiH na zgradama BiH ja sam protiv toga, ako neko nije skontao na graničnom prelazu da ulazi u BiH , onda treba da se baci u Vrbas ili neku drugu obližnju rijeku!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Да резимирамо, саобраћајна инфраструктура у граду је катастрофа! У ствари, озбиљније ствари које су рађене у вези саобраћајне инфраструктуре у посљедњих неколико година могу се набројати на прсте: западни транзит,... и ... још ...нпр. ... итд.
Оно што су радили скоро код Храма Христа Спаситеља је скроз лоше. Практично су само пресвукли стари слој новим слојем асфалта. Већ видим како се громаде тог асфалта одвајају након прве веће промјене температуре зими.
Слично и са Улицом Јована Дучића. Кренули да раде, све контам ово би стварно могло да испадне добро, и стану на 40-50% одрађеног посла. И тако стоји већ годину и више. Срамота!
Слично је и са новом улицом која повезује источни транзит са улицом Краља Петра I Карађођевића, која има само двије коловозне траке?! Биће баш супер кад се око ње начичкају "пословни" објекти, а онда након 10-так година буде требало проширивати улицу.
Мислим да је све једна улица у центру града велики минус за град. Јер се ниједна није озбиљније санирала у посљедње вријеме, а камоли ван центра града.

Друга ствар, велики минус за град је ово срање које се дешава око изградње нових "стамбено-пословних" објеката. Просто ми није јасно како се дозвољавају онако лоши регулациони планови за наш град. А још горе онако лоша пројектна рјешења. Па има ли у Административној служби бар неко ко је задужен да даје оцјену о естетском изгледу планираних објеката, нешто типа градског архитекте као у другим већим градовима?! Постоји ли уопште та могућност да пројекат не прође јер је предвиђени објекат "ружан", или пролази све што је у складу са регулационим планом и техничким прописима?!
Град ће бити ужасан за коју годину.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
град помаже изградњу православних цркава тамо гдје их никад није било? мислим на ону у мејдану? то нема смисла. чему служе те цркве, конкретно? какву корист ће грађани да имају од њих?

Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао... Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао... Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао... Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао... Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао... Ја ово нисам прочитао... Ти ово ниси написао...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 11:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
žaoka je napisao:

Sta tek reci za raskrsnicu kod gimnazije raskrsnica koja vodi prema Hitnoj i KBCu strahota kolika je grba stara vec ? godina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 13:57 
Veteran
Veteran

filozof sa vrbasa je napisao:
+ izgradnja sigurne kuće za majke sa djecom
- nove barake na psihijatriji samo produžava agoniju.

subcomandante marcos, slažem se sa tobom u vezi crkvi, jer sam zaključio da pokušavaju da pariraju izdžamijanom Sarajevu, stvarno su našli pogrešan način! Hajde da narod to stvarno hoće, kad se pogledaju neke nacije koje stalno idu u crkvu! Naopako vrijeme i da te crkve grade socijal demokrate, to nisu vjernici niti će ikad biti! A što se tiče reklamiranja BiH na zgradama BiH ja sam protiv toga, ako neko nije skontao na graničnom prelazu da ulazi u BiH , onda treba da se baci u Vrbas ili neku drugu obližnju rijeku!

Barake nisu nadležnost grada, to treba upitati ministra zdravlja zašto je tako. Psihijatrija će biti na Paprikovcu, čekaju donaciju Holandije da počnu dogradnju.
Crkve takođe nisu nadležnost grada, on može samo pomoći što i radi. Mada je to sve samo pomodarstvo i uzaludan posao. Dobar dio vjernika su lažni vjernici, nikada nije bilo toliko crkava a narod nikad nije bio više pokvaren i zao.
BiH se ne treba "reklamirati" na zgradama, to odbijanje shvatanja gdje žive je samo dokaz koliko su glupi i nezreli naši političari. I dalje šire mržnju i daju narodu neke iluzije da su oni kao neki faktor i da njih neko nešto pita. Oznake BiH bi trebale biti na svim institucijama jer to je država u kojoj živimo. A svoje PC grbove neka lijepe u partijske knjižice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Вјерски објекти нису надлежност града, али мјесто на којем би требало да буде такав објекат јесте. Скупштина града је та која изгласава регулационе планове којима се допушта да се на одређеној локацији направи тај тип објекта.
И да, ово постратно грађење вјерских објеката на сваком кораку је чисто помодарство. Људи се праве неки вјерници, а 99,99% њих у животу Библију прочитало није. А вјером сматрају поганске оставштине типа слављења слава (уз гријех неумјерености у јелу и пићу тј. алкохолу) и паљења бадњака ... Али, то је сад нека друга прича.

@fantomacan:
Нема свако исто мишљење о држави и ентитету у којем живи као ти. Мени је нпр. драго кад могу да видим заставу Републике Српске на институцијама Српске. То је симбол са којим се идентификујем. Према БиХ као држави и њеним симболима сам сасвим индиферентан.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 16:19 
Veteran
Veteran

Nije važno tu ni moje ni tvoje mišljenje. Zna se šta piše u ustavu i u kojoj mi državi živimo. Zato je smiješno što kod nas nema oznaka države na svim entitetskim institucijama. To samo dovodi narod u zabludu i šalje pogrešne signale svima a pogotovo povratnicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
žaoka je napisao:

Sta tek reci za raskrsnicu kod gimnazije raskrsnica koja vodi prema Hitnoj i KBCu strahota kolika je grba stara vec ? godina

...jes vala...nekidan bio s drugom u fiesti pa se preko one grbe i ne vidi sta ide s one strane...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
medi je napisao:
Па има ли у Административној служби бар неко ко је задужен да даје оцјену о естетском изгледу планираних објеката, нешто типа градског архитекте као у другим већим градовима?! Постоји ли уопште та могућност да пројекат не прође јер је предвиђени објекат "ружан", или пролази све што је у складу са регулационим планом и техничким прописима?!
Град ће бити ужасан за коју годину.

vec je uzasan, tu pomoci nema... ja stvarno ne znam gdje su tim ljudima ochi :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
- banjalučki ljetnji festival
-gradska rasvjeta
+ ljuljaške za djecu i parkići
+ održavanje fasada na zgradama

PS

Nadam se da će neki analitičar sumirati ove naše predloga i na kraju reći konačnu ocjenu , za Davidovića ili protiv!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]