banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 20:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:
Мислим да је он још одавно рашчињен.

Zašto isto tako ne raščinite Kačavendu, zbog čije je gluposti i bespravne izgradnje crkve na posjedu Fate Orlović Srpska pravoslavna crkva doživjela neviđenu sramotu i javni šamar? A da ne pominjeno odbijanja SPC da bijeljinskim muslimanima vrati imovinu u centru Bijeljine (sve, naravno, pod Vasinim patronatom), jer Vasilije zabga želi da od Bijeljine napravi neki rasadnik pravoslavlja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Blizzard je napisao:

Istina je da je nerazumno i neselektivno bombardovanje Sarajeva koje su provodili Mladićevi polupijani artiljerci i ubijanje civila pod nišanima takođe Mladićevih surovih snajperista nanijelo veliku propagandnu i svaku drugu štetu srpskoj strani,

Mislila sam da si razuman lik, sada vidim da ti je vaznije ko nego sta. I da u tome nemas granica. Ne radi se ovdje o stranama radi se o ISTINI da su djeca ciljano ubijana. I ubijeno ih je hiljadu-sest- stotina-i jedno. Znas ono plava kosa, zelene oci, smije se i igra ispred kuce i onda je raznese granata. A onda se opet igraju djecaci fudbala pa se snajper umjesa u igru i raznese ih.

I tako hiljadu i sesto puta. Jedine strane koje tu postoje su ljudska i neljudska.

Citiraj:
a od sarajevske mahale napravilo grad-heroj.

Mahalu razumije samo onaj ko joj pripada. Za ostatak svijeta Sarajevo je GRAD.

Citiraj:
Ali je isto tako činjenica da su ginula i nečija djeca sa druge strane linije razdvajanja, u dijelovima grada koja su držali Srbi. Ni "ova" ni "ona" djeca nisu nikome bila ništa kriva, osim što su se zadesila u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. I zato nije dobro isticati samo "svoje" žrtve, a preko "tuđih" prelaziti kao da se nisu ni dogodile. Pogibija malog Sarajlije strašna je i tragična kao i pogibija mališana koji je živio i odrastao na "onoj" strani".

Ovo nisam napisala ja nego ti, tako da o tome nemam sta reci. I ne stavljaj mi rijeci u usta, za razliku od tebe ja u zlocinu ne vidim strane. Zlocin je zlocin, pa da ga je pocinio neko ko mi je rodjeni brat. Ja bih se licno potrudila da za to odgovora. Zato sto bih time ucinila nesto dobro za njega.

Citiraj:
Anđelice, nemoj biti tako oštra prema našem Damaskinu. Riječ je o dobrici i sasvim pozitivnom liku kog, eto, ponekad malo zanese miris tamjana... :wink:

Lik ( a ni njegove deluzije ) me ni najmanje ne zanima.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Edit : Ne vrijedi. Uzivajte. :wink:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 08 Avg 2007, 22:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Blizzard je napisao:
Car Dusan je napisao:
Блзарде причаш неистину, Православни Свештеници нису бодрили на убијање већ су позивали на разум у време безумља!

Ah, pa ni Cerić ne poziva otvoreno na protjerivanje ili ubijanje nemuslimana, ali to ne sprečava dežurne pravoslavce da odmah "dešifruju" svaku njegovu izjavu...
Elem, kako se zvao krvožedni prota što je imao obraza blagosiljati monstrume zvane "Škorpioni"?

Немој да лупаш! Није прота, и да не понављам шта рече Дамаскин, а ти се њега ухвати ко пијан плота, а ја када би кренуо да качим снимке говора хоџа и муфтија из БиХ, болила би вас глава месецима! А верујем да би вас пола ишло на улицу да их линчују! Зато немој да се глупираш пуно!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Smrt onome tko vrijeđa islam

Preuzeto iz knjige ''Isukana sablja'', Ebu Muhammed el-Makdisi, izdavač ''Kelimetul haqq'', Plav, Sandžak, str. 8.

Kazna onome tko psuje i vrijeđa islam je oduzimanje života i onog što posjeduje:

Znaj, onaj ko opsuje Alaha, vjeru ili Poslanika, salalahu alejhi ve selem, kafir je, otpadnik od Islama, svejedno činio to iz šale ili zbilje, svejedno smatrao to dopuštenim ili ne, svejedno činio to u srdžbi ili u miru. Njegov život i imetak su halal, svejedno da li je bio musliman ili ne, svejedno bio zimija(4) ili da je sa njim sklopljen ugovor, bio muško ili žensko. Dokazi za navedeno su brojni, a mi ćemo spomenuti sljedeće… (vidi slijedeće posteve)

Bilješka:

(4) Zimija je jevrej ili Hršćanin koji živi u islamskoj zemlji i plaća džizju (danak, porez), pokorava se islamskoj vlasti, poštuje Islam i ne čini širk niti obrede kufra javno među muslimanima.''

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Још мало мирног :lol: :lol: :lol: ислама

Citiraj:
Islam je budućnost Engleske

Želja islama je zavladati svijetom pomoću džihada
Faith Freedom

Ako (vi muslimani) ne budete u boj išli, On (Allah) će vas na nesnosne muke staviti i drugim će vas narodom zamijeniti, a vi Mu nećete nimalo nauditi. A Allah sve može. (Kuran 9, 39)

Citiraj:

''Islam u Americi nije jednak ostalim religijama, on će biti dominantan. Kuran će biti najveći autoritet u Americi, a islam će biti jedina prihvatljiva religija na svijetu.'' (Omar Ahmed suosnivač 'Council on American-Islamic Relations')

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Још мало смиреног речника ислама

Citiraj:
Dizanje glasa na Muhammeda

Preuzeto iz knjige ''Isukana sablja'', Ebu Muhammed el-Makdisi, izdavač ''Kelimetul haqq'', Plav, Sandžak, str. 11-13.

Allah poništava čovjeku njegova djela ako diže glas na Muhammeda, a ubija ga ako ga se opsuje:

Uzvišeni kaže: “O vjernici, ne dižite glasove svoje iznad Vjerovjesnikovog glasa i ne razgovarajte sa njim glasno, kao što glasno jedan s drugim razgovarate, da ne bi bila poništena vaša djela, a da vi i ne primijetite.” (Kuran 49, 2), tj. pazite da vam ne propadnu djela ili bojati se da ne propadnu, jer to upropaštava djela.

Ovim ajetom dokazujemo nevjerstvo onog ko psuje Alaha ili Poslanika tako što kažemo: ''Potpuno uništenje i propadanje djela ne biva osim nevjerstvom.'' Kaže Uzvišeni: “A oni među vama koji od vjere svoje otpadnu i kao nevjernici umru, njihova djela biće poništena.” (Kuran 2, 217)

Također: “Ako budeš druge Allahu ravnim smatrao, tvoja djela će sigurno propasti.” (Kuran 39, 65), za razliku od ništavnosti određenog ibadeta zbog odsustva nekog uvjeta i sl.

Ako bi se radi nenamjernog ili bezosjećajnog podizanja glasa iznad glasa Alahovog Poslanika, salalahu alejhi ve selem, trebalo bojati za onog koji to učini da mu sva djela ne budu poništena, što se dešava samo zbog djela koje izvodi iz Islama, kakvo bi onda stanje trebalo da bude sa onim ko psuje Alahovog Poslanika ili vjeru koju je donio od Alaha, ili koji psuje Alaha namjerno i svjesno!?

Nema sumnje da se ovakvom poništavaju djela i da postaje kafir, otpadnik u slučaju da se deklariše kao pripadnik Islama, i da se prekida ugovor i zaštita njegovog života i imetka u slučaju da je pod ugovorom ili zimija.

Abdulah b. Ahmed b. Hanbel pripovjeda: ''Pitao sam oca o čovjeku koji kaže drugom čovjeku, 'O sine toga i toga… i ti i Onaj Koji te stvorio!'. Pa je odgovorio: ''Taj je otpadnik od Islama.'' Upitah: ''Da li se ubija?'' Reče: ''Da, ubija se!''(6)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ево и мало цитата о миру :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Kuran 3, 56 (89) ''one koji ne budu vjerovali na strašne muke ću staviti i na ovome i na onome svijetu i niko im neće moći pomoći.''

Citiraj:
Kuran 5, 33 (112) ''Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika''

Citiraj:
Kuran 5, 51-53 (112) ''O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine. Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: “Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi.” A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati', a oni koji vjeruju reći će: “Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?” Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati.''

Citiraj:
Kuran 9, 14-15 (113) ''Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti i iz srca njihovih brigu odstraniti. A Allah će onome kome on hoće oprostiti. - Allah sve zna i mudar je.''

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tiki, pozivali su i pravoslavni svestenici. treba biti malo iskren. ja sam svjedok bio toga na Ozrenu. :( takodje me mrzi da sad sa tobom se prepirem da li su ili nisu pozivali, zbog tvoje zivotne price.sorry prijatelju.

meni se cini da je ova tema za kljuc.

nekima je dosadno na politici, pa su dosli ovdje da se ispucavaju.

Care Dusane kad me ubijedis da je Bog Srbin i da se samo k Bogu moze doci kroz pravoslavlje, kupim ti Pamelu Anderson da se imas s cim zabavljati. kao sto su postojali mudzahidini u Bosni tako su postojali i Rusi oko Sarajeva. ako poredimo pojam "zlocin" isti je bio on od strane mudzahedinskih dobrovoljaca ili ruskih. problem je sto je ovo srpski sajt pa je onda srbin u pravu. otidji pa se kurci(sorry) u sarajevu. lako je ovdje.

tema je da li postoji dzihad u Bosni? ok, postoji, so what. postoji i hriscanstvo u islamskim zemljama, i to ono hriscanstvo slicno srednjem vijeku.

KLJUCCCCCCCCCCCCCCCC< KATANACCCCCCCCC.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Мир , мир у речима курана

Citiraj:
Kuran 9, 19-22 (113) ''Zar smatrate da je onaj koji hodočasnike vodom napaja i koji vodi brigu o Časnome hramu ravan onome koji u Allaha i u onaj svijet vjeruje i koji se na Allahovu putu bori? Nisu oni jednaki pred Allahom. A Allah neće ukazati na Pravi put onima koji sami sebi nepravdu čine. U većoj su časti kod Allaha oni koji vjeruju i koji se iseljavaju i koji se bore na Allahovu putu zalažući imetke svoje i živote svoje; oni će postići što žele. Gospodar njihov im šalje radosne vijesti da će im milostiv i blagonaklon biti i da će ih u džennetske bašče uvesti, u kojima će neprekidno uživati, vječno i zauvijek će u njima boraviti. Uistinu, u Allaha je nagrada velika.''

Citiraj:
Kuran 9, 29-31 (113) ''Borite se protiv onih kojima je data Knjiga (protiv židova i kršćana, op. p.), a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno. Jevreji govore: “Uzejr je - Allahov sin”, a kršćani kažu: “Mesih je - Allahov sin.”* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću?''

Citiraj:
Kuran 9, 111 (113) ''Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. on im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.''

Citiraj:
Kuran 9, 123 (113) ''O vjernici, borite se protiv nevjernika koji su u blizini vašoj i neka oni osjete vašu stogost! I znajte da je Allah na strani čestitih.''

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
tiki, pozivali su i pravoslavni svestenici. treba biti malo iskren. ja sam svjedok bio toga na Ozrenu. :( takodje me mrzi da sad sa tobom se prepirem da li su ili nisu pozivali, zbog tvoje zivotne price.sorry prijatelju.

meni se cini da je ova tema za kljuc.

nekima je dosadno na politici, pa su dosli ovdje da se ispucavaju.

Care Dusane kad me ubijedis da je Bog Srbin i da se samo k Bogu moze doci kroz pravoslavlje, kupim ti Pamelu Anderson da se imas s cim zabavljati. kao sto su postojali mudzahidini u Bosni tako su postojali i Rusi oko Sarajeva. ako poredimo pojam "zlocin" isti je bio on od strane mudzahedinskih dobrovoljaca ili ruskih. problem je sto je ovo srpski sajt pa je onda srbin u pravu. otidji pa se kurci(sorry) u sarajevu. lako je ovdje.

tema je da li postoji dzihad u Bosni? ok, postoji, so what. postoji i hriscanstvo u islamskim zemljama, i to ono hriscanstvo slicno srednjem vijeku.

KLJUCCCCCCCCCCCCCCCC< KATANACCCCCCCCC.

Прво ја нисам балавац да се тако обраћаш мени, нити имам потребе за памелом, ово је ипак озбиљна тема, ако си пропустио цртани па си нервозан имаш сутра телетабисе!
Бог није Србин, нити зна за нације, али ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕСТЕ ЊЕГОВА ВЕРА, ЊЕГОВА ОСТАВШТИНА НАРОДИМА

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
otidji pa se kurci(sorry) u sarajevu. lako je ovdje.

:lol: :lol: :lol:

Svaka cast. :wink:

Tema je za kljuc odavno... :roll:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Па када нас нисте у могућности нешта друго, јер се не слажемо са вашим кураном, па бар да закључавате теме

Citiraj:
''Allah je nevjernike pune srdžbe odbio, nisu nimalo uspjeli, i vjernike (muslimani) je Allah borbe poštedio, - Allah je, uistinu, moćan i silan, a sljedbenike Knjige (Židovi i kršćani), koji su ih pomagali, iz utvrda njihovih je izveo, i strah u srca njihova ulio, pa ste jedne pobili, a druge kao sužnje uzeli, i dao vam je da naslijedite zemlje njihove i domove njihove i bogatstva njihova, i zemlju kojom prije niste hodali; Allah sve može.'' (Besim Korkut, Prevod Kurana, El-Kalem, Sarajevo, 1989.g.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

А за твоју информацију, ја сам и извуко једва живу главу из Сарајева, мај** један!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Car Dusan je napisao:
А за твоју информацију, ја сам и извуко једва живу главу из Сарајева, мај** један!

takodje neko drugi je jedva izvukao glavu iz srpskih gradova, zar ne.

heheh Bog nije nacionalista, al Pravoslavlje je njegova vjera. koja kontradikcija. :D ipak si ti dijete, za ovakve ozbiljne teme. :wink: e bas mi je merak sto ti kazah ovo. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ti Dusane ne razumiješ ni Sveto Pismo pa nije čudno što ne razumiješ Kur'an za koji si isprogramiran da vidiš kao nekakvo satansko djelo, što je već tvoja sramota.

Prijedlog spavaca da se tema zatvori mi ne djeluje loše. "Problem" džihada je samo u tome kako ga neko definiše i sprovodi. I Hrist je rekao da je došao da donese mač, da rastavi sina od oca i majku od kćeri. I ne znam šta tu još ima da se priča. Naravno da možemo navoditi šta je rekao neko ko pogrešno shvata stvari, to možemo navoditi u nedogled. Ali ako to preraste u mržnju prema tim "drugima" i ako predstavlja "opravdanje" da se satanizuje druga vjera i njihov sveti spis onda tema gubi smisao i postaje nepoželjna jer unosi negativne emocije i postaje rasadnik iskrivljenih shvatanja i kod onih koji optužuju druge za neke negativnosti. Zaboravlja se ono "prvo izvadi trun iz svoga oka..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Ti Dusane ne razumiješ ni Sveto Pismo pa nije čudno što ne razumiješ Kur'an za koji si isprogramiran da vidiš kao nekakvo satansko djelo, što je već tvoja sramota.

Prijedlog spavaca da se tema zatvori mi ne djeluje loše. "Problem" džihada je samo u tome kako ga neko definiše i sprovodi. I Hrist je rekao da je došao da donese mač, da rastavi sina od oca i majku od kćeri. I ne znam šta tu još ima da se priča. Naravno da možemo navoditi šta je rekao neko ko pogrešno shvata stvari, to možemo navoditi u nedogled. Ali ako to preraste u mržnju prema tim "drugima" i ako predstavlja "opravdanje" da se satanizuje druga vjera i njihov sveti spis onda tema gubi smisao i postaje nepoželjna jer unosi negativne emocije i postaje rasadnik iskrivljenih shvatanja i kod onih koji optužuju druge za neke negativnosti. Zaboravlja se ono "prvo izvadi trun iz svoga oka..."

Ти када би проучио ислам , и живео међу њима када они држе власт. Можда би мало другачије размишљао, али као и све што ти не одговара посматраш површно, вероватно је то ограниченост струке којој припадаш!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Car Dusan je napisao:

takodje neko drugi je jedva izvukao glavu iz srpskih gradova, zar ne.

heheh Bog nije nacionalista, al Pravoslavlje je njegova vjera. koja kontradikcija. :D ipak si ti dijete, za ovakve ozbiljne teme. :wink: e bas mi je merak sto ti kazah ovo. :wink:

Ајде мали попи млеко и на спавање!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Вејдер и Близард су у праву када кажу да је Христос рекао да ће да његове ријечи донесу на одређени начин подјеле међу људима,
али подјеле у смислу оних који "окрећу други образ", "дају цару царево" итд.

Христове ријечи кроз читаво Јеванђеље уче праштању и љубави,
ниједног часа он не оправдава насиље и ратове као опцију,
напротив, он учи да се на зло не одговара злом.

Што се тиче "дјевојке са разним никовима",
молио бих је да не изиграва апологету Сарајева
из којег је протјерано 50% становништва, а словом и бројем 5515 људи који су остали је мучено и убијено.
(што је документовано у цид-у
и Центру за истраживање жртава рата.)
Да је, не дај Боже, у Бања Луци био такав случај,
Бања Лука би била прокажена као други Аушвиц.
А ето, бањалучани се не бусају својом ширином и "мултиетничношћу"
као сарајлије, иако чињенице говоре у њихову корист.

Какав је начин "прати" Церића тиме што су у Сарајеву гинули цивили?
Да ли то онда њега и његове ријечи оправдава?
Да ли то значи да се дотична госпођица слаже са његовим изјавама?

Чињеница стоји:
ако својој дјеци желимо добро и планирамо да живимо у миру,
не смијемо дозволити да било који вјерски или политички вођа данас
на такав начин заступа говор мржње и пропагира фундаментализам
па ма које врсте он био.
Ако желимо у Европу и да нас сматрају цивилизованим,
такве људе требамо што прије уклонити са положаја
и смјестити на маргину, гдје им је и мјесто.

Изгледа да још нисмо зрели да би о оваквим темама разговарали
"хладних глава", па се и ја слажем да се тема закључа.

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Damaskin je napisao:

Чињеница стоји:
ако својој дјеци желимо добро и планирамо да живимо у миру,
не смијемо дозволити да било који вјерски или политички вођа данас
на такав начин заступа говор мржње и пропагира фундаментализам
па ма које врсте он био.
Ако желимо у Европу и да нас сматрају цивилизованим,
такве људе требамо што прије уклонити са положаја
и смјестити на маргину, гдје им је и мјесто.

Изгледа да још нисмо зрели да би о оваквим темама разговарали
"хладних глава", па се и ја слажем да се тема закључа.

Свако добро!

To je to.
Vader, zaključavaj.
(nemoj da ti je zapovjeđeno :wink: :lol: )

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]