Citiraj:
Dečko, jesi ti čuo za ironiju i sprdnju? Pjevano je isto to i u mostaru, isto iz sprdnje.
Hm da... Ako je u Mostaru bilo iz sprdnje, u Beogradu sigurno nije. Ukakili se od sreće što bi UEFA mogla da ih pomiluje, pa nisu smjeli ni da zucnu pošteno. Zašto i u Beogradu nisu nosili Mladića i Karadžića na majicama, kad su toliko hrabri da se sprdaju sa evropskom kućom fudbala?
Oslobodi me te šuplje priče, svega ti. Zanemariću čak i taj visinski ton i epitet "dečko", kojim si mi se obratio, pošto sam i sam takve stvari praktikovao u ranoj fazi puberteta...
Evo i Zvezda nam osvjetla obraz. Protiv jakog šampiona Estonije, poslije teške borbe, izboren je poraz koji donosi prolazak u treće kolo kvalifikacija. Da se odmah izvinim što sam pokušao da pronađem neki gram opravdanja za prethodnu lošu igru, pošto je ovo na terenu ravno katastrofi. Ekvivalent KK Sljedeća sezona, ubjeđeni da će pojavom na terenu i "imenima" u zapisniku, protivnik sam skinuti gaće i naguziti se. Gomila magaraca, nesposobnih da trče 90 minuta, koja je najpametnija prije utakmice (u prijetnjama i busanju u prsa) i poslije utakmice (u pronalaženju opravdanja za lošu igru). Đurovski je možda veliki Zvezdaš i siguran sam da ima veliku želju da učini najbolje, ali 20 minuta prije kraja, izvesti iz igre jedinog napadača, uvesti ekstremno sporog centralnog veznog igrača, u trenutku kad je na terenu još 4 igrača takvih karakteristika i to kao posljednju zamjenu, mogu da pravdam samo ekstremnim neznanjem ili ludošću. Ima tu još bisera, tipa Bronovickog na desnom beku, a čovjeka fudbalaks inercija vuče na lijevu stranu, pa Trajkovića koji mijenja ofanzivnog Burzanovića iako je daleko od njegovih karakteristika. I pored svog zdrvago razuma i nešto malo fudblaskog znanja koje posjedujem ne mogu da vidim ni gram logike, u potezima Đurovskog... S obzirom da LŠove godine nećemo vidjeti, možda još nije kasno za angažovanje nekog trenerskog očajnika, koji nema angažman. Ili to, ili da Đurovski i Piksi odvale bagru po džepovima i natjeraju na kondicione treninge tri puta dnevno, pa da jednom i zauvjek steknu fizičku spremu da mogu da trče 90 minuta, a ne da plazaju jezike nakon pola sata igre po teškom vremenu. Pi..a im materina, pa za šta su plaćeni nego da trče po terenu?
Svaka čast Đuki i njegovima i prava je šteta što nisu mogli da nastave takmičenje u Evropi, jer sam siguran da ne bi brukali srpski fudbal ni protiv mnogo jačih protivnika, ovako kako je Zvezda učinila protiv estonskih livadara.