banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 12:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
VeLiKi je napisao:
draga uporedi zvona i surround sistem sa pojacalima. u 5 ujutro. sve je, samo nije poziv na molitvu uz ljubav prema svevisnjem koja ti se iz srca izlijeva.

'Bem te zivote...ja se slazem sa Velikim!

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ne treba biti licemjeran "ukinucemo njihovo jer smo na nase navikli pa nam ne smeta"... Ako treba ukidati, onda treba sve ukidati, nek se zvona oglase na bas velike praznike isto kao i ezan, i to je to, a ne da trube ljudima svaki dan i jedni i drugi :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Ne treba biti licemjeran "ukinucemo njihovo jer smo na nase navikli pa nam ne smeta"... Ako treba ukidati, onda treba sve ukidati, nek se zvona oglase na bas velike praznike isto kao i ezan, i to je to, a ne da trube ljudima svaki dan i jedni i drugi :-?

Meni ne smeta ezan...smeta mi koliko glasno se to cuje kao i to sto je pojacano samo radi provokacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Rakun_Slavko je napisao:
A i stvarno sta sad kenjas ezan provokacija... A pravoslavna crkva u strogom centru Sarajeva, odmah uz Ferhadiju (Znaci, kao kad bi bila crkva tik uz Gospodsku u Banjaluci)? Jel' i njeno zvono provokacija :roll: Da ne spominjem da je crvka iz rata izasla citava, koliko je dzamija u BL ostalo?

Nije samo ta pravoslavna crkva izasla citava iz rata. Izasle su sve u Sarajevu iz rata citave ( i pravoslavne i katolicke ).

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ti smeta zovni komunalnu... Postoji propisano kolika je dozvoljena buka koju smijes proizvoditi u naseljenom mjestu i u zavisnosti od toga koje je doba dana... Geto je za buku od 60-70 decibela koja je izmjerena neposredno ispred ulaza (znaci da kad se odmaknes 20 m skoro i ne cujes nista iz geta da dopire) dobio kaznu, u pola 10 navece (a buka saobracaja je 80 decibela), ne vidim zasto dzamija ne bi dobila kaznu ako prekoracuje dozvoljenu glasnocu. :s

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
hahahha lol ti si lood momak :wink: :lol: 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
zasto komunalna policija nije onda isto tako rijesila problem u vrbanji? tuzno je sto se vjerski objekti koriste samo kao sredstvo politicke manipulacije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Ako ti smeta zovni komunalnu... Postoji propisano kolika je dozvoljena buka koju smijes proizvoditi u naseljenom mjestu i u zavisnosti od toga koje je doba dana... Geto je za buku od 60-70 decibela koja je izmjerena neposredno ispred ulaza (znaci da kad se odmaknes 20 m skoro i ne cujes nista iz geta da dopire) dobio kaznu, u pola 10 navece (a buka saobracaja je 80 decibela), ne vidim zasto dzamija ne bi dobila kaznu ako prekoracuje dozvoljenu glasnocu. :s

Zato sto bi to bilo ocijnenjeno kao: Velikosrpskocetnickoetnicki genocid...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa izvolite, snimite kamerom (ako se uzima u obzir kao dokaz) uz ispravan decimetar (kako se vec zove ta sprava?) i 2-3 svjedoka, mozete snimak slati na helsinski sud, jer vam krse ljudska prava i jos bonus nadlezni organi ne zele da pomognu svojim gradjanima i rijes problem koji je u njihovoj nadleznosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vi se svi bunite, a ja jedina živim pored ex Ferhadije.... Jedinu će mene budit hodžino pjevanje... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Vi se svi bunite, a ja jedina živim pored ex Ferhadije.... Jedinu će mene budit hodžino pjevanje... :evil:

ZNAM GDJE ZIVIIIS!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Oš me sad doći spenkat?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Oš me sad doći spenkat?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2007, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
75%Angel je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
A i stvarno sta sad kenjas ezan provokacija... A pravoslavna crkva u strogom centru Sarajeva, odmah uz Ferhadiju (Znaci, kao kad bi bila crkva tik uz Gospodsku u Banjaluci)? Jel' i njeno zvono provokacija :roll: Da ne spominjem da je crvka iz rata izasla citava, koliko je dzamija u BL ostalo?

Nije samo ta pravoslavna crkva izasla citava iz rata. Izasle su sve u Sarajevu iz rata citave ( i pravoslavne i katolicke ).

Да све три Православне Црве
и све четири Римокатоличке.

И осталих 254 џамија...

Податци и статистике кажу да је у општини Сарајево
било преко 50% хришћана.

254:6 = 50:50

???

Да је у Бања Луци било сличне "нетолеранције" као у Сарајеву,
данас би Бањалука била под санкцијама, а пола становништва у Хагу,
а ви прокажени широм свијета као геницидни монструми.

Грађани Сарајева тај проблем немају,
у рату што је мучено и убијано све Срба који су остали у том граду,
што су жене вођене у логоре пребијане и силоване,
што се у тај предивни "мултиетнички град" нико није вратио,
а сам град је етнички чист и потпуно исламизиран?

То свједоче и 5.515 познатих именом и презименон
мучених и убијених Срба грађана Сарајева.
(а број је сгурно већи)
А од Сарајева нико од нас није правио Сребреницу,
нити је покушавао такво шта,
већ смо само нијемо прешли преко гробова рођака и пријатеља,
у нади да ће нам Бог и вријеме дати мир,
а онима који су их мучили и клали опроштај.

Оца Вању (сарајевског пароха) пребију усред бијела дана,
и ником ништа, нигдје ОСЦЕа, нигдје оштрих изјава Високог представника, нигдје јасне акције полиције....

И неко даје Сарајево као свијетао пријемер према Бања Луци???
Невјероватно!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2007, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Meni su zvona sasvim ok, štaviše jako volim zvuk zvona (astral bells xexexe), šteta što su na crkvama pa je jedan tako gotivan zvuk povezan s religijom itd... Kad god naiđem pored stare crkve kod borčevog i čujem zvona, uvijek ostanem da odslušam (a i ljepša su mi tamo zvona nego na novoj crkvi).
A oni džamija fazoni "alah-salamet-veliki-kijamet" su mi stvaaarno ružni za slušati... Mislim, ja sam za obnovu ferhadije ali samo ako obnove i sahat-kulu (od koje je bilo koristi) i onu česmu (od koje je itekako bilo koristi) :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 00:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2007, 22:30
Ja sam se uvijek pitao čemu tolike džamije? Samo u Novoselji su izgrađene četiri, a Srpskim Toplicama (Šeher) imaju dvije. Što nenaprave jednostavno dve ili tri veće džamije za sve vjernike? A ostale manje tamo gdje je muslimansko stanovnistvo većinsko, i gdje je najbliža džamija stvarno predaleka? Meni lično ne smetaju džamije kao džamije niti "zavijanje" hodže, već količina samih džamija. Zamislite samo kad bi se u Sarajevu napravile četiri crkve na razdaljini od maksimalno 500 metara kao što je slučaj u Novoseliji, a koliko ja znam tamo živi i puno hrišćana. Ja mislim da je banjalučko stanovništvo minimalno 70% srpsko, pa vi izračunajte koliko ima crkvi, a koliko džamija u odnosu na srbe, tj. muslimane u BL. Kažu da su se neke džamije obnovile zato što su tu i prije bile,... dosta muslimanskog stanovništva je protjerano iz BL početkom 90tih, tako da nema svrhe da se obnove sve džamije, jer je količina vjernika smanjena, barem za pola, a broj džamija treba da ostane isti? APSURDNO! A kada je riječ o Sarajevu,... taj grad je koliko ja znam 90% muslimanski, tako da o multietničnosti i međutoleranciji nema ni govora, k'o da oni nebi voljeli vidjeti one preostale crkve kako gore...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 15:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Tačno je da u Sarajevu postoji jako puno džamija, ali je istina da nijedna crkva u Sarajevu nije uništena, pa čak ni Saborna, koja se nalazi u strogom centru grada.
meni lično ne smeta hodžino pjevanje, ne posmatram i ne doživljavam to kao provokaciju, i smatram da svako ima pravo na zadovoljenje svojih vjerskih potreba.
I mislim da će ponovo biti rata na ovim prostorima, dokle god se bude raspravljalo ko je koje vjeroispovjesti i na osnovu toga cijenilo ko je kakav čovjek, ili da li je jače naše zvono ili hodžino pjevanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
mišur je napisao:
dokle god se bude raspravljalo ko je koje vjeroispovjesti i na osnovu toga cijenilo ko je kakav čovjek

a najbolje je praviti se lud? biti BEZBOJAN i TUP i apatican na bilo sta.... ??:x I CUTATI -ne raspravljati-? :-?

naravno, ne treba se cijeniti ko je kakav covjek kroz njegovu religiju, to je predrasuda kao i bilo koja druga... glupost :roll:

ALI svako ima pravo da mu smeta tudje nametanje i da kaze to, a ne da cuti! ja sam pravoslavka, ali kada bih svaki dan MORALA slusati sluzbu iz crkve pa ne znam kako bih uopste mogla podnijeti takvo NAMETANJE!
u boga vjerujes i volis ga jer to ZELIS a ne nasilno....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]