banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 17:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Ја сматрам да је супротно, тј. да су Јеховини свједоци ти који су вуци грабљиви и да они раде сотонин посао, јер су се могли увјерити за ових нешто мање од 2 вијека да је Православна Црква та која је у истини и то у односу на њих 2000 година. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Solunac je napisao:
Ја сматрам да је супротно, тј. да су Јеховини свједоци ти који су вуци грабљиви и да они раде сотонин посао, јер су се могли увјерити за ових нешто мање од 2 вијека да је Православна Црква та која је у истини и то у односу на њих 2000 година. :)
Da li se Pravoslavci drže najveće Božje zapovijedi i ne odlaze u ratove i ne ubijaju ljude?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik

Evo ja se drzim. :) A cuo sam i za jehovine svjedoke koji su bili pedofili, u Beogradu, a i za one koji su bili jehovini svjedoci dok nisu dosli u Svedsku (iako su tamo dobro organizovani) a onda ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 14:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Evo ja se drzim. :) A cuo sam i za jehovine svjedoke koji su bili pedofili, u Beogradu, a i za one koji su bili jehovini svjedoci dok nisu dosli u Svedsku (iako su tamo dobro organizovani) a onda ...
Bravo za tebe,podržavam te u tome što ne ideš u ratove i ne ubijaš ljude jer se i Jehovi to veoma sviđa.Nitko ne može biti Jehovin svjedok i pedofil.Takve informacije dobijaš samo od one strane koja želi da se ne približiš Jehovi. A ta je strana ,sotonina strana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pa nisam ja kriv sto je covjek clan Jehovinih svjedoka, a sto ga je policija u BG uhvatila u cinu polnog opstenja sa maloljetnicom (osnovno skolkom). On se cak i pravdao cini mi se da on nije pocinio nikakav grijeh i da cak on ne moze biti zlocinac jer je Jehovin svjedok.

Nisam ja krvi za takve clanove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 16:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Pa nisam ja kriv sto je covjek clan Jehovinih svjedoka, a sto ga je policija u BG uhvatila u cinu polnog opstenja sa maloljetnicom (osnovno skolkom). On se cak i pravdao cini mi se da on nije pocinio nikakav grijeh i da cak on ne moze biti zlocinac jer je Jehovin svjedok.

Nisam ja krvi za takve clanove.
Ako je to i istina,(mada sumnjam jer ima mnogih zlih jezika koji imaju svašta protiv Jehovinih svjedoka i svašta im žele prišiti) e onda je takav član odstranjen iz zajednice Jehovinih svjedoka jer netko takav ne može biti Jehovin svjedok. Biblija jasno govori da izbacimo zloga iz svoje sredine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik

Па није полиција ширила зле језике, она је само урадила увиђај и ухапсила преступника.

Зашто га нисте раније одстранили из заједнице, чини ми се да и јесте га одстранили, али тек касније (мада то није помогло оној дјевојци опет у БГ-у која је извршила самоубиство).

Схваташ, ли ти шта ја у ствари овим говорим.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Па није полиција ширила зле језике, она је само урадила увиђај и ухапсила преступника.

Зашто га нисте раније одстранили из заједнице, чини ми се да и јесте га одстранили, али тек касније (мада то није помогло оној дјевојци опет у БГ-у која је извршила самоубиство).

Схваташ, ли ти шта ја у ствари овим говорим.
Da bi netko postao Jehovin svjedok potrebno je da dobro upozna Jehovu Boga i njegove zakone. Tada čovjek svojom slobodnom voljom odlučuje kada će potpuno predati se Jehovi i krstiti se. Tada čovjek potpuno poznaje Jehovu,njegovu volju i smjernice.

Ako tada čovjek zgriješi kada potpuno poznaje Jehovinu volju može moliti Boga za oprost i nakon nekoliko vremena postupno se uključuje u zajednicu. Ako li pak čovjek zgriješi i ne pokaje se zbog toga što je učinio,isključuje se iz zajedice Jehovinih svjedoka jer Biblija tako govori i tako su radili Isusovi apostoli.

Da li tako rade i svećenici koji napastvuju malu djecu ili ostaju na svojim uzvišenim "časnim " pozicijama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 20:15 
Pripravnik
Pripravnik

Па зар се и они не могу покајати као Св. ап. Петар и остати на тако часној позицији као што је и остао и био Св. Петар? :)

Изгледа да тек сада крећеш да капираш о чему причам. Често другима ви пребацујете нешто, а када неко нешто вама пребаци онда се браните покајањем и опраштањем, као и људском слабошћу, док она за друге осим Јеховиних свједока и не постоји, а то се зове дискриминација и води затварању и учауривању дате скупине.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Па зар се и они не могу покајати као Св. ап. Петар и остати на тако часној позицији као што је и остао и био Св. Петар? :)

Изгледа да тек сада крећеш да капираш о чему причам. Често другима ви пребацујете нешто, а када неко нешто вама пребаци онда се браните покајањем и опраштањем, као и људском слабошћу, док она за друге осим Јеховиних свједока и не постоји, а то се зове дискриминација и води затварању и учауривању дате скупине.
Opet vidim razliku između Crkve i Jehovinih svjedoka. Jehovini svjedoci isključuju člana koji je zgriješio i ako se taj član pokaje oni ga postupno uključuju u zajednicu . To vrijeme može potrajati i do godinu dana. Dok svećenici različitih Crkva također veoma griješe,pritome se možda ni ne pokajaju,ali ostaju na svojim uzvišenim položajima ili ih se premjesti u drugu župu. Možda se neki i pokaju,ne kažem da nije tako, ali očito je da to što oni čine ne doima se "tako strašno"! Dok vjernici takovih Crkava koji su zločinci,zlostavljači ili homoseksualci nikako se ne izbacuju iz vjerskih zajednica, što Biblija govori da se treba činiti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 23:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pa curo ko si ti da sudis o tezini grijeha, opet se postavljas u poziciju koja nije Biblijska, a upravo sam je ja demonstrirao kada sam tebi postavljao pitanja i opet isto. Ostavite vi druge na miru, Bog sudi, a ne vi da govorite evo pogledajte njih jarceve kakvi su bludnici, homoseksualci, ovakvi onakvi, a ako neko spomene Jehovine svjedoke e onda drugi list, i onda cak krenete da mjerkate tezinu grijeha nebi li ispali ipak malcence "cistiji" (kao sada da nemate pomisli) od ostalih, sto je nevidjenja gordost jer se radi o potpuno neutemeljenom uopstavanju.

Ukoliko je to stav JS, dovoljno sam procitao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 07:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pitao si me za pedofile koji su navodno bili Jehovini svjedoci.Ja sam ti odgovorila kako postupamo sa tim ljudima na temelju Božje riječi i pitala sam te da li i ostale Crkve tako postupaju,ništa više. Nikome ja ne sudim jer je za to odgovoran Jehova, govorim samo ono što u Bibliji piše! Ja se Božje riječi držim,a ti ako misliš da nije tako to je tvoj slobodan stav.

Pa što za tebe znači citat:Izbacite zloga iz svoje sredine?

Ah,da oprosti ,ti ne komentiraš Biblijske citate!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik

Жено, :) , шта ти мислиш, да ли сам ја вјерник или не?

Не држите се ви Божије ријечи, ви само говорите да се држите онога што је Бог рекао, у томе је ствар, јер да је другачије, не би опањкавали друге и њихова вјеровања износећи гријехове њихових припадника.

Када неко други крене тако по вама, е онда се хватате као за Божију ријеч, и кренете обртати на неку дисциплину, а то је лицемјерје.

Ја не коментаришем цитате, када то није потребно, нити одговарам на питања која скрећу са тока расправе. :)

Расправа, нема везе са датим цитатом, то је бар и дјетету лако закључити, већ о "аршинима".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Прича о "утицају паганизма" је заиста излизана и као теорија не држи воду јер ја могу сад набројати рецимо десет пракси које су постојале код пагана а постоје и код Јеховиста.

Разлог је просто у томе што је паганизам био саставни дио друштва и примитивне религиозне (не)свијести до Мојсија, био је као појава опште природе са толико различитих модалитета, симбола, вјеровања и пракси.

Оно што ми није јасно:

Како то да имате повјерења у Писмо,
а не вјерујете Апостолима и Апостолским директним ученици

Кад су прије та "крива учења" ушла у Цркву Божију,
можете ли нам дати неки бар оквиран догађај или датум?
Kako to da onda ne nabrojiš tih deset praksi koje su postojale kod pogana i koje danas postoje kod Jehovinih svjedoka? Možda zato jer one ne postoje danas kod Jehovinih svjedoka zbog toga jer se oni čvrsto drže Božje riječi i odbacili su sve poganske simbole,sva poganska učenja i sve poganske blagdane i običaje!

I prije Mojsija ljudi su znali da postoji Bog i da mu je ime Jahve! I neki su ljudi služili njemu ,a neki nisu! Neki su služili izmišljenim bogovima od zlata ili drveta! Svi su ljudi mogli služiti Jehovi ako su htjeli,jer on voli svakoga čovjeka.Takđer i u Mojsijevo vrijeme ljudi su mogli služiti Jehovi,a bilo je onih koji su se klanjali izmišljenim bogovima. Isto tako i danas možemo služiti Jehovi,a možemo se klanjati i izmišljenim bogovima.To je naša slobodna volja!

Jehovini svjedoci imaju povjerenja u pismo jer je i Isus imao povjerenja u pismo.Isto tako i apostoli su imali povjerenja u pismo i naučavali ono što u njemu piše! Isus je rekao svome Ocu:Tvoja riječ je istina! Ono što su naučavali apostoli temeljilo se na Svetome pismu!

Iskrivljivanje Isusovog učenja došlo je kada je car Konstantin spojio svoju pogansku religiju sa kršćanstvom i ujedinio je pod jednu katoličku! Tako su se razvile tisuće krivih učenja i vjerovanja koje Biblija uopće ne naučava!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Можда се они поистовјећују са аријанцима, савелијанцима и првим гностицима, па онда тим очима и гледају на Цркву.

Има један човјек за кога је сам Христос рекао држећи га у крилу:

"Ако не будете овакви, нећете видјети Царства Божијег"

Е, па тај исти је после порастао, био крштен и рукоположен од стране св. апостола Јована Богослова, а апостол Петар га је поставио као свог наследника за Епископа Антиохије.

На њихову велику жалост,
он је пред свој пут на страдње у Рим
оставио седам писама азијским црквама,
у Духу апостолских писама - посланица,
у којима се јасно види каква је била вјера апостола.

Е сад, испада да су неки који живе 20 вијекова после Христа,
знали више о Христу, Цркви и спасењу,
од самих Христових ученика.

Свашта.
Neznam što želiš da kažeš sa ovim! Da,Isus je rekao da se trebamo ponašati kao djeca! Dao je tu usporedbu jer su djeca mila,dobra, čista srca puna ljubavi prema svima! Tako bi se trebali i svi mi ponašati!Da li se tako ponašaju ljudi ovoga svijeta?

Bogu je svaki čovjek dragocijen!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 17:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Жено, :) , шта ти мислиш, да ли сам ја вјерник или не?

Не држите се ви Божије ријечи, ви само говорите да се држите онога што је Бог рекао, у томе је ствар, јер да је другачије, не би опањкавали друге и њихова вјеровања износећи гријехове њихових припадника.

Када неко други крене тако по вама, е онда се хватате као за Божију ријеч, и кренете обртати на неку дисциплину, а то је лицемјерје.

Ја не коментаришем цитате, када то није потребно, нити одговарам на питања која скрећу са тока расправе. :)

Расправа, нема везе са датим цитатом, то је бар и дјетету лако закључити, већ о "аршинима".
Ponovit ću ti kako je naša rasprava počela. Ja sam rekla kako je religija Jehovinih svjedoka istinita,a ti si rekao kako je to Pravoslavna crkva i da su Jehovini svjedoci sotonisti! Morala sam obraniti svoju vjeru i pitala sam te da li Pravoslavci odlaze u ratove i ubijaju druge ljude, jer jedna od Božjih zapovijedi je :Ne ubij! Ti si rekao da se držiš te zapovijedi,ali nisi rekao da li se te zapovijedi drži Pravoslavna Crkva odnosno svi njeni vjernici,već si odmah rekao da je neki Jehovin svjedok u Beogradu pedofil.

Da obranim svoju vjeru rekla sam ako se to dogodilo(mada sumnjam) kako postupamo sa tim ljudima na temelju Biblije i na temelju onoga kako su u svoje vrijeme radili apostoli,i pitala sam te da li takvo što radi Pravoslavna Crkva.

Mislim da jesi vjernik jer si rekao da poštuješ Božji zakon :Ne ubij! Mada mislim da nemaš točnu Biblijsku spoznaju! Jer Isus je jasno rekao da su njegovi sljedbenici oni koji se drže Božjih zakona! Dakle što ti tu nije jasno i zašto se ljutiš zbog nečega što je rekao Isus?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 20:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Avg 2007, 15:01
Jahovljevi svedoci prema mojim saznanjima su klasicna sekta . Organizovali su je mocni ljudi , psiholozi , psihijatri i ostali . Organizatori sekte se bogate na glupima i neiskusnima . To je sama sustina sekte .

U Beogradu u KnezMihailovoj ne mozes proci sam , a da te neko neupita da li zelis da slusas besplatne casove o bibliji . Ponekad to budu stranci koji te tako nesto na engleskom pitaju uostalom nije ni bitno . Tu uglavnom bude neke konverzacije - oni se poveravaju kako je bog promenio njihove zivote na bolje i kako oni to isto zele da pomognu drugim ljudima . Ti ljudi su uvek fini i dobri - onako na prvi pokled .

Naravno na tebi je da izaberes ... da kazes da ili ne ! Ako kazes ne nikada neces saznati istinu i oni ce otici dalje ... ulicom kroz sat vremena prodje 100 000 potencijalnih zrtava . Ako kazes da , saznaces deo istine , ali samim tim ces biti delimicno pod njihovom sapom .

Kada su mene prvi put startovali ja sam rekao da ( radoznalost ) . Saznao sam deo istine .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

FATAL ERROR je napisao:
Jahovljevi svedoci prema mojim saznanjima su klasicna sekta . Organizovali su je mocni ljudi , psiholozi , psihijatri i ostali . Organizatori sekte se bogate na glupima i neiskusnima . To je sama sustina sekte .

U Beogradu u KnezMihailovoj ne mozes proci sam , a da te neko neupita da li zelis da slusas besplatne casove o bibliji . Ponekad to budu stranci koji te tako nesto na engleskom pitaju uostalom nije ni bitno . Tu uglavnom bude neke konverzacije - oni se poveravaju kako je bog promenio njihove zivote na bolje i kako oni to isto zele da pomognu drugim ljudima . Ti ljudi su uvek fini i dobri - onako na prvi pokled .

Naravno na tebi je da izaberes ... da kazes da ili ne ! Ako kazes ne nikada neces saznati istinu i oni ce otici dalje ... ulicom kroz sat vremena prodje 100 000 potencijalnih zrtava . Ako kazes da , saznaces deo istine , ali samim tim ces biti delimicno pod njihovom sapom .

Kada su mene prvi put startovali ja sam rekao da ( radoznalost ) . Saznao sam deo istine .
Drago mi je da si radoznao i da si saznao dio istine.Ali očito si brzo odustao za potragom cijele istine,jer da nisi onda bi saznao da Jehovini svjedoci nisu sekta! Naime, njih ne vodi čovjek nego ih vodi isključivo Bog Jehova. Oni se ne mole niti klanjaju čovjeku,nego isključivo Jehovi Bogu! U tome je razlika i zbog toga Jehovini svjedoci nisu sekta nego prava kršćanska zajednica koju je osnovao Isus Sin Božji!

Kažeš da se organizatori sekte bogate na glupima i neiskusnima, a istovremeno kažeš da u Beogradu na ulicama pitaju ljude da li žele besplatno da proučavaju Bibliju!

Tko ti još danas nudi da besplatno sa tobom proučava Bibliju? Tko se danas trudi da ljudi saznaju istinu o Jehovi Bogu onako kako je naučavao i Isus?

Na tvome je da izabereš da kažeš da ili ne! Ti imaš slobodnu volju i možeš izabrati između dobra i zla¨! Svatko od nas trebao bi se zapitati: Kome ja robujem? Bogu ili ljudima?

Saznavanjem istine koju nude Jehovini svjedoci ti ne služiš njima,nego služiš Bogu, za razliku od današnjih mnogih vjerskih i političkih organizacija te propagandne industrije i svijeta zabave!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Pilar je napisao:
onda bi saznao da Jehovini svjedoci nisu sekta!
Naime, njih ne vodi čovjek nego ih vodi isključivo Bog Jehova.

Citiraj:
Decisions regarding the worldwide activity of Jehovah's Witnesses
are made by the Governing Body of Jehovah's Witnesses,
composed of elders professing spirit-anointment,
as convened in Brooklyn, New York.
Wikipedia

Општепозната је чињеница да Јеховиним свједоцима управља
Управни Одбор, са сједиштем у Бруклину.

Slika

Citiraj:
Oni se ne mole niti klanjaju čovjeku, nego isključivo Jehovi Bogu!

Занимљиво је када би нам одговорили на питање који је то Бог,
јер ако мислите на Име Божије које Господ открива Мојсију,
оно није Јехова, већ ЈХВХ (старохебрејски нема уписане вокале),
а стари јевреји ово не читају као Јехова, него као Јахвех.

Citiraj:
U tome je razlika i zbog toga Jehovini svjedoci nisu sekta nego prava kršćanska zajednica koju je osnovao Isus Sin Božji!

Citiraj:
Jehovah's Witnesses originated with the religious movement known as Bible Students, which was founded in the late 1870s by Charles Taze Russell.
Wikipedia

Већина енциклопедија, те студија о религији тврде да је Јеховине Свједоке основао Чарлс Тазе Расел 1870 године, који је остатак свог живота предводио Јеховисте.

Citiraj:
Kažeš da se organizatori sekte bogate na glupima i neiskusnima,
a istovremeno kažeš da u Beogradu na ulicama pitaju ljude
da li žele besplatno da proučavaju Bibliju!

Бесплатно је "проучавање", касније по учлањењу,
сваки члан је дужан да одваја 10% од свих прихода
и да их даје Јеховистичком покрету.
Поред тога, сваки члан је дужан да одређени дио свог времена
проведе доводећи нове чланове у Јеховисте,
и по броју новоуведених чланова добија и звање и чин у организацији.

Citiraj:
Tko ti još danas nudi da besplatno sa tobom proučava Bibliju?

90 % данашњних хришћанских деноминација не наплаћују своје мисионарење.

Citiraj:
Tko se danas trudi da ljudi saznaju istinu o Jehovi Bogu onako kako je naučavao i Isus?

Све хришћанске деноминације сматрају да једине посједују истинито Христово учење.

Citiraj:
Ti imaš slobodnu volju i možeš izabrati između dobra i zla¨!
Saznavanjem istine koju nude Jehovini svjedoci ti ne služiš njima,nego služiš Bogu, za razliku od današnjih mnogih vjerskih i političkih organizacija te propagandne industrije i svijeta zabave!

Ово је типично манипулисање замјенама тезе:

Дакле, не бити припадник Јеховиста је зло,
ко није са нама директно ће у пакао,
сличне ствари сам чуо од многих припадника Јеховиста.
Ово је типична уцјена, и катастрофално дјелује на људе
који нису упознати са основама хришћанске вјере.

Сазнавањем "истина" можеш да користиш Библију
у којој су изостављени многи пасуси,
у којој су ријечи свјесно погрешно превођене са старогрчког.

Сазнавањем "истина" можеш да умреш ако ти се догоди нека незгода,
и буде ти потребна инфузија.

Сазнавањем "истина" десет посто твојих тешко зарађених примања
иде на банковне рачуне у Швајцарској.

Сазнавањем "истина" постајеш промотер издавачке куће "Кула стражара", радећи бесплатно на промоцији њихових новинских и књижевних издања.

А о њиховим учењима о Богу боље да и не причам...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dragi Damaskinu! Treba poznavati Bibliju da bi se znala prava istina! Dakle,preporučam ti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]