banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
ja sam već jednom rekao da uefa štiti katoličke klubove ali to ovde niko ne može ili neće da shvati. e pa sad se i sami uverite u moje tvrdnje.

U pravu si ti... Nedavno izbačeni Legija i Fejenord, su pravi primjer pravoslavnih klubova.

Ja neću puno komentarisati, da ne ispadne da stalno serem protiv Partizana, ali rećiću par stvari. Isto kao što vas većina ovdje, "zna" da je UEFA "protiv srpskih klubova", isto tako su to mogli i morali da zanju i navijači, pa su i pored toga, otišli u Mostar, napravili sranja, nosili majice sa likom Mladića i Karadžića, što je, bez obzira na subjektivno mišljenje, bio izrazito glup potez, jer se zna stav cijelog svijeta po tom pitanju, a još bolje se zna kakvo je mišljenje o tome u muslimansko-hrvatskom Mostaru. Iza naših navijača, pogotovo Zvezde i Partizana, je debeo dosije o prethodnom nasilničkom ponašanju i svaki eksces koji naprave, podložan je kazni, a svaka utakmica koju igraju srpski klubovi, upravo zbog prethodne istorije ekscesa, pod duplom je prismotrom nadležnih u UEFA. I pored svega toga, navijači odu u Mostar iako sam ubijeđen da su prema njima loše postupali, da su bili provocirani i šikanirani, opet su znali konsekvece sopstvenog ponašanja, znali su da UEFA našim klubovima ne toleriše ispade i opet su se potrudili da naprave sranje... I nemoj samo da mi sad neko počne priču o fer navijanju, bodrenju kluba i provokacijama supretone strane. Znamo mi svi vrlo dobro, da ti navijači koji su išli dole, nisu nikakva jagnjad...

Zrinjski je kriv koliko i Partizan, ali... Opet se vratiti na početak mog teksta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 15:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja opet kažem da će biti velika greška UEFA-e ukoliko izbace Partizan!!! Navijači i uprava nemaju ni jednu dodirnu tačku već godinu dana i za taj odlazak u Maostar nije zaslužan niko iz Partizanove uprave ili neko od zaposlenih u klubu! Sad bi svako mogao iscenirati izbacivanje kluba iz nekog evropskog takmičenja tako što će naći 1.000 siromaha u državi i platiti im put na gostovanje, a tamo im dati zadatak da prave sranja! Goste kažnjava UEFA tako što ih izbacuje iz takmičenja, a domaćin lagano prolazi dalje!!! Ponavljam treći put, navijači su na utakmicu išli samoinicijativno, klub nije imao nikakve vez s tim i ne bi smio biti kažnjen zbog te grupe, bar ne izbacivanjem!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Navijači i uprava nemaju ni jednu dodirnu tačku već godinu dana i za taj odlazak u Maostar nije zaslužan niko iz Partizanove uprave ili neko od zaposlenih u klubu!

To je ono što u UEFA ne znaju, a i ne tiče ih se. Prema njihovom pravilniku, svaki klub je odgovoran za sopstvene navijače i toga se drže. I FSS je za rasističke ispade na EP za mlade, novčano kažnjen, a ti koji su došli i arlaukali majmunske zvuke, uopšte nisu državljani Srbije, već dijasporci koji imaju državljanstva EU, ali su navijači Srbije. Uzalud je to. Ako izbace Partizan, fer bi bilo da makar suspenduju stadion Zrinjskog, na neki duži period i Mostarce počaste novčanom kaznom. Osnova za izbacivanje Zrinjskog nažalost nema, jer ne znam da se može izbaciti klub zbog loše organizacije utakmice. Kad bi bar bio neki objektivan izvještaj sa utakmice i o tome šta se sve dešavalo dole, jer saopštenja Grobara treba uzeti sa rezervom, a isto tako i ona sa druge strane. Čitajući te izvještaje, čovjek ib pomislio da su i jedni drugi, bili mirni kao bubice, a u isto vrijeme se nemilice tukli, što me podsjeća na čuveu repliku iz "Indeksovaca":"Ja uopšte nisam umješan u sukob između mene i tebe. Svo vrijeme stojim sa strane i posmatram sebe, kako se branim od tebe i to bez sopstvenog miješanja."

Dobro, karikiram malo, ali jasna je poenta. Niti su jedni ili drugi bili mirni kao jagnjad, niti su bez razloga napali druge. Istina je negdje između, ali ko može da je utvrdi? Sigurno ne neki praznoglavi posmatrač iz UEFA, koji je na tribinama vidio samo dvije stvari - majice sa Maldićevim i Karadžićevim likom i makljažu između ljudi, pa na osnovu toga napravio izvještaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 16:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A za žalbe niko nikad čuo???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 16:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Prema vidjenom u reportazi na sportklubu i prema saznanjima o sranjima koja su pravili fejnordovi navijaci, cini mi se da ce letiti samo tako.Slicni neredi, neka budu srecni ako ih ne poklope i za sljedecu sezonu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 16:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da, ali navijači Feyenorda su išli na utakmicu preko kluba!!! Klub je dobio karte i birao navijače koji će dobiti te karte!!! Klub je organizovao prevoz i sve ostalo, klub!!! Parizan nije imao veze s ovim! Inače bi osudio ovakav postupak navijača, čak i sad, ali mislim da imaju osnovu da se žale i to svakako trebaju uraditi! Nije klub kriv što grupa je retarda otišla da pravi sranja samo s jednim ciljem, da Začević plati što veću kaznu! Vjerujem da se nisu nadali ovakvom ishodu! Da je klub organizovao put sigurno bi ih neko upozorio na ovakav moguć ishod takvog divljanja!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 16:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A zasto onda sutra odlucuju o kazni,ako je vec bilo najavljeno 9-og? Bez obzira da li su grobari dobili karte preko kluba ili ne,u klubu treabju biti srecni ukoliko popiju 3-4 tekme bez publike.Ne bih da spominjem i onih 100 000 svajcaraca koje se vrte u medijima. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
"Grobari": Odgovornost na policiji

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=256735

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ne preostaje nam nista vec da se pomolimo Bogu i sacekamo sta ce se sutra odluciti,nadam se suspenziji stadiona 2,3 utakmice i novcanoj kazni.Bas me interesuje hoce li Uefa izbaciti Hajduka

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 18:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Citiraj:
Bas me interesuje hoce li Uefa izbaciti Hajduka

Nemoj tako Sijuks,valjda je bilo dovoljno osamdesetih par god.van Evrope zbog suzavca protiv Olimpiqua iz Marseilla na Poljudu...
A bilo je 2:0 za Hajduk... 8)

što se tiče utakmice u Mostaru,po meni,objektivno najveću odgovornost ima organizator koji je bio dužan osigurati normalne uvjete za odigravanje susreta...pa ako je trebalo isprazniti trbinu,isprazni...Ili je trebalo totalno zabraniti dolazak gostujućih navijača,neznam...Možda bi tako najbolje bilo,nema grobara u Mostaru,nema (neznam kako se zovu)navijača Zrinjskog u BG...
Ovako,objektivno,puno bolja ekipa,morat će se oprostiti sa daljnjim natjecanjem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
Nitro je napisao:
Citiraj:
ja sam već jednom rekao da uefa štiti katoličke klubove ali to ovde niko ne može ili neće da shvati. e pa sad se i sami uverite u moje tvrdnje.

U pravu si ti... Nedavno izbačeni Legija i Fejenord, su pravi primjer pravoslavnih klubova.

Ja neću puno komentarisati, da ne ispadne da stalno serem protiv Partizana, ali rećiću par stvari. Isto kao što vas većina ovdje, "zna" da je UEFA "protiv srpskih klubova", isto tako su to mogli i morali da zanju i navijači, pa su i pored toga, otišli u Mostar, napravili sranja, nosili majice sa likom Mladića i Karadžića, što je, bez obzira na subjektivno mišljenje, bio izrazito glup potez, jer se zna stav cijelog svijeta po tom pitanju, a još bolje se zna kakvo je mišljenje o tome u muslimansko-hrvatskom Mostaru. Iza naših navijača, pogotovo Zvezde i Partizana, je debeo dosije o prethodnom nasilničkom ponašanju i svaki eksces koji naprave, podložan je kazni, a svaka utakmica koju igraju srpski klubovi, upravo zbog prethodne istorije ekscesa, pod duplom je prismotrom nadležnih u UEFA. I pored svega toga, navijači odu u Mostar iako sam ubijeđen da su prema njima loše postupali, da su bili provocirani i šikanirani, opet su znali konsekvece sopstvenog ponašanja, znali su da UEFA našim klubovima ne toleriše ispade i opet su se potrudili da naprave sranje... I nemoj samo da mi sad neko počne priču o fer navijanju, bodrenju kluba i provokacijama supretone strane. Znamo mi svi vrlo dobro, da ti navijači koji su išli dole, nisu nikakva jagnjad...

Zrinjski je kriv koliko i Partizan, ali... Opet se vratiti na početak mog teksta...

fejenord je protestantski klub, legija je istočno-evropski (doduše katolički). hoću da kažem sledeće: neki su sranja pravili 50 godina pa su ih tek onda izbacili (liverpul i ostali engleski klubovi) dok druge izbacuju već nakon prvog nereda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 21:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
e sad
delegat je iz engleske, kontrolor iz škotske.

zamislite situaciju da dođu engleski navijači u Srbiju. na primjer, u 3. pretkolo LŠ, igraju liverpul i zvezda.

englezi ulaze u kavez na marakani, a navijači zvezde sa istoka bacaju na njih kamenja da su mogli da sagrade omanji kastel.

dalje, navijači zvezde bacaju topovske udare na te iste engleze, koji se brane bacanjem baklji.

dalje 2, srpska policija vadi pendreke, suzavce, šok bombe, gumenu i bojevu municiju i puca u engleze.

epilog svega je - liverpul izbačen iz evropskih takmičenja.

ma, važi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 01:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
neki su sranja pravili 50 godina pa su ih tek onda izbacili (liverpul i ostali engleski klubovi) dok druge izbacuju već nakon prvog nereda.

Pa sad po toj logici, treba dopustiti i ostalima da prave sranja 50 godina, da bi se napravio balans. Da ne kenjamo previše, nije je ovo Grobarima, odnosno uopšte srpskim navijačima prvi ispad, niti je posljednji. Da ne pričamo šuplje priče... A da se i nadovežem, Englezi su imali petogodišnju zabranu nastupa u evropskim takmičenjima, pa su fudbal kulturno doveli u red, tako da ti ta priča o 50-godišnjem teroru, nema pretjeranog osnova.

Citiraj:
e sad
delegat je iz engleske, kontrolor iz škotske.

zamislite situaciju da dođu engleski navijači u Srbiju. na primjer, u 3. pretkolo LŠ, igraju liverpul i zvezda.

englezi ulaze u kavez na marakani, a navijači zvezde sa istoka bacaju na njih kamenja da su mogli da sagrade omanji kastel.

dalje, navijači zvezde bacaju topovske udare na te iste engleze, koji se brane bacanjem baklji.

dalje 2, srpska policija vadi pendreke, suzavce, šok bombe, gumenu i bojevu municiju i puca u engleze.

epilog svega je - liverpul izbačen iz evropskih takmičenja.

ma, važi...

Heh bd2308... Hoćeš li ti to nekoga da ubijediš da su navijači Partizana mirno došli na tribinu, kulturno navijali sa svoj klub i nijednim gestom nisu izazvali nemire?
Ovi su ih linčovali iz čista mira, a oni su nosili poruke mira i prijateljstva, došli sa namjerom da odaju počast protivniku i sportski se nadmeću u navijanju sa navijačima Zrinjskog.
Pusti te priče. Dobro znamo da je pravog krivca teško naći, ali kao što rekoh, Zrinjski bi morao da snosi debele posljedice zbog slabe organizacije utakmice. A Partizan će da ispašta zbog svojih navijača, na jedan ili drugi način... U svakm slučaju, kad su to recimo Englezi zadnji put napravili eksces na nekoj utakmici? Nema toga. Zašto? Zakon o navijanju i ponašanju na sportskim terenima. Represivne mjere su jedine prave mjere za bagru koja na utakmice dolazi zalivena alkoholom, napumpana različitim drogama, a utakmicu vrlo često iskoristi za prezentovanje tvrdolinijaških političkih stavova. U Engleskoj i najmanji prestupnika na stadionu, dobija zabranu ulaska i boravak u luksuznom aprtmanu sa rešetkama, o trošku države, a na našim prostorima likovi poput Sime Srbije, Šavije i sličnih, drže konferencije za novinare i smatraju se bitnim faktorom politike kluba. E pa dok je takvih poremećaja u sportu i uopšte u društvu, biće i ovakvih ekscesa. Da se mi ne lažemo, ova slika iz Mostara je tužan odraz naše realnosti. Kako pobjeći iz stereotipa glupog i primitivnog Balkanca, koji su nam nametnuti, kad se osvakve stvari dešavaju na sportskim terenima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 06:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
autobusi sa navijačima partizana su kamenovani i prije početka utakmice, u prolazu kroz mostar. ne znam ko je onda bio isprovociran??

na tv se fino čulo (prije nego što su grobari ušli) da pjevaju "evo zore, evo dana", "srbe na vrbe" i slično. jesu li i za to domaći isprovocirani???

dalje, jedini "navijač" zrinjskog koji je uhapšen je iz hrvatske. sa mostarom nema nikakve veze. i on je bio isprovociran dolaskom grobara, pa je skoknuo helikopterom u mostar kad je vidio kako srpska gamad provocira...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 07:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Interesantan tekst:

Citiraj:
Grobari: Sve je to bio plan da nas okrive!
Sreda, 25. jul 2007. 15:23

Dan uoči odluke evropske "kuće fudbala" koja bi vrlo lako mogla da izbaci Partizan iz Kupa UEFA zbog nereda u Mostaru, navijači beogradskog kluba objavili su saopštenje u kojem su poručili da odgovornost za incidente snose "isključivo policija i organizator", koji su nizom propusta izazvali očekivani epilog.

U saopštenju Grobari ocenjuju da su te "greške" zapravo bile namerni propusti i deo "dobro osmišljenog plana" kako bi se isprovocirali navijači i otpužili za izazivanje nereda i raspirivanje verske i nacionalne mržnje.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=64855

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 11:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Ma dajte ljudi shvatite da ne ne radi o mrznji protiv pravoslavnih klubova(a sta vam je to).Onaj ko pravi sranja napolje.Fifa ne zeli da im se ponovi jos jedan Hejsel...........Normalno da su krivi i Zrinjski i Partizan.I pustite price,Partizan nije organizovao navijace na put.U normalnom svijetu klubovi i navijaci rade zajedno,imaju sastanke,dogovaraju se itd.I ono me iritira u mondu kad onaj kaze kako ih je docekala policija sa trakama na rukama gdje je pisala slovo U........Ostavi care te gluposti da lazes mami i tati kako si ti bio fin a oni nevaljaju.Mi smo samo tupi balkanci i neznamo sta znaci sport vec nam je draze ono:Eh da hoce biti belaja.......
Napolje Zrinjski
Napole Partizan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 11:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Apr 2005, 09:32
Partizan izbačen iz Kupa UEFA!
Cetvrtak, 26. jul 2007. 12:46

Disciplinska komisija UEFA izbacila je Partizan iz Kupa UEFA zbog nereda njegovih navijača na utakmici prvog kola kvalifikacija u Mostaru protiv Zrinjskog prošlog četvrtka.

Crno-beli tako neće moći da nastave takmičenje u Kupu UEFA ove sezone, a moraće i da plate kaznu od 50.000 švajcarskih franaka.

Disciplinska komisija UEFA je razmatrala incidente u Mostaru, tuču sa policijom, medjusobno gadjanje navijača Partizana i Zrinjskog, a otežavajuća okolnost po Partizan bila je i to što su neki od navijača nosili majice sa likovima haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, na šta je UEFA posebno osetljiva.

Disciplinski inspektor Žan Samjuel Luebe predložio je izbacivanje crno-belih iz daljeg takmičenja, kao i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka. Luebe je takav predlog izneo na osnovu izveštaja delegata sa meča u Mostaru, Engleza Alana Hačinsa, kao i specijanog oficira za bezbednost, Škota Vilijama Mekdugalsa, koji je na refereatu od deset strana apostrofirao hulgansko ponašanje navijača Partizana sa nacionalističkim prizvukom.

Partizan je prošlog četvrtka deklasirao Zrinjski u Mostaru rezultatom 6:1, a revanš meč bio je zakazan za 2. avgust u Beogradu.

(MONDO)

Bilo je za ocekivati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 11:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eto, izbacen Partizan! Sad mozete nastaviti sa "argumentima"....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 13:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Zvezda mi je sve...ali odavno nisam popizdio nego kao sad dok sam čitao vijest. Iako se očekivalo nešto slično, opet sam se nadao da neće biti ovo najgore. I kad smo mi prošle sezone podigli zastavu 'UEFA Mafiosi' protiv Milana svi su nam se smijali. Eto još jedne potvrde u korist tome. Ne mogu da vjerujem da Zrinjski nije uopšte kažnjen. Pa jeboteee, šta je ovo. Iskreno mi je žao Partizana koji je definitivno postao kolateralna šteta uefine borbe protiv nasilja na fudbalskim terenima. Zanima me samo koliko će biti dosljedni u svojoj politici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kaco je napisao:
Fifa ne zeli da im se ponovi jos jedan Hejsel

Haysel se ne može ponoviti jer takav propust organizatora se jednostavnno ne može dva puta dogoditi. Oni koji znaju šta se zapravo desilo tada znaju o čemu govorim. Vjerovatno najgore organizovan masovni skup ikada, o fudbalskim utakmicama da ne pričamo.

kaco je napisao:
pustite price,Partizan nije organizovao navijace na put.U normalnom svijetu klubovi i navijaci rade zajedno,imaju sastanke,dogovaraju se itd

Da u normalnom svijetu to tako ide i onda klubovi poput Feyenorda i Legie zaslužuju da budu izbačeni. Pošto je situacija u Partizanu već duži period sve samo nije normalna, savjetujem ti se da se informišeš o situaciji u klubu ili o utakmici uopšte pa onda daj neki komentar, ovako samo lupaš!

I dalje ne vjerujem da je Partizan izbačen, a klub koji je organizovao utakmicu prolazi i bez novčane kazne!!! Jednom su navijači Čelika pokušali doći u BL, ali je to izazvalo takvu pometnju na tribinama da je policija morala reagovati suzavcem i "kornjačama". Organizator, u ovom slučaju FK Borac BL, je shvatio da se iz toga ne može izroditi ništa pametno i navijače povukao nazad u buseve i vraćeni su kući. Svi su prošli bez kazni, povreda, materijalne štete i sl. i svima dobro.
Zrinjski je klub kao i Široki, bez duše! Na njihovim utakmicama je uvijek pozorišna atmosfera i oni jednostavno nisu bili spremni da organizuju utakmicu visokog rizika! U svakom slučaju staviti navijače oba kluba na istu tribinu je katastrofa u samom startu, pogotovo poznavajući istoriju na ovim prostorima u poslednjih 20 godina! Desetorazredni klub tako nastavlja svoj evropski put, dok Partizan koji je pobijedio 6:1 napušta takmičenje zbog nereda koji se nisu desili na njihovom terenu, i što je najgore ne bi se desili ni u revanšu jer ni 10 "navijača" tog zaostalog Zrinjskog ne bi bilo spremno ići u BG zbog nekakvog fudbalskog kluba, a i Partizan bi se pobrinuo da sve prođe u najboljem redu jer je milion puta teže organizovati "vječiti derbi" od utakmice sa ovom seoskom ekipom!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]