banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
subcomandante marcos je napisao:
đe to? kad to?

stidi se. od tebe ovo nisam ocekivao.

F.I. je napisao:
Znam jednog, ali on više nije u upotrebi... nažalost...

pokvario se?

F.I. je napisao:
Misliš na muzičare koji vole da sviraju jazz ili .... ?

i na jedne i na druge. ma siguran sam da ima i jednih i drugih. ubijedjen sam. mora ih biti. evo ja ovako mlad, naivan i ne tako muzicki obrazovan i namascen kao mnogi drugi vrsni muzicari i mnogo veci ljubitelji muzike i muzickih zanrova sa ovoga foruma sam primjetio da je eto bas taj jazz klub bio uvijek pun kad je chick'n'jazz bend svirao. kao i onassis. ali vi svi garant mislite na neke trvv i ljubitelje i svirace jazz muzike. pitam se kakvi li su to ljudi...sta nekoga cini trvv jazzerom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
VeLiKi je napisao:

F.I. je napisao:
Znam jednog, ali on više nije u upotrebi... nažalost...

pokvario se?

Ne... Sjebava sebi život... :(

F.I. je napisao:
Misliš na muzičare koji vole da sviraju jazz ili .... ?

VeLiKi je napisao:
i na jedne i na druge. ma siguran sam da ima i jednih i drugih. ubijedjen sam. mora ih biti. evo ja ovako mlad, naivan i ne tako muzicki obrazovan i namascen kao mnogi drugi vrsni muzicari i mnogo veci ljubitelji muzike i muzickih zanrova sa ovoga foruma sam primjetio da je eto bas taj jazz klub bio uvijek pun kad je chick'n'jazz bend svirao. kao i onassis. ali vi svi garant mislite na neke trvv i ljubitelje i svirace jazz muzike. pitam se kakvi li su to ljudi...sta nekoga cini trvv jazzerom?

A gdje je sad Čik? Mislim da ne svira jazz...
Poštujem bilo kakve pokušaje da se napravi jazz scena ovdje...

Neka moja iskustva.... i viđenja...
Pa bila sam u SA na jazz radionici jesenas, i ove godine ću da idem, ako BOg da... Tamo sam radila sa Romy Cameron, koja razvaljuje scat pjevanje... Bobanom Đoršević koja razvali kako improvizuje (iz BG je i pjeva u Diksilend bendu u BG), Bernhard Pihl, koji je jazz pianista i koji je držao časove harmonije... i da nezaboravni bassista Rainer Glas...
Kad čuješ njihov trio (stranci..) onda shvatiš koliko je to trvv...
Ipak moraš otići malo dalje od BL, nažalost da bi čuo trvv jazzere, a i sam jazz festival prošle godine je bio trvv... Tamo nije bilo slučajnosti i sve su to obrazovani muzičari da se ukenjaš...

Poslednji put menjao F.I. dana 21 Jul 2007, 16:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka

vodi me ove godine :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa sad... :D
Prošle godine je bubnjarsku radionicu držao DŽoni iz Vasilovog benda, ekstra super lik, prejednostvan a toliko dobar muzičar...
Vjeruj mi kad sam se vratila ovdje smorila sam se najstrašnije...
Tih 7 dana tamo mi je bilo ekstra, upoznala dosta muzičara, svih vrsta... radila sa ekstra profesorima, imala ekstra svirku, društvo... vidjela i poslušala ekstra koncerata.... i ono što me je totalno zbunilo sve je bilo jbno normalno... svi smo se uvažavali, provodili smo po 10h vježbajući za nastup... a sve sa ljudima koje tek tada tamo upoznaš.... nezaboravno... :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka

ekstra...sjecam se nekih prica od prosle godine o tim radionicama...sjecam se i da je to bilo skupo neko iskustvo. ali vidim da se isplatilo.

ne odgovorih za cika: najbolje mi je bilo kad sam ga vidio igrom slucaja u restoranu ugostiteljske skole gdje su on, neno i lik koji je drzao casove gitare u artistu (zaboravih mu ime, kakav sam levat, lik sa cvikama 'lenonkama') uz nezaobilaznu pjevaljku svirali svadbu neku. neno opustencija, razvaljuje bubnjeve, gitarista se premorio na mrtvo, naslonio na zid bukvalno i prevrce ocima a cik kez od uha do uha. taj covjek mi je fantastican, prejak je lik. tezga je tezga, ali se uvijek vidjelo gdje ga srce vuce..kolika opustena zajebancija su bile te svirke u jazz klubu, kad ga vidis da svira jednom a drugom se rukuje sa 95% ljudi koji udju u klubu (svi ga znaju), pije pivo, pusi cigaretu i jos sto je najbolje, lik se stalno smije.
sad gdje je pojma nemam, uvijek se nesto kretao na destinaciji banjaluka - srbija, tako da mu je prilicno tesko bilo uci u trag.

sjecam se i prica koje mi je aco balaban pricao da ce artist oformiti svoj bend, svojih muzicara...kakva bi to svirka bila. steta je prava sto do toga nikada nije doslo. a cisto sumnjam da bi se svirala 'tezga'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
VeLiKi je napisao:
ekstra...sjecam se nekih prica od prosle godine o tim radionicama...sjecam se i da je to bilo skupo neko iskustvo. ali vidim da se isplatilo.

Malo si pobrkao... Bila je priča o skupoći fensi škole u Grožnjanu! Ovo u Sarajevu je bilo besplatno! Štaviše... svi učesnici su dobili besplatan prevoz, smještaj i klopu + set od cca 150KM ulaznica za SA Jazz Festival!
:wink:

VeLiKi je napisao:
ne odgovorih za cika: najbolje mi je bilo kad sam ga vidio igrom slucaja u restoranu ugostiteljske skole gdje su on, neno i lik koji je drzao casove gitare u artistu (zaboravih mu ime, kakav sam levat, lik sa cvikama 'lenonkama' - Tiki EDIT: Neša Paraćinac) uz nezaobilaznu pjevaljku svirali svadbu neku. neno opustencija, razvaljuje bubnjeve, gitarista se premorio na mrtvo, naslonio na zid bukvalno i prevrce ocima a cik kez od uha do uha. taj covjek mi je fantastican, prejak je lik. tezga je tezga, ali se uvijek vidjelo gdje ga srce vuce..kolika opustena zajebancija su bile te svirke u jazz klubu, kad ga vidis da svira jednom a drugom se rukuje sa 95% ljudi koji udju u klubu (svi ga znaju), pije pivo, pusi cigaretu i jos sto je najbolje, lik se stalno smije.
sad gdje je pojma nemam, uvijek se nesto kretao na destinaciji banjaluka - srbija, tako da mu je prilicno tesko bilo uci u trag.

Čik je super lik! Puno svog vremena "potroših" sa njim. On je muzičar u srcu i duši i često za tom muzikom luta od grada do grada! Dugo je bio u BL, a sad navrati samo povremeno kada odrađuje neke velike poslove (čitaj: svadbe). Trenutno je, koliko znam, na relaciji Beograd (gdje svira) - Vranje (odakle je rodom).

VeLiKi je napisao:
sjecam se i prica koje mi je aco balaban pricao da ce artist oformiti svoj bend, svojih muzicara...kakva bi to svirka bila. steta je prava sto do toga nikada nije doslo. a cisto sumnjam da bi se svirala 'tezga'.

Take it easy... :wink:

Slika

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 21 Jul 2007, 12:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
VeLiKi je napisao:
vodi me ove godine :D

Ne mere, jerbo vodi mene! 8)

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Uvijek me je cudilo kad se u banskom dvoru odrzava neki jazz koncert sala je bila prepuna raznih ljudi dok jazz svirke domacih bendova su bile slabo posjecene.
Mislim da je to bio rezultat nepostovanja domacih muzicara i prije svega nezainteresovanosti za tu vrstu muzike.Prilicno sam uvjeren da bendovi koji ce nastajati,ako budu uopste nastajali,da ce se boriti sa istim problemima:nezainteresovanoscu gazda za jazz svirku,nezainteresovanoscu publike.
Mislim da jazz muzicari treba da podrzavaju jedni druge u ovom gradu sto dosad nije bio slucaj odnosno jako rijetko da bi zajedno razvijali jazz kulturu u ovom gradu(koji je nema).Jazz muzicara ima u BL jako dobrih rekao bih da se sastave 2-3 benda.Ali vecina tih muzicara je vec svirala u raznim jazz bendovima i dosta ih je uvidjelo da od toga nema vajde ovdje i odustali su od takvih ideja bar na neko vrijeme sto sam shvatio iz razgovora sa njima.

Na kraju mislim da nije problem samo sa nepostojanjem jazz kulture u BL,vec sa nepostojanjem kulture uopste.Pratim kulturna desavanja dugi niz godina i dosao sam do zakljucka da ima dovoljno ljudi koji su u stanju pokrenuti kulturu naprijed i kad god se pojavi takav pokusaj nesto ili bolje reci neko ih zaustavi i sve ostaje uvijek isto.
Potrebni su nam ljudi koji imaju jasne vizije i koji nece dopustiti da ih ista pokoleba u razvitku kulture a mi svi treba da ih podrzavamo kao i jedni druge medjusobno a ne kao uvijek guramo jedni druge u provaliju a toga sam se nagledao puno i ne zelim vise.

I sjetite se Jazz je sloboda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka

Tiki the Boyler je napisao:
Neša Paraćinac

e da! hvala.

Tiki the Boyler je napisao:
Take it easy... :wink:

znaci...bice nesto? uuu ekstra!

orbit je napisao:
Uvijek me je cudilo kad se u banskom dvoru odrzava neki jazz koncert sala je bila prepuna raznih ljudi dok jazz svirke domacih bendova su bile slabo posjecene.

zato sto to kad se odrzava u banskom dvoru onda se to nazove 'koncert', najava se izvrti na RTRS-u i tu onda na taj 'koncert' dodje puno 'kulturnih' ljudi iz cijele banjaluke, medju kojima i nas gradonacelnik koji se bori da ne zaspi dok diskretno zijeva i cese guzicu. to se zove pomodarstvo. znas ono, popularno je, novo je, kulturno, aj da budem vidjen, da budem i ja malo kulturan i emancipovan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Ja bih Definitivno posjećivao jazz svirke!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zato što si ti jedan dobar i fin dečko, koji poštuje autoritet... i nije pristupio muzici kao sad ću ja to... i ja sam najpametniji...
Sretni su oni koji će svirati sa tobom... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Nemoj, zarumeniću se :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2007, 17:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
orbit je napisao:
Mislim da je to bio rezultat nepostovanja domacih muzicara i prije svega nezainteresovanosti za tu vrstu muzike.Prilicno sam uvjeren da bendovi koji ce nastajati,ako budu uopste nastajali,da ce se boriti sa istim problemima:nezainteresovanoscu gazda za jazz svirku,nezainteresovanoscu publike.
Na kraju mislim da nije problem samo sa nepostojanjem jazz kulture u BL,vec sa nepostojanjem kulture uopste.

Ovdje se svi moraju boriti. Tako je kako je. Jazz se ne slusa mnogo, ali puno ljudi koji ga ne slusaju privatno otisli bi povremeno na dobru svirku.
E, kulturna letargija.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Volio sam slušati WD-40, bili su nekako otkačeni i slušljivi u svojoj virtuoznosti. par puta sam išao u onaj Džež kafe, ali iako Tuba razvaljuje, nekako nije to bilo to. Bilo bi lijepo kad bi se negdje mogao čuti neki Đango stajl đipsi đez.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 02:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
orbit je napisao:
Je li potreban BL jazz bend

BL je potrebna visoka ograda i kugave deke

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 04:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ozivljena tema, fino fino :) . Ma naravno da je potreban, uvijek se nadju zaljubljenici bez obzira koja je vrsta muzike u pitanju, nekih ima manje, nekih vise, ali i dzezera ima sigurno :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 09:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Treba treba...i to nešto oldskul tipa Dexter Gordon...nešto iz kafane. I ne treba samo jedan bend, nego da to uđe najnormalnije u svakodnevni život.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 04:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
A imamo sada onaj Jazzlook tamo kod Zenita, kafic gdje 24 sata dnevno pici jazz, super mjesto, navratim tamo cesto :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 06:24 
Djevojka bila za prosli vikend tamo, kaze svirao BE, a prostor 15 kvadata... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]