banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vanzemaljska poruka
PostPoslato: 29 Jun 2005, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ruski naučnik veruje da je dešifrovao poruku vanzemaljaca

Ruski naučnik Vladimir Pahomov(http://www.pakhomov.com/) veruje da je dešifrovao poruku vanzemaljaca koji su nekada davno posetili Zemlju, a koja je sadržana u - kalendaru, objavio je danas list "Komsomolska pravda"(Poslanie prišelьcev sprяtano v kalendare).

Pahomov je matematičku analizu brojeva u kalendaru počeo od "večitog kalendara" otkrivenog na zidinama Sofijskog sabora u Kijevu, uzimajući ga kao drevnu matricu za dešifrovanje koda. Uz pomoć tog kalendara, lako se može saznati kako je izgledao ili će izgledati kalendar za bilo koju godinu ili, recimo, na koji dan u nedelji će pasti nečiji rodjendan za sto godina. Matematičar ne sumnja da su kalendar ostavili predstavnici druge civilizacije sa porukom šifrovanom tako da ljudi mogu da je pročitaju samo kada dostignu odredjeni stepen razvoja. Naučnik je podsetio da mnogi mitovi i legende sadrže svedočenja o posetama vanzemaljaca, a da su egipatski faraoni, stupajući na presto, davali zakletvu da ništa ne menjaju u kalendaru.

Prema njegovim rečima, drevni rukopisi govore o bogu mudrosti poznatom pod dva imena - Tot i Hermes, koji je pred povratak na nebo napisao "svete knjige premazane sredstvom večnosti" uz poruku da "ostanu neprolazne tokom vekova i budu nevidljive" za ljude sve dok oni ne budu u stanju da ih shvate.

Pahomov se zapitao šta bi moglo biti "neprolazno i večno" i shvatio da to može biti samo nešto nematerijalno, kao što je informacija, a bila je skrivena "nevidljiva" u kalendaru zato što čovečanstvo nije imalo potrebna znanja i tehnologiju da je pročita.
"Ali, to nije smetalo da je čovečanstvo čuva kao zenicu oka, ne sluteći da je u rasporedu godišnjih praznika skriven algoritam koji pamte i reprodukuju potomci", ukazao je naučnik.
Šezdesetdvogodišnji matematičar, autor brojnih naučnih radova i istraživanja, radio je u Institutu za nukelarna istraživanja, bio oficir kosmičkih jedinica SSSR i zamenik direktora Instituta za fizičko-tehničke probleme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dobro i šta sad kaže ta poruka koju je dešifrovao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
42

je odgovor

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dobro, to jeste jako zanimljiv broj :D, ali me interesuje stvarno šta poruka kaže

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
moraces da pogledas autostoperski vodic za ostatak.
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

aaaaaa to je onaj kompjuter koji je računao i računao i računao i dobio 42 :), čuo sam za to ali još nisam čitao knjigu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Vader je napisao:
aaaaaa to je onaj kompjuter koji je računao i računao i računao i dobio 42 :), čuo sam za to ali još nisam čitao knjigu

Sta ima tu tol'ko razglabat' kad ti je to samo
(2+1)*2*(2+5) :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
a ja mislila da je rekao da Zemlja mora uskoro da se unisti jer prave intergalakticki autoput :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
anonima je napisao:
a ja mislila da je rekao da Zemlja mora uskoro da se unisti jer prave intergalakticki autoput :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Okt 2005, 19:26
Postavio sam novu temu za one koji veruju u postojanje vanzemaljaca i stvarnost fenomena NLO-a .... Ko hoce, http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=16592 .... Pozdrav !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2005, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
anonima je napisao:

I to u cetvrtak,ako me sjecanje dobro sluzi,na dan kada su dosli bageri...a i da nisu ispalo je,isto bi bilo... :D
Nevjerovatna vjerovatnoca...moracu je ponovo procitati,izdaje me sjecanje,a uzivala sam citajuci. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2005, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
A clanak je "pravi filozofski" - kako sam milion i po rijeci ne reci bas nista. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
91 "SOBA" ILI POVRATAK VANZEMALJACA

Navescu vam jedam primjer namjerno pogresnog tumacenja triju egipatskih piramida u Gizi.

Kod srednje piramide, sa njene zapadne strane nalaze se poredjanih 91 podioka, tj. 91 mjera. Moderni arheolozi ove podioke nazivaju radnickim sobama. Kazu da su to barake, sobe u kojima su spavali radnici, graditelji piramida. Laz, namjerna laz!

Slika
Slika
Stepeni ("sobe") sa zapadne strane Druge piramide.

Sta zapravo predstavljaju ovih 91 "soba"?

Poznato je da su ove tri piramide postavljene po prilici zvijezda Orionovog pojasa.
Najmanja piramida je prilika one zvijezde (Mintaka, delta orion) koja je uz sami nebeski ekvator i ima najmanji sjaj.
Velika piramida je ona najdonja zvijezda Orionovog pojasa (Alnitak, zeta orion).

Srednja piramida je srednja zvijezda ovog pojasa (Alnilam, epsilon orion ). I ova srednja zvijezda 2000. godine bila je na -1 stepen, 12 minuta i 07 sekundi juzno od nebeskog ekvatara ili 91,201944444 stepeni udaljenosti od nebeskog sjevernog pola.

Sta je oznaceno sa onih 91 podioka zapadno uz piramidu. To je poruka buducim generacijama ljudi (narastajima naseg doba): kad ova zvijezda dodje na 91 stepen udaljenosti od nebeskog ekvatora desice se nesto znacajno za sav svijet. Jer, ove zvijezde Oriona, po tvrdnjama astronoma, prije oko 5000 godina nalazile su se na oko -20 stepeni juzno od nebeskog ekvatora. Vremenom su se, zbog desavanja tkz. precesije, postepeno pomjerale ka ekvatoru i tu su stigle gdje sad jesu.

Po precesiji DEC (precesija deklinacije: pomjeranje zvijezda u pravcu sjever-jug) od 0,0055677 stepeni godisnje, za sljedecih 35-36 godina ova zvijezda treba bi da se nadje tacno na 91 stepen udaljenosti od sjevernog nebeskog pola.

Sta ce se to znacajno desiti u vrijeme kad ova zvijezda dodje na 91 stepen udaljenosti od nebeskog pola? Sta bi to moglo biti? To ce biti vrijeme povrataka arhitekte triju piramida Gize sa nekima od graditelja ovih piramida.

Trenutna pozicija zvijezde Alnilam, srednje zvijezde Orionovog pojasa: -01 stepeni 09 minuta 30,4 sekundi. Od 2000. godine ova zvijezda bliza je nebeskom ekvatoru, a time i sjevernom nebeskom polu za vise od 2,5 minuta. Priblizavanje se nastavlja:

http://server1.sky-map.org/starImageView.j....39669947100416

Postojanje drugih svjetova ne treba traziti u domenu frekvencije dnevne svjetlosti naseg vidnog polja, nego u frekvencijama koje su vrlo blizu frekvenciji nama vidljive svjetlosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2007, 08:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Oooo Semireee iz Rusije!!!!
Vidim da i Rusi imaju svoga i to hrpu takvih jer pocesto ovakve vijesti dolaze iz Rusije... Uuuuuuu ruski naucnik otkrio.... uuuuu... nesto... Iz Rusije samo misterije :D
Odoh na njegovu web-stranicu kad tamo isjecak iz knjige kad u njoj prica o kristalnim lobanjama... E ako mu je to najsnazniji argument za prodaju onda...

@Vidusa
Nece se dogoditi najvjerovatnije nista kao ni 2012. kao ni 2000. Gledao si previse Stargate SG1. Volim i ja tu seriju.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2007, 10:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Vidusa je napisao:
91 "SOBA" ILI POVRATAK VANZEMALJACA

Postojanje drugih svjetova ne treba traziti u domenu frekvencije dnevne svjetlosti naseg vidnog polja, nego u frekvencijama koje su vrlo blizu frekvenciji nama vidljive svjetlosti.

Svaka cast vrlo dobro tumacenje, a poklapa se i sa Sitchinovim tumacenjem Anunnaki dolaska i Planete X, koje je on procitao u Gizinim i Sfinginim hijeroglifima.

Sto se tice ovoga gore, imam nesto da kazem.

Pogledajte po youTubu (Bog ga blagoslovio, must say again) koliko raje snima camcorderom nevidljive UFO's za ljudsko oko...
Naime, radi se O IR ili infrared tehnologiji ili narodsk0-ingliski receno NightVision, sto je sposobno da gleda po noci.
Inace, poluprof. kamere danas recimo Sony DCR-SR52E ili 32E ili 72E, koju cu ja da zbavim upravo u ove svrhe uskoro, su u stanju da uhvate ono sto je nevidljivo... Ove sve imaju HDD, sto je bitno.
Eee sad, sta je to nevidljivo??
Ljudsko oko je idealan aparat. Ono moze da gleda spektre svjetlosti od ljubicaste do emulzija ili extreme zelene, iliti drecave.
Ali ne moze da gleda dalje... Jer dalje se nalazi, tj. ima jos boja.

Spektar gledanja ljudskog oka odnosno dozvole irisa svjetlu da prodje mjeri se u nanometrima.
Nase oko dopusta svjetlnosni prolaz u rasponu od 300 do 700nm.
Neko imalo mastovit i znatizeljan je iduce da se pita! A sta? Zar ima i dalje i nize... I sta je jebeno krije iza toga?
Kriju se nm vrijednosti od 700 i ispod 300. Od 700 je IR ili NightVision ili extreme zelena dalje, a od 300 ka dolje je Ultra Ljubicasta, ne samo ljubicasta.

Kakve sad fuckin Sony kamera ima veze s tim.
Evo kakve!
Nadam se da ce ljudi da se zainteresuju ovdje s tim i da mi se pridruze u najnovijem sportu, Ufohuntu. Ipak je stvarno istinita stvar u pitanju, ne zeza.
Sonyjeva kamere ovih modela su standardno opremljene u NV sistemu. 52 i 72 su opremljene sa SuperNightVision pro i Super steady shot za capture slika sa 1 Mpix CCD senzorom sto je krucijalno.
Ove ispod imaju vid u tatalnom mraku do 10, a ove iznad do 20.
Ako primjenimo filter koji se moze kupiti na Ebayu od 720nm propustljivosti dobijamo onaj koji cisti svu svjetlost i maglu a daje samo IR svjetlosti prolaz.
VRLO VAZNO za ljubitelje NV-a (nek stave to sebi pod zutu).
S tim POVECAVAMO kamerin NV do nekoliko kilometara. Dobro ste culi, KM... Znaci ne treba vise vojna tehnologija vec filter od 50$.

Stvari postaju jos bolje nego to...
Ako primjenimo samo filter na oko, vidimo kutije recimo, bilo koje itd. Ali ne vidimo ni jedan natpis. hehe
To je zato sto filter ne dopusta drugoj svjetlosti da prolazi koja nije IR od 720nm pa nadalje.
Ako taj filter mountujemo na otvor kamere (u ovom slucaju od 30mm).
Dobijamo i jos vise.
Vidimo stvari koje su NEVIDLJIVE ljudskom oku... Upravo tako.

Od sad stvaru poostaju zaniljive... hehe

Uzmemo tripod, spojimo kameru sa kompjuterom i njegovim hdd posto je veci od kamerinih. Uzmemo neki od programa koji filtriraju kretnje brzine aviona na nebu, kliknemo record i odemo fino na spavanje.
To je jedna metoda za entuzijaste.
Druga metoda je jednostavna stavite filter i krenete snimati po noci.
Ako pak, s druge strane uzmemo 850nm filter, stvari se jos mjenjaju.
Cak stavise, vidimo jos vise pojava koje ne mozemo vidjeti golim okom niti objasniti.
Postavlja se pitanje, ZASTO?
Logicno najtezi odgovori je uvijek onaj koji je najlaksi i najmanje za povjerovati iliti najocigledniji, do te mjere da ga ne vidimo od naseg nosa...
A to je da ti ENTITETI u nedostatku termina, su pretpostavljeni da funkcionisu na tim nanometarskim nivoima vida, kao jednim nivoom realnosti koja je vidljivost. S druge strane postoje i drugi nivoi realnosti koji se mjere necim drugim sto se zove frekvencija razlicitih oblika.
Entiteti su pretpostavljeni da rade tako jer su u suprotnom vidiljivi, a to nije NECIJI interes... heeh

Znaci,
Sa 850 nm IR filtrom, koji kosta 70$, mozemo da vidimo daleko cesce i vise TOGA.
Zadnji dostupan filter koji ujedno KICKS ass je IR 1000nm filter koji bukvalno kicks ass.
I daje vidljivost od 1000nm pa nadalje...
A tu je mjesto gdje se prava zabava desava.
Stvari ne treba navoditi ovdje posto ljudi su skloni skepticizmu i nevjerovanju radije nego otvorenosti ali koga interesuje ima mail itd pa mozemo se cuti, jer ja A la DEFINITLy ulazim u ovo.
Nemam nikog zainteresovanog jer se nije ni culo i prilicno je novo u svijetu ali mislim da bi se mogla oformiti kakva grupica UFOhuntera entuzijasta kao starting point.

I dalje mislim KRAJ, KONACNO, za zatvorenike u svojim glavama.
IR Filtri sa 950 i 1000 osjetljivoscu su u stanju da rade NAPOKON ono sto su pubertetlije i tinejdzeri sanjali svoj san snova citav zivot.
Mogu da skidaju ribe po gradu. hehe
U stvari 1000nm filter je toliko extreman za IR da propusta samo IR i punkt. Do te mjere da filtrira i cak solidne objekte kao sto je odjeca na ljudima sto tamjnijeg nivoa.
Vec se koristi u forenzici i pribavljanju dokaza za FBI itd, ali evo tehnika je dosla i do nas. Drugacije se zovu see through filtri.
Neki hakeri su se sjetili kao sto je meni palo na pamet dok sam proucavao sve ovo da izvade i spoje samo CCD cipove sa kamerinim optickim zumom i lecima i mountuju ih u boh za helmet ili kacigu ili HMD (Head mount display) i imaju night vision googles ali pravi jer kace filter na njega.
Ali ti je vec Kvantna fizika za mene.

Inace ETO
To je to i ako ne vjerujete ovi koji ne znaju za ovo, neka se obavjestavaju na Ebay, YouTube i google koliko im volja, mogu naci samo potvrde i dokaze i sl...
Sta reci osim HAPPY HUNTING... :) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]