Vidusa je napisao:
91 "SOBA" ILI POVRATAK VANZEMALJACA
Postojanje drugih svjetova ne treba traziti u domenu frekvencije dnevne svjetlosti naseg vidnog polja, nego u frekvencijama koje su vrlo blizu frekvenciji nama vidljive svjetlosti.
Svaka cast vrlo dobro tumacenje, a poklapa se i sa Sitchinovim tumacenjem Anunnaki dolaska i Planete X, koje je on procitao u Gizinim i Sfinginim hijeroglifima.
Sto se tice ovoga gore, imam nesto da kazem.
Pogledajte po youTubu (Bog ga blagoslovio, must say again) koliko raje snima camcorderom nevidljive UFO's za ljudsko oko...
Naime, radi se O IR ili infrared tehnologiji ili narodsk0-ingliski receno NightVision, sto je sposobno da gleda po noci.
Inace, poluprof. kamere danas recimo Sony DCR-SR52E ili 32E ili 72E, koju cu ja da zbavim upravo u ove svrhe uskoro, su u stanju da uhvate ono sto je nevidljivo... Ove sve imaju HDD, sto je bitno.
Eee sad, sta je to nevidljivo??
Ljudsko oko je idealan aparat. Ono moze da gleda spektre svjetlosti od ljubicaste do emulzija ili extreme zelene, iliti drecave.
Ali ne moze da gleda dalje... Jer dalje se nalazi, tj. ima jos boja.
Spektar gledanja ljudskog oka odnosno dozvole irisa svjetlu da prodje mjeri se u nanometrima.
Nase oko dopusta svjetlnosni prolaz u rasponu od 300 do 700nm.
Neko imalo mastovit i znatizeljan je iduce da se pita! A sta? Zar ima i dalje i nize... I sta je jebeno krije iza toga?
Kriju se nm vrijednosti od 700 i ispod 300. Od 700 je IR ili NightVision ili extreme zelena dalje, a od 300 ka dolje je Ultra Ljubicasta, ne samo ljubicasta.
Kakve sad fuckin Sony kamera ima veze s tim.
Evo kakve!
Nadam se da ce ljudi da se zainteresuju ovdje s tim i da mi se pridruze u najnovijem sportu, Ufohuntu. Ipak je stvarno istinita stvar u pitanju, ne zeza.
Sonyjeva kamere ovih modela su standardno opremljene u NV sistemu. 52 i 72 su opremljene sa SuperNightVision pro i Super steady shot za capture slika sa 1 Mpix CCD senzorom sto je krucijalno.
Ove ispod imaju vid u tatalnom mraku do 10, a ove iznad do 20.
Ako primjenimo filter koji se moze kupiti na Ebayu od 720nm propustljivosti dobijamo onaj koji cisti svu svjetlost i maglu a daje samo IR svjetlosti prolaz.
VRLO VAZNO za ljubitelje NV-a (nek stave to sebi pod zutu).
S tim POVECAVAMO kamerin NV do nekoliko kilometara. Dobro ste culi, KM... Znaci ne treba vise vojna tehnologija vec filter od 50$.
Stvari postaju jos bolje nego to...
Ako primjenimo samo filter na oko, vidimo kutije recimo, bilo koje itd. Ali ne vidimo ni jedan natpis. hehe
To je zato sto filter ne dopusta drugoj svjetlosti da prolazi koja nije IR od 720nm pa nadalje.
Ako taj filter mountujemo na otvor kamere (u ovom slucaju od 30mm).
Dobijamo i jos vise.
Vidimo stvari koje su NEVIDLJIVE ljudskom oku... Upravo tako.
Od sad stvaru poostaju zaniljive... hehe
Uzmemo tripod, spojimo kameru sa kompjuterom i njegovim hdd posto je veci od kamerinih. Uzmemo neki od programa koji filtriraju kretnje brzine aviona na nebu, kliknemo record i odemo fino na spavanje.
To je jedna metoda za entuzijaste.
Druga metoda je jednostavna stavite filter i krenete snimati po noci.
Ako pak, s druge strane uzmemo 850nm filter, stvari se jos mjenjaju.
Cak stavise, vidimo jos vise pojava koje ne mozemo vidjeti golim okom niti objasniti.
Postavlja se pitanje, ZASTO?
Logicno najtezi odgovori je uvijek onaj koji je najlaksi i najmanje za povjerovati iliti najocigledniji, do te mjere da ga ne vidimo od naseg nosa...
A to je da ti ENTITETI u nedostatku termina, su pretpostavljeni da funkcionisu na tim nanometarskim nivoima vida, kao jednim nivoom realnosti koja je vidljivost. S druge strane postoje i drugi nivoi realnosti koji se mjere necim drugim sto se zove frekvencija razlicitih oblika.
Entiteti su pretpostavljeni da rade tako jer su u suprotnom vidiljivi, a to nije NECIJI interes... heeh
Znaci,
Sa 850 nm IR filtrom, koji kosta 70$, mozemo da vidimo daleko cesce i vise TOGA.
Zadnji dostupan filter koji ujedno KICKS ass je IR 1000nm filter koji bukvalno kicks ass.
I daje vidljivost od 1000nm pa nadalje...
A tu je mjesto gdje se prava zabava desava.
Stvari ne treba navoditi ovdje posto ljudi su skloni skepticizmu i nevjerovanju radije nego otvorenosti ali koga interesuje ima mail itd pa mozemo se cuti, jer ja A la DEFINITLy ulazim u ovo.
Nemam nikog zainteresovanog jer se nije ni culo i prilicno je novo u svijetu ali mislim da bi se mogla oformiti kakva grupica UFOhuntera entuzijasta kao starting point.
I dalje mislim KRAJ, KONACNO, za zatvorenike u svojim glavama.
IR Filtri sa 950 i 1000 osjetljivoscu su u stanju da rade NAPOKON ono sto su pubertetlije i tinejdzeri sanjali svoj san snova citav zivot.
Mogu da skidaju ribe po gradu. hehe
U stvari 1000nm filter je toliko extreman za IR da propusta samo IR i punkt. Do te mjere da filtrira i cak solidne objekte kao sto je odjeca na ljudima sto tamjnijeg nivoa.
Vec se koristi u forenzici i pribavljanju dokaza za FBI itd, ali evo tehnika je dosla i do nas. Drugacije se zovu see through filtri.
Neki hakeri su se sjetili kao sto je meni palo na pamet dok sam proucavao sve ovo da izvade i spoje samo CCD cipove sa kamerinim optickim zumom i lecima i mountuju ih u boh za helmet ili kacigu ili HMD (Head mount display) i imaju night vision googles ali pravi jer kace filter na njega.
Ali ti je vec Kvantna fizika za mene.
Inace ETO
To je to i ako ne vjerujete ovi koji ne znaju za ovo, neka se obavjestavaju na Ebay, YouTube i google koliko im volja, mogu naci samo potvrde i dokaze i sl...
Sta reci osim HAPPY HUNTING...