ПОЗНАТИ ЛУТЕРАНСКИ ТЕОЛОГ ПРИМИО ПРАВОСЛАВЉЕ
Њемачки лутерански професор Карл Христиан Фелми прешао је у Православље. О овој својој одлуци познати богослов је саопштио у свом недавном интервјуу сајту Православие у Бугарској pravoslavie.bg. Фелми је истакао да је овај корак његова лична одлука, настала као природни резултат изучавања Православља којим се бави цијели свој живот.
Професор Фелми је аутор многих научних босгословских радова који су преведени на многе језике и издати у многим земљама. Посљедња његов књига „ Увод у савремено правосавно богословље“ изашла је прошле године. Управо је у току рада над овом кљигом донио коначну одлуку да прими Православље.
„Увјерен сам да је православно-богословље црквеног искуства које сам стекао као разултат његовог изучавања, што сам и описао у својој књизи“ , објашњава у свом интервјуу проф. Фелми. „Наравно, након завршеног рада над књигом наставио сам да се бавим радом у области православног богосовља. Најважније је то што је моја унутрашња веза са предметом мога истраживања ојачала и ја сам недавно примио православље“.
_________________ ΘΕΟΔΟΥΛΕΙΑ
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.
|