banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 21:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Благо се теби, кад си почео и светитељима да судиш :lol:

Свети Видуша моли за нас грешне да будемо тако паметни као и ти. Још мало па ћеш постати паметан као Асистент.

Њега су шпијунско-терористичким центрима обучили да све памти :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
TBPTKO je napisao:
Благо се теби, кад си почео и светитељима да судиш :lol:

Свети Видуша моли за нас грешне да будемо тако паметни као и ти. Још мало па ћеш постати паметан као Асистент.

Њега су шпијунско-терористичким центрима обучили да све памти :oops:

Nemas nista reci o onome sto smo zapoceli da diskutujemo, i sad razvodnjavas temu pricom o svetiteljima i njihovom zemnom zivotu.
:lol:

Ovdje smo radi teme, a ne da se bavimo sami sobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2007, 02:21
Видуша вам је све како треба изложио,а ви од свега што он напише или вам представи,правите спрдњу извлачећи нај небитнији део поста,
па се сјатите као вуци грабљиви,неби ли бројношћу злурадих коментара,"надгласали" све оно што вам човек из душе прича.
Иако понекад зна да претера,његови коментари,за разлику од ваших,
говоре истину типа"шаком у главу",док ваши покушаји мућења једноставно представљених чињеница поткрепљују његове сумње да се ради о скупини добро организованих јеретичких сајбер-екуменикуса,који се представљају као противници екуменизма,неби ли,ако је могуће,преварили и изабране.

"Они све раде јавно да неби изгледало тајно,уствари је све обрнуто." 8)

Што не одговорате на директно постављена питања ?
Ако је изрекао неистину,докажите да је неистина,ако није,зашто се у чопору бацате на човека?

Видуша брате,НА МНОГАЈА ЉЕТА.
Нека ти Господ пода снагу да истрајеш у Истини.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Видуша, џаба се трудиш кад сви знају да си то ти,
или не знаш да није врлина хвалити самог себе? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ајде Дамаскине,"просветли нас" и објасни чему овакве инсинуације.?
Или не знаш да је грех лагати? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala, brate Esfigmen, Hvala! I tebi neka Gospod podari zdravlja i srece.

Vidis, covjece, da su ostali bez teksta. Kad ispucaju svoje corke, onda pocnu da ujedaju za dupe svojim uvredama ili pocnu o Markovim konacima, samo da pokriju prostor i bace zastor na temu.

Kakva im vjera, takvi im i argumenti: suplji! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Видуша, џаба се трудиш кад сви знају да си то ти,
или не знаш да није врлина хвалити самог себе? :D

Ma neme veze o mojoj koristi, vazno je da vama pravi smetnje. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Човече, та Брачна правила која цитираш нису од јуче, него су донета кад и Устав СПЦ око 1930.
Ако нешто није ваљало у њима, зашто св.вл.Николај, о. Јустин, патр. Гаврило нису указали на то ?

Што је морало да чека на тебе, а сви ови духовници живели и радили у заблуди :wink:

Опет пише под два ника, лоло ниједна.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Човече, та Брачна правила која цитираш нису од јуче, него су донета кад и Устав СПЦ око 1930.
Ако нешто није ваљало у њима, зашто св.вл.Николај, о. Јустин, патр. Гаврило нису указали на то ?

Што је морало да чека на тебе, а сви ови духовници живели и радили у заблуди :wink:

Опет пише под два ника, лоло ниједна.

#-o
Ubaceno, prepravljeno po stupanju u SSC i KEK jer tako mora biti po tkz. teoriji grana i po Ekumenskoj povelji.

Taj drugi nik je je i drugi covjek, pitaj moderatore!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 01:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

O разлици вере, као сметњи хришћанском браку,говоре и канони. Лаодикијски сабор (343) у два своја канона говори о томе: у 10 канону забрањује уопште хришћанима да склапају бракове са невернима, т. ј. са онима који нису крштени или су неправилно крштени; а у 31 канону допушта им то само под условом, ако ће некрштена страна примити хришћанску веру.
И 72.канон Трулског Васељенског сабора такође забрањује да се склапају бракови између православних хришћана и оних који не исповедају ЧИСТУ ПРАВОСЛАВНУ ВЕРУ.

А за ово што ме дочекасте на нож,што ме лажно оптужујете и називате лажовом,ја вам се немам намеру даље правдати.
Уосталом,они који читају ову тему,сигуран сам да ће вас по духу вашем препознати.На крају крајева,сматрајте ме и Видушом и Брђом,јер не видим ништа нечасно у његовим ставовима,који су већином блиски и мом начину размишљања,па вас је(да не грешим душу) наше духовно јединство као браће у Истини навело на помисао да се ради о истом човеку.
Више бих се забринуо и трудио да доказујем своје ја,да ме је неко упоредио са неким од вас који оптужујете,јер ваш начин писања и изражавања ставова недвосмислено и јасно показује ваше лицемерје.

+"Мржња или завист под покровом побожности,то је горка вода у златним сасудима."(Свети Јефрем Сирин).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 07:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
, onda pocnu da ujedaju za dupe ! :lol:

Човече, поштеди нас својих фантазија, то остави за спаваћу собу :-?

Лепо је кад се канони цитирају, али треба све редом, а не тако селективно. Шта би са каноном Трулског сабора, који одлучује онога који изостане три службе заредом '?
Ко је онда члан Цркве ?

12 A ostalima govorim ja a ne Gospod: ako koji brat ima ženu nekrštenu i ona se privoli živeti s njim, da je ne ostavlja.
13 I žena ako ima muža nekrštenog i on se privoli živeti s njom, da ga ne ostavlja.
14 Jer se posveti mužnekršten ženom krštenom, i posveti se žena nekrštena od muža krštenog; jer inače deca vaša bila bi nečista, a sad su sveta.
15 Ako li se nekršteni razdvaja, neka se razdvoji; jer se brat ili sestra u takvom događaju ne zarobi; jer nas na mir dozva Gospod Bog.
16 Jer šta znaš, ženo, da ako muža spaseš? Ili šta znaš, mužu, da ako ženu spaseš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 14:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Баш због овога дела из Посланице што цитираш је на истом Сабору и донешена одлука да ако већ постоји брак са кривоверним да се не разводе,ако такав брак одговара природном карактеру брака.
Тако и опет на основу овог дела Посланице и Св.Василије Велики у свом 9.канону,говорећу о узроцима развода брака ,наводи исти мотив,другим речима,не признаје за узрок развода брака разлику вере.Али само за узрок развода и то због наведених делова из Посланице,а не да(не дај Боже) то значи да благосиља склапање таквих бракова.
То што свесно хоћеш цитирајући Писмо да поткрепиш своју неосновану одбрану склапања брака са кривоверним,не служи ти на част.

Citiraj:
Шта би са каноном Трулског сабора, који одлучује онога који изостане три службе заредом '?

Није ништа са каноном,него са нама.
Канон говори о одлучењу оног ко без доброг разлога изостане три службе заредом,а ми смо,по речи Господњој,окупили себи учитеље да нас чешу по ушима. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 14:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Нисам ја присталица мешовитог брака, јер знам који су проблеми да он нормално функционише, почевши од места венчања, јеловника, музичког репертоара, имена детета....

Али не могу бити ни против кад га Црква на одређени начин у Брачним правилима дозвољава. Кад је био дозвољаван Немањићима, Карађорђевићима, а сад га бранити обичном човеку....

А канона има разних. 8) Једни бране да се иде у позориште, да се приређују гозбе, да се игра на свадбама, да се улази у кафане , да у једном месту не сме бити више од 7 ђакона, који гле чуда не смеју да седе у присуству презвитера, да не смеју бити два православна епископа у једном месту.....
Па се ти чеши. И погрешио си аватар; Православије се пише са десетеричним и :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 19:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Што се тиче аватара,ми у Украјини пишемо овако...... :wink:
Slika

Што се тиче канона,из екуменистичких уста више ме ништа не може зачудити............

А што се тиче форума,нећете ме више гледати,јер је очигледно да уредник ,јеретик, брише постове који говоре да је Истина једино у Православљу и да су сви који су изван Православља отпадници и јеретици.
Па се ви чешите,екуменци,у лаганим "дијалозима љубави" са секташима и отвореним хулитељима Православља.
Нека би вам Господ скинуо скраму с очију.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 20:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ма ко екумениста, неваљалче ниједан, ја сам икумениста :lol:

Овде се пише српски, а не украјински.
Да ниси ти неки расколник ?

Или радиш на градњи цркве , јер неће да вас пусте кући :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 21:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Ljudi braćo da li vi to branite crkvu ili je napadate?
Tako sin branio oca
pred drugima pa udari šamar ocu i kaže prisutnima : Čik probajte mu vi udariti šamar. Dok su ostali zbunjeno gledali sin ponovo i još jače udari ocu šamar ponovivši svoje reči ljudi posmatrači i dalje u čudu a sin i po treći put priđe ocu i odari mu šamar jako da otac pade pa otac zavapi: SINE MOLIM TE NEMOJ VIŠE DA ME BRANIŠ BOLJE DA ME ONI TUKU!
Mislim da i vaši veroučitelji i crkva sličan vapaj šalju ali ga vi nečujete pa će te je nastaviti braniti od mene.

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Poslednji put menjao BLIZINA dana 25 Jun 2007, 22:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Iz sasvim nepoznatih razloga i nikom nedokucivih uzroka, oni su napravili ugovor sa crnim poglavarom crne internacionale.

Tim ugovorom oni hoce da dovedu do trijumfa toga poglavara na Balkanu za kojim oni teze hiljadama godina.

Protiv tog crnog poglavara i njegove jezuitske vojske borili su se najprije vizantijski patrijarsi i carevi.

Kad je njihovo oruzje malaksalo, borbu su prihvatili nasi slavni Nemanjici na celu sa Svetim Savom." (Patrijarh-mucenik Varnava, iz Poslanice prokletstva )

Ha-ha-ha! [-X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 06:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
А ИНАЧЕ КОД ПРАВОСЛАВНИХ ЈЕ ПАРОЛА:

ПРАВОСЛАВЉЕ ЖИВОТ ВЕЧНИ!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 03:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jos jedno Pismo Svetom Arhijerejskom Saboru od jos jednog vladike, od Georgija vladike Kanadskog:

"Понављају се, дакле, разлози самовоље, самољубља и прелести, исти они који су довели до анатеме 1054. године. То је била само кулминација нечег што је почело много раније, ставом о папској превласти – непогрешивости. А код нас као да се сада заговара правило да је сваки епископ Христос, односно да је сваки епископ папа, „без кога нема спасења“!

Cijeli tekst Pisma na:
http://www.istocnik.com/diocese/teme/obracanje.html

Novatorski jeretici, izmice vam tlo pod nogama!

Uz Boziju pomoc doci ce na tapet i vas ekumenizam, samo polako, polako! Opet cemo mi, s Bozijom pomoci, imati svetosavsku SPC!

:thumbright:

--------------------------------
-----------------------------------------------------

Postoji i trece, zapravo prvo Pismo Svetom Arhijerejskom Saboru, koje jos nije uzeto u razmatranje: Sopocanska deklaracija!

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/I ... pocani.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovo je provala :roll: pljuvali su na svaki nacin po vl. Jefremu i Georgiju, a sad ih kuju u zvezde.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]