banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 23:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ruzo, jabuko moja. :D

aj da se uozbiljim. to je upuceno nekome drugom. taj drugi ce skontat i javit ce se. a onda ce se i tebi obznaniti.( u prevodu, vic nije na racun Dzevada, ne sikiraj se)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
spavac je napisao:
ruzo, jabuko moja. :D

aj da se uozbiljim. to je upuceno nekome drugom. taj drugi ce skontat i javit ce se. a onda ce se i tebi obznaniti.( u prevodu, vic nije na racun Dzevada, ne sikiraj se)

Ma ne sekiram se, samo pokusavam minirati temu, ali mi nikako ne ide od ruke. :lol:

U anticipaciji... :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 23:56 
staromodan
Korisnikov avatar

zar ti licim na nekoga ko razminira temu. :D

tema je dobra, al je pokvari onaj pobunjenik.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2007, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok spavac ( razbicu te za to sto si me natjerao da ti rasclanim ovu temu )

BLIZINA je napisao:
Hrvati,Muslimani i Srbi
Kolika je stvarna sličnost i razlika ove tri grupacije?

Koje grupacije ? Religijske, nacionalne ili neke trece ?

Citiraj:
Istim jezikom govore i zato se lako razumeju. Istim pismom se koriste i pišu kako govore i čitaju kako je napisano. Imaju dosta istih imena i prezimena pa čak i običaja.

Oooops, ovdje covjek vec objasni kako nisu u pitanju nikakve grupacije, nego 3 religijske skupine koje su onda religiju poistovjetile sa nacijom i tralala...desio ze zaplet u fabuli ( da ne kazem basni ). :D

Citiraj:
U čemu se onda razlikuju? Razlika je u veroispovesti koja ih dovodi do mržnje i ratova.

Ovdje ispade da razlika u religiji dovodi do mrznje i rata, ali niko se ne sjeti da zamrzi i napadne Japan majku mu... :lol:

Citiraj:
Ako zanemarimo veroispovest onda među tom braćom nema nikakvih razlika jer će jedni drugima pomagati u svakodnevnom životu i međusobno se poštovati. Ono što treba da ujedinjuje ljude ono ih najviše razdvaja, zašto? Bog je dao jednu veru i jedan obrazac prema kome treba da se vladamo pa ako bi tako činili nebi bilo mržnje već bi ljubav vladala svetom. Ali narod se radije okreće ljudskom učenju nego Božijem gde se zagovara mržnja prema svima koji neveruju kao ta grupacija i tako čine volju sataninu.

Ovaj dio nema kontraverzi.

Citiraj:
Neko ne želi da vlada harmonija na zemlji pa neposlušne ljude Božijoj reči uzima za svoj prljavi posao i preko njih uspostavlja novu veru i tako čini među svim narodima da bi bilo što više mržnje i prolivene krvi jer je to njegov posao. Ismailo je Avramov sin i od njega je Arapski svet nastao jer je tako Bog obećao da će biti pa pošto su i oni deca Avramova trebali bi da čine dela Avramova i drže veru Avramovu a ne nekog čoveka Muhameda koji nije bio prijatelj Božiji kao Avram.Avram je iza sebe imao dela poniznosti i poslušnosti Bogu za razliku od Muhameda.

Ovdje vec pocinje trac o onome koga svi Muslimani postuju kao Bozijeg poslanika ( mir njemu ). Znaci, situacija se komplikuje. :D

Citiraj:
Sam Hrist je rekao da nisu svi deca Avramova iako su to po rođenju već su ono deca Avramova što čine dobra dela kao što ih je i Avram činio.Bog zabranjuje ubistvo a Muslimane uče kako treba sve njihove neistomišljenike pobiti u ime Alaha.

Ovdje autor vec malo manje uvijeno kaze da - Muslimani ne valjaju ni pisljiva boba. :D

Citiraj:
Hrvate šalju u rat držeći mise da bi oni uspeli pobiti svoje protivnike. Srbe šalju u rat i blagosiljaju i njih i oružje kako bi došli kao pobednici.

A Hrvatima i Srbima - takodje nije mane. :D

Citiraj:
Mnogo se krstaških ratova vodilo navodno u ime ispravne vere, mnogo je ljudi kroz celu istoriju pobijeno zbog vere pa se onda nameće pitanje da li imamo većeg protivnika od vere? Prava vera je od Boga i ona zagovara bezgraničnu ljubav i trpljenje dok sve ostale vere raspiruju mržnju prema neistomišljenicima jer je tvorac te vere satana. Lako vam je sad prepoznati u kojoj ste skupini i dobro razmislite da li želite u njoj i dalje ostati jer se čovek mora uzdići iznad svađe, ubistava i mržnje ako želi Božije lice gledati u večnom životu a taj život vam nemože dati Muhamed niti ,,sveti Antun'' niti ,,sveti Sava'' već Bog čije zapovesti nepoštujete i gazite po Njegovoj reči jer vas tako uče produžene ruke satane kako bi vas povukli sa sobom u smrt. Otrgnite se iz zamke priđite svom bratu Muslimanu,Hrvatu, Srbinu zaboravite na govor mržnje kojim su vas učili pa govorite jezikom ljubavi kojim vas Bog uči i time će te biti Bogu mili jer ko nema ljubavi u sebi nije Božiji. Svima nam je potrebna vera jer se kroz nju spasavamo zato se setimo Božijih reči a ne ljudskih i po Božijoj volji činimo tako ćemo ljubiti Boga i bližnje i okrenuti drugi obraz neposlušnima kako bi i oni videli našu ljubav pa ispravili svoj zao put. Vaše trpljenje stišava njihov gnev a vaša mržnja izaziva kod njih još veću mržnju zato budite blagi i trpeljivi jer ljubav trpljenje gradi.Uskoro će početi zadnji događaji pa gledajte da očistite haljine svoje i spremno dočekate Hrista našeg otkupitelja kad se pojavi kao car nad carevima.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

A zakljucak je - Jehovini svjedoci su carevi i jedino tu nema dileme. :D

Samo sto to nema puno veze sa nazivom teme, ali eto, cisto da se zna.
:lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 00:54 
staromodan
Korisnikov avatar

tema nije moja. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 06:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali ti napisa da je "dobra". Glavna caka u cijeloj temi je sto otvarac pise o muslimanima - koji su mozda iz Jemena, mozda iz Kine, iako implicira da u stvari misli na Bosnjake ( kako Ustav jel'te kaze :D ).

Dakle, ovu religijsku skupinu on onda stavlja u komparativni odnos sa Hrvatima - pod kojima podrazumijeva iskljucivo katolike iz Hrvatske ( cisto sumnjam da katolici iz Italije prave mise nadajuci se pobjedi prije nego sto momci krenu u borbu :D ) i Srbima - pod kojima podrazumijeva iskljucivo pravoslavce ( iako je Rasim Ljaljic npr dokaz da postoje i oni koji su Srbi, a da nisu pravoslavci ... :lol: ).

Mnogo zbrkano bre. :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ружу за премијера! :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
spavac je napisao:
bio pijan, nije znao sta prica. da je trijezan zatrazio nesto od tebe izjava bi bila u nekoj drugoj formulaciji. :D

Sto pijan misli , trezan govori, kaze nas narod :lol:

Isto tako sto ne bi nikada rekao u razgovoru licem u lice, mnogi ce napisati na forumu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Ружу за премијера! :D :D :D

E da je srece... :D Posto bi zavladao princip postenja, nabrzaka bi nestala kojekakva ministarstva i dinosaurovska administracija. Nacionaliste bih poslala u amazonske prasume, pa nek' tamo prave banana-republike. :lol:

Oni koji bi ostali, bi skupa sa mnom pljunuli u sake i napravili mini-Svicarsku. Eeeeee... :P u pravu si Damaskin sto yeah, yeah. :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 14:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Tema uopšte nije ,,puna predrasuda'' već naprotiv gleda na svi istom merom i sve ljude poziva da budu braća a to će postati ako se okupe oko Božje reči. Sva ostala okupljanja raspiruju netrpeljivost i mržnju odvajajući jedne od drugih u svakom pogledu. Nije satana bez veze izmislio politiku i stranke već da bi bilo što više krvi. Nije bez veze osnovao nekoliko hiljada različitih verskih zajednica da bi svaka drugačije učila i svaka one druge nazivala ,,otpalom'' jer nevide gde se sve one nalaze.
Smisao svega tog je mnogo krvi i gaženja Božije reči a u gornjem tekstu se pozivaju svi ljudi dobre volje da se nedele ni po čem drugom već na dobre(poslušne Bogu) i loše to jest neposlušne jer ne ljubeći brata svoga neljube ni Boga.

Zašto sve što je lepo ima kraj?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zašto sve što je lepo ima kraj?

Zato sto je to najbolji nacin da nesto naucimo, jer bol ima svrhu da nas necemu nauci, bez obzira na to sto nas lomi, plasi i mijenja. Bol/neugoda je poruka da trebamo razmisliti. Prvenstveno o sebi.

Zasto je svijet pun "Pravovjernih", a ova Planeta je i dalje Dolina suza ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 16:18 
Veteran
Veteran

SAGLASAN!

Kada bi svako zavirio u sebe našao bi krivca za mnoge stvari.
Malo je takvih na žalost jer većina traži podršku od drugih pothranjujući greh.
Zato i objavih gornju temu da svako preispita u sebi svoje stavove i zapita se zašto mrzim i ubijam suseda(komšiju)???

Zašto se delimo na ove i one i ko nas i šta nas to nagoni?
Postavimo tri deteta na pusto ostrvo obezbedivši im sve za preživljavanje i videćete da će ceo život provesti i oni i svi njihovi potomci bez krvoprolića jer im neće niko reći da su oni (Srbi, Hrvati i Muslimani) niti će reći nekome od njih da on ima pravu veru a druga dvojica da su ,,otpala''.

Dakle gde je koren zla tu ga treba i saseći to jest u korenu.

SVAKO DOBRO!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 02:44 
staromodan
Korisnikov avatar

sasjeci u korjenu zlo. po meni to bi bilo sasjeci osnovnu skolu i to onih prvih 8 razreda. nauce te "svasta". bilo bi dobro startovati sa srednjom. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 11:15 
Veteran
Veteran

Gore i napomenuh političke partije koje naravno vladaju narodo i svojim ponašanjem kao i nastavnim programom provlače mržnju kroz dobar deo društvenih pora a tamo gde nestignu oni javljaju se izdeljene verske zajednice i dopunjavaju čašu žuči.
Ako ste sa njima morate se opredeliti u koji tor želite ići i tako vam svi drugi postadoše protivnici.
A ako ste usamljeni i ne ulazite u nikakve deobe onda ste jeretik, sektaš ili čudak.
Oni nemogu razumeti da niste sami jer je sa vama Bog i sva vojska nebeska a da bi to videli potrebne su Duhovne oči a taj vid se ne dobija odvajanjem od Boga i njegove reči niti odvajanjem od brata već u zajednici s Bogom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
lavić je napisao:
Gore i napomenuh političke partije koje naravno vladaju narodo i svojim ponašanjem kao i nastavnim programom provlače mržnju kroz dobar deo društvenih pora a tamo gde nestignu oni javljaju se izdeljene verske zajednice i dopunjavaju čašu žuči.
Ako ste sa njima morate se opredeliti u koji tor želite ići i tako vam svi drugi postadoše protivnici.
A ako ste usamljeni i ne ulazite u nikakve deobe onda ste jeretik, sektaš ili čudak.
Oni nemogu razumeti da niste sami jer je sa vama Bog i sva vojska nebeska a da bi to videli potrebne su Duhovne oči a taj vid se ne dobija odvajanjem od Boga i njegove reči niti odvajanjem od brata već u zajednici s Bogom.

Е видиш овај пост показује ваше право ЦИА лице секти!
Позивање на рушење система вредности у једној земљи која је на црној листи ЦИА богохулника!
А БЛИЦ форум то дозвољава, као лојалан грађанин Р.С има да тражим од државних органа да поведе истрагу пвоводом оваквог писања!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 13:16 
Veteran
Veteran

Bog je sudija.
Sami znate da istinu rekoh ali narod je takav da više voli suditi nego istinu čuti.
Osudiste Spasitelja.
osudiste Njegovu reč i pogaziste.
Sudite jedni drugima jer istina pade na ulici.
Dokle braćo?
Lepo je primetio Tvrtko da se još u osnovnim školama deca uče podvojenosti a ne opštem bratoljublju.
Zašto se ne pozovete na državnu pomoć i zaštitu kad ste nezaposleni da vam odmah nađu posao da bi mogli preživeti?
Zašto se na istu ne pozovete kad vam treba operisati neki deo tela da nemorate izdvojiti ogromne sume novca?
Zašto se na nju ne pozovete kad treba deci da kupite gomilu knjiga i sveg ostalog?
Zašto istu ne pitate što vas šalje u rat da ubijate one kojima takođe Bog darova život?
Zašto od nje ne zatražite da se brine za starei bolesne osobe što prose po ulicama?
Spisak je veoma dugačak a vi od svega tog izabraste da sudite istini.

Bojim se da ti vaši sudovi ni to neće biti u stanju da urade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 17:13 
Veteran
Veteran

Zašto slati tužbu pomenutoj organizaciji kad ona to nije napisala a ja nisam njihov član?
Zašto gorčina kad se nemože iz istog izvora očekivati gorko i slatko?
Netreba nam politika niti delenje jer vidite i sami kako kroz vaše reči provejava njihovo vaspitanje od malena?
Pomolimo se mi Bogu da nas On vodi a ne ljudi.
Ovako se ne pomeramo napred niti duhovno rastemo već se unižavamo i veselimo otpadnika.
Bog će se pobrinuti da u određeno vreme pogledate na vaše učitelje a njih nigde neće biti već jedino Bog uzvišen nad svima.

Od mene ti je brate sve oprošteno a od Boga išti sam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]