banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
jeee -kad ce svirka??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
groznium je napisao:
Citiraj:
U čemu je razlika? Svi sviraju tezge! I tezgaroši, svirači covera i oni koji sviraju svoje pjesme!

razlika sto je uvijek bolje za prezentaciju svog benda i truda naravno i stava možes pokazati kroz autorske pjesme , dok je sviranje tuđih stvari apsolutno bezdušno mehanički odsvirano.

Uf!
Pa mozda je u tebi problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
e frieda stavrno sam se htio povuci sa ove diskusije jer mi se ne da prepucavat niti ići uof topic no prozvan sam , no ne da ti vrag mira :D
Citiraj:
uf zar it sestro frieda :D , ja nemam problem možda je u tebi možda ne znaš sta sam htio reći :D , cijeli ovaj cirkus je samo zbog toga sto sam ADJazzBV.Aco izrazio svoje skromno mišljenje da je bolje da sviraju i prave svoje stvari jer u suprotno ga ocekuje
Citiraj:
očekuje ga svijetla buducnost tezgarenja po banjaluckim kafanama svirajuci baladice
što se mene tiče svejedno je . No budimo iskreni i kažimo da svi bl bendvovi koji su svirali van Bl sigurno nisu tamo došli jer su se lomili svirajući tezgu

ps. tiki vredno vježbaj možda i stigneš grozniuma :D , u svakom slučaju napolitankama želim puno sreće i svirki toliko od mene , povlačim se u voćnjak sto neki kažu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
groznium je napisao:
e frieda stavrno sam se htio povuci sa ove diskusije jer mi se ne da prepucavat niti ići uof topic no prozvan sam , no ne da ti vrag mira :D
Citiraj:
uf zar it sestro frieda :D , ja nemam problem možda je u tebi možda ne znaš sta sam htio reći :D

Mozda se nisi dobro izrazio, pa je opet problem u tebi. :P

Salim se, nisam htjela diskusiju, samo da kazem da ti je izjava pretjerana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
groznium je napisao:
ps. tiki vredno vježbaj možda i stigneš grozniuma :D ,

Ja ću tvoj savjet da poslušam... kao što nadam da će i mladi WAFLi moj!
... jer treba raditi na sebi! Konstantno! Uvijek!

A kada ti Grozni Ume budeš sanjao da si svirao tamo gdje sam ja svirao i sa ekipom sa kojom sam ja svirao... možda i shvatiš gdje si pogriješio i zbog čega ti se snovi nikada neće ostvariti!

Slika

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 27 Jun 2007, 18:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Iskreno problem BL bendova nije sto sviraju covere vec je problem sto stalno sviraju jedne te iste covere.....evo npr moj bend je upravo zato odlucio da se okrene necem drugom.....al sad da mi neko kaze da trebam da radim samo autorske stvari a pri tom nisam ni jednu svirku odradio sa coverima je extra glupo....mora da se dosta toga prodje da bi ti bio zreo za neko stvaranje muzike......ja sviram bas vec 4 godine i tek sad sam poceo malo da kontam neke stvari kao npr kako napravit neku energicnu pjesmu sa sto manje komplikacija ili neku pop rock stvar a da pri tom ne bude klisej.....

Ocit primjer ne znanja sviranja a pravljenja svojih stvari je goat ritual....meni su marta i buda prijatelji i nemam nista protiv njih al ono sto oni rade nema nikakvog smisla ili je stvar u ukusu pa ja ne kontam taj black metal.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Freak_on_a_leasH je napisao:
Ocit primjer ne znanja sviranja a pravljenja svojih stvari je goat ritual....

šta reče i osta živ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Samo suti....ne znam dokle cu bit ziv....jos me nije sam sotona dosao i progutao....al imam osjecaj da mi se to sprema......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Tiki the Boyler je napisao:
A kada ti Grozni Ume budeš sanjao da si svirao tamo gdje sam ja svirao i sa ekipom sa kojom sam ja svirao... možda i shvatiš gdje si pogriješio i zbog čega ti se snovi nikada neće ostvariti!

e vidis, a ja sam bas poprilicno siguran da on niti zeli niti sanja o tome da svira tamo gdje ti mislis da je vrh. znas ono, o ukusima se ne raspravlja, individualno vidjenje kvaliteta, ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Citiraj:
p.s. Jedan momak je danas na probi sa njima, pa ćemo vidjeti kako će ispasti!

Momak je bio na probi, ali niko od nas baš ne može reći da nas je oduvao!
Moje lično mišljenje je da lik ne zna pjevati, dok gitarista misli da bi mogao pjevati solidno ali da se malko prepao! meni je to jedno te isto; ako se boji pjevati pred nama četvoricom kako bi onda pjevao pred 50, 100 ljudi! Tako da se potraga nastavlja, a vi se samo prijavljujte u tako velikom broju! :lol:
Sad smo čak počeli razmišljati o klavijaurama pa bih hteo i vaše mišljenje o tome, jel pametno to što želimo!
Naime nešto smo usput pričali kak bi bilo dobro imati klavijature(jedan gitarista je i klavijaturista ali mu se ne da) pa smo razmišljali da probamo naći curu koja bi svirala klavijature i pjevala back vokale, ali kako napredujemo a lead vokalom ne vjerujem da će se ideja sa klavijaturama moći ostvariti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Muzika koju ja slusam i volim skoro uvijek ima klavijature ali to je pop-rock a ako svirate nesto jace klavijature su u principu bespotrebne ali ako se budete baziarali na blazem zvuku sto da ne...

a sto se tice skidanja, licnih djela i sl. pa naravno da treba poceti sa sviranjem tudjih stvari, ako nista na tome se vjezba ... ali treba poceti raditi i svoje stvari ... nije to tako velika nauka, uostalom ko kaze da vi iz benda morate napisati pjesmu iuraditi aranzman ... to moze neko drugi da uradi za vas ... a vi da "samo" odsvirate ... zar ne ... bar za pocetak , jer ako hocete da se ozbiljnije bavite popularnom muzikom sviranje tudjih stvari nije rjesenje ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36

može li išta u ovom gradu da završi bez dokazivanja superiornosti i omalovažavanja Onog Drugog, tipa ja sam bolji, ja sam jači a ti smrdiš i nikad nećeš biti ko ja i u tom stilu ... umjesto da pomognete jedan drugom, vi se koljete i to na forumu. pa zato ni nema scene, kad se svima ego razvuko do oblaka. ovi koji imaju muzičko obrazovanje, pljuju ove koji nemaju i vice versa. ovi koji imaju školu prave kvazi-pjesmičice za djecu (?!) i kojekakve bljakfujkaka festivale (a kao sviraju kvalitet za svoju dušu, šta li ili ga ljubomorno skrivaju od javnosti?). ovi koji nemaju školu prave sve i svašta. ni jedni ni drugi nemaju ništa od toga (ako imaju, neka me isprave slobodno) u smislu materijalne satisfakcije ali ego je tu i ne misli da ode ... mala bara, puno krokodila ... ko da su juče svirali u inđiji, u pm. :lol:

ja sam muzički konzument i drago mi je, kad vas čujem, da u ovom gradu nisam nikad ništa svirao. još sam nešto htio da dodam, ali zaboravih ... kad se sjetim ... ah, da. nikakve veze sa temom, ali eto. :D

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
subcomandante marcos je napisao:

može li išta u ovom gradu da završi bez dokazivanja superiornosti i omalovažavanja Onog Drugog, tipa ja sam bolji, ja sam jači a ti smrdiš i nikad nećeš biti ko ja i u tom stilu ... umjesto da pomognete jedan drugom, vi se koljete i to na forumu. pa zato ni nema scene, kad se svima ego razvuko do oblaka. ovi koji imaju muzičko obrazovanje, pljuju ove koji nemaju i vice versa. ovi koji imaju školu prave kvazi-pjesmičice za djecu (?!) i kojekakve bljakfujkaka festivale (a kao sviraju kvalitet za svoju dušu, šta li ili ga ljubomorno skrivaju od javnosti?). ovi koji nemaju školu prave sve i svašta. ni jedni ni drugi nemaju ništa od toga (ako imaju, neka me isprave slobodno) u smislu materijalne satisfakcije ali ego je tu i ne misli da ode ... mala bara, puno krokodila ... ko da su juče svirali u inđiji, u pm. :lol:

ja sam muzički konzument i drago mi je, kad vas čujem, da u ovom gradu nisam nikad ništa svirao. još sam nešto htio da dodam, ali zaboravih ... kad se sjetim ...

Dugo nisam procitao bolji i istinitiji post na ovome forumu , svaka cast !!!!

Necu vise nista dodati jer ovime je sve receno, ostalo je visak ...

POTPISUJEM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
groznium gitaru shvata kao oružje.
Tiki je shvata kao instrument.

U neku ruku obojica su u pravu. S druge strane i nisu.

Miki, kako ono ide... Biti u pravu ništa ne znači... :lol:

Jao kako bi bilo divno kad bismo samo svirali, a ne visili po forumima. Ali eto, ja prvi večeras nemam snage za to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda je najbolje da se svi ubijemo! :drinking:
Objesimo se o žicu gitare (mada bi meni i Groznom Umu trebala bar od bassa) i odemo u velikom stilu!
Pa da onda konzumenti mogu da uživaju u kvalitetu koji će nastati oslobađanjem scene od shita!

:clock:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
sad ionako malo ko stvara muziku(a pogotovo malo ko u bL)... dakle, moze se smiriti ova rasprava.
sto se tice potrage za pjevacem... u ovom gradu se mogu naci samo "gitaristi" :D ...bilo sta drugo, tesko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
ADJazzBV.Aco je napisao:
Citiraj:
p.s. Jedan momak je danas na probi sa njima, pa ćemo vidjeti kako će ispasti!

Momak je bio na probi, ali niko od nas baš ne može reći da nas je oduvao!
Moje lično mišljenje je da lik ne zna pjevati, dok gitarista misli da bi mogao pjevati solidno ali da se malko prepao! meni je to jedno te isto; ako se boji pjevati pred nama četvoricom kako bi onda pjevao pred 50, 100 ljudi! Tako da se potraga nastavlja, a vi se samo prijavljujte u tako velikom broju! :lol:
Sad smo čak počeli razmišljati o klavijaurama pa bih hteo i vaše mišljenje o tome, jel pametno to što želimo!
Naime nešto smo usput pričali kak bi bilo dobro imati klavijature(jedan gitarista je i klavijaturista ali mu se ne da) pa smo razmišljali da probamo naći curu koja bi svirala klavijature i pjevala back vokale, ali kako napredujemo a lead vokalom ne vjerujem da će se ideja sa klavijaturama moći ostvariti!

po meni je pametno uzeti i nekog da svira klavijaturu, zato sto bend bolje zvuci sa istom. pitaj mione,ak znas ko je, da svira kod vas klavijaturu, a i fino peva :lol: .verovatno cete nakon toga krenuti i whitesnake svirati, pa ima da vam budem obavezan na svirkama :lol: :lol: :lol: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 23:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Temple_of_the_king je napisao:
sad ionako malo ko stvara muziku(a pogotovo malo ko u bL)... dakle, moze se smiriti ova rasprava.
sto se tice potrage za pjevacem... u ovom gradu se mogu naci samo "gitaristi" :D ...bilo sta drugo, tesko...

potpuno se slazem s tobom, a pogotovo to "gitaristi''. Danas dosta ljudi voli svirati gitaru i to je fino, ali problem je sto su neobrazovani, a kontaju da su pokupili svu pamet sveta. znam ljude koji su krenuli svirati na el.gitari, i kasnije nesto pricaju o tehnici, pa onaj koji svira odma na el.gitaru, na akusticnoj veze nema, jer je akusticna teza za sviranje i tu se tehnika razvija. druga stvar sto se tice skidanja pesama sa gp4 i gp5,danas nije toliko tesko skinuti neku stvar, sviraj 5 sati ddnevno, skinuces to sa si debil,mislim na pesme prosecne tezine, ali da li se nakon takvih skinutih 20 pesama moze reci da si dobar gitarista. Po meni ne, jer da bi bio dobar gitarista moraju se prvo osnove nauciti, tj. svirati prvo pentatonike, hromatike, skale,recimo c skalu(po berklijevoj skoli) i ostalih 6 u jednoj poziciji, i da se nauci vladati celim vratom gitare i da se moze tacno improvizovati bilo sta, onda skontati neke cake sto je radio J.Page,koji je Bog za gitaru,i tako neke stvari, e to je pocetak za sviranje gitare, a to 90% ljudi ne zna. Kada se to nauci, stvaranje svojih stvari na gitari nije preterano tesko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 07:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Objesimo se o žicu gitare (mada bi meni i Groznom Umu trebala bar od bassa) i odemo u velikom stilu!
Pa da onda konzumenti mogu da uživaju u kvalitetu koji će nastati oslobađanjem scene od shita!

vidiš, o tome sam govorio. durite se kao dječica. ja nisam loše mislio, a način na koji si to ti shvatio je tvoja stvar. ono što pravite, ipak pravite zbog konzumenata, ili ... ?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 08:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

subcomandante marcos je napisao:

vidiš, o tome sam govorio. durite se kao dječica. ja nisam loše mislio, a način na koji si to ti shvatio je tvoja stvar. ono što pravite, ipak pravite zbog konzumenata, ili ... ?

Hej, nije stvar durenja, nego pokušaj čupanja ljudi iz sveopšte letargije koja ih je zahvatila... Bar sa moje strane!
Ja se teško mirim sa činjenicom da se neki ljudi tako lako prepuštaju svakodnevnici, strogo se drže prosjeka i nemaju muda da na bilo koji način napreduju...
Ali, što reče VeLiKi, očigledo zbog različitih uglova iz kojih gledamo, i druga strana misli da radi to isto...

Ko je u pravu? Vjerovatno samo vrijeme može pokazati...

Na kraju krajeva, manje je bitno ko je u pravu! Bitno je da se stvari ovde pomjere s mjesta, jer već dugo nigdje nisu bile! Ja sam možda surovo realan i baš zato me boli što neki po svaku cijenu žele stvoriti iluziju kretanja... A fakat sve stoji...

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]