lavić je napisao:
Dragi prijatelju sve je to meni dobro poznato veruj mi mnogo više nego većini Pravoslavaca ako o njima govorimo.
Цар Душан je napisao:
Значи ти себе издижеш изнад осталих(СКРОМСНОСТ ТИ НИЈЕ ВРЛИНА, а то ти је једна од основних смерница ПРАВИХ ХРИШЋАНА)
Prvo bih te zamolio za odgovor na jedno kratko pitanje: Zašto nam Hrist ostavi molitvu zvanu ,,Oče naš...'' gde se direktno Bogu obraćamo kad to nemože ići tako?
Цар Душан je napisao:
Да си пажљиво читао, ја сам рекао да је заступништво Светитеља само један од начина МОЛИТВЕ, а не једини!
Znamo nadam se svi da mi imamo JEDNOG posrednika i Otkupitelja na nebu i jedino On može da posreduje kod Oca za nas a nikako Mirko,Slavko ili Sima. Hrist kaže da ako mi priznamo Njega i On će priznati nas pred svojim ocem pa gde su tu onda ostali presvetli likovi?
Daleko od toga da nema pravednika čiji život nam treba biti za primer ali oni nemogu biti slavljeni od ljudi jer sva slava pripada JEDINO BOGU.
Pozdrav prijatelju Božje reči.
ИМАМО ЈЕДНОГ БОГА, АЛИ СА ТРИ ЛИЦА.
ОТАЦ,СИН И СВЕТИ ДУХ!
А СВЕТИ ДУХ ЈЕ СИШАО НА АПОСТОЛЕ
АПОСТОЛИ СУ ПРЕЊЕЛИ СВЕТОГ ДУХА НА НАШЕ ПАТРИЈАРХЕ! И НА НАС ПРАВОСЛАВНЕ ХРИШЋАНЕ ЧИНОМ КРШТЕЊА!
ХРИШЋАНИ СЕ ПОСВЕТИЛИ МОЛИТВОМ И ЖРТВОМ!
И СЕДЕ СА ДЕСНЕ СТРАНЕ ОЦА!!!
И САМИМ ТИМ КАДА СЕ МИ ЊИМА МОЛИМО,ОНИ МОЛЕ БОГА ЗА НАС!
Т.Ј ДА БИ СЕ СПАСИЛИ!
Јели сада јасније!
НАРАВНО ИМА И ДИРЕКТНА МОЛИТВА НАС БОГУ, али ја као ГРЕШАН тешко да без помоћи могу да умилостивим БОГА за спасење!
Е зато се молим СВЕТИМ ОЦИМА; И МАЈКАМА ЗА СПАСЕЊЕ!