AntiDope je napisao:
Znam ja sta je slatkica htjela reci, barem mislim.... to je i napisala, samo treba pazljivo citati.... "promijenio pola benda, a sviraju kao sve isto.... misli na repertoar i fol i stimung", a Revolt je izmjenio 80% benda ali je i ziku izmjenio 100%, pa mu to dodje normalno i prirodno.
Slatkica bi trebala znati da je u fusion svirci (kako bih ja najradije okarakterisao WD40) promjena postave benda (maltene) iz svirke u svirku normalna pojava...
I upravo u tome i jeste suština priče! Dave Weckl Band ili Chick Corea Bend su X puta mijenjali postavu, te svirajući
iste stvari zvučali
drugačije! Ne lošije, ne bolje - drugačije!
Uostalom, sviranje jazz standarda je najprostiji primjer direktnog uticaja muzičara na zvučanje kompozicije. Sviraš svoje! Ali u zadanom okviru...
I tu se prosto vidi ko kosi, a ko muda mrsi...
WD40 - Respect!
AntiDope je napisao:
@Pamella
To sto WD svira isti fol uprkos velikim izmjenama u postavi znaci da je motor benda onaj dio koji ostaje, znaci Miroslav i Stupar.... U Revoltu je ocigledno prevagnula Dejanova i Damirova sklonost ka ekstremnoj muzici, iako je jos uvijek Tica, mislim, glavni kompozitor... a tu je onda i Brane iz AntiDope-a koji je nasuprot ovima ostalima u mnogo suptilnijim varijantama zike i na oko mnogo njezniji.... a ipak dobro pumpa onaj bas (vidi se iz koje skole izlaze dobri muzicari)...i na kraju shewa umjesto Kreme i Bokija.... potpuno drugi bend... Meni bolji.

I opet je muzika nasubjektivnija čovjekova tvorevina. Svi imamo pravo da vidimo stvari na svoj način!
Meni se lično ovaj novi Revolt nikako ne sviđa! Bend zvuči kao gomila individua koje ne znaju đe gone! U suštini, jako puno dobrih elemenata (od svakog muzičara ponaosob), ali je ukupna zvučna slika, najblaže rečeno, u rasulu... Što se i moglo čuti nekoveče.
(znam da ćete me sad istrgati, al' ja ne znam da lažem)
Po meni je Revolt kreativni vrhunac doživio u kompoziciji "Istok Sa Visine", i sve poslije toga je...
drugačije!
Mada... muzika se definitivno doživljava užasno subjektivno. Svi imamo pravo da vidimo stvari na svoj način!
I svi imamo pravo da budemo u pravu!