Na Marakani počele pripreme. Boško u pogonu ima ukupno 41 igrača (!!!) i s obzirom da se nije libio da prošle sezone istjera iz tima razne balaste, ne treba sumnjati i da će i sada, kada je konačno ozvaničen kao trener za narednu sezonu, da se riješi puno igrača. Opet se šuška o novim pojačanjima, a postoje i naznake da će Purović i jedan od tandema Milovanović-Basta, biti prodat. Za Purovića su Portugalci opasno zagrizli i možda i treba iskoristiti šansu za koji milion. S obzirom da su u opticaju tri pojačanja za napad, teško da će odlazak Purovića biti nenadoknadiv. Marijuš Nikulae, Fernando Salas i Benitez. Za Ekvadorce sam siguran, da su, ako ništa drugo, bar vrhunski tehničari, a Nikulae ima neko ime i u evropskim okvirima. Od njih trojice dolazi jedan, a možda i dvojica, nadam se da je to izvjesno. Uz povratak Đorđevića iz Rada, dobila bi se neka solidna napadačka linija, a možda da se sada, kad je tim naučen da igra po zemlji, pruži još jedna šansa i Ailtonu.
Na meti je i lijevi bek iz Brazila, neki Dos Santos, a neki su nagovještaji da bi se mogao dovesti i Zoran Tošić, mladi reprezentativac, mada mislim da sam čuo, da je dečko Partizanovac i da će to biti teško ostvarivo. U svakom slučaju, sezona počinje solidno. Nema dugova, nema rasprodaje, čak i da odu 2-3 igrača, neće to biti tragedija, a budžet za pojačanja je 3 miliona eura, što je za prilike u Srbiji astronomska cifra.
Jedino je vrhunski trener ostao neispunjena želja, ali šta se tu može. Kad neko neće u Srbiju, ne vrijede ni visoke ponude. Nadao sam se da će jedan od trija Malezani, Santini, Zakeroni pristati da dođe ili da se bar Zenga vrati, ali...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|