svasta-nesto je napisao:
imam dijete i bojim se za njegovo odrastanje u ovakvoj sredini...
U kakvoj sredini? "Turbo-folk-narodnjackoj" sredini? Ti svoje djete ne mozes toliko izolovati od ovog svijeta da bas nista, ama bas nista lose ili "lose" ne vidi, ne cuje, ne osjeti...
Mislim da je narodna pjesma nesto najmanje sto tvoje djete moze 'unistiti', upropastiti... Sta je sa rave muzikom, rap muzikom (50cent, Eminem...), Marily Mansonom, Rammstein...Lordi

... Ne bojis se da ce tvoje djete jednog dana slusati tu vrstu muzike i 'skrenuti s puta'?
Sta je sa drogama, alkoholom, losim drustvom, kriminalom... ne bojis se da ce to naskoditi tvome djetetu? Ili ti je narodna muzika gora od toga?
Nemoj me pogresno shvatti, nije da podrzavam narodnjake, ne stojim na nicijoj strani...malo me 'potakla' tvoja izjava pa sam imala potrebu da i ja nesto kazem.
svasta-nesto je napisao:
Imam puno tog protiv narodnjaka upravo iz razloga što se ljudi nameću i sto imaju uvijek istu tematiku:[b]Ostavila me,ubicu se prevarila me,napio sam se ko zvečka,kurva prijateljica me zajebala,uzela mi momka ili muža,hocu u kafanu život cijeli,moj rodna gruda, i jebi ga mislim da vise tema ne obrađuju...Kakav je smisao toga?
Ali moras priznati da ni tekstovi velikog nenarodnjaka GORANA Bregovica, (svjetskog komponiste) nisu bas toliko 'sjajni' i cisti, niti cistiji od tih narodnjackih tekstova...poslusaj samo pjesmu "Pit Bull..." ili neka poneka pjesma Djordja Balasevica. (kamenujte me posle zbog Djordja, pustite me da zavrsim...

)
Mislim, upravu si kad kazes da narodnjaci uvijek istu temu imaju i pjevaju uvijek o istom, ali vjeruj mi, te dvije strofe sto oni otpjevaju, pa makar pjevali "Jado moja, skocicu sa mosta ako me ostavis...

"..nece nikoga natjerati da skoci sa mosta.

Ja jos nisam cula da se neko ubio ili nekog ubio zato sto je slusao narodnu muziku. Ok, u najgorem slucaju je napijanje i tuca...od emocija naravno

...ali na tome je i ostalo.
Dok recimo, koliko sam puta cula da je neko pocinio ubistvo zato sto je slusao Eminema, Marily Mansona i ostale okultne grupe.
Isto tako kao sto ti tvrdis da su svi narodjnjaci i oni koji ih slusaju , glupi, zatucani, seljacine... tako ce i neko za tebe reci da se drogiras, samo zato sto slusas rock muziku. Kako bi se ti osecao da neko kaze da si drogeras samo zato sto slusas rok muziku?
Ili da su svi koji slusaju Rap muziku, dealeri, drogerasi, neradnici... zenske kurve, muskarci kriminalci... itd..
Taj turbo folk je sad trend, isto kao sto je u 80-tima, 90-tima bio trend slusati domacu rok muziku, isto tako je sad u trendu ta vrsta muziku..a danas sutra, i to ce se promijeniti...doce opet nesto novo. Ja sam sigurno ubjedjenja da ce se na nase prostore opet slusati "normalna" muzika. Ljudi se mijenjaju, ukusi se mijenjaju, vrijeme se mijenja.... nikad ne moze uvijek biti i ostati isto....
Zato, nemoj gledati tako usko na te stvari. Ne gubi vrijeme mrzjeti nesto sto nije po tvom ukusu, a sto je najgore, ne mrzi druge zbog njihovog ukusa. Svako ima pravo da voli ono sto mu je najdraze. Tebi niko ne oduzima pravo da slusas ono sto ti slusas. U Banjaluci si, pa sta?! Ja sam u Austriji pa opet na svakom cosku cujem "Djelem , djelem"... "Ückulu ückuluu..."

..i sta bi sad Svabo trebao, da istjera zbog toga sve strance pa da im industrija ode na dole i skole ostanu prazne.... eee nije Svabo lud...
Et...izvini na popovanju, necu vise...
Uzivaj u zivotu...